Sivut

lauantai 11. tammikuuta 2014

Videopostaus Lohtajalta

Tänään olimme sitten siellä Lohtajalla Huilun ja Suskin luona.
Ratsastus, ja kaikki muukin meni hyvin, mutta siellä oli aivan kamalan kylmä!
Huilu oli paljon parempi nyt ratsastaa, ja juoksutettiin sitä oikeilla vehkeillä, että se rentoutuu ja joutuu käyttämään lihaksiaan.
Mennään varmaan ens viikonloppuna seuraavan kerran, jos vaan saadaan kyyti. 

                          
Jemina otti myös aika paljon kuvia, mutta kaikkia en jaksanut ruveta muokkaamaan, joten laitan nyt muutaman hyvän kuvan.








61 kommenttia:

  1. Ootko mennyt laukkaa Huilulla?

    VastaaPoista
  2. Miks ratsastat estejalustimilla? Ja ei Huilu kovin rennolta näyttäny kyllä :D Etkä saanu pidettyä raviakaa yllä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei nuo oo estejalustimet?:D Enköhän ratsastajana tiedä paremmin meneekö hevonen rennosti kuin joku joka ei edes livenä nähnyt! Ja mistä päättelet etten saanut pidettyä? Osa oli ihan tarkotuksella tehtyjä, kun tein käynti-ravi siirtymisiä.

      Poista
    2. Kyllä ne vaan, on polvetki tulee melkee yli satulasta :D

      Poista
    3. Jos olisi ollut vähänkään pitemmät jalkkarit, en olisi pystynyt keventämään.

      Poista
    4. Jotkut hevoset ei välttämättä edes suostu ravata kohalla pohjalla, esim. hevoset joilla ratsastan, varottaa heti jos pohja on liian kova, ja ravaavat kovalla pohjalla ehdotellen käyntiin siirtymistä ;)
      -Roosa

      Poista
    5. Kylläkai ilman satulaakin voi keventää?:D Mut ei mitenkään haukkuna tai pahalla, musta sulla on kiva blogi ja kiva heppa, eli ei tosiaan millään pahalla:-)

      Poista
  3. Et kestä kritiikkiä, ku laitoit hyväksynnän :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on mulle paljon helpompaa että voin valvoa kommentteja mitä blogissani näytetään:)

      Poista
  4. Tuolla oli myös niin kova pohja, että ei siellä hirviästi voinu ravata...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös tuolla taustalla ole maneesi, miksette menny siellä? :)
      Muuten ens kerralla ku meet huilulla niin pystyisitteks kuvaamaan sun kooooko ratsastuksen vaikka se kestääkö puol tuntii tai jotain mut sit nää haukkujat ehk hiljenisi....

      Poista
    2. Siellä maneesissa on lehmiä, joten ei ole käytössä. Ja voin varmaan kuvata jos löytyy kuvaaja :)

      Poista
  5. Et sitten mun kommenttia suostu julkaseen vaikkei se ole edes mikään haukkumisjuttu? Siis se epäsopiva satula juttu jonka takia ois lavat jumissa tmv ja että normaalistihan hevonen koulutetaan eka maastakäsin mut sulla oli vaa kauhee hinku päästä ratsastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole edes nähnyt sellaista kommenttia, koneeni sekosi ja ei julkaissut juuri mitään kommentteja.

      Poista
  6. Opettele ite ensin ratsastamaan. Ei se ratsuttajalle laittaminen mitään auta jos et ite osaa ratsastaa. Joo, osaat ehkä istuu selässä mut siinä se. Jos Huilu koulutetaan esim. HeB tasoseks niin parissa kuukaudessa se on HeC kun et voi kunnolla läpiratsastaa sitä. Ja pian oottekin samassa lähtökohdassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvänen aika teijän kans.
      Millä perusteella sanot etten osaa ratsastaa, kun et varmastikkaan ole edes livenä nähnyt.:D Voi että mää niin nauran näille kommenteille!!

      Poista
    2. En oo nähny livenä, mutta jos sanot että oot n. HeC tasonen niin se ei tarkota että oikeesti osaisit ratsastaa hevosen pyöreeks ja rennoks ja kuvat ja videot kertoo kyllä paljon. Kuitenkin 99% ihmisistä julkaisee vaan ne parhaat puolet ratsastuksesta, joten videoiden perusteella olet ehkä HeC tasonen, mutta kun ottaa huomioon sen että osan ratsastuksesta jätät julkaisematta niin olet ehkä alkeis-jatko tasoinen. Naura vaan, mutta tosiasia on ettet ole hyvä ratsastamaan. Osaat helpot perusasiat, et edes ratsastaa hevosta peräänantoon niin miten voit sanoa osaavasi ratsastaa? Selässä itsuminen ja ratsastus on eriasioita.

      Poista
    3. Mää oon jättäny osan sen takia pois, ettei tule liian pitkää videota. Ja kaikki nuo ratsastuspätkät on ihan samanlaisia, voin vaikka laittaa ne nyt jälkikäteen jos et usko. Ja pitääkö osata peräänantoon ratsastaminen, että on hyvä ratsastaja? Mää kuule tiedän monia mun kavereita, jotka ei osaa ratsastaa peräänantoon, mutta ne on hyviä ratsastamaan. Osaanmä hyppiä esteitä, mennä lisättyäravia, osaan kulkea hevonen muodossa, pohkeenväistö, takaosakäännökset. :) Enkä nyt väitä että on tosi coolii osata nuo.

      Poista
    4. Ja tiedoks vielä sulle, mulle on ihan vitun sama mitä sää musta aattelet. Mut enköhän mää tiedä paljo paremmin minkä tasoinen olen, ja mitä osaan. :D

      Poista
    5. Kerro toki mitä se muodossa kulkeminen auttaa jos selkä ja takajalat ei oo hommassa mukana. Ei, en tarkota tätä kommenttia tai muitakaan pahalla, mutta mikä ihmeen pätemisen tarve sulla on kun et nähtävästi oikeesti tiedä mitään? Puhut myös ittes pussiin. Sanot ettet osaa ratsastaa hevosta peräänantoon mutta samalla väität osaavasi lisättyä ravia. Hmm.. Lisätty ravi kun ei oo sama kuin että lisäät ravin tempoa. Ja ehkä sun tasoluokassa hyvät ratsastajat osaa jotain helppoja perusjuttuja ja pidät heitä hyvinä ratsastajina. Mutta oikeesti. Ratsastus ei oo parissa vuodessa opittava laji. Ite oon ratsastanut 12 vuotta, ikää 16v. Kouluttanut pari hevosta ja kisannut HeB tasolla hyväksytysti ja nyt starttaan HeA luokissa. Esteitä hypätty 110cm ratana ja aion mennä Ypäjälle ratsuttajaksi. Mutta ei, en ole hyvä ratsastaja. Sanon itseäni ihan vaan harrastelijaks vaikka muiden, "huonompien" ratsastajien silmissä olen ehkä todella hyvä mutta kun HeA re100cm on oikeesti viel todella alhainen taso, 110cm rataakin vasta harjottelen valmentajan kanssa, starttaan ehkä keväällä kun sujuu paremmin. 100cm menee kuitenkin jo helposti rutiinilla kun viimeisen vuoden jo sitä kisannut.

      Ei siinä mitään jos haluat oppia ja otat neuvot vastaan, mutta se että sun täytyy esittää jotain mitä et ole. Esittää kokeneempaa ja tietäväistä. Älä tee niin, annat itsestäsi vain typerän ja entistä kokemattomamman vaikutelman just tolla muoto ja lisätty ravi jutuillakin.

      Toivon että julkaset tän ja vastaat tähän, en tarkota pahalla.

      Poista
    6. Mää en oo tarkoisuksella pätenyt yhtään mitään, enkä itsestäni olekkaan. Mää osaan lisättyä ravia mennä, ja kulkea hevonen kaula kaarella, enkä tarkoita sillä mitään että silloin hevonen on muodossa/peräänannossa. En minä mikään maailman paras ratsastaja ole, enkä ole sanonutkaan niin. Mää oon ratsastanu 7vuotta, joten en ole mikään 2vuotta harrastanut aloittelija. Mää en ole pätenyt, enkä aijokkaan, puhun vaan totta itsestäni. :)

      Poista
    7. Sillä ei oo väliä kuinka monta kertaa on ratsastanu vaan mimmosilla hevosilla, kuinka usein (esim. 1krt viikossa ratsastava ratsastaa kuudessa vuodessa sen mitä joku toinen ratsastaa vuodessa) ja millasessa opetuksessa. Myös oma kiinnostus lajia kohtaan on tärkeä.

      Poista
    8. Ehkä osaat itse mennä lisättyä ravia mut mites hevonen?

      Poista
  7. Hevonen useimmiten rentoutuu mennessään ensin kunnolla eteenpäin. Oletko koskaan kuullut eteen-alas ratsastuksesta? Tätä kannattaisi opetella Huilun kanssa. Etene rauhassa hevosesi kanssa, se ratsastus ei ole pääasia. Luokaa hevosesi kanssa ensin kunnon ystävyys-luottamussuhde, työskennelkää maastakäsin. Maastakäsin voi harjoitella paljon monipuolisemmin kun pääset vaikuttamaan hevoseen paremmin kokonaisuutena. Ja maastakäsin harjoittelu ei ole pelkkää "juoksentelua" narun päässä, varsinkaan jos hevonen ei sitä kunnolla osaa. Luo siis ensin luottamus hevosesi ja sinun välille ja muista olla myös selkeä sekä määrätietoinen johtaja hevosellesi. Hevoset tarvitsevat luonnostaan itselleen johtajan, ovathan ne kuitenkin jokatapauksessa laumaeläimiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me teemme yleensä aina ennen ratsatusta maastakäsittelyjä, ja joskus pelkästään jopa maastakäsittelyä. :) Aina jos teemme Huilun kanssa jotakin uutta, seen sen maastakäsin niin kauan, että hevonen ymmärtää sen.

      Poista
    2. Niin tiedätkö Elli mitä on eteen-alasratsastus? Jos et, niin suosittelen kääntymään Huilun tämän hetkisen ratsuttajan puoleen, voisitko jopa pyytää häntä pitämään sinulle ratsastustunteja Huilun kanssa kun tämä henkilö varmastikin tietää miten Huilun kanssa tulisi toimia?

      Poista
    3. Kyllä tiedän. Ja se Niina jolla hepat on nyt niin se on neuvonu meitä. Käydään siellä varmaan joka viikko niin se aina neuvoo siinä vieressä. :)

      Poista
    4. Niinahan sano, että voi myös tulla pitämään tunteja teille ylivieskaan jos haluatte

      Poista
  8. Mutta mitäpä jos olen OMILLA silmilläni nähnyt sun ratsastyuksen :)? Eli nyt voin sanoa, ettet osaa ratsastaa mitenkään erityisesti, osaat joo tommoset perus, mutta oot vielä ratsastuskoulun alkeis-jatko tasonen vähintään.. Et oman hevosen-tasoinen läheskään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta mitäpä jos en usko sua?;) Kyllämä uskon enemmän ratsastuksen opettajia, jotka nimenomaan sanovat että olen heB-heC tasoinen, en alkeis-jatko.

      Poista
    2. Oot korkeintaan HeC.

      Poista
    3. Ehkä olenkin, mutta mitä sitten?:)

      Poista
  9. Mun milestä teillä meni ainakin hyvin :)

    VastaaPoista
  10. HUOM KAIKKI NE JOTKA ARVOSTELEE MUN RATSASTUSTA!
    Onko teillä kuulossa vaikkua vai ettekö muuten kuunnelleet mitä sanoin tuossa videossa? Sanoin, olin ihan jäässä joten ratsastukseni oli todella tönkköä. Ja kyynärkulmaa en sen takia laittanut, sillä kädet oli niin jäässä kun voi vaan olla. Ja jalustimet ovat joo hieman lyhyehköt, mutta ne tuntuivat hyviltä itselleni, joten pidin sellaiset niinkuin tuntui hyvältä. En enää julkaise arvostelu kommentteja, jossa arvostellaan mun ratsastusta. Paitsi jos vaan neuvotaan.

    VastaaPoista
  11. Se satula on aiheuttanu sen jumiuden eikä tollanen ratsastelu auta mitään. Hevosen tulisi liikkua reippaasti kuolainta vastaan käyntisiirtymisissäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin varmaan onkin aiheuttanut, mutta sen takia ostimme sen romaanin, ja ollaan etsimässä uutta sopivaa satulaa. Ja Niina (ratsuttaja) sanoi, ettei se niin epäsopiva ole etteikö sillä voisi mennä. :)

      Poista
  12. hei ihan oikeasti, mitä hyötyä siitä on kenellekään, että haukutte täällä blogin pitäjää? kukaan ei ole täydellinen, ja ajan kanssa kehitytään. en myöskään ymmärrä miksi jotkut täällä kertovat kuinka 'hyviä' itse ovat. antaa kaikkien kehittyä omaa tahtia, ja ratsastaa niin että se on mukavaa. uskoisin että elli saa hieman parempaa opetusta muualta, kuin täältä haukkuvilta anonyymeiltä. tuo teidän haukkuminen ei auta yhtään siihen kuinka osaava hän on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä!:) Kiitti ku puolustat!
      Ja mun mielestä ratsastuksen ei tarvi olla täydelllistä, vaan mukava ja rento harrastus. :)

      Poista
    2. Se mukava ja rento harrastus yleensä aina (niinkuin tässäkin tapauksessa) tarkoittaa kipeää halutonta hevosta. On ihan hyvät syyt miksi hevosen pitää liikkua oikein päin. Hevosta ei ole luotu kantamaan selässään taakkaa joten voit miettiä miten käy kun se kantaa satulan ja ratsastajan selkärangalla eikä lihaksilla. Kannattaa oikeasti perehtyä ratsastukseen ja siihen miksi ihan harrastajankin pitäisi ratsastaa oma hevosensa oikein. Lue kirjoja jne että opit. Ei hevonen saa kärsiä siksi ettet tiedä miksi hevosen tulisi liikkua kunnolla. Kaulan kaari ei tähän auta mitenkään. Lisäksi lisättyä ravia ei voi ratsastaa oikeaoppisesti ilman sitä peräänantoa (hevonen tarvitsee kokoamista jotta se suorittaa liikkeet oikein). Ihan turha perusasioista yrittää väittää typeriä päättömiä selityksiä. Täällä pyörii paljon osaavia ihmisiä jotka haluavat neuvoa koska se on hevosen etu että ihminen tietää mitä tekee.

      Poista
    3. Ja käsi ilman kyynärkulmaa on kova, ei jousta oikein eikä tarjoa tukea hevoselle. Onko kylmyys sinun mielestä siis oikea syy antaa hevoselle epäreilua kohtelua? Kova käsi tekee kipeää hevoselle. Ei kylmä ole mikään syy satuttaa hevosta. Jos selkään nousee pitäisi jaksaa kiinnostaa miltä tilanne hevosesta tuntuu. Pienet asiat vaikuttaa erittäin paljon. Eikä pahalla, neuvona vaan miksi se käden asento on tärkeää hevosen kannnalta

      Poista
    4. Vittu lopettakaa jo, en vastaa enkä julkaise enää näitä kommentteja, joten turhaan laitatte. Väittäkää vaa et oon virun paska aloittelija, mut mua se ei kiinnosta...

      Poista
    5. Tuskinpa kukaan täällä on oikeasti väittänyt että olet 'vitun paska aloittelija', ei ihmiset tulevat sinua tänne neuvomaan, että voisit tehdä asiat paremmin kuin nykyisin. Älä suhtaudu rakentavaan kritiikkiin noin kärkkäästi, varmasti tulee ilkeitäkin kommentteja, älä välitä niistä vaan ajattele kuinka kiitollinen saat olla siitä, kuinka moni ajattelee sinun ja etenkin hevosesi parasta. Ja kuten edellinen anokin jo totesi, täällä on paljon osaavia hevosihmisiä jotka todellakin osaavat ja haluavat neuvoa sinua.

      Poista
    6. Mulle on tullu juuri tällainen kommentti "mitä järkeä on hankkia vitun paskalle aloittelijalle oma hevonen, joka on ihan yhtä aloittelija, en siedä tätä touhua yhtään". Ja en julkaissut sitä. Tuo oli oikeasti tosi loukkaava kommentti. Mutta onneksi on semmoisiakin ihmisiä, jotka osaavat neuvoa asiallisesti!:)

      Poista
  13. Hei Elli! Olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa, ja huippua että sait oman hevosen, toivottavasti teillä molemmilla on kirkas tulevaisuus! Yksi asia mikä pisti silmään katsoessani videota oli se, että Huilu pudotti itse ravista käyntiin. Sullahan on tietysti opettajakin siellä neuvomassa, mutta ajattelin vain mainita että kannattaa alusta pitäen itse määrätä askellajit, ettei myöhemmin hevonen ala ohjaamaan sinua.

    Paljon tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huilu välillä joo itse siirtyi käyntiin, mut mää välillä ihan pelkästään tiivistämällä istuntaa siirryin käyntiin. Ja kiitos!:)

      Poista
  14. Voi hyvä ihme näitä kaikkia negatiivisia kommentteja! :O Jotkin neuvojat voisivat ilmaista asiansa vähän asiallisemmin. Minusta teille menee todella hyvin siihen nähden, että Huilu ei osaa paljonkaan ratsunjuttuja. Oli hyvä päätös viedä ratsuttajalle, mutta en vain ymmärrä näitä negatiivisia ihmisiä. Hevonen on nyt ratsuttajalla kuten monet anot vaativat jo alussa, kun sait Huilun (olen seurannut blogiasi alusta alkaen). Ja nyt sitten valitellaan vieläkin, vaikka hevonen on kokeneella ja asiantuntevalla ihmisellä ratsutettavana. Sitä en ymmärrä! Ja kyllä, ehkä Elli tekee virheitä, mutta ei kukaan muukaan siellä ruudun takana ole täydellinen! Ja jos luulee itseään täydelliseksi ratsastajaksi, joka ei koskaan tee virheitä, kannattaisi vähän ajatella ja kurkata peiliin. Sitä paitsi tästä on tullut jo hirveä tapa netissä. Heti jos jollakin alle 17-vuotiaalla on oma talli pihassa ja siellä oma hevonen niin AINA joku löytää jotain haukuttavaa. Mikä teitä ihmisiä vaivaa? Minä ainakin olen Ellin puolella ja uskon, että tämä kaksikko vielä haistattaa muille kisakentillä, joskus tulevaisuudessa! ;) Anteeksi nyt kommenttini, jos jonkun sillä suututin. Oli vain pakko sanoa edes jotain tähän kommenttitulvaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mulle on tullut muutama asiallinenkin kommentti, jossa nauvotaan, mutta jotkut kommentit tosiaan menevät jo yli. :) Kiitos tästä kommentista, oli tosi kiva lukea!

      Poista
  15. Täällä vanhempi rouva jättää nyt viestiä. On todella mukava lukea Elli sun ja Huilun edistymisestä, mitä jo on tullutkin kivasti. Huilu on jo saanut massaakin, mikä on hieno juttu!

    Joka viikko te etenette teille sopivaan tahtiin ja mikä parasta, teillä on aikuisia asioista tietäviä ihmisiä neuvomassa. Kuka oikeasti tietää hevosista ja ratsastuksesta kaiken? Pääasia, että on halukas oppimaan ja ottaa neuvot vastaan. Itse tiedät omat virheesi ja se on hyvä. Jos kyynärkulma on hukassa, niin muistat ensi kerralla pukea enemmän, jotta pysyt lämpimänä ja homma hoituu paremmin. Vähän kyllä harmittaa (lue: oikeesti ihan tosi paljon) nämä negatiiviset kommentit täällä, mistä johtuu? Se, että Elli on halukas oppimaan ja oppiikin koko ajan, on vain hieno asia, ei siinä ole mitään moitittavaa! Jokainen säätää jalustimet itselleen sopiviksi, kukaan muu ei voi sanoa, mikä on oikea pituus. Tämä ihan vain esimerkkinä...

    Mutta siis, mulla ei ole mitään moitittavaa blogista, hevosesta eikä blogin kirjoittajasta, niin kauan kuin halua ja tahtoa löytyy ja sitä tuntuu löytyvän! Hienoa Elli, sulla on asenne kohdillaan, kovasti tunteja ja valkkaa vaan ja katso vaikka vuoden päästä, kuinka on edistystä tullut. Viikossa, eikä kuukaudessa edistystä tule, mutta jo vuodessa kummasti! Jokainen aloitetaan alusta ja tie on vain ylöspäin! =) T. Anne

    VastaaPoista
  16. Moi, en tiedä julkaisetko tätä kommenttia, mutta pahalla tätä en ainakaan tarkoita. Luin tossa aikaisempia kommentteja, että osaat ratsastaa "hevosen kaula kaarella", se tarkoittaa mitä? Jos olet erehtynyt, ja luulet sen tarkoittavan peräänantoa, se ei ole.
    Jos ikinä minulle sattusi kohdalle tilanne, että sinun tasoisena ja ikäisenä tulisi mahdollisuus ostaa hevonen, tietäisin vastuuni ja en voisi ikinä harkitakaan hevosen ostoa. En halua tarkoittaa pahaa, mutta mieti. Olet vastuussa elävästä luontokappaleesta. Eikö sinun olisi kannattanut ensin hommata vaikka vuokra- tai hoitohevonen? Sanot, että videosta tai kuvista ei nää totuutta, mutta kyllä niistä sen verran näkyy, että hevonen kulkee jännittyneenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekkö lukenut mitä sanoin? " kulkea hevonen kaula kaarella, enkä tarkoita sillä mitään että silloin hevonen on muodossa/peräänannossa". Eli en ole luullutkaan että se olisi silloin peräänannossa. Ja mulla on ollut jo ylläpidossa pari vuotta poni. :)

      Poista
  17. Videolla Huilu aukoo suutaan ja pakenee pidätettä, voisikohan olla hammaspiikit tai epäsopiva kuolain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hammaspiikkejä sillä ei varmasti ole, koska se on raspattu aika vasta. Mutta ruvetaan seuraamaan tuota sen suuta. :)

      Poista
  18. Sinuna Elli laittaisin Anonyymieston. Hirveesti negatiivisii kommentteja! :(

    VastaaPoista
  19. Paremmilla ratsastuskengilläkin voisi olla kivempi ratsastaa, saa paremmin tukea ja muutenkin pohkeetkin vois olla paremmat, että pysyis heppakin ravissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo noi kuomat on aika hätäinen valinta, mutta on menneet ihan hyvin tähän asti!:)

      Poista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!