Sivut

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Päivä päivältä parempi


Ollaan nyt Huilun kanssa tehnyt ihan normaaleja ratsastusjuttuja, ja Huilu oikeasti tuntuu joka päivä paremmalta ratsastaa. Naapurista kuului koko ajan kauhean isolla musiikkia ja pikku lapset pyöräili koko ajan sitä tietä edestakaisin, niin Huilu ei meinannut yhtään keskittyä työntekoon. Sain sen kuulolle volteilla ja erilaisilla kiemuroilla. 
Olin innoissani taas ratsastamassa, koska eilinen ratsastus oli mennyt niin hyvin. Voin kyllä sanoa että tänään meni paremmin!
Huilun ravi tuntuu koko ajan paremmalta, ja se on nykyään jopa todella helppo. Huilu on saanut lihasta ja tasapainoa niin ravikin alkaa molempien osalta sujumaan paremmin.
Huilu on tuntunut tosi rennolta tällä viikolla, ja reippaalta. Sekin taitaa nauttia näistä ihanan lämpimistä päivistä.

Ratsastuksessa tavoitteenani oli pitää selkä suorassa, etten vaan nojaa eteenpäin. Jemina katsoi joka ravipätkän ja sanoi jos nojaan eteenpäin. Kuulemma en nojannut läheskään niin paljoa kuin viimeksi, ja mulla pysyi yllättävän hyvin ryhti, ja se tuntuikin paremmalta! Jospa tää tästä lähtis menemään!




Mun asento! :DD





Huilulla oli ennen tosi paha tapa, eli se nyki koko ajan päätään alas ravissa tai silloin kun yritän nostaa ravia. Siitä tavasta on päästy lähes kokonaan eroon! Aina kun se nykäisi päätä, annoin sille raippaa lavoille, joka auttoi tosi paljon. Se nykii päätään vieläkin, mutta aika harvoin. Eilen se nykäisi vaan kerran koko ratsastus aikana. Olen niin iloinen meidän saavutuksista!

Ratsastuksen jälkeen kokeilin seuraisiko Huilu minua ilman että pidän siitä kiinni. Se seurasi tosi hienosti, kunnes se innostui menemään tutkimaan purukasaa ja purulapiota. Huilu on oppinyt myös tulemaan luokse käskystä, Aina kun meen hakemaan sitä tarhasta ja huudan sen nimeä ja naksutan suulla, se tulee mun luokse. Ennen se ei tullut mutta rupesin aina ottamaan herkkupaloja mukaan ja annoin sille aina herkun kun se tuli mun luo kun pyysin. 
Hain sitten Huilun purukasasta ja vein välikköön, riisuin varusteet ja laitoin sen karsinaan.








12 kommenttia:

  1. tosi kiva postaus! Ryhti näyttää paljon paremmalta kuin viime kuvissa, hyvä hyvä! :) Sellaista mietin tuohon istuntaan, että auttaisiko jos kokeilisit mennä jonkun kerran reiän tai pari lyhyemmillä jalustimilla? Itsellä se vähän helpotti ryhdin kanssa kun sai jalustimen kunnolla päkiälle ja pohkeen oikeaan paikkaan, menin ennen hieman liian pitkillä jalustimilla :)
    Sulla taitaa muuten olla vahingossa mennyt oikea jalustin hihnassa väärin päin, kun kumilenkki osoittaa taaksepäin? :)

    VastaaPoista
  2. Todella kivalta näyttää! Ootte kehittyny alkutilanteesta! =) Oikein odotan aina näitä postauksia ja joka päivä käyn vilkaisemassa, olisiko uusi postaus tullut =)
    Pikku vinkkinä keventämisee; yritä saada jalkasi polvesta alas päin taakse. Eli vie jalkojasi hieman taakse päin =) Tämä helpottaa keventämistä huomattavasti.
    Hyvänä vinkkinä siis vaan, näyttää tämäkin jo hyvältä =)

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla, että teillä sujuu hyvin Huilun kanssa! Huomaa näin ulkopuolisenkin silmin eron istunnassa kuvien kautta edelliseen postaukseen verrattuna, hyvä! Kyynärkulmakin näyttää pysyvät paljon paremmin nykyään. Käsien korkeudella ei sinänsä ole mitään väliä, usein kotona treenaillessa matala käsi onkin toimivampi, kisoissa käsien taas kuuluu olla kannettuna, mutta oikein hyvältä näyttää teidän meno jo. :)

    VastaaPoista
  4. Jemina katsoi joka ravipätkän ja sanoi jos nojaan taaksepäin. Kuulemma en nojannut läheskään niin paljoa kuin viimeksi, ja mulla pysyi yllättävän hyvin ryhti, ja se tuntuikin paremmalta! -Kirjotiks väärin ku ku et nojannu läheskään taakse niinku viime kerralla mutta silti pysy yllättävän hyvin ryhti. Saa semmosen käsityksen:D Hoksasin vaan:) Kiva et menee paremmin jo.

    VastaaPoista
  5. Ihan hyvältä näyttää meno, haluan kuitenkin huomauttaa että välillä ratsastat aika kovalla kädellä. Esim. 4.kuvassa huilu aukoo suutaan ja ohja on aika tiukka. Myös alapohje on irti. Kevyesti pitää koskettaa mutta ei puristaa tai potkia. Muista käyttää enemmän paino ja pohjeapuja kuin ohjaa. Muuten huilu ei ikinä opi kulkemaan oikein päin. Ps. Jatka juoksutusjärjestelmällä juoksuttamista monta kertaa viikossa. Nyt kun et ilmeisesti ole sitä käyttänyt ja olet vain ratsastanut niin huilu ei kulje näissä kuvissa niin rennosti ja takapäällä kuin pari päivää sitten otetuissa kuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää oon ruvennu ratsastamaan ilman hanskoja, että en olisi niin kova kätinen, mutta se on vain väliaikaista. Ja joo mää juoksutanki sitä seuraavalla kerralla taas järjestelmällä!

      Poista
  6. Löysin blogisi vasta muutama minuutti, sitten! Huilu on kyllä söpö, ja teillä näytti kuvien perusteella menevän hyvin! :) Liityin lukijaksi, koska blogi vaikuttaa mukavalta! Ulkoasusi on hieno, mutta olis kiva, kun sinulla on ulkoasun alareunassa neljä kuvaa ja yksi niistä on ratsastuskuva niin, että joka toinen eli kaksi kuvaa olisi ratsastuskuvia ja kaksi kuvaa olisi yhteiskuvia maastakäsin! ;)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!