Sivut

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Kuvailua & kuulumisia

Moni on kaipaillut Huilun kuulimisia, ja onhan siitä jo tosi kauan kun niitä ootte kuulleet
Huilulle kuuluu hyvää, eikä sen kans olla mitään ihmeempiä tehty. Loukkasin tosiaan jalkanu eräänä päivänä kun olin uimassa, niin sen vuoksi en sitten voinut ratsastaa. Huilulla on ollut jo aika pitkä loma, mutta nyt kun jalka on parantunut ja ilmat viilenevät, niin palataan Huilunkin kanssa normaaliin arkeen. Huilulla oli eilen hieman mahavaivoja, kun ei suostunut syömään eikä ulostanut ja oli todella vaisu. Taluteltiin sitä sitten pihalla kunnes se ulosti normaalisti, ja rupesi sitten myös syömään. Jeminan pappa kertoi että se johtui luultavasti apilasta, kun hevoset ovat persoja sille että syövät sitä liikaa. Mutta säikähdyksellä selvittiin siitäkin onneksi! :)

Tänään otimme pitkästäaikaa kuvia Huilun kanssa laitumella. Minun mielestäni tuli ihan hyviä kuvia, tuliko teidän mielestänne?


1
2
3

4

5

6
7


8

9

10
11
12

13

14

 Mikä kuvista oli lempparisi?:)
Tässä vielä pitkästä aikaa Huilusta onnistunut rakennekuva, muutosta havaittavissa vai mitä?



29 kommenttia:

  1. Söpö heinämasu huilulla :3 lempikuvani oli 10!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko hieman kommentoida tätä.. Heinämaha ei kyllä ole mikään söpö asia hevosella vaan merkki siitä että se syö liikaa heinää suhteessa liikuntaan. Ja usein vielä heikompi laatuista heinää niin alkaa maha pullottaa. Heinämaha ei siis todellakaan ole mikään hyvä hassu juttu vaan merkki huonosta ruokinnasta ja hevosen liikutuksesta. Pullottava maha ei todellakaan ole asia mitä kannattaa ihailla vaan se on asia mitä täytyy vältellä ja tehdä asialle jotain. Ihan liikaa näkee tätä miten ajatellaan hevosen mahan olevan söpön pyöreä kun se on todellisuudessa epäterveellistä ja kertoo hevosen hoidosta paljon. En nyt siis puutu siihen miten Elli hevostaan ruokkii ja liikuttaa vai ei pistää vain aina silmään kun joku sanoo söpöksi eläintä jonka ulkomuoto ei ole terveellisen näköinen.

      Poista
    2. Siis ei se ookkaa hyvä juttu, enhän mää oo sellasta väittänykkään?

      Poista
    3. Varmaan jenni kommentoi anolle (ja ehkä tohon sun "muutosta havaittavissa" juttuun) .

      Mutta kiva postaus ja Huilu on kyllä sulonen vaikka tollanen masu onkin , se vielä liikunnalla pois niin hyvä! :) lempparikuva oli 10 :3

      Poista
    4. Ehei en niin sanonut enkä tarkoittanut vaan ylimmälle anolle sanoin asiasta että se ei saisi olla hänen silmissään söpö masu. En siis todellakaan nyt mitenkään viittaa huiluun ja sinuun halusin vain anolle hieman sanoa että heinämaha ei ole söpö vaan hevoselle hyvin epäterveellistä. Anteeksi en tajunnut alkuun kirjoittaa että suunnattu anolle sekä muille joiden tiedän ajattelevan hevosen pallomaista mahaa suloisesti

      Poista
    5. Aivan joo, noo ei se mitään!:D

      Poista
  2. Kannattais varmaan liikutella Huilua enemmän ja säännöllisesti niin ei tulis mahavaivoja.

    VastaaPoista
  3. Elli-rakas, mahavaivat johtuvat täysin siitä, jos hevonen ei ole päässyt liikkumaan kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huilu liikkuu tarhassa kaikinpäivää ihan kunnolla, juoksenteleekin niin tuskin johtuu siitä

      Poista
    2. On kaksi eriasiaa että hevonen juoksentelee tarhassa kuin sen ratsastaminen ja/tai juoksutus. Laitumella juoksennellessa se ei joudu "käyttämään" itseään ja tuskin hikoaa tai edes vähän puuskuttaa sen jälkeen, tosin kuin ratsastuksessa.

      Ja se mitä ylempi ano sanoi, on täysin totta. Mahavaivat ja ähky oireet johtuu yleensä liikaa ruokaa (vihreä ruoho varsinkin), liian vähän liikuntaa suhteen epätasapainosta. Mikäli oikein olen ymmärtänyt huilulla on suhteellisen usein jotai vatsavaivoja, kannattaa oikeasti harkita sen liikunnan lisäämistä! Sekä tarkistaa ruokien laatu ja ennen kuin päästät sen 2kk ajaksi laitumelle vihreälle on se syytä totuttaa siihen hiljalleen.

      Lisäksi huilun rakenne ei itsessään ole muuttunut, sen maha on vaan kasvanut, mielestäni rumaksi, heinämahaksi. Jota hevosella ei saisi olla.

      Toivottavasti otat nämä neuvona etkä haukkumisena :) Mukavaa jatkoa huilun kanssa ja hyvää koulun alkua!

      Poista
    3. Huilu kyllä aina juoksee itsensä laitumella ihan hikeen asti. Ei huilulla usein mahavaivoja ole, tämä on vasta toinen kerta. En mä vastaan väitä etteikö se voisi johtua siitäkin, mutta uskon että se johtui siitä apilasta kun se söi sitä kuulemma ihan liikaa . :)

      Poista
    4. Ykski kerta on jo liikaa, jos ähky tulee niin siihen voi kuolla ihan muutamassa tunnissa. Enkä sano pahalla.

      Poista
    5. Kaksi kertaa n. vuoden sisällä on suhteellisen paljon. Itsellä ollut hevonen 2 vuotta eikä kertaakaan ole vatsavaivoja ollut.

      Poista
    6. Elli, puhuit itsesi taas pussiin... Sanoit että huilu juoksee tarhassa itsensä hikeen. Sanoisin että nyt on syytä huolestua jos se näin todellakin tekee! Normaali terve hevonen ei juokse laitumella itseään hikeen, ellei se pelkää tai ole hädissään. Pelkät ötökät ei tähän aikaan vuodesta enää saa hevosta juoksemaan päättömästi tarhassa eikä yksittäinen laukkapyrähdyskään saa hevosta hikeen. Eli jos huilu on kerta joka päivä tarhassa hikinen se todennäköisesti pelkää jotain, koska ihan "normaali" hevonen ei noin käyttäydy. Lisäksi jos kerta on tarhassa hikinen niin muista käydä viileällä säällä nakkaamassa fleecevuorellinen sadeloimi edes selkään ettei huilu vilustu kun on hikinen. Tää ei oo mikään nega komma

      Poista
    7. Tai sitten Huilulla on ihan käsittämättömän huono kunto. Mutta nyt oikeesti kokeile vähän edes panostaa Huiluun ja sen liikutukseen ja hyvinvointiin! :) ja laukkaakin voisit rueta vaikka juoksuttaessa liinassa kokeilla tämän vuoden aikana :) vähän pidempiäkin pätkiä kun pari askelta...

      Poista
    8. Te joiden mielestä hevosen mahavaivat johtuvat liikunnasta tai siis sen puutteesta: yleensä liika väkirehu aiheuttaa mahavaivat liikkumattomalle hevoselle. On täysin normaalia, että hevonen on täysin laidunlomalla 2-4kk (hieman säistä riippuen) ja ei liiku tänä aikana ratsastajan toimesta lainkaan. Laitumella hevonen harvemmin syö itseään ähkyyn, ellei ihan alkukesästä päästä totuttamatta laiduntamaan.

      Lisäksi meilläkin on yksi hevonen joka juoksee paljon tarhassa. Ei ihan hikimäräksi, mutta selkeästi hieman hikoontuu. Haastelee muita mukaan leikkiin ja pukittelee. Stressiksi en tuota menisi väittämään, ei juokse aidanviertä eestaas vaan säntäilee sinne tänne ja perä lentelee.

      Poista
    9. Anolle joka kirjotti klo 0:47
      Eiköhän kaikki ylempänä tarkottanut just sitä että kun Huilu ei liiku niin sen ruokinta on nyt vääränlainen. Ruokintaa ei ole muutettu laidunkauden ajaksi jonka vuoksi se todennäköisesti saa liikaa väkirehuja suhteessa liikuntaan.

      Ellille: Kaks kertaa kesän aikana mahavaivoja ON paljon.. Ja normaali hevonen ei itseään hikeen laitumella juokse, jokin on nyt pahasti vialla.. :/ Enkä tarkota mitenkään pahalla, mutta kannattaa tutkituttaa Huilu!

      Poista
    10. Kannattas huolestuu jos se juoksee ittesä hikee : D siitä se varsinki mahahaavan voi saada.

      Poista
    11. Ei se ny aina hyväneaika :D sillon tällöin innostuu ja juoksee ja pukittelee ja hikeentyy eli luultavasti vaan irroittelee tarhassa.

      Poista
  4. Hienoja kuvia! :) 3 & 4 oli mun suosikit :)

    VastaaPoista
  5. Mun lemppari oli ykkönen, ja 11 ja 8 (: Oli kyllä kaikki aivan ihania kuvia. Rakennemuutos havaittavissa todellakin..

    VastaaPoista
  6. 8 ja 12 oli mun mielestä aiva ihania :)

    VastaaPoista
  7. etsitkö huilulle vuokraajaa? olis hyvä jos joku kokenut ratsastaisi sillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon mä sitä miettinytkinjos ei itse joskus ehdi tallille :)

      Poista
  8. Niin ja vuokraaja olis just joku kokenut aikuinen esim =)
    Mutta hyvin teilläkin menee! Huilussa on kivasti pyöreyttä!
    Millon hyppäätte taas? Voisitko tehdä videopostauksen kun hyppäät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin :) Ja enmä sillä aijo piiitkään aikaan hypätä :) Ensin joku kokenut ja sitten vasta minä, puomeja mää sillä kyllä meen mutten esteitä, korkeintaan 20cm

      Poista
  9. Teetkö vielä bannereita muille?

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!