Sivut

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Satulan testausta

Saatiin meidän tutulta lainaan semmoinen yleissatula, joka on ollu sen korkeasäkäisellä lämppärillä joten arveltiin et vois sopiakki. Sitte kokeiltiin sitä, se istui hyvin. Sitten menin käymään selässä ja katsottiin sitten millaiset painaumat satulasta jää. 






Sitten tulin alas ja katsottiin painaumat, ei oikeestaan ollu painaumia, vähäsen huopa oli painanu, mutta satula oli todella hyvä!(: Ja kaikille tiedoksi, ei laitettu suitsia sen takia että ei viitsitty laittaa suitsia, koska menin vain yhden ympyrän koska halusimme siis saada selville ne satulan painaumat.

47 kommenttia:

  1. tuo on kuiteski aika siro niin kohta sun jalat jo mahan alla.
    Itellä on kans ex-ravuri, ja ostin sen melkein samalla tavalla sen, paitsi totta kai koeratsastatin kaikki askellajit ennen ostoa.
    Itellä se on tamma, ja 8vuotias tosi reipAs!
    lämminveriset on juuri sellaisia että ne on hoidettaessa hirveen kilttejä, ja niinpä ihmiset olettaa että ne on samanlaisia myös ratsastuksessa. Myyjillä on tapana hienostella hevosiaan, joten miten voit olla varma hevosesi ratsastettavuudesta, eihän se välttämättä niin kiltti ja mukava lepponen tapaus ookkaa!
    Itselleni eräs myyjä kaupitteli 350e kuulemma "hienoa superkilttiä ensiheppaa" ja teki niin kierosti että tarjoutui tuomaan hevosen minulle, että en koeratsastaisi sitä. No, kotona ratsastin sen läpi ja se olikin aivan mahdottoman jukuri. Toivon, että voitte tarvittaessa palauttaa hevosen takaisin entiselle omistajalleen jos hommat ei ala sujua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä yksi joka ei allekirjoita tota että lämminveriset on hoitaessa hirveen kilttejä.. :D

      Poista
  2. Tiedätkö Elli, että sinulla on todellla hieno blogi ja upea hevonen, silti sinulle tulle suorastaan törkeitä kommentteja tänne. En tiedä kuinka jaksat sitä. Olet rohkea kun uskallat sanoa vastaan ilkeille anonyymeille. Sinusta inspiroituneena uskalsin itsekin perustaa blogin hevosilleni. Tsemppiä sinun ja Huilun yhteiseen elämään! :)

    VastaaPoista
  3. Ooo tää uus ulkoasu on kiva, tykkään kovasti! :)

    VastaaPoista
  4. "jee pääsin talutusratsastukseen!" xDD
    Jos kerta satula oli sopiva, miksei se teidän "ammattilainen" ratsastanut sillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olenko sanonut niin että olin innostunut talutusratsastuksesta? ja me kokeiltiin satulaa ja kello oli jo paljon.

      Poista
  5. Pakko tulla kommentoimaan :) elikkäs me alotellaan ratsastaminen Huilulla varovasti ja asioita muistellen. Hätäilemällä ei tuu mitään muuta ku vahinkoa. Ja sen takia Elli tuli selkään, ku halusin nähdä miten Huilu reagoi ku joku istuu selässä. T. Se ammattilainen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai että lapsi selkään jotta "ammattilainen" näkee hevosen reaktion.. Mikäs se sinun ammattinimike on? :D lapsen tekstiltä vaikuttaa, ei kukaan oikea ammattilainen korosta olevansa the ammattilainen. Hohhoh ja kyllä se oikeasti osaava ihminen nousee itse selkään ja testaa mitä hevonen sanoo pohkeesta, istunnasta ja kädestä. Jotain järkeä jo mukaan!

      Poista
    2. Sanotaan, että semmonen jolla on koko elämän mittanen kokemus ravureista, ja mehän ei olla vielä edes kunnolla ratsastusta alotettukaan. Ja huomaat varmaan kuvista, että ei ole kuin satula selässä. Että eipäs olla vielä katsottu mitä hevonen sanoo kädestä,istunnasta ja pohkeesta ;) muistakaan että tällä hevosella on ENNENKIN ratsastettu!

      Poista
    3. Sanotaan, että semmonen jolla on koko elämän mittanen kokemus ravureista, ja mehän ei olla vielä edes kunnolla ratsastusta alotettukaan. Ja huomaat varmaan kuvista, että ei ole kuin satula selässä. Että eipäs olla vielä katsottu mitä hevonen sanoo kädestä,istunnasta ja pohkeesta ;) muistakaan että tällä hevosella on ENNENKIN ratsastettu!

      Poista
    4. Te anonyymit paitsi yks. ootte todella lapsellisii. ei voi lapsellisempia ollakkaan!:D

      Poista
    5. Tuun huomena käymään tallilla niin mietitään mitä seuraavaks tehdään :)

      Poista
    6. Tuun huomena käymään tallilla niin mietitään mitä seuraavaks tehdään :)

      Poista
  6. Pakko tulla kommentoimaan :) elikkäs me alotellaan ratsastaminen Huilulla varovasti ja asioita muistellen. Hätäilemällä ei tuu mitään muuta ku vahinkoa. Ja sen takia Elli tuli selkään, ku halusin nähdä miten Huilu reagoi ku joku istuu selässä. T. Se ammattilainen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano nimesi jos kerta olet ammattilainen :)

      Poista
    2. Mun ei tarvi nimeäni mainostaa ;) enkä kaipaa kenenkään hyväksyntää ;D oon omistanu 5 lämminveristä ravuria ja suurimmaks osaks oon ne ite kouluttanu. Niin uskon, että osaan Huilua ja Elliäkin neuvoa tarpeen mukaan :)

      Poista
    3. Mun ei tarvi nimeäni mainostaa ;) enkä kaipaa kenenkään hyväksyntää ;D oon omistanu 5 lämminveristä ravuria ja suurimmaks osaks oon ne ite kouluttanu. Niin uskon, että osaan Huilua ja Elliäkin neuvoa tarpeen mukaan :)

      Poista
    4. Et sitten ole oikea ammattilainen ;) Se että oot omistanu 5 lv:tä ja suurimmaks osaks kouluttanu ne ite, ei tarkota että olisit ammattilainen. Oonko mäkin sit muka ammattilainen että olen kouluttanut 2 lämppäriä, pari ponia ja suokin? No en! Mulla EI ole koulutusta ja olen vain normaali harrastelija joka osaa käyttää maalaisjärkeä. Älä mainosta ittees ammattilaisena kun et sitä ole.

      Poista
    5. ei ole itteään ammattilaiseksi sanonutkaan:D

      Poista
    6. " T. Se ammattilainen ;) " ?

      Poista
    7. Huomasit varmaan tuon hymiön perässä :D ei en todellakaan oo ammattilainen, mulla nyt vaan sattuu oleen kokemusta tämmösistä hevosista ja sen takia uskallan myös neuvojani jakaakin :D täällä on vähä turhan totista porukkaa :D t. SE MAAILMAN PARAS HEVOSEN KOULUTTAJA AMMATTILAINEN ;) buahhaa

      Poista
  7. Satula on selvästi liian leveä.. Ei tainnut olla mikään ammattilainen vaan "ammattilainen" sovittamassa satulaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei todellakaan ole leveä!:D mikähän aloittelijakin siellä huutelee!;)

      Poista
    2. Oon omistanut jo useat hevoset ja ihan taitava oon.
      Kuvistakin jo sen verran huomaa että on liian leveä..

      Poista
    3. Jos ei olisi liian leveä, se ei olisi noin kiinni säässä. Satulan tulis näyttää kutakuinkin tältä selässä (nopeasti vaan googattu, voi olla jtn epäsopivuutta mutta katoin tosta sään kohdalta vain vertaukseksi) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/01/English_saddle.jpg

      Huomaat varmasti itsekkin, että kuvassasi satula on aivan kiinni säässä. Kun hevosella on ratsastaja selässä, tulisi satulan ja hevosen väliin jäädä "tunneli" jolloin se ei paina hevosta. On myös otettava muitakin seikkoja huomioon kuin vain leveys..

      Ja ei, en tarkota tätä mitenkään vittuiluna vaan NEUVONA että hanki oikeasti hyvä satulansovittaja joka sovittaa satulan oikein:)

      Poista
    4. siihen jää kahden käden mittainen aukko;) korkeudeltaan että myös leveydeltään joten ei ole kiinni säässä. Kyllä ymmärrän että neuvot. Mutta kuva vääristää.

      Poista
    5. Ette varmasti tulleet huomanneeksi, että Ellillä on kädet tuon "tunnelin" edessä, jolloinka ei tietenkään sitä aukkoa näe, vai näettekö muka Ellin käsien läpi :D ?

      Poista
  8. Musta satula ei ole leveä, kun ajattelee, että hevonen on vielä aika laihassa kunnossa. Kun pyöristyy, satulakin sopii täydellisesti eikä ole yhtään leveä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niinpä! se tulee pyöristymään vielä reilusti, koska sillä ei ole paljoa lihasta, mutta kun aletaan säännöllisesti liikuttamaan, satula on täydellinen!:)

      Poista
    2. Mutta ymmärräthän, että se ei ole NYT täydellinen vaan ehkä joskus sitten kun on lihasta. Hevonen kipeytyy eikä varmasti lihakset kehity väärällä satulalla.

      Poista
    3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  9. Asiallinen kommenttini poistettu. Laitan siis uudestaan.
    ihmeellisempää.
    Mutta Elli _mun_ mielestä et voi vaan sanoa että anot, jotka puuttuu satulaan tai muuhun on "aloittelijoita, lapsellisia tai kateellisia". En usko, että ovat (ei millään pahalla) kateellisia, itse ainakin olisin mielummin ilman hevosta kun ottaisin nuoren kokenettoman ravurinraadon. Ja ihan oikeasti useat anoista puhuu asiaa, sen näkee jo kuvasta ettei satula ole hyvä. Satulan pitää olla oikeasti hyvä hevoselle eikä melkein hyvä tai kohta se on hyvä kun heppa vähän lihoaa ei. Ei näin, hankit kunnon satulasepän katsomaan ja sitten otatte Satulan joka on hyvä _tällä hetkellä_ ja otatte uuden kun heppa lihoaa/saa lihaksia... Harva hevosihminen osaa katsoa satuloita, vaikka olisi kuinka hyvä ratsastamaan yms. Siihen tarvitsee ammattilaisen. Eikä naapurin hevosmiestä... Satula asiat ovat todella haastavia nimimerkillä omistin vuoden ponin jolle meni puoli Vuotta löytää oikeanlainen satula.
    Rahaa heppaharrastus vie, eikä vaan voi aina ottaa halvinta, niinkun sun tapauksessa näyttää. Hevonen joku nuori kokematon ravuri ja satula joku naapurin vanha... Ja hevosen varusteet ovat kaikki kaikessa hevosen yleisen hyvinvoinnin jälkeen. Hyvä satula maksaa oikeasti reilu 2000€.
    Huono satula aiheuttaa vaikka mitä, useat hepat alkaa ontumaan huonosta satulasta ja selkä tulee hepalle kipeäksi eikä käytä lihaksia oikein.

    Tai mikset ratsasta sillä ilman satulaa ennenkun saatte hyvän? Kun on kuulemma kiltti yms?

    Ja ruokinta kuntoon ja äkkiä! +läpiratsastusta hepalle, ettei mene pilalle. Tai viekää/palkatkaa ratsuttaja joka kouluttaa siitä sulle hevosen, en usko että itse tiedät juuri mitään hevosen koulutuksesta. En tiedä minäkään 15vee ja 2 vuotta on oma poni ollut ja 9 vuotta kokemusta ratsastuksesta.

    Tämä ei ollut pahalla vaan toivon oikeasti että mietit mistä olet vastuussa. En halua että vuoden päästä valitat täällä kuinka huono huilu on tai että et ole kehittynyt ja se on hepan syytä tai muuta vastaavaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu anteeksi vahingossa varmaan poistin. Tuo kuva väärentää todella paljon, ja se on sopiva. Ihan sama mitä te anot siitä sanotte. Koska tarkistetaan asia muutenkin.

      Poista
    2. Voisitko sitten kuvata satulaa edestä, takaa ja sivuilta niin loppuis täällä tämä haukkuminen ja satulan sopivuuteen puuttuminen? Ottaisit kuvia kun on satula pelkästään selässä (ei edes huopaa, vyön ei tarvitse välttämättä olla kiinni) ja kun olet selässä (ilman huopaa) Enkä tarkota tätä kommenttia vittuiluna tai muuna, vaan haluaisin että otat kuvia satulasta niin jokainen ymmärtäisi ettei satula ole epäsopiva ja loppuis tämä puhuminen:) Minunkin silmään näyttää meinaan että satula olisi liian leveä.. :/

      Poista
    3. juu otan heti kun lsitetaan taas satula selkään(:

      Poista
  10. Kannattaa ostaa bates merkkinen satula. Ne on aika hinnakkaita, vähä alle 2t mutta odta vaikka käytetty. Ne on muokattavia, leveyttä voi muokata ja paloja voi lisätä ja vähentää! Itelläni on ollut sama satula jo 6v ja hevonen vaihtunut alta monesti mutta sitä kun voi muokata niin ei ole uutta tarvinnut :)!

    VastaaPoista
  11. http://maailmanrakaspanu.blogspot.fi Tässä linkki mun blogiin(;

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!