Sivut

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Maneesilla

Oltiin siis tänään Inkan kanssa maneesilla ratsastamassa. Maneesivaraus oli klo. 12 mutta mentiin sinne jo 11 aikaan.
Haettiin Huilu sisälle ja harjattiin se. Odotettiin sitten että Inka tulee tallille ja sitten rupesimme varustamaan Huilua. Huilu antoi taas tosi hienosti laittaa suitset, oon siitä niin tyytyväinen! 
Sitten kun Jimppakin oli valmis niin lähdimme kävelemään maneesille. Huilu meni siellä ekaa kertaa. joten oli aika hermostunut. Vähän kaahaili ja pyöri ympyrää, mutta pysyi hyvin hallinnassa. Hermoilu oli ihan ymmärrettävää ekalla kerralla, kun tien vieressä oli vielä kentälä estetunti menossa josta Huilu kiinnostui ihan kamalasti.
Jemina oli siis mukana joten kiitos kuvista Jempulle! :)





 Kun päästiin maneesille taluttelin Huilua kaksi kierrosta ja rauhoittelin sitä. Nousin sitten selkään ja tein voltteja paljon ja päätyympyröitä. Huilu oli ensin koko ajan Jimpan perään mutta se sitten rupesi keskittymään paremmin.
Jemina sanoi mulle että mulla oli liian lyhyet jalustimet, mutta minusta ne tuntui sopivilta, mutta kun katson näitä kuvia niin on ne hieman lyhyet, mutta pääasia että ne tuntui hyvälle ja niillä oli hyvä ratsastaa.





 Huilu oli koko käyntien ajan hieman hermostunut, mutta ravia ottaessa se rauhoittui ja meni tosi hienosti koko ajan. Tein sillä ravissa ympyröitä ja päätyympyröitä, jotka sujuivat hienosti, paljon paremmin mitä kotikentällä. 
Huilu taipui volteilla tosi hienosti sisäänpäin, eikä puskenut lavoilla ollenkaan.
Selästä meno tuntui tosi hyvälle, mutta kuvissa istuntani on KAMALA! Oikeasti yööh, kuvottavaa. Olen todellakin ratsastustuntien tarpeessa, onneksi tallilla on opettaja joka mielellään opettaa mua silloinkun ehtii ja mulla on aikaa mennä. 
Mun pitäis ruveta käymään joka viikko maneesilla, että Huilu pääsee kunnolla töihin ja tottuu tallialueen ulkopuoliseen ympäristöön. 
Takaisin tallille mentäessä Huilu ei hermoillut enää ollenkaan vaan meni todella nätisti koko matkan, ja pystyin jo luottamaan siihen ja talutin ihan löysin ohjin.










35 kommenttia:

  1. Oleppas hyvä! :) mut elli sanon et sulla on nuo mopokädet! Ja kanttis hieman kantaa paremmin käsii! :) Hyvin menitte kyl siellä maneesilla!

    VastaaPoista
  2. Mikä kamera sul on? Jos on canon 1100d nii kannattaa laittaa maneesiin tv asetus, niin kuvat ei heilahda niin paljoa!

    VastaaPoista
  3. No onkohan jemina sulla oikeesti varaa arvostella toisten ratsastusta kun sun omat taidot on vielä ihan alotteluvaiheessa. Vuodesa oot edeny siihen et osaat pitää kantapäät alhaalla

    VastaaPoista
  4. Tekee vaan aika leuhkasti sen

    VastaaPoista
  5. Kiva, kun teillä on maneesi käytettävissä :)

    VastaaPoista
  6. Osaan lukea ja tajusin mitä luin, niin nuo jalkkarit vois olla yks tai kaks reikää pidemmät:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin voiski kun katsoo nuita kuvia, mutta ne sitten mulle tuntuu liian pitkiltä :/ Mut voin kyllä kokeilla!

      Poista
    2. Kun opit istumaan satula etkä tukeudu pelkästään jalustimiin niin tuo ryhtisi korjaantuu etkä mene noin lyhyillä jalustimilla. Nyt könötät paino jalustimilla minkä vuoksi olet todella etukenossa ja epätasapainossa ja oikean mittaiset jalustimet tuntuu pitkiltä. Paino satulaan molemmille istuinluille ja lonkat auki varpaat eteen niin alkaa löytyä se oikeampi tapa istua ja helpottuu meno huomattavasti. Eli pidennä jalustimet jotta et ole niin tuolissa ja etsi ne istuinluut alkuun voit ottaa kokonaan jalustimet pois ja kun löydät oikean paikan niin jalustimet takaisin ja istunnon tulisi säilyä samana vaikka jalustimet onkin mukana. Painoa ei kuulu olla juuri ollenkaan siellä jalustimissa.
      Tämä siis hyvällä vain vinkiksi kuinka voit opetella parempaa istuntaa :)

      Poista
    3. Joo kiitti paljo hyvistä vinkeistä!:-)

      Poista
  7. Jep. Yritä myös istua keskellä satulaa. Nyt istut taka-osassa ja siksi jalustimet tuntuu sopivilta, vaikka oikeesti on liian lyhyet. Eli reilusti pari reikää pidemmät jalustimet ja istut keskellä satulaa niin hyvä tulee :)

    VastaaPoista
  8. perse keskelle satulaa, kädet korkeemmalle, etukeno pois ja jalkkarit reiän/kaks pidemmäks niin jo pitäis näyttää paremmalta :) tosi kiva ku teillä on maaneesi käytössä niin saatte sitte treenailla ihan kunnolla!

    VastaaPoista
  9. ootko ite tehny ton banneris? Tosi hieno mielestäni! (:

    VastaaPoista
  10. Onhan huilu käynyt maneesilla ennenkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta se oli siellä eri hepan kanssa, aina sitä jännittää se :)

      Poista
  11. Minua ärsyttää ihan suunnattomasti kommentoijat jotka kokevat tarpeelliseksi vain luetella sen, mitä istunnassasi/hevosen hoidossasi/missä tahansa on vikana, mutta eivät voi kertoa mielipiteitään siitä missä olet kehittynyt tai mikä on hyvin. Pelkkä kritiikki ei koskaan missään tilanteessa ole hyväksi, aina on muistettava kertoa myös asiat jotka ovat hyvin.

    Minun mielestäni sinä olet kehittynyt Huilun kanssa todella paljon. Huilukin menee jo paljon paremman näköisessä asennossa, ennen se oli aina joko todella löysän tai todella jännittyneen näköinen. Nyt esimerkiksi yhdeksännessä kuvassa ylhäältä se näyttää sopivan rennolta, mutta kuuntelee selkeästi sinua selässään. Uskon, että jos otat Huilun kanssa pari tuntia ihan oikean opettajan tai valmentajan silmän alla niin pääset korjaamaan omaa istuntaasi enemmän, joka luonnollisesti auttaa taas Huiluakin kehittymään.

    Jos oma istuntasi tuntuu vielä epävakaalta tai epävarmalta, ei jalustimia kannata pidentää liikaa, mutta hieman. Käynnissä kannattaa kuitenkin hakea omia istuinluita ihan ilman jalustimia, sillä silloin pääset parhaiten istumaan keskelle satulaa. Ilman jalustimiakin pitää kuitenkin muistaa jalkaterän asento kuitenkaan jännittämättä reidestä. Käsiä on turha alkaa miettiä, sillä niiden asentoa on vaikea muuttaa jos keskivartalon tuki ja asento ei ole oikea.

    Ihan jokaiselle ratsastajalle suosittelen jotain muutakin lihaskuntoa tukevaa urheilua, esimerkiksi jooga tai pilates on ihan todella hyödyllistä ja saa oikeat lihakset toimimaan =) Venytellä kannattaa ainakin! :)

    Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tosi kivasta ja hyödyllisestä kommentista, tässä oli kyllä neuvoja joita todellakin tarvin!!:)

      Poista
  12. Millon uutta postausta?

    VastaaPoista
  13. Uutta postausta odotellaan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo yritän tehdä mahollisimman pian!:)

      Poista
    2. Täälläkin odotellaan uutta postausta:)

      Poista
  14. Edelleen odotellaan... ;)

    VastaaPoista
  15. Millon postaat? Et oo kahteen viikkon postannu mitään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään yritän saada postausta tulemaan ja selittelen miksen oo kirjottanut! :)

      Poista
    2. Hyvä yritys.. On kuitenki 8 päivä jo :/ me kaivataan huilun ja sun kuulumisia!

      Poista
    3. Oon oikeesti tosi pahoillani! Mää kuvasin teille tänään videopostauksen puhelimella, mutta en saa niitä videoita koneelle. Mää yritän parhaillaan löytää sitä johtoa millä saan ne ladattua!

      Poista
  16. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia! :)

    VastaaPoista
  17. Mielestäni istuntasi oli hyvä verrattuna mitä ennen ja ei haittaa vaikka jalustimet näyttää jockeyn jalustimilta kunhan ne tuntuu hyvälle! :)

    VastaaPoista
  18. Hei! On varmaan vuosi aikaa kun viimeksi eksyin blogiisi. Siteen unohdin sen ja nyt löysin taas. Olettepa edistyneet! Ainoa mikä ei ole vuodessa muuttunut, niin nämä ärsyttävät kaikkitietävät kommentoijat. Tsemppiä!

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!