Sivut

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Liinassa laukkaa

Tänään päätin juoksuttaa Huilua juoksutusjärjestelmällä pitkästä aikaa. Huilullakin oli virtaa aika paljon, ja sen olen huomannut ratsastaessa. 
Huilu oli taas tavalliseen tapaansa todella likainen kun hain sen tarhasta. Se tuli käskystä mun luokse ja lähdettiin viemään ne talliin. Huilu jätettiin jälleen välikköön. Laitoin sen valmiiksi ja eikun menoksi!


Tänään oli taas kova tuuli. Ärsyttävää kun nyt olis ihanat ilmat kun ei ole vielä öttiäisiä eikä kovia helteitä, mutta sitten kova tuuli pilaa kaiken!





Niin kova vauhti että silmätkin menee kiinni



Sitten kun huomattiin että Huilu kaahottaa, ja kaatuu välillä sisäänpäin. Me päätettiin lähtä juoksuttaan sitä laitumelle, sitä on nimittäin suurennettu niin siellä on kivasti tilaa juoksuttaa/ratsastaa. 
Tänään oikein näki että Huilulla on vielä laukassa hiomista. Se pukitti paljon tuon pötkylän takia ja oli muutenkin niin energinen. Se nosti laukan todella hienosti käskystä, ja ymmärsi heti mitä minä siltä pyysin. Ei tarvinnut edes paljoa pyytää Huilua eteenpäin, kun se nosti heti laukan ja pukkipukkipukki. Huilulle laukkaaminen on vielä pelkkää pukittelua, mutta eiköhän me tästä edetä! Pitää sitten ruveta laukkuuttamaan sitä ilman järjestelmää ja laittaa satula selkään, että se tottuu laukkaamaan satula selässä. 
Pyrin siihen että Huilu nostaisi laukan rauhallisesta ravista, koska ei se varmaan kovin kiva oo sitten kun ratsain rupeaa laukkaamaan että ensin kierros kiitoravia ja sitten vasta laukka. :D











Hieno poika!
Illalla klo. 19.00 Huilulla oli kengitys ja raspaus. Äiti oli käyny urheilukaupassa ostamassa Huilulle ratsukengät, mutta ne oli liian suuret. Kauppias oli kuulemma kauheana vakuuttanut että on sopivan kokoiset yms, mutta mites kävikään?  No päädyttiin sitten siihen että otetaan samat kengät mitkä sillä oli talvella, mutta otetaan hokit pois. Kengittäjä sanoi että niitten pitäisi kyllä kestää syksyyn asti, mutta loppukesästä kannattaa vaihtaa. Käydään äitin kans vaihtamassa nuo liian suuret kengät pienenpään kokoon. 
Raspauskin sujui hyvin. Huilulla oli piikkejä ylähampaissa, ja vähän alahapmaissa ja se selittääkin sen suun aukomisen. Mukava nyt kun hevosellakaan ei ole kipua!(:
Urheilukaupan myyjä oli antanut äitille hevoskauppavihon, jossa oli vaikka mitä ihanaa! Hoitotarvikkeita, ratsastustarvikkeita, raviurheilua ja kaikkea! 





Ruvetaan muuten kirjoittamaan Jeminan kans taas omiin blogeihin, ainakin vähäksi aikaa. Mulla tuli kauhee ikävä omaa blogia ja teitä rakkaita lukijoita! Kiitos tuhannesti niille jotka liityitte myös tuonne toiseen blogiin lukijaksi!

12 kommenttia:

  1. millon kerrot bannerikisan voittajan???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo banneri on voittaja! Mutta en voi esitellä sitä koska bannerin tekijällä ei ole blogia.

      Poista
  2. Te ootte Huilun kanssa edistyny jo hirmu paljon verrattuna alkuun, susta tulee päivä päivältä vaan rohkeampi! Hienoa, että maltat edetä hiljaa, sillä harvoin käy hyvin jos heti haukkaa liian suuria paloja :)

    VastaaPoista
  3. Pukittelusta puhuttiin, missä pukittelukuvat? :D

    VastaaPoista
  4. http://www.horze.fi/yleissatulahuovat/horze-brighton--yleissatulahuopa/17107.html#SLGR

    VastaaPoista
  5. Mun kaverin hevonen irtojuoksutuksessa oli myös kauhea pukittelemaan (ex-ravuri suokki), mut selästä ei ollenkaan. Se varmasti johtuu siitä että hevonen ollut täpinöissään kun saa mennä täysiä :)

    VastaaPoista
  6. Elli olisi neuvo jeminaa korjaamaan suitset suskin päähän oikein. Jeminan kuvissa suitset on vasemmalta puolelta kuolainremmin päällä pahasti ja kuolainremmim siten väärässä asennossa eikä pääse liikkumaan ollenkaan ja leukaremmi ihan liian tiukalla. Auta kaveriasi joka ei ilmeisesti osaa edes suitsia hevosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan ollut liian tiukalla se poskiremmi!.D Se oli toisessa reiässä ja sinne mahtui helposti nyrkki väliiin. Ja mää oon huomannu et se on jotenki kierteellä, ja voidaan tänään selvittää se.

      Poista
  7. Huomasin myös että on ihan liian tiukalla. Se on melkein viimeisessä reiässä kun katsoo jeminan kuvia. Nyrkki menee varmaan leukaperien väliin mutta ei todellakaan leukaluun ja remmin väliin. Suokeilla on todella ahdas muutenkin leukaperä ja liian kireä leukaremmi ahdistaa vain lisää eikä hevonen voi myödätä kun ei saa henkeä. Katso vaikka jeminan kuvia niin huomaat että on aivan leukaluun takana ihossa kiinni. Otin kuvan talteen ja zoomasin mutta eihän tähän tietenkään saa liitettyä joten en saa laitettua esimerkkiä mikä siinä on pielessä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, mitenköhän voi olla liiian tiukalla jos mun nyrkki mahtuu väliin?:D eikös se mene niin että se on hyvä jos sinne mahtuu nyrkki väliin?;)

      Poista
  8. Niin siis tarkoitan uusimmassa Jeminan postauksessa olevia kuvia. Leukaremmi on toiseksi viimeisessä reijässä ja painaa selvästi leukaperän taakse eikä laskeudu ns leukaluun päälle. Liian tiukka remmi kuristaa hevosta kun se painaa kokoajan kurkkua

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!