Sivut

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Rento päivä

En mennytkään ilman satulaa, mikä oli mun tarkoitus. Menin vaan käyntiä takapihalla, koska eilen Huilulla oli hieman rankenpi päivä. Olisin hyvin voinut mennä käyntiä ilman satulaakin, mutta mää testasin sitä satulavyötä, joka oli hyvä. Mut mää mietin et onko siinä satulassa sittekin jotain vikaa, koska Huilu ei nostanut ravia ja pysähteli aika paljon. Ennen se ei sitä tehnyt. Mää kokeilin vielä satulan alta ja se painoi aika paljon siitä yhdestä kohtaa. Tosi harmi kyll'ä jos tuo satula ei olekkaan sopiva. Mutta olisi kyllä ihme jos olisi epäsopiva sillä sen sovitti kuitenkin Huilun ratsuttaja. joka on tosi kokenut hevosten kanssa. Mutta pitää nyt ottaa selvää.
Päätin että meen ilman satulaa vasta kun maa on kuivanut, sillä ei ole kovin kivaa tippua murakkoon. 
Ja sitten kun maa on kokonaan sulanut ruvetaan suunnittelemaan sitä kenttää. Mutta mun mielestä sitä ei kannattais rakentaa siihen hevosten laitumen viereen, sillä kesällä kuumana päivänä se saattaa pölistä, joten pitäis hyvä peltokin etsiä. Siinä tallin vieressä olis just tosi hyvän kokonen pelto, just semmonen kentän muotoinen, mutta se on jonkun mummon omistuksessa. 




 Huilu on oppinut pitämään kaulaa vähän kaarella. Varmaan tuo juoksutusjärjestelmä on auttanut. Käynti tuntuu paljon tasaisemmalta ja paremmalta, eikä keinu enää läheskään niin paljon kuin ennen. Ennen Huilu meni ihan pää taivaissa, mutta ne ajat ovat nyt ohi, ja minä aijon pitää siitä huolen. Huomennakin aijon juoksuttaa Huilua sillä juoksutusjärjestelmällä. Huilu on vaan aina vähän pukitellut kun sillä on ollut se, kun siellä on se suikula tuolla vähän hännän alapuolella. Mutta onneks Salla opetti mut käyttämään sitä oikein. :)















Sitten ratsastuksen jälkeen tehtiin vähän maastakäsittelyjä. Huilu sai olla vähän aikaa irti, ja se seuras mua tosi nätisti. Sitten kun vaihdoin sille riimun päähän niin heti kiinnostus herpaantui. Mutta sain sen huomion kun hain niitä heppanameja. Ne oli vaan ärsyttävän pieniä niin Huilulla oli vähän vaikeuksia syödä niitä. Tehtiin semmoinen pieni kuja, jota pitkin me käveltiin ja sitten ämpäreitä piti pujotella. 









Hieno poika!
Nyt tuolla tallille ei ole muutenkaan kunnon ratsastuspaikkaa, muutakuin tuo takapiha, jossa ei kunnolla voi ravata enkä halua ravata liian pienellä alueella ettei Huilu mee jumiin. Laidun on ihan vetinen ja tosi liukas ja täynnä isoja lätäkköjä. Mutta taas tässä lähipäivinä varataan meille maneesivuoro ja Salla tulis sinne opettaan meitä:)

10 kommenttia:

  1. ei huilu ympärätyöskentelystä (ainakin kuvista tuo teidän takapiha vaikuttaa ison "voltin" kokoiselta) mee jumiiin, päinvastoin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan siinä myös hyviä puolia että menee paljon voltilla, mutta ei siinä oikeasti pysty menemään kunnolla. Odotan ihan suosiolla että laidun kuivuu ja pystyy menemään ihan kunnolla.:)

      Poista
  2. Super kiva postaus!

    VastaaPoista
  3. Jos epäilette satulan sopivuutta, suosittelen Hirnakkaa! Voisitte Huilun kanssa osallistua joskus JoRan poniagilityyn, viimeks siellä mentiin samanlaista kujaa :)

    VastaaPoista
  4. Muistathan sitten että juoksuttaa ei saa kovin montaa kertaa viikossa koska ympyrällä pyöriminen rasittaa niveliä ja jänteitä. Mutta jos on joku kentän tapanen käytössä ja pystytte meneen semmosta soikioo niin sit voi useemminkin juoksuttaa viikossa. Ja max 20min kerrallaan:)
    Ja älä kiinnitä liikaa huomiota siihen kaulan/niskan asentoon vaan siihen että Huilu käyttää takajalkoja ja selkäänsä. Kun Huilu saa lihasta ja takapää ja selkä alkaa työskentelemään niin se niska kyllä taipuu ja rentoutuu ihan itsestään. :)

    VastaaPoista
  5. Millon meet taas Huilun kaa maastoon? =) Ottakaa Suski mukaan! Menkää yhessä kävellen se teijän maastopätkä missä ootte talutellu. Kahestaa hepat ei pelkää nii paljoo =) Ja ottakaa vaik joku teijän kaveri mukaa kuvaa tai jotai.

    VastaaPoista
  6. Miks ratsastat aina kuomissa? Mikset osta kunnon kenkiä?

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!