Sivut

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Talvi tuli

Tänä viikonloppuna tuli sitten paljon lunta. Toivon niin paljon, että tää ois se pysyvä lumi.
Perjantaina menin Sallalle yötä. Käytiin tallilla hoitaan ja liikuttaan sen ponit ja kuvattiin elokuva:D. Se on tosin vielä kesken, mutta tehdään se valmiiksi.
Tänään Essi ja mä ratsastettiin Huilulla. Huilu meni tosi nätisti! Kuunteli tosi hyvin! Mentiin tällä kertaa raviakin. 


 















Tein tänään myös tallin esittelyvideon. Se on aika huono ja nopeasti kuvattu, mutta muuten sen kuvaaminen ja lataaminen olisi siirtynyt ensiviikolle.


97 kommenttia:

  1. kiva postaus!(:
    olis kyllä nii kiva joskus ratsastaa huilulla!(:

    VastaaPoista
  2. niin ja niille jotka valittaa että satula olisi epäsopiva, niin satula näyttää että se passaa hyvin huilun selkään ja jos se olisi epäsopiva, niin kyllä se luimisi esim tuossa ravatessa ja ei haluaisisi millään liikkua eteen, jopa voisisi protestoida pukittamalla.
    Jos joku luulee tosissaan että se tuossa ravatessa luimisi, niin se kuuntelee ratsastajan ohjeita, eikä luimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on se sille hieman epäsopiva, mutta Heli on siinä oikeassa, että Huilu kipeytyisi kyllä aika paljon ja purkaisi kipua luimimiseen ja pukitteluun.

      Poista
    2. Kaikki hevoset ei näytä kipua, ja hevonen on saaliseläin jonka takia voi olla näyttämättä kipuaan pitkään. Luonnossa kun hevonen ei saa näyttää kipuaan tai tulee syödyksi koska on sillon heikompia. Jos satula on hieman epäsopiva, sitä ei tule käyttää.. Satulan tulee olla TÄYSIN sopiva.

      Poista
    3. käytetään sitä vielä jonkun aikaa, mutta etsitään uutta satulaa.

      Poista
    4. Miks käyttää epäsopivaa satulaa? Hommaa satula-auto pihaan, varmasti löytyy sopiva satula jolla on vielä myynti arvoakin kun myytte sen joskus eteenpäin. Vai oliks se niin että teillä ei oo rahaa? Miks teillä on sit hevonen?

      Poista
    5. Ano, en usko että huilu yli tonnia edes maksoi :D että ehkä ei ole rahaa heillä....... Ja jos se asuu vielä jossain papan pihalla varmaan ilmaseks....

      Poista
    6. Olen monta kertaa sanonut yämän saman asian. Me aijotaan hommata satula-auto, kun tuttumme on satulaseppä. Ja ei ole ilmaiseksi missään. ;)

      Poista
    7. Kannattas vissii ostaa joku romaani ees, jos kerran ihan välttämättä haluutte käyttää tota satulaa. Mulla on lv-ruuna, ratsuna ollut pian viisi vuotta, tekee laukanvaihdot melkein puhtaasit, raviväistöt ja avot + sulut, mutta silti on esteillä pieniä ongelmia, ei meinaa hepo pysyä lapasessa. Kannattaa hoitaa nyt ensin perusratsastus ja vähän enemmän kuntoon, ennenkuin yrität esteiden ylittämisestä haveillakaan. Esteiden välit kuitnkin ratsastat sileällä.

      Poista
  3. olipa tosiaan se yks banneri jouluun asti -.- sen lupakses jälkeen vaihtu jo kaks kertaa

    VastaaPoista
  4. Miksette ratsastanu laitumella? :) -Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun arveltiin et Huilu olisi ollu hieman hermostunut kun suski ei ole siellä.:)

      Poista
    2. Hyvä olla varovainen :) ratsastetaan sitte ens viikolla siellä. Sovittiin Jeminan kans että keskityn suskiin ens viikon ku sää kumminki pärjäät Huilun kans niin hyvin :)

      Poista
  5. Vitsit että näytän tyhmältä tossa ravipätkässä XD könötän tuol selässä ku joku perunasäkki :D joo täytyypä ens kerralla kiinnittää paljon huomitota tuohon :D ja huilun ravi oli aika epätasanen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Nii se on epätasainen, mutta siihen vaan pitää oppia istumaan!

      Poista
    2. Ei ei ei.. Ei siihen "ravurin raviin" opetella istumaan vaan kehitetään hevoselle lihakset ja tasapaino että se osaa kantaa itsensä. Sillon ravi ON TASAISTA vaikka menis kovempaakin.

      Poista
    3. no kyllä siihen menee aikaa ennen kuin se on saanut tarvittavat lihakset, ja ois musta ihan fiksua hallita itsensä selässä jo ennen kuin hepo omistaa niitä lihaksia.

      Poista
    4. väitätkö ylempi ano että me saajaan siellä ravurin ravissaki keikkua puolelta toiselle? Tottakai meijän pitää oppia istumaan Huilun ravurimaisissa tai ei ravurimaisissa askelissa. Ei se sitä tasapainoa tule saamaan, jos kuski keikkuu selässä miten sattuu.

      Poista
    5. Et näköjään tiedä mistään mitään.. :) Kun hevosen tasapaino kehittyy, niin askeleetkin tasaantuu ja kehityksen aikana varmasti myös oppii istumaan siellä, mutta voin olla varma ettei kukaan pysty istumaan normaalisti persus penkissä hevosella jolla ei ole lihasta kantaa itseään.

      Poista
    6. Ylempi ano tuliko sulle mieleen että joillakin hevosilla on luonnostaan pomputtavammat askellajit kuin muilla ;) Ja toisaalta, jos Elli nyt laittais videota missä ne istuu ravissa ja pomppii sen mukana, uskallatko väittää ettei kommentteja alkaisi sadella tähän tyyliin: "Älä pompi tolleen, kipeytät hevosen selän jne jne" :)

      Poista
  6. onko essi kokeneempi ku sä? Ku ainakin mun silmään näyttäs :-) niin ja käykö hän tunneilla ? Käytkö sä tunneilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se oo. Ollaan yhtä kokeneita.:) ja käy se tunneilla. Mää en nyt käy ku pitää laittaa rahat huiluun eikä tunneille.:)

      Poista
    2. no jos sulla on oma heppa niin eikö sillon juuri kannattaisi käydä ammattitaitoisten opettajien tunneille, ja hyvinkoulutetuilla hevosilla! Silloinhan itsekin opit ratsastamaan paremmin.
      Jos kerran essi käy tunneilla, niin luulenpa, että hän kehittyy ja tietää asioita enemmän, kuin lapsi, joka ei käy tunneilla :D

      Poista
    3. Kävisin tunneilla, jos olisi paikka jossa käydä. Ylivieskassa on vaan niiiiin surkea ratsastuskoulu, jonne en enää aijo mennä. Ja sieviin eikä oulaisiin kukaan ei lähde mua viemään. Mikste mulle valitatte???XD

      Poista
    4. Lisäksi, käyn valmennuksissa, ainakun niitä tulee. :)

      Poista
    5. Ja taidan tietää kuka oot!:P Koska sun puhetyylistä huomaa sen, ja (se jota epäilen) on puhunu mulle tosta ihan vasta...:DD

      Poista
    6. "ollaan yhtä kokeneita" korjaan, ootte yhtä osaamattomia. Tosin Essi näyttää osaavammalta kuvista ja videoista, mutta tiedä sitten. Kokenut tarkottaa oikeesti sitä että osaa tulkita hevosta ja osaa ratsastaa sen peräänantoon, hoitaa sen hyvin ja laittaa hevosen terveyden kaiken edelle.

      Poista
    7. Osaamattomia? :D Oikeesti painukaa muualle, koska mää en kaipaa haukkumista enää tippaakaa-.-

      Poista
    8. Voitko muka väittää että et ole osaamaton? Tunnistatko oikeesti suurimman osan sairauksista ja osaat hoitaa ne? osaat laatia hevoselle oikeanlaisen ruokinnan suhteutettuna liikuntaan? Entä miten on ratsastustaitosi ja hevosen käsittelytaidot? ehei tyttöseni, olet vielä aloittelija, et kokenut.

      Poista
    9. en väitä, mutta enmää mikän aloittelija ole. En ole huippuratsastaja, mutta en mikään kovin osaamatonkaan ole.

      Poista
    10. Tuskin täysin aloittajalle/kokemattomalle heppaa ostetaan. ;) Kiva blogi muuten! :3

      Poista
    11. Niin, no. Maastakäsittelyvalmennukset varmaan auttaa ihan vitusti sun ratsastustyyliin.

      Poista
  7. Niimpä... Ja muutenki toi on tosi itserakasta et sanot tollee ei se oo mua kokeneempi. et vaan pysty hyväksyyn et essi on sua parempi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. itserakasta, jos sanoo että ollaan kaverin kaa saman tasosia?? öö ok?

      Poista
    2. Oon seurannu sun ja essin ratsastuksia jo kauan youtubesta ja molempien blogeista. (tää kommentti ei oo sitten haukkuminen) ja teidän ratsastukset eroaa paljon toisistaan. (tähän väliin sanon, että itse kilpailen aluetasolla ja kuljen joka viikko paikallisissa valmennuksissa, ja olen 16v.) Essin ratsastus mielestäni on siistimmän näköistä. Uskoisin, että essi on juurikin melkein heB tasoinen, mutta sun taso hipoo heC:tä. Lisäksi, jos et edes käy tunneilla, sun vaikee sanoo sun tasosta yhtään mitään. sun ratsastuksessa virheitä on se, että kyynärkulmaa ei ole ollenkaan, selkä on kasassa ja käytät ohjaa väärin. Essillä taas se, että kantapäät välillä on taivasta päin.
      Mut kyllä sun kannattas mennä sinne "surkeelle" tallille, koska ainakin saisit varmasti noihin virheisiisi apua, ja jos talli on suomen yrittäjärekisterissä, on ihan ammattitaitoinen opettaja. Mut hyväksy kumminkin se, että tuo sun kaveris ja on sua parempi. Miksi se sua haittaisi? olen puhunut aamen.

      Poista
    3. jaaha täällä puhutaaan mustaki.. hmm kakat jokku anot tietää meijän ratsastuksesta.

      Poista
  8. Tosiaan, ratsastustunneilla käymistä ei tulis lopettaa vaikka oma hevonen onkin. Tunneilla oppii nimittäin paljon paremmin, yksin ratsastaessa tulee tekemään virheitä jotka on myöhemmin vaikeampia korjata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edelleenkin, kävisin jos voisin.

      Poista
    2. Mikset voi?
      Kannattaa käydä ainaki välillä irtotunneilla. Tuskin te nyt niin köyhiä ootte että ei oo varaa muutamaan irtotuntiin ? Olisiko tämäkin pitänyt miettiä ennen kun hankit hepan.........

      Poista
    3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    4. En sanonut Ellin ratsastuksesta mitään.... ? :D mun mielestä Elli menee ton ikäisekseen ihan hyvin mutta ei ne tunnit pahitteeksi olisi.

      Poista
    5. Jos haluut videota tai kuvia mun ratsastuksesta nii laita mulle vaikka sähköpostia, jymppajyy@gmail.com

      Ja ei en ole kateellinen mulla on poni ja varaa tunteihin yms :)

      Poista
    6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    7. Hei kaikille nyt lukekaa tästä!
      Mää tiedän, että tunnit olisivat minulle vielä tarpeeseen, enkä ole siitä vastaan väittänytkään. Meijän perheellä menee muuhunkin rahaa, kun pelkkään hevoseen. Koiriin, ja koko perheeseen. Meijän talostaki on puolet maksamatta. joten tähän rahaan tunneillakäyminen on turhaa. Mää kävisin mielelläni vielä tunneilla, mutta en pääse enää. Monet sanoo et ollaan aika köyhii jos ei oo varaa käydä tunneilla, me ei olla upporikkaitakaan, mutta ei myöskään rutiköyhiä. Meillä menee rahaa esim: talon maksuun, perheeseen, hevoseen, tallivuokraan, maneesinvaraukseen, mahdollisiin valmennuksiin, siinä menee paljon rahaa! Joten tunneilla käyminen on oikeastaan mahdotonta. Joten pliis oikeesti ette valittais siitä enää?

      Poista
    8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    10. Myy/palauta Huilu. On ehkä kiva omistaa hevonen, mutta et oikeesti opi sen kanssa mitään, ja olet vielä liian osamaaton.. :/

      Poista
    11. Säähän sen päätät:D En kuule ole myymässä sitä.

      Poista
    12. Olipa väärä aika ostaa hevonen

      Poista
  9. Joillain ei ehkä ole varaa pitää omaa hevosta JA käydä tunneilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin. Meillä ei ole varaa, tallivuokraan menee rahaa, valmennuksiin menee rahaa, muutenkin Huilun ylläpitämiseen menee rahaa.

      Poista
    2. Mun mielestä on törkiää tulla arvosteleen tänne toisten raha-asioita. Tiedättekö ees kuinka paljo menee rahaa pitää omaa hevosta?! Myös se, että on talolainat ym., autojdn pito+niitten maksut, ruoka ja kaikki muut kulut. Vaatteiden ostot ym. Kyllä sitä rahaa vaan menee. Ja Ellihän saa apua aikuisilta jolla on enemmän ratsastuskokemusta, niin eiköhän ne neuvo kun huomaa jos Elli tekee jotakin väärin.

      Poista
    3. Se on harmillinen tosiasia että ratsastus ja varsinkaan hevosen omistaminen ei ole köyhien tai vähätuloisten puuhaa. Ja kyllä tiedän mitä hevonen kustantaa. Olen omsitanut kaksi hevosta samaan aikaan. Hevoset asui omassa pihassa, mutta silti hevosiin upposi kuukausittain vähintään se 300€ ja kallein kuukausi oli reilu 800€. Ja hintoihin ei ole laskettu varustehankintoja tai vesiä mukaan (koska vedet ilmaset omasta kaivosta) Lopulta myimme hevoset kun ei varaa ja aikaa oikeesti ollut muuhun kun hevosiin. Haluat kuitenkin siis valmentautua? Mietihän vielä onko se lv sun rotus. Huilu ei ole koulutettu kuin max HeC tasolle jos sitäkään. Jos haluat valmentautua ja kilpailla, osta edes suokki. Suokki on lähempänä ratsua kuin lv, ja sen kanssa pääsisit kehittymään. Nykyiset taitosi ei näytä järin hyviltä, ja jos haluat kehittyä, tarvitset allesi paremman hevosen.
      Ja en tarkota tätä kommenttia mitenkään vittuiluna tmv jos sitä luulet.

      Poista
    4. Otettiin Huilu sen takia, että mulle on haastetta. Ja en mää aina oikeesti jaksa ratsastaa täysin koulutetuilla hevosilla, ku niissä ei oo haastetta. Ja oikeesti nyt ette rupee väittään taas jtn.

      Poista
    5. On niitä haasteellisia koulutettuja heppojakin :) mutta onnea huilun kanssa:)!!!!

      Poista
    6. Sähän sanot aina että Huilu on niiiiin kiltti ja tottelevainen ja sopii ekaks hevoseks, ja nyt sanotkin että siinä on haastetta?

      Poista
    7. niin se onkin, mutta siinä on haastetta, koska ei ole kunnolla koulutettu. Sen kaa pääsee tekemään uusia asioita. :)

      Poista
    8. Lämppärit on luonteeltaan lepposimpia otuksia mitä tiedän, niissä ei tosiaan oo mitään haastetta. Menisit kerran hevosen selkään jossa on edes 25% arabia tai muuta täysiveristä niin mieles muuttuis nopeesti. Ne on niin säpäköitä vaikka oiskin koulutettu kuinka hyvin että niissä on sitä haastetta. Ja mitä ideaa ostaa kouluttamaton hevonen jos et osaa sitä kouluttaa? Ja tiedän vaikka kuinka monta rotua jotka on lämppäriä haastavampia, lämpöset on oikeesti ehkä helpon rotu mitä tiedän..

      Poista
    9. Onko typerämpiä anoja nähtykään? TOTTAKAI jokaisessa hevosessa ON haastetta, ei niitä kouluteta huolimattomasti/jätetä koulutusta puolitiehen nojaten siihen, että se on liian helppoa! KOULUTUS ON TEHTÄVÄ HUOLELLA.

      Ja Elli: Kannattaa juoksuttaa Huilua joskus sivuohjien/piuhojen kanssa, niin se tietää minne hakeutua. Muista huolehtia, että se liikkuu kunnolla jaloillaan. :)

      Poista
    10. Ellipä puhukin just siitä että Huilussa on haastetta KOSKA EI OLE KOULUTETTU KUNNOLLA. Minä vastasin että lämppäreissä ei oikeesti oo haastetta vaikkei oiskaan koulutettu. Sen sijaan muissa roduissa - myös niissä jotka on pitkälle kouluetttuja - on sitä haastetta OIKEESTI. Ja tiedän että koulutus on tehtävä huolella, en oo väittänytkään että pitäis jättää koulutus kesken.

      Poista
  10. mikä oli se kokkolan hevostarvikeliikkeen nimi? :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen minäkin haluaisin tietää. Voisitko kertoa missä päin kaupunkia se on? Jotain maamerkkejä tms.?

      Poista
    2. Kokkolassa on ainakin Foto-Björndahl, myyvät ratsastusvarusteita!

      Poista
  11. Kiva postaus:) vaikutat Elli tosi mukavalta ois kiva tutustuu:)

    VastaaPoista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  13. Ite oon käyny siellä tunnilla ja kerroin kyllä etten tuu uudestaan koska en saanut tunnista mitään irti. Opettaja ei neuvonut yhtään ym. Tai eihän se tallinpitäjä ees oo ratsastuksenopettaja vaan vasta opiskelee ratsastuksen OHJAAJAKSI. Oon eri ano ko ylempi

    VastaaPoista
  14. Hevosista et kuitenkaan voi valitaa sillä se on sun ratsastus taidoistakii saakko hevosia liikkumaan ! Olin kerranki kattomssa ku menit tunnilla nii ei hohhoijaa..ja oon nähny ku osaavat ratsastaa niillä hevosilla nii ne menee peräannossa, laukanvaihdot ym . Joten ainut ongelma on se että ite et vaa osaaa ratsastaa normaaleja hevosia - jemina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mää en ole tosissani haukkunut niitten hevosia. Sää tässä rupeet ite haukkumaan mua. XD voi ilmaista oman mielipiteeni hevosista. Ja en osaa? Mervi just kehu mua ja sanoi että mulla menee vilmankaa hyvin, mutta mää en tykkää siitä ponista ollenkaan, niinkuin en muistakaan.

      Poista
    2. Ookko sit menny kaikilla ? Oot menny vaan harmajalla ja vilmalla,joten et voi sanoo ettet tykkää muistakaan joten et tunne puoliakaan hevosista, joten voitko lopettaa tallin ja hevosten haukkumisen ?

      Poista
    3. Eikös tunneilla olla sen takia, että opettaja kertoo miten ne pollet saadaan sitten liikkumaan.. ? :)

      Poista
  15. Onneks en oo mennykkää muilla. Ja en oo lopettamassa jos jatkat tota mäkätystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sen parempi ja osaavampi huiluko ku pikkumetsän hepat?

      Poista
    2. no ei oo, mut muuten parempi!:P Ja en vastaa enää tähän postauksen kommentteihin!

      Poista
  16. elli nyt oikeesti.. aina ku avaat suus puhut ittes vaan enempi pussiin ja ihan ohi suus, koitappa vähä miettiä minkälaisen kuvan annat ittestäs "oon ratsastanu kyseisellä tallilla 2ratsulla, kaikki on surkeita ja osaamattomia"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko elli sanonut mitään hevosista? Jos hevoset kokeilee että onko pakko tehä töitä, niin opettajan tehtävähän on siinä kohdassa neuvoa miten heppaa ajetaan ;)

      Poista
    2. ehkä jos elli ratsastaisi niillä muillakin se voisi jotain tietääkkin ja kun oman hevosen ( joka ilmeisesti ei osaa ratsastajan kanssa laukata?) olet saanut niin luulis että saat koulutetun tuntipollen kulkemaan ilman suurempia ohjeita ? (:

      Poista
    3. Itekkin ihmettelen tätä että jos et saa tuntipollea liikkumaan kaikissa askellajeissa niin miten ihmeessä luulet kouluttavas Huilun?

      Poista
  17. Tää opehan ei saa ite ees omaa hevostaan laukkaahan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ton viimesen oisit ehkä voinut jättää sanomatta, meinaan et yhtään paranna omia asemiasi tällä

      Poista
  18. mää uskon et elli saa ihan hyvin koulutettuu huilun "paremmaks" ja ei niitten tarvi lukee tätä blogii, joitten mielestä elli ratsastaa huonosti yms. ja tiiän itekki minkälainen tää ykan ainut ratsatstustalli on, eikä siinä oo kehumista! :)) en kyllä ite tuhlais rahoja sellaseen "opetukseen"!!!!

    VastaaPoista
  19. Ylivieskassa on kyllä enempikin kuin yksi ratsastustalli! Googlaamalla löytyy valikoimaa. Itse olen ratsastanut neljällä tallilla Ylivieskassa, joillakin talleilla useammankin kerran. Aina kun käyn siskojen luona, käyn myös Ykassa ratsastamassa :) Mm. Tiinalla & Tanyalla on tullut käytyä, Elluntalli oli hyvä (lopettanut), Kiven tallilla en ratsastanut mutta oli mahtava paikka ja mahtava ryhmähenki! Ravirata, kenttä, maneesi ja ell oli lähellä! Yhden tallin nimeä en muista, siitä on jo jonkin aikaa kun siellä kävin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiven talli ei oo ratsutalli.. Ja ei ykassa oo enään ku se pikkumetsän ratsutila.. Ku lumoki on lopettanu aikoja sitte ;)

      Poista
    2. Millä neljällä tallilla oot ratsastanu? :D

      Poista
  20. Hieno hevonen sinulla tämä Huilu. Itse olin myös kiinnostunut silloin Huilusta kun se oli myynnissä, mutta tulinkin sitten toisiin aatoksiin.. :)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!