Sivut

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Juoksutusta juoksutusjärjestelmällä

Eilen Huilulla oli vapaapäivä joten tänään sitten vähän rankenpaa liikutusta. Olen vasta kerran laittanut juoksutusjärjestelmän, joten aluksi oli vähän ongelmia saada se oikein. Onneks mulla on kuva sieltä maneesilta kun Salla laittoi sen oikeaoppisesti. Itseni mielestä se meni aikalailla samanlailla kuin maneesilla. Mutta ei se haittaa jos se meni vähän erilailla, koska tuossa on tosi monta eri tapaa laittaa ne. Mutta ainakin joutui käyttämään paljon lihaksia.
Huilu on vähän jo oppinut kulkemaan tuolla järjestelmällä. Maneesilla se oli aika hämillään ja pukitti rajustikkin, mutta nyt se ei pukittanut ollenkaan, eikä yrittänyt heitellä päätään ollenkaan, eikä yhtään pistänyt vastaan vaan meni tosi hyvin!:)








Huilu välillä nosti päänsä ylös kun joku juttu pelotti aika paljon. Mutta suurimman osan se menit tosi nätisti kaula oikein ja keskitty kunnolla työn tekoon, välillä taas keskittyminen herpaantu ja nosti päänsä ja heilutti sitä siellä ja katteli kaikkialle. Mutta kyllä se oli aika puhki illalla kun iltatallia tehtiin. Annoin sille sitten palkkioksi heppanameja ja puuron sekaan omenoita. Huomenna sitten taas vähän kevyenpi päivä, ettei jalka rupea oireilemaan. 

11 kommenttia:

  1. Miksi keskityt vain kaulan asentoon etkä siihen että takapää on mukana ja polkee selän läpi? Joka postauksessa nykyisin puhut vain siitä kaulasta miten oppinut menemään kaula kaarella mutta ratsastus kuvissa huilu ei liikkunut oikein päin. Keskity oikeisiin asioihin älä kaulaan. Hevonen oppii nopeasti välttämään työntekoa nyökkäämällä alaspäin. Ei ole mitään järkeä iloita kaulan kaaresta kun hevonen muuten kulkee väärin. Ei pahalla ottaa vaan silmään kun nykyisin hehkutat vain kaula sitä pää tätä :( häiritsee lukemista kun tuntuu että et ihan ole kärryillä miten sen huilun pitäisi liikkua ja miten saat sen liikkumaan niin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mää oon siks niin ilonen siitä et se kulkee kaula oikein koska ennen se meni pää taivaissa, niin on ihana nähdä että se menee sillain. Siis kyllä kiinnitän paljonkin huomiota muuhunkin kuin kaulaan!

      Poista
    2. Itse ainakin ymmärrän molempien pointit! :)
      Anonyymi on siinä oikeassa sanoessaan, että ei saa keskittyä PELKÄSTÄÄN kaulaan (mitä Elli ei mielestäni kyllä ole tehnyt, olen havainnut myös selästä ja jaloista puhetta! :D) ja sen asentoon, vaan siihen että liike kulkee koko kehon läpi. Huilulta ei tietenkään täydellistä liikettä vielä voi odottaakaan, ei sen lihaksisto vielä riitä itseään niin hyvin kantamaan.
      Siinäkin olen samaa mieltä, että pienistä onnistumisista saa ja pitää olla iloinen! Nehän ne ovat niitä joiden takia tätä hommaa jaksetaa jauhaa päivästä toiseen :) Jos Huilulla on edistystä se, että se myötää niskastaan välillä niin silloin siitä saa iloita!

      Poista
    3. Elli ethän poistanut eilisiä kuvia musta ja Suskista.

      Poista
  2. Peräänanto eli sinun sanojesi mukaan ilmeisesti "kaulan kaarevuus" tulee itsestään, sitten kun hevonen on koulutettu oikein, liikkuu energisesti eteen, astuu takapäällään alleen, käyttää selkäänsä ja sillä on kaikki fyysiset edellytykset kulkea peräänannossa. Joten ethän haaveile ja iloitse vielä aivan kamalasti pelkästään siitä kaulan kaarevuudesta, kun siitä on vielä pitkä matka oikeaoppiseen ja tasaiseen peräänantoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se minun mielestä (eikä oikeastikkaan) peräänanto ole vaan kaulan kaarevuus. Mutta olen iloinen pienistäkin edistymisistä:)

      Poista
  3. "Eräs peräänannon näkyvistä tunnusmerkeistä on hevosen kaulan kaartuminen, mutta hevonen voi olla peräänannossa, vaikka sen kaula ei juuri kaareutuisikaan . Samoin kaulan kaartuminen ei merkitse peräänannossa oloa. Peräänannon ulkoiset merkit vaihtelevat suuresti hevosen iän, rakenteen ja koulutustason mukaan.
    Peräänannon edellytys on se, että hevosella on itsenäistä eteenpäinpyrkimystä. Sen liikkeen tulee lähteä takapäästä, ja sen on oltava kuuliaisena ratsastajan avuille. Sairaus tai kivut, huonot varusteet tai huono kengitys voivat haitata tai estää peräänantoon pääsemistä."

    - Muistathan myös nämä faktat?

    VastaaPoista
  4. Ihan oikein näyttäisi järjestelmä olevan! Se on vaan melko löysällä ainaki noitten kuvien perusteella. Kannattaa laittaa se välillä tiukemmallekkin, jolloin Huilun selän saa paremmin pyöreäksi ja oikeat lihakset töihin. Ei kuitenkaan kovin pitkäksi aikaa varsinkaan aluksi, sillä se on vielä Huilulle rankkaa, mutta edes hetkeksi molempiin suuntiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei!:) Joo en oikein osannu kiristää sitä niin kokeilen joku päivä vähän kireämmällä!

      Poista
  5. Ihan hyvältä Huilu näyttää. Mutta tiedäthän, että olisi hyvä jos hevosta juoksutettaisiin vain 1-2krt viikossa?

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!