Sivut

perjantai 11. huhtikuuta 2014

MyWeek: Torstai

Kolme seuraavaa MyWeek videopostausta tulee sunnuntai iltana, sillä lähden ouluun tänään Jeminan kans niin en voi laittaa niitä blogiin. Nähdään taas sunnuntaina!(:


25 kommenttia:

  1. Minne meet Oulussa? Ootko koko viikonlopun? :)

    T: Itsekkin Ouluun menossa ;)

    VastaaPoista
  2. Itsekkin lämmöllä suosittelen, ettet antaisi Jeminan ratsastaa Huilulla tai jos annat niin ole tarkka miten käsittelee hevostasi...Huilun ei olisi saanut aloittaa ravia ennenkui Jemina antoi käskyn. Jemina ei saa jäähä ite suusta kiskomaan eikä rankasemaan... muuten ollut todella kivoja postauksia!! :) ja jos Huilun selkä on jäykkä niin kannattaa kumisualla pyöritellä selästä ja jos ilmenee kipua niin 2 teholinimentti auttaa! ja muutenkin kannattaa välillä varulta ihan laittaa linimenttiä :)

    VastaaPoista
  3. Olen sama ano joka edelliseen postituksen sanoi ettei kannata jeminan ratsastaa huilulla ja tämä video oli vielä kamalampi ratsastuksen kohdalta kuin edellinen. Sinä olet osaavampi kuin Jemina joten sinuna en antaisi ainakaan enää ollenkaan ravata jos jeminan pakko selkään nousta. Tuo istunta käsien käyttö pohkeet uupuu kokonaan niin viestii huilulle todella epäselviä asioita. Millään tapaa ei huilu tuosta hyödy oppii vain oikeasti epävarmaksi ja aivan vääriä asioita. Jokainen ratsastus kouluttaa hevosta. Juoksuta tai kävelytä jos et voi ratsastaa tai mieluummin seisota tarhassa kuin annat noin kohdella hevosta. Huilu on selvästi erittäin kiltti ja nöyrä ja sinä sen kanssa pärjäät hyvin. Kaverisi ei oikeasti osaa yhtään istua jne. Uskon että sinä pääset huilun kanssa helposti eteenpäin kun et vain anna kenenkään noin sillä ratsastaa. Ohjat ei olleet ollenkaan tuntumalla ja siksi yks kaks aina kamala repäisy suuhun. Väärä kevennys kokoajan ja ei anna yhtään tilaa ravata. Oma hevoseni ei tuollaista katsoisi vaan olisi singonnut jo kunnolla menemään. Onneksi huilu noin nöyrä ettei tule vahinkoa kuin hevosen mielelle. Puolusta hevostasi se on selvästi sinulle tärkeä ja kun vaan jaksat sen kanssa opetella niin pääsette vielä hyvin eteenpäin :) olet fiksun oloinen nuori ja sinä saat kyllä sanoa jos et halua jonkun nousevan selkään tai ravaavan. Mutta mukavaa vkloppua Ouluun! :) olen itse jo 22v mutta blogiasi on hauska seurata koska itselläni oli myös lv nuorena kunnes se piti lopettaa vanhuuden takia ja nyt on sitten isojen ratojen estetamma ja toinen nuori hevonen tallissa :)

    VastaaPoista
  4. Joo. Munki mielipide vahvistu, että älä enää anna jeminan ratsastaa Huilulla. Huilu menee paljo paremmin sun alla. Jemina ei osaa ees istua oikein hevosen seläsä ja repii huilua suusta. Huilu on kuitenki itekki raakile vielä ratsuhommisa niin ei tee sille hyvää jos selässä on jemina joka ei näytä osaavan ees keventää.

    VastaaPoista
  5. Nyt iha oikeesti, älä päästä enää Jeminaa Huilun selkään. Luulin kuvien perusteella että Jemina olis sua kokeneempi jne, mutta nää tän viikon videot sai mun mielipiteen muuttumaan. Ensinnäkin Jemina antaa Huilun lähtee raviin ite, ohjastuntumaa ei ole ollenkaan, nyppii suusta, se ei osaa istua ravissa ja keventää väärin. Ja tuo puomien ylireagointi..! Sen se vois myös lopettaa, siitä ei oo MITÄÄN hyötyä. Haluisin tietää että miks se ees tekee niin? Ne on puomeja, ei mitään jättimäisiä esteitä. Näyttää lähinnä naurettavalta tuo..

    Mutta älä suutu tmv, ja toivon että kerrot Jeminalle miten asiat on.

    VastaaPoista
  6. Täysin samaa mieltä kun ylemmät anot. Oikeasti, älä jooko päästä Jeminaa Huilun selkään. Korkeintaan ehkä kävelemään. Perusteluina aivan samat asiat kun ylemmilläkin anoilla.

    VastaaPoista
  7. hirveetä katsottavaa, en hauku sinua Elli, mutta toivon että välität viestini jeminalle!
    1.jeminalla ei ole kertaakaan kantapäät oikeasti alhaalla
    2.puomien päällä "kevyt istunta" on hirveää; selkä kyyryssä, katse alas, kantapäät ylhäällä
    3.huilu kulkee hirveän jännittyneesti kun jemina ravasi. miksei voi keventää kun ei osaa selvästi harjoitusravissa istua ja jeminan selkäkin oli kamalassa asennossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jemina harjoittelee vasta kevyttä istuntaa, joten ei ole vielä kauneimmillaan! Mutta koko ajan se kehittyy!(:

      Poista
    2. niin harjoittelen vasta sitä. Ja en osaa edes olla harjoitus ravissa huilulla kun silloinkin pompin selässä kuin jokin kenguru :D

      Poista
  8. hevonen on selvästi hämillään ja peloissaan kun annetaan epäselviä ohjeita ja huudetaan ja pelleillään vain selässä :c

    VastaaPoista
  9. Osaamaton hevonen jolla huono tasapaino ja hyvin vasta aloittelija ratsastaja jolla ei tippaakaan kehon hallintaa ja tasapainoa on maailman huonoin yhdistelmä. Teidän pitäisi ehdottomasti mennä valvovan silmän alle etenkin Jeminan. Ihan kamalaa ratsastusta ja käy huilua sääliksi kun yrittää parhaansa mutta ei sillä riitä mitenkään tasapaino tuollaiseen menoon. Nyt Jemina pois kokonaan huilun selästä jotta hevoselle edes vähän reilua yrittää toimia ratsastajan alla. Tuollainen repiminen ja heiluminen on todella epäreilua hevoselle ja luulen ettei Tiia jne jotka teillä siellä käy katso hyvällä tuota touhua. Nyt vähän järkeä mukaan ei ne teidän hevoset ole leluja. Huilu on aivan ihmeissään mitä tapahtuu ja teitä vain naurattaa. En tarkoita pahalla tätä mutta ei tuo ole enää millään tapaa eläintä kunnioittavaa toimintaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis en mää todellakaan nauranu jeminan ja Huilun menolle, vaan kun Jemppu nauratti mua kun se puhui jotain tuolla.

      Poista
  10. Jos mun mielipidettä kysytään niin Jemina vois lopettaa nuo ylimääräset pelleilyt ja huutelut tuolla selässä pois ja keskittyä ratsastukseen. Huilukin on ihmeissään miks selästä kuuluu koko ajan ääntä mutta häntä ei neuvota mitä pitää tehdä. Ja sitten tuo "esteistunta" puomia ylittäessä on ihan turhaa. Jos Jemina keskittyis vaan ratsastukseen niin ne kantapäät ehkä pysyiskin oikealla lailla koko ajan ja ohjastuntumaakin vois olla. Mutta nyt tuo näyttää vaan Jeminan kannalta siltä, että ei keskity vaan pelleilee sielä selässä koko ajan. Samaa mieltä ylempien kommentoijien kanssa, että Huilukin on vielä alottelija ja jokainen kerta on sille opetustilanne. :)

    VastaaPoista
  11. Esteistuntahan tuo ei ole, lähellekään. Eikä puomeilla edes nousta kevyeeseen istuntaan. Huilu on ihan liian osaamaton tuollaiseen menoon. Ette tule ikinä saamaan siitä luotettavaa toimivaa ratsua jos noin sitä kohtelette. Suosittelen hakemaan kirjastosta kirjoja esim kyran kirja on loistava sekä useat muut. Saisitte paljon kultaisia vinkkejä ratsastamiseen ja hyviä tehtäviä joilla kehittää omaa sekä hevosen tasapainoa. Teidän täytyy nyt vain jaksaa ottaa neuvoista vaari ja kuunnella ihmisiä jotka osaavat hevosta kouluttaa ja osaavat ratsastaa. Kirjat ovat olleet itselleni 10v sitten iso apu kun ostin ensimmäisen projektin jonka kanssa nykyisin kisaan vab tasolla. Omien virheiden ja oman osaamattomuuden myöntäminen on ensimmäinen asia joka täytyy tajuta ja myöntää jos haluaa ratsua opettaa etenkin entistä ravuria. Huilu ei tule ikinä saamaan oikeaa lihaksistoa jos sen ei opeteta käyttämään oikeita lihaksia ihmistä kantaakseen. Täytyy muistaa että hevosta ei ole luotu kantamaan ihmistä. Sen selkä on heikko etenkin ilman lihaksia. Ei tasapainottaman ja täysin lihaksettoman hevosen selässä pelleillä ja hevosta ei ikinä saisi noin repiä suusta. Jos haluat apua niin minulla on paljon kokeneita tuttavia ympäri suomea ja voin vinkata monia jotka auttavat nuoria mielellään ja hyvin edullisesti oppimaan ratsastamaan ja viemään omaa hevosta eteenpäin ja nimenomaan oikeaan suuntaan eteenpäin. Nyt ette ole valitettavasti menossa sinne oikeaan suuntaan.

    VastaaPoista
  12. Joo voitte lopettaa sen "Jemina ei saa enää ratsasta Huilulla" No en sitten vittu ratsasta. Huilu on hankala hevonen joissain tilanteissa. Keskityn Suskiin mielummin, no en olekkaan keskitynyt Huiluun :D Kun ei ole edes oma hevonen. Suskilla ratsastus luonnistuu, mutta ei Huilulla. Ymmärtäkää nyt anot että nuo oli ekoja kertoi kun ratsastin sillä. Itse on osaa lämpösillä mennä, kun niillä on yleensä niin inhottavat askeleet käynnissä ja ravissa. :/ Varsinkin ex-ravureilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huilu ei kyllä ole todellakaan hankala. Vaan nöyrä ja kuunteleva, kuten ellin ratsastuksesta huomaa. Jemina vois vaan mennä tunneille ja opetella ne perusasiat.

      Poista
  13. Ikävä kyllä Jemina sinun meno suskin kanssa ei paljoa eroa tästä. Ihan samat ongelmat kokoajan. Kantapään taivasta kohti, kevennys jatkuvasti väärä jos edes ravia saat sen muutaman askeleen. Tuntumaa suuhun ei ole muutakuin että yks kaks nykäiset suusta. Sinun täytyy myöntää virheesi ja se että et ole ratsastajana siinä vaiheessa että voisit opettaa suskia. Vasta sitten voit ratsastajana alkaa kehittyä kun ymmärrät ne omat virheesi. Jokainen tekee virheitä ja sinä olet ratsastanut niin vähän aikaa että et tietenkään voi vielä osata. Mutta jotta voi oppia täytyy hyväksyä se mikä menee pieleen. Ihmettelet kun suski ei rahaa vaikka se papallasi ravasi raveissakin neljänneksi jne. Se vika on sinun istunnassa ja käsien käytössä kun et hallitse kättä ollenkaan. Vika ei ole huilussa tai suskissa. Ne on hevosia jotka eivät yhtään ymmärrä mitä yrität selässä kun et hallitse kehoasi tippaakaan. On se kumma että Elli saa huilulla ravia vaikkei Elli ole myöskään mikään kovin taitava mutta paremmin hän kätensä hallitsee. Älä syytä hevosia omista virheistä se on todella väärin huilua ja suskia kohtaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jemina on kehttyny tosi paljon Suskin kanssa! Ennen Suski ei edes nostanu ravia Jeminan pyynnöstä, ja pysähteli koko ajan. Nykyään ne menee puomeja ravissa ilman pysähtelyitä. Hitaasti hyvä tulee!;) Kaikilla ratsastajilla on virheitä, maailmankuuluilla ratsastajillakaan ei aina mene täydellisesti.

      Poista
  14. Tuohan menee jo eläinrääkkäyksen puolelle. Hevosta ei saa rankaista karjumalla ja kiskomalla, jos itse ratsastaja on aiheuttanut hevosen hermostumisen.
    En haluaisi olla ilkeä, mutta toiminnallanne voitte ns. pilata hevosen. Eikö teillä olisi ketään joka voisi auttaa teitä ja kouluttaa hevosianne? Ex-ravureiden ravi on pomputtavaa, varsinkin lämpöisten kun niiden askel on iso. Mutta ravin laatu ei parane ainakaan pelkästään jos kävelette tai menette pari askelta ravia. Rohkeasti vain ravailemaan enemmän. Esteet ym. kannattaa vielä toistaiseksi unohtaa.
    Toiseksi, oletteko tietoisia, että tallinne ei täytä tallien/eläinsuojien säädöksiä. Peruskorjatun tallin minimikorkeus pitäisi olla 2,20m. Videoista huomaa, että korkeus ei riitä lähellekään. Tämä on eläinsuojelulaissa kielletty, joten lasketaan eläinrääkkäykseksi,KOSKA pienet tilat aiheuttavat eläimille terveydellisiä haittoja.

    En pahalla sano, etkä varmaan julkaise tätä, mutta faktahan tämä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, ei ole eläinrääkkäystä!:D
      Tiedän ettei talli täytä lain vaatimuksia, mutten nyt vaan yhtäkkiä voi tallia vaihtaa.

      Poista
  15. Eli mielummin pidät hevostasi eläinrääkkäyksessä? Ymmärätkö että karsinat on muutenkin pienet. Ja Ylivieskassa tuskin tallit loppuu!
    Ja ette varmastikkaan kovin monet ihmiset Ellin kevennystä oo nähny? Elli menee vain kevyttä ravia, koska ei osaa keventää.
    Ja keventäminen olisi mukavempaa Huilulle myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh. Eikö taas ole parempaa tekemistä ihmisillä kuin syylistää turhista asioista. Menkää sellaisiin paikkoihin valittamaan joissa oikesti rääkätään eikä huolehdita eläimistä. Huilu ei ole kovin korkea hevonen niin itse ainakin mitä kuvien parusteella katson tallia niin karsina on joko just oikean kokoinen Huilun kokoiselle tai sitten ihan aavistuksen liian pieni. Se ei tee asiasta kuitenkaan millään tavalla eläinrääkkäystä. Samaten katon korkeus jää ehkä10cm liian matalaksi tai sitten just täyttää kriteerit niin ne ei Huilun elämiseen paljon vaikuta.

      Kuluttakaa nyt hyvät ihmiset kaikki tämä energia sellaisiin pakkoihin jossa sitä oikeasti tarvitaan niin pelastuu moni eläin oikeasti kuolemilta ja huonolta kohtelulta!

      Sinuna Elli jättäisin tuollaiset turhat ja etenkin ilkeät kommentit julkaisematta. Säilyisi tämä vähän siistimpänä, eikä lietsoisi samanhenkisiä kommentoimaan. Jos ei ole asiallista sanottavaa niin menkööt jonnekin muualle kuluttamaan energiansa.
      - aikuinen

      Poista
    2. Joo toi on kyllä aika säälittävää. Jos talli ei olisi Huilulle hyvä tai sillä olisi siellä paha olla, se kyllä näyttäisi sen. Huilu on nyt elämänsä parhaassa kunnossa, tuskinpa olisi huonossa tallissa. Ja Huilun karsina on todella iso, jos ette ole videoista huomannut. Ja tietenkin mää nyt sen verran omasta hevosestani huolehdin että jos talli on huono, vaihtaisin pois:D Mutta kiitos ylempi ano kivasta kommentista, se piristi hieman!(:

      Poista
  16. Jemina kylläkin vain pelleilee hevosen kanssa myös suskin kanssa äkkinäiset käännökset ja turha nauraminen ja höpöttäminen on sen merkki että ratsastusta ei oteta tosissaan varsinkaan jemina!

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!