Sivut

tiistai 3. joulukuuta 2013

Luukku 4

Nyt teen tällaisen "ei hevosaiheinen" joulukalenteri luukun, jossa esittelen koiramme Lunan ja Rollon paremmin. :)


Luna
Luna on 8v parsonrussellin terrieri. Luna tuli meille kahdeksan vuotta sitten. Luna on tosi ihana, ja aivan mielettömän kiltti. Joskus saattaa vaan ärhennellä, jos ei tykkää jostain. 
Luna rakastaa yli kaiken nukkumista ja syömistä ja lenkeillä käymisetä.
Luna oli jo pennusta asti kiltti ja hurmaava neitokainen, ja seikkaili ympäri meidän taloa, siinä jo näkee että tällä koiralla on seikkailun halua. 
Lunahan on kettu koira, eli metsästyskoira, ja pyydystääkin talostamme hiiriä.
Luna on myös todella hauska! Se osaa temppuja esim, istu, maahan, kieri, ryömi, paikka, tanssi, pyöri, kuole. Siinä oli muutama. Olen harrastanut Lunan kanssa myös agilityä eräässä agility kerhossa, ja Luna on voittanut koiranäyttelytkin! Luna hyppäsi ennen tosi hyvin esteitä, ja osasi kaikki agility hommat, siinä se oli kyllä ammattilainen. Mutta nyt Lunan vanhetessa en ole korkeaa sen kanssa hypännyt, mutta pikku esteitä silloin tällöin. 








Rollo
Rollo on 1,5v vanha villakoiran ja parsonrussellin terrierin risteytys, Rollo on siis Lunan ensimmäinen pentu, joka oli myös Lunan ainoa pentu. 
Rollo on todella utelias ja villi, ja on kaikessa mukana. Rollo on todella kiltti, mutta hieman arka vieraita ihmisiä ja koiria kohtaan. 
Oltiin Rollon kanssa ekalla koirakurssilla kun Rollo oli 3kk. Se oli koko ajan siellä ihan peloissaan ja oli koko ajan meidän luona turvassa. Sillä jäi myös traumat kun naapurin koira Kassu tuli repimään sitä pannasta. Mutta Luna karkoitti Kassun pois. 
Rollo osaa temppuja, esim istu, maahan, kerjää, ryömi. Sen tempu opetus on vielä kesken. Rollon kanssa harrastamme enemmän agilityä, koska tämä koira pomppaa vaikka kuuhun asti. Sen hyppyennätys on 1m 30cm. Se on aika suuri este noin pienelle koiralle. 
Rollo pitää ulkona temmeltämisestä, agilitystä ja syömisestä. 








109 kommenttia:

  1. Asiasta kukkaruukkuun, Huilulla on mieletön alakaula, vertaas tähän mun lämpösen kaulaan, mikä on normaalimmin kehittynyt. http://s1367.photobucket.com/user/bettylampinenphotos/media/Omat%20Elaimet/kesaumlauml2013033_zps758d87bd.jpg.html

    Hevosellehan tulee alakaula, jollei sitä liikuteta hyvin huolellisesti, vaikka gramaaneja käyttäen. Sinä et kuitenkaan ole valmis käyttämään gramaaneja. Pyydä vaikka sitä teidän "ammattilaista" ratsastamaan hevonen viikon ajan läpi, joka toinen päivä gramaaneilla. Miksi ihmeessä ette maastoile? Missään ei lue, että olisitte koskaan käyneet maastossa, ja hevonen on ollu sulla kohta 3 kk, etkä käy maastossa ollenkaan ?? WTF??!!??
    Osta satulaan romaani, niitä myydään agrimarketissa viidellätoista eurolla. Käytettynä saat vielkin halvemmalla.
    Jos aijot hokkikenkään laittaa, niin tarvii varmaan sit ostaa suojat, ja muutenkin jos kerran aiot Huilusta estehevosen tehä, niin kannattaa ostaa ainakin hivutussuojat ja putsit eteen.
    T. Puolisen vuotta ex-ravurin(10 lähtöä juossut) omistanut tyttö, joka on tasoltaan He A, Vaativan tason juttuja kanssa, re 110cm, 9 vuotta ratsastanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon romaanin voisitte kyllä ostaa, ei oo ainakaan mitään haittaa siitä

      Poista
    2. Mun hevosella on molemmissa satuloissa aina romaanit, koska sen niin herkkäselkäinen, että kesällä jos selän kastelee viileillä keleillä, niin se on sitten ihan kosketusarka seuraavan päivän.

      Poista
    3. Romaania oon ettinykki, ettei satula painaisi niin paljoa sen lapoihin. Ja ruvetaankin käymään maastossa, mutta kauheana en kerkeä koska tulee niin pimeää äkkiä ja siellä ei ole minkään laisia ulkovaloja.

      Poista
    4. Ekalle kirjoittajalle lähinnä: Kävikö mielessä, että kaikkialla ei tosiaan ole valoja ja maastossa on hitusen hankalaa kokemattomalla hevosella pilkkopimeässä? Ja muutoinkin on ehkä fiksumpaa mennä ensin pihapiirissä, jotta molemmat tottuvat toisiinsa. Huilullahan ei ole vielä paljon ratsastettu, joten maaston skippaaminen on ainoastaan fiksu teko kaikkien turvallisuuden vuoksi. Mitä ihmeen WTF jos ei ole käynyt kolmen kuukauden aikana maastossa? Ei kaikki maastoile, koska jokaisen tallin lähellä ei ole kunnon maastoja+kelit ovat tähän vuoden aikaan haastavat. Nyt vähän valoja tauluu, arvostella ja neuvoa saa asiallisesti, mutta tuo sun kommentti oli osittain asiaton.

      Poista
    5. ^ Elli on kuitenkin sanonut että aikoo maastoilla Huilun kanssa.. Tässä on kuitenki ollu aika monta viikonloppua jollon on voinu totutella maastoiluun valosalla. Muutenkin Huilun liikutus on mitä on.. Juoksutetaan monta kertaa viikossa liian pienellä ympyrällä yms.

      Poista
    6. Minkä ihmeen takia ootte ostanut sitten Huilulle satulan joka painaa lapoja?! :o Sopiva satula on hevoselle tärkein varuste! Ja tiesitkö että koira ei sais hypätä kun max oman säkäkorkeutensa, ja sä oot hypyttänyt noin pienellä koiralla 1m 30cm, MISSÄ ON JÄRKI?!!

      Poista
    7. sä vika ano. Se satula on laina satula. Ja http://www.youtube.com/watch?v=-vaUNnR9V_g
      Kato toi sillä onko siinä muka ton koiran kokonen este :D

      Poista
    8. Puhun nyt siitä että jos koira hyppää korkeampaa kun oman säkäkorkeutensa niin se vahingoittaa sen jalkoja ja selkää. Ja miks pitää edes lainasatulaa joka on väärän kokonen?

      Poista
    9. Mikä siinä on ettei käy edes jonkun aikuisen kanssa kävelemässä jotain lähipolkua? Ei meilläkään mitään valoja ole, otsalamppu matkaan, ja vaikka tosissaan aikuisen kanssa. Meillä oli tasan ekan päivän joku mukana maastossa, mutta mun hevonen on oikeesti koulutettu, ei pelkästään ratsastettu miten sattuu.

      Poista
    10. Jemina, maassa maan tavalla, lähtekää Ellin kanssa sitten Amerikkaan hypyttämään koiria, jos mieli tekee.

      Poista
    11. Mitä tutustumista se on jos hevosta vaan käsketään liikkuu, ilman että se haluaa itse liikkua? Maastossa hevonen rentoutuu, luottamusta ei tehdä stressaantuneen hevosen kanssa. Hevosen täytyy ensin rentoutua, että se pystyy luottamaan ihmiseen. Maastokävelyt on niitä jotka hevosta rentouttaa, ei maastakäsintyöskentelyllä tee mitään jos se hevonen stressaa!

      Poista
    12. Terveisin Ed Dabneyn opissa ollut (googlettakaa, jos ette tiedä) olen siis ylläoleva ano.

      Poista
    13. Jemina / Jos joku muu hypyttää koirallaan vaarallisen korkeita esteitä niin tarkottaako se sitä että täytyy riskeerata myös oman koiran terveys kun "toikin teki niin!!!!"

      Poista
    14. Hei vaan ano, joka sanoit että kommenttini oli asiaton! Meilläpä ei kanssa ole valoja mailla halmeilla, mutta silti ratsastetaan valoisan aikaan jos ei muuten pysty. Kun kolmelta lähtee ratsastamaan niin ehtii hyvinkin tunnin köpötellä :) Harmi vaan jos maastoilu ei sinusta ole hevoselle hyvästä, meillä hevonen on paljon rennompi maastoilun jälkeen, ja voisi tehdä Huilullekin kulkea joskus eteen-alas :)

      Poista
    15. Älkää jaksako oikeasti. Kiitos jotkut anot jotka neuvoo! Kylmä sen huomaisin, jos Rollolla menis selkä. Lopettaisin heti sen hypyttämisen, jos sil selkä menee. Ja, oikeesti siellä tallilla missä Huilu on, siellä ei näe yhtään eteenpäin. Me ruvetaan käymään maastossa, joten siitä ei enää tarvi marmattaa. Tottakai me juoksutetaan, kun satula ei ole sopiva, ei me sillä nii paljoa juuri sen takia ratsastetakkaan! Meillä on etsinnässä uusi satula.

      Poista
    16. Siis ei näe mitään, jos on otsalamppu, vai ? :DD

      Poista
    17. Jos koiralta kerran menee selkä, niin se useimmiten täytyy lopettaa, sillä se ei pysty enää kävelemäänkään ilman kipuja.

      Poista
    18. Rollolta ei ole mennyt selkä, joten tuskin meneekään. Ei me mitään kahta metriä sillä ees hypitä. :D Ja koira ei hyppää, jos se ei halua tai jos sillä vaivoja ilmenis.
      Ja toiselle anolle ei näe juurikaan...

      Poista
    19. ja tie on ihan peilijäässä...

      Poista
    20. Ei ole väliä onko tie jäässä jos on hokit.....

      Poista
    21. ei ne hokit pidä aina pystyssä. Jos vaikka hevonen säikähtää ja tekee äkkinäisiä liikkeitä, niin hevonen on äkkiä nurin!

      Poista
    22. Niin no et sanonut et huilu pelkäis maastossa tmv.... Joten en nyt ottanut sitä huomioon.

      Poista
    23. Kävikö kellään mielessä, että 98% ravureista reenataan maastossa. Monté hevosia reenataan maastossa selästä käsin. Ja jos huilu pelkää niin ota vaikka kaksi aikuista mukaan , niin että laittavat molemmin puolin riimun narut ja pitävät kiinni.

      Poista
  2. Niin samaa mieltä maastoilusta, ite pyrin käymään vähintään kerran viikossa edes pienen lenkin. Ja jos teillä ei ole kenttääkään niin varmasti on jotain peltoja tai polkuja missä siellä saa ratsastaa ja pystyy ravaamaan ja ehkä laukkaamaan niin ei tarttis teijän käyttää sellasta metri kertaa metri kokoista "kenttää".
    Hyvinvointiin hevonen tarvitsee maastoilua ja rentoutumista, näin on monet ammattilaisetkin sanonut. Se on myös hyvää jumppaa mennä vaikka vähän muhkuraisemmassa maastossa ja hepallekin tulee hyvä mieli ja olo:) huilun parhaaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite en nää järkee tunkee kaiken maailman romaaneja joka väliin jos on mahdollista olla ilman. Toki jos on tollanen jolla on herkkä selkä niin sitten mutta kun on kyse satulasta ei hevosesta. Niin oikeanlainen satula on kaiken A ja o.

      Poista
    2. Meilläkin käydään pari kertaa viikossa käppäilemässä maastossa. :)

      Poista
  3. Paljonko teiän tallivuokra on ja mitä siihen sisältyy ?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 100e kuukaudessa, ja siihen sisältyy kuivikkeet ja heinä ja laidun ja ruotat yms. :)

      Poista
    2. Mukavan halvalla pääsette :)
      T.oman ponin vuokra lähemmäs 800€/kk

      Poista
    3. Pääkaupunki seudulla maneesitallilla täyshoidossa niin tollanen mukava hinta on joo....
      Oon siis sama ku toi ylempi ano:)

      Mut söpöi koirii, meilki on koira:3

      Poista
    4. siihen sisältyy myös kengitys!

      Poista
  4. Haluatko että pyydän sitä yhtä nuorta pistämään sulle viestiä?:) Sillä on monen vuoden kokoemus ex-ravureista ja hyvät tilat hevosen pitoon. Eihän se ammattilainen ole, mutta on sillä näyttöä (kuvia ja videoita) kouluttamistaan hevosista, ja kun ei ammatti nimikettä ole niin hinta on varmaan jtn 200€/kk, eli ei todellakaan paljoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelisin todellakin ottamaan yhteyttä johonkin ratsuttajaan. Ratsuttajan iällä ei ole väliä jos osaa tehdä sen mitä pyydät, eli älä välitä jos joku tulee inisemään että älä anna alaikäiselle. Alaikäisessä ei ole mitään vikaa jos teette sopimuksen kauanko hevonen on siellä ja mitä hevoselle tulee opettaa:) Ja muista että lämppärillä tulee rakenne kouluratsastuksessa nopeasti vastaan eli saat Huilusta ehkä Heb tasoisen, eli älä odota liikoja.

      Poista
    2. ei kiitos, kun pitää sopia tottakai äitin kans asiasta, mut pyydän tarvittaessa. :)

      Poista
    3. Millon ajattelit laittaa Huilun ratsuttajalle?

      Poista
  5. Täällä alkaa olla pelkkää kettuilua ja syyttelyä että Huilu on ihan surkee ja elli ei pärjää sen kans ja kaikki mitä ne tekee yhdessä on väärin ja hevonen kärsii. Naurettavaa. On myös joitaki kommentoijia jotka kehtaa omalla nimellään kommentoida ja antaa myös hyviä neuvoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kaikki anot haukkuu ja sitten kun tulee nimellä niin se onkin neuvo? Öö mitä?

      Poista
  6. Hei elli! Mistä latasit tuon musiikin tuohon sinun my day:hin?

    VastaaPoista
  7. Gramaanit nyt ei todellakaan ole mikään tie onneen! Alakaulaan ei todellakaan auta että pää rullataan pari kertaa viikossa läjään. Hevonen pitää ratsastaa oikein takapää aktiiviseksi ja selkä ylös. Se kaulan rentous vasta sitten. Ja tätä ei tavoiteta pakottamalla hevosen päätä alas.. Elli varmasti yrittää toimia niinkuin parhaaksi näkee eikä onneksi ole turvautunut huonoihin ratkaisuihin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun ex-ravuri opetettiin laskemaan päätään gramaaneilla, jotta takapää saatiin aktiiviseks ja selkä ylös. Takapään ja selän ratsastaminen tarvii sen rennon hevosen. Et saa kuitenkaan ratsastettua hevosta aktiiviseksi, jos se on kiree ku viulunkieli ja selkä notkolla, kun sitä kiskotaan suusta ja pompitaan selässä kun perunasäkki. Koita löytää ykskin hyvä ratkaisu minkä Elli on tehny, niitä ei löydy suurennuslasillakaan. Sitäpaitsi misään ei lukenutkaan että hevosen pää PAKOTETTAISIIN alas.

      Poista
    2. huilua ei TODELLAKAAN kiskota suusta, päinvastoin :)! Se on herkkä ohjalle ja pohkeelle, niin miksi ruettas kiskoon? Ja ravissa ollaan menty eteenpäi!

      Poista
    3. No ehkä siksi että joillain ei riitä taidot pohkeelle herkän ratsastamiseen, kun pitää kiskoa, se nyt näkee sokeakin noista kuvista..

      Poista
    4. + että toi on ihan varmaan Elli, joka ton Carolinan kommentin yläpuolella on :D

      Poista
  8. Hei! Laitoin sulle sähköpostia vaikka et välttämättä sitä ratsuttajaa heti tarvitse, mutta toivon että vastaat viestiini. Jos et saa kuskattua Huilua tänne niin kyydin saan kyllä onnistumaan bensakuluja vastaan. Ja voin myöhemminkin (esim. helmikuussa) ottaa Huilun ratsutettavaksi jos et heti halua ratsuttajalle laittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei kyllä ollu tullu mitään!:o Jos laitoit väärään niin laita tähän elliheikkila@hotmail.fi

      Poista
    2. Pistin viestiä tuosta oikealta missä lukee "lähetä sähköpostia minulle". Mutta laitampa uuden viestin:)

      Poista
    3. Viesti lähetetty, toivottavasti vastaat pian:)

      Poista
  9. En tarkota pahalla mutta kannattaa ottaa tuo ratsutusratjous vastaan.. "Oikeet" ratsuttajat kun on pirun kalliita (esim. aron tila: 600-700€/kk, pia varjosen tallilla 980€/kk, parvelan hevostila 490€/kk) Kannattaa oikeesti miettiä ootko valmis maksamaan ratsuttajalle kalliita hintoja kun pääsisit varmaan 250€/kk jos laittasit Huilun jollekkin henkilölle jolla on näyttöä muttei ammattinimeä. Kuitenkin kun ajattelee että lämpöstä ei saa kovin pitkälle koulutettua (ehkä HeB re 100cm, harvoin edes sitä) niin onko järkeä maksaa esim. 500€/kk kun varmasti joku tekee saman homman halvemmalla kun ei ole ammatti nimeä. Jos olisin tilanteessasi niin mielummin laittaisin Huilun vaikka lappiin jos sieltä löytyis halpa (vaikka 150€/kk) ratsutuspaikka kuin että laittaisin sen lähelle mutta kalliiseen paikkaan. Ratsuttajaan voi pitää vaikka joka päivä yhteyttä esim. facebookissa tai sähköpostilla ja ratsutuksen voi jättää kesken jos siltä tuntuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä myös ratsutus paikat on täysiä niin pitää oottaa pitkään että vapautuu paikka ja sitten maksaa maltaita..

      Poista
    2. ja yleensä ei kukaan tuu pyytään ratsutettavaa vaan ratsutuspaikka täytyy ite ettii ja ei välttämättä löydy halpaa!! Kannattaa miettii jos haluut huilusta hyvän ratsun!!

      Poista
    3. Me ollaan mietitty sitä et Huilu menis ratsutettavaksi. Mutta myös sellaisia valmentajia löytyy Ylivieskasta, joka voi säännöllisesti tulla ratsastamaan hevosta läpi, yms. Niin pitää kattoo mitä tehdään.

      Poista
    4. Ota huomioon että ratsutus on eri asia kuin että joku valmentaja tai muu osaavampi käy läpiratsastamassa.

      Poista
    5. Vähän siltä vaikuttaa että et tiijä kun sanot että toinen vaihtoehto ois että valmentaja käy läpiratsastamassa.. Ratsuttajalla hevonen on koko ajan osaavissa käsissä, mutta jos hevosta käy valmentaja läpiratsastamassa vaan välillä niin ei se hyöytä..

      Poista
    6. mää tiedän että läpiratsastus ja ratsutus on eri asia. Mutta sanoinpa vaan, mutta sun persettä se näyttää kauheasti kutittavan.

      Poista
    7. Ellille varmaan kelpaa ammattinimetön ratsuttaja, kun niillähän pyörii niitä "ammattilaisia" muutenkin nurkissa (ja blogissa, kuka oletkin tiia) pilvin pimein.

      Poista
  10. Noin nuoren hevosen kanssa kannattaisi oikeesti tehdä se pohjatyö kunnolla. Täältäkin lähtee ääni sille että annat Huilun ratsuttajalle. Pahalta varmasti tuntuu antaa Huilu jollekkin täysin vieraalle, mutta muista se että kotiin palatessaan Huilu olisi osaava ja pääsisit kehittymään sen kanssa kunnolla. Ja ehdottomasti se satula kuntoon! Joko romaanin kanssa (sillonkin täytyy osata katsoa että romaani on oikeanlainen ja että satula sopii romaanin kanssa. Joskus romaanin laittaminen vaan pahentaa tilannetta) tai sitten hommaatte uuden, sopivan satulan. Käytettynä löytyy varmasti halvalla tai sitten tilaatte satula-auton. Hevonen muistaa kivun helposti, eli jos nyt ratsastat väärän kokoisella satulalla ja se kipeyttää Huilun niin myöhemmin se voi alkaa mm. pysähtelemään ja satulointi voi olla vaikeaa koska hevonen ajattelee että satula selässä sitä sattuu vaikka satula olisikin vaihdettu sopivaan.

    VastaaPoista
  11. Paljonko olisitte valmiita maksamaan satulasta? Voisin koittaa ettiä jtn käytettyjä ja itellänikin ois yks turhana.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missä päin se satula olis? Sitähän pitäis testata ensin ennenkö ostaa?

      Poista
    2. Satulan voi lähettää kyllä sovitukseen. Jyväskylässä on satula, hp. 600€.

      Poista
    3. Kannattaa ottaa jostain liikkeestä sovitukseen eikä yksityiseltä, multa on nimittäin huijattu tällekin kun yksityiseltä olin ottamassa niin rahaa, koska siitä pitää maksaa ns panttia kun pitää sitä, niin maksoimpa sen mutta satulaa ei kuulu. Lisäksi yksityisten satulat saattaa olla rikki sisältä vaikkei ulkoisesti näkyisi .
      Satulaliikkeita on ympäri suomea ja ne lähettää niitä kokeiluun minne päin suomea tahansa ja pyytää kuvia jonka perusteilla he (ammatti ihmiset) katsovat sopivan Satulan:) lisäksi nämä ovat luotettavampia kun yksityiset myyjät.

      Poista
    4. Esim. Satula.com on tosi luotettava ja hyvä kauppa ja lähettää satuloita minne tahansa sekä pyytää kuvia ja osaavat muuten tosi hyvin valita kun meille tuli tuolta kaksi satulaa ja toinen oli täydellinen ponilleni

      Poista
  12. Onpas täällä taas negatiivisia kommentteja :O
    Hyvin sulla menee Elli! ;)

    VastaaPoista
  13. Niin Ellillä meneeki hyvin! Olisittepa nähnyt Ellin ja Huilun tänään valmennuksessa :) oon niin ylpeä molemmista <3 -Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskalsiko Elli ehkä ravata huilulla, vai menikö se jopa "muodossa"? Siis sillee, et se laski päätä ihan pikkasen ?? WOW

      Poista
    2. Kateellisten puhetta ;) mee äitilles itkeen ku et oo saanu omaa hevosta ja joudut ratsastaan ratsastustallien pullaponeilla jotka ehkä just ja just jaksaa kiertää kentän ympäri hengästymättä!

      Poista
    3. Kaikki varmaan menee mielummin ratsastuskoulun poneilla kun kouluttamattomalla hevosella jolla ei ensinnäkään ole mitään lihaksia eikä sillä pysty tekemään mitään.
      en usko että kovinkaan monet ovat kateellisia kun Ellillä on 100€ hevonen johon kaikilla olisi varaa mutta kukaan ei halua tuollaista raakaa vanhaa ravuria:) mielummin odottaa että saa hienon hevosen ja on valmis siihen.

      Poista
    4. Voi kun tuo toinen ano on mukava! :) SARKASMI! Onko kivaa tulla moittimaan toisia ja haukkumaan heidän hevosiaan? Painu muualle täältä ja pikkasen äkkiä kerta olet noin lapsellinen ja inhottava :) Kaikkea hyvää Elli sulle ja Huilulle, teillä varmasti meni hyvin siellä valmennuksessa!

      Poista
    5. Toi on mun eka kommentti koko blogissa ja haukun ketä? Oon siis sama ku toi sua ennen kirjottanut.

      Poista
    6. Vai että sarkasmia, olen siis sama ano, kuin tuossa ekassa vastauksessa. Enpä kovin kateellinen ole, omistan kaksi puoliveriratsua, joilla kilpailen 140cm, ja toisella vaativaa kenttää ranskassa. Hevoset maksoivat yhteensä yli 50000, vaikka viisinumeroisista luvuista vielä puhutaankin. Toinen Matadorilainen, toinen Miltonilainen.

      Poista
    7. Haha, taidat ite VÄHÄN liiotella ittees ja taitojas:D:D Kerro toki hevosten nimet jotka omistat:)

      Poista
    8. Ei löydy suomen rekisteritä, eikä sukupostista, koska
      a) ovat amerikkalaissyntyisiä
      b) ei tarvetta rekisteröidä hippokseen
      mutta kuitenkin, Rhambles Sweet Lady ja Model Cobalt.
      ~Carolina

      Poista
    9. En mä hippoksesta etikkään, mutta ei löydy googlettamalla tai etsimällä ulkomaan sivustoilta joten en oikeen usko että omistat tuon nimisiä ja tuon hintaisia hevosia:) Linkkaa vaikka kuvia tai tietoja niin ehkä joku sitten uskoo:D:D

      Poista
    10. Carolina, ketään ei kiinnosta sinun pienet milttonilaiset ja matadorilaiset vai mitkä lie olikaan. Sinulla voi olla vaikka kuinka monta 'huippuratsua' mutta et saa kenenkään respectiä tuollai leuhkimalla ja moittimalla toisia. Mutta jos tämä on ainoa tapa jolla saat hyvää itsetuntoa niin leuhki vain menemään. Suoraan sanoen ei kiinnosta pätkän vertaa :)

      Poista
    11. Pitäisi kiinnostaa kun kerran kysytte, hah :)
      ~Carolina

      Poista
    12. Sitäpaitsi en minä h´Huilua haukkunut, vaan Elliä
      ~Carolina

      Poista
    13. Tiiahan vois lopettaa ton anona kommentoimisen, jos kerran lukee tätä blogia, niinkuin jossain postauksessa kertoi tekevänsä? Saataisiin selvyys siihen, että kommentoiko Elli itse Tiian nimellä tänne, mikä kuullostaa tällä hetkellä aika mahdolliseltä.

      Poista
  14. Hevosen voi kyllä loimittaa silleen, että alla on fleeceloimi, ja päällä toppa/sadeloimi.
    Mutta jos hevonen on HIESSÄ, niin kannattaapi hetken aikaa pitää fleeceloimea, että se kuivattaa, jonka jälkeen voi laittaa sitten esim, sadeloimen päälle.
    Mutta PELKKÄ fleeceloimi ULOS ei ole hyvä valinta...
    Oottekste muut samaa mieltä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täysin samaa mieltä, oma hevonen hieman yliloimitettuna ollut syksyn ja alkutalven, sillä talvella olisi kiva pystyä treenaamaan, eikä klippaus ole sille hyvä vaihtoehto. Meillä ollut pihalla tasan kaksi kertaa fleeceloimi päällä, toisella kerralla oli pesty ja oli hommannu kylkeen pienen haavan, ja toisella kertaa hikinen että piti heittää pesun jälkeen takki päälle. Hevonen ei siis ole ollut kuin max. 20 min fleeceloimi päällä. Nyt se on ollut fleecellä+fleecevuorellisella sadeloimella ulkona, ja tänään kaivan sisä- ja ulkotopan esiin.

      Poista
  15. Missä 5 luukku on?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kuudes? :o Ja koska Huilu lähtee ratsutettavaksi?

      Poista
    2. Kuka on väittänyt, että Huilu on lähdössä ratsutettavaksi? Kuten Elli on yllä sanonut, hän miettii eri vaihtoehtoja, ja yksi on se, että Huilun käy säännöllisesti joku ratsastamassa. Ei siis ole välttämättä lähdössä mihinkään.

      Poista
    3. Mitä se, että joku käy vaikka kerran viikossa ratsastamassa, auttaa mihinkään jos Elli pilaa kaiken työn sen "taidoilla"

      Poista
    4. Sain vaan kommenteista sen kuvan että Huilu lähtis ehkä ratsutettavaks niin ajattelin kysyä millon se lähtee. Olis ehkä pitänyt muotoilla kysymys näin :" jos Huilu lähtee ratsutettavaksi niin koska se lähtee?" :)

      Poista
  16. Hei Elli! Olen Irina, opiskelen eläinsuojeluvalvojaksi, ja eksyin blogiisi yhtenä päivänä. Valitettavasti näyttää siltä, että joudun pistämään täältä muutamia asioita eteenpäin keskukseen. Hevosen liikuttaminen silloin, kun se ontuu selvästi, on eläinsuojelulain vastaista.
    SEY:n opiskelija Irina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan tämäkin joku "muka hauska" pila, tmv., sillä tuskin tällaista voi tosissaan ottaa, kun ei ei ole mitään millä todistaa tämä. :)
      - Minä Roosa :D

      Poista
    2. Joku yrittää vaan tahallaan kiusata Elliä että Elli luopuis Huilusta tai jotain muuta. Vaikka Huilulla ratsastettaiskin kun se on ontunut nii eihän se enää onnu joten asialle ei voitais mitään tehdä:D

      Poista
    3. No ei sey blogiin mitään kirjoittele ja varoittele. Ihan höpö höpö kommentti jälleen! Lisäksi sey ei ole mikään virallinen eläintensuojelu suomessa, heitä ei ole pakko edes tontille päästää. Kyllä se on eläinlääkäri joka valvoo ja sey on vain taho joka voi heristää sormea ilman mitään valtaa mihinkään.

      Poista
    4. Voi jumalauta :DDD niiiiin vakuuttavan kuuloinen tuo Irina :DDD

      Poista
    5. hohohoooo, eihän Huilulla oo ees ratsastettu kun jalkaa on ontunut..

      Poista
    6. Ihminen, joka tietää hevosista mitään, näkee heti siitä maneesivideosta et se ontuu :D

      Poista
    7. Lämpönen jolla minä ratsastan, on myös ontuvan tuntuinen, mutta vaikka se on sata kertaa tutkittu kunnolla, ei ikinä mitään ole löytynyt, se vain askeltaa hassusti sillä jalalla, mutta loppuu heti kun on niistä vähän vauhdikkaammista askellajeista kysymys :D
      -Roosa, en jaksa kirjautua

      Poista
    8. Huilulla on kuitenkin joku rintakihas kipeä, ei tutkittu myöskään mitenkään

      Poista
    9. Ei Huilun rintalihas oo kipeä, ja se on kyllä entisten omistajien toimesta tutkittu. Ja ollaan katottu Huilun isästä videoita ja sillä on just samanlaiset "jousijalat" kuin Huilulla ja seki näyttää siltä että ontuis. -Tiia

      Poista
    10. Ja mulla on ollut jalkavaivanen lämminveri ori niin uskallan kyllä väittää että tiedän myös jotakin jalkavaivoista. Luulisittekö että antaisin Ellin tehdä mitään Huilun kans jos Huilu kärsis siitä? Vähän järkeä nyt lapsukaiset päähän :) -Tiia

      Poista
    11. Voisitko Tiia lapsukainen vittu lopettaa tuon pelleilyn, kirjoita nimella jos kerran et ole elli. Kyllä aikuiset ihmiset voi tehdä ihan hyvin g-tilit, tai linkitä jotain todisteita ettet ole Elli :D:D:D:D:D

      Poista
    12. Vai oon minä lapsukainen :D mulla on kyllä ihan omaki lapsi :D

      Poista
    13. edelleen., me ei uskota sua ennenku laitat jotain todisteita että et oo elli

      Poista
  17. Ompa nätti uus banneri!:)

    VastaaPoista
  18. Hevonen voi pelätä otsalamppua ( kokemusta on...) ja hokit eivät aina todellakaan pidä jäällä varsinkaan peilijäällä...jos ne pitäisi niin selittäkää anot miksi mun hevonen on melkein aina nurin peilijäällä vaikka hokit on ja ne on hyvät ja kaikki on kiristetty ja paikoillaan. Elli ei vielä ole valmis käyttämään kramaaneja ja sen varmasti itsekkin tietää. On Elli sen verran fiksu tyttö! ratsuttajaan ei välttämättä ole aina rahaa? ajatelkaapa kun heillä on uusi satula etsinnässä. Siinä lähtee rahaa, tallivuokraan ym. Niin joillain ei vaan yksinkertaisesti ole varaa ratsuttajaan vaikka haluaisi kuinka hevosen parasta... Elli kannattaa kysyä tallinpitäjää jos hän on kokenut taikka jotain sun tuttua tai kaveria jotka on kokeneita :)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!