Sivut

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Päivittelyä

Moi kaikki!(:
Mun tuli ihan hirvee ikävä kirjoittaa tänne blogiin pitkästä aikaa kunnolla! Aattelin nyt kirjoittaa tännekkin ihan kunnon postauksen.
Tänään oli aivan mahtava sää! Ei tuullut ollenkaan ja oli ainakin 10astetta lämmintä. Täydellinen sää ratsastukseen. Haettiin Jeminan ja yhden Jeminan kaverin kans hevoset tarhasta. Jemina ratsasti ensin Suskin, ja sitten oli mun vuoro.
Oli aivan ihana pitkästä aikaa ilman takkia hommailla hevosten kans, kun ihana aurinko paistaa ja kuuluu kesäistä ötököiden surinaa. Huilu oli tosi rauhallinen ja hieman väsyneen oloinen kun oli niin lämmin päivä.



Tein heti alkuun paljon taivutteluja ja voltteja saadakseni hevosen kuulolle. Huilu oli tosi hyvän tuntuinen heti alkuun. Alan nyt varmaan enemmän vaatimaan Huilulta ratsastuksessa, koska sen jalka on voinut todella hyvin. Liikunta on vaan vahvistanut sitä eikä se ole oireillut ollenkaan. Olen niin innoissani, ja haluan päästä treenaamaan Huilulla. Mutta en kuitenkaan liikaa ettei vaan jalka rupea kipeytymään.
Sitten alkukäyntien ja taivutteluiden jälkeen ruvetin ottamaan ravia. Huilu oli todella laiskana eikä nostanut ravia millään, ja jos nosti se meni vaan pari askelta. Mulla meni hermot ja otin raipan. Heti Huilu virkistyi ja meni todella hyvin. Ja aina kun Huilu nykkäsi päätään läppäsin sitä raipalla. Nykiminen alkoikin loppua kohden loppumaan. Yritin istua ravissa mahdollisimman rennosti, ja myötäillä hevosen liikkeeseen.





Edelleen ravissa oikein pysyminen tuottaa vaikeuksia, mutta minun pitäisi vaan ruveta reippaasti treenaamaan enemmän. Huilukin teki reippaasti töitä ja oli todella kuuliainen, joten sen kanssa oli tänään tosi mukava työskennellä. 
Ja todella mun pitäis ostaa uusi satulahuopa Huilulle, kun tuo sininen on niin tylsä ja kulahtanut. Pitäis käydä kärkkäisellä katteleen, tai nettikaupoista tilata. 
Huomenna on ravit niin kattelen myös niitä huopia sieltä.






Mua ärsyttää ihan hirveesti tuo mun kauhee etukeno! Mää en tiiä miten mää saisin sen loppumaan, ku mää yritän oikeesti ihan tosissani nojata taaksepäin, ja silti aina käy näin. Onko/ onko ollut  teillä kenelläkään samaa ongelmaa? Jos on niin miten ootte saanut sen tavan pois? Tarvisin neuvoja ja äkkiä.
Muuten kiitos kaikille bannerintekijöille. Bannereita on tullut kiva määrä mutta olen kyllä jo valinnut suosikkini!;) Mikä se on, se selviää pian!


27 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Sulla on tosi kiva blogi:-)

    VastaaPoista
  2. Huilihan menee jo hienosti! Käy kehonhallinta tunnilla jolloin etukenoon saadaan apua ja muista kyynärkulma, tuossakin oot jo parempaan päin menossa mutta välillä on suorat kädet tai kyynärpäät on irti kyljistä. Ja otit vinkistä vaariin ja aiot hommata uuden huovan (vaikka osa provosoi mun kommentteja) ja muista vielä katse ylös hevosen niskasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huilu on kyllä kehittynyt tosi paljon!(:
      Ja joo mun pitäiski mennä Huilun kans jonnekki tunnille että opitaan yhdessä.

      Poista
  3. Mää opin ainakin hyvin nopeasti niin kun mun kaveri kävi aina kun könötin eedessä niin näppäämässä mua raipalla XD

    VastaaPoista
  4. Ihanat kuvat! Huilu jopa näyttää oppineen ratsastuksen saloja! Oo ylpee miten oot saanut sen toho :) ite en es saanu omaa opetettua pahemmin mitenkään päin, koska mulla ei ollut kärsivällisyyttä ja asennetta asiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etukenoon ainakin omalla kohdallani auttoi valmennukset tai joku osaavampi kaveri valvomassa vieressä ja heti huomauttamassa jos meni etukenoon.. Ne on vaan sellaisia virheitä/tapoja joita ei huomaa itse ratsastaessa (vain niistä kuvista)kun pikkuhiljaa aina valahtaa eteen. Suosittelisin tunteja tai joku kentän reunalle vahtaamaan :) Itsellä ainakin se auttoi paljon, mutta huom tämän virheen korjaamiseen saattaa mennä helposti yli vuosikin ennen kuin oppii olemaan siellä oikein päin ilman sitä opettajaakin :) Treeniä treeniä :)

      Poista
    2. Samaa meinasin sanoa, että osaava kaveri vieressä auttaa. Itsellä paha etukeno (ihan kävellessäkin..), mutta kun kaveri on ratsastusta katsomassa ja sanomassa heti, kun ryhti lähtee, niin pysy kyllä ryhti suorana :)

      Poista
  5. juoksutusjärjestelmällä juoksuttaminen on auttanut huilua suuresti kulkemaan oikeinpäin. muuten ette olisi todellakaan vielä tuossa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olisit vaan ratsastanu/et juoksuttanu järjestelmällä ni et ois saanu ratsain huilua samaan mikä Se on nyt

      Poista
    2. Joo se järjestelmä on kyl auttanu tosi paljon!:)

      Poista
  6. vaihdoitko suuntaa välillä? kuvia on vaan toiseen suuntaan.......

    VastaaPoista
  7. sähän voisit jo huilun kanssa mennä ihan kaikkia askellajeja melkeinpä kunnolla, ei se jalka siitä reagoi jos se irtojuoksutustakin kestää näköjään (kun irtojuoksutatte nii paljo) ei siinä oo mitää eroo sit siihe ootko sä siellä selässä vai et.

    VastaaPoista
  8. Haluan saada ensin ravin sujumaan täydellisesti ennen laukkaamista(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voitko laittaa määrityksen tuolle täydellisesti sanalle. Hevosmaailmassa kun ei voi koskaan olla täydellistä. Eli millaiseksi haluat ravin saada, olisi kiva tietää :) ei todellakaan negakommentti tms. Vaan siis ihan mielenkiinnosta kyselen tätä

      Poista
    2. Haluan oppia istumaan Huilun ravissa oikein, etten pompi metrin korkuiselle enkä olisi etukenossa. Se on jotenkin todella vaikeaa! Mun pitäis mennä Huilun kans tunneille.

      Poista
  9. Mulla on ihan uskomaton tietokoneryhti ja se näkyy just samaan tapaan ratsastaessa! Ahaa -elämyksiä oon saanut hevosten kanssa, jotka ei vaan yksinkertaisesti toimi jos en itse istu oikein. Myös tosi hyvä kokemus oli mennä liinassa kun opettaja juoksutti, ja en pitänyt ohjia kädessä käytännössä lainkaan vaan kauhukahvasta joka oli kiinnitetty satulaan. Ei siis itseni tarvinnut kuin vain istua ja keskittyä olemaan niin etten häiritse hevosta mistään kohtaa. Sieltä se ryhtikin löytyi kummasti! Suosittelen :)

    Katsoinkin jo instagramista et teidän menohan alkaa näyttää hyvältä ja Huilukin näyttää kuvissa kivan rennolta! Hyvä hyvä! :)

    VastaaPoista
  10. Hei! :) Mitkä kuolaimet sulla on käytössä Huilulla? Omaan silmään se näyttää kuvien/videoiden perusteella todella herkkäsuiselta hevoselta ja voisin suositella kokeilemaan jotain kuolaimettomia joskus ihan vaan kokeilumielessä. Minunkin hevosestani (lämppäri) tuli todella kiva ratsastaa heti kuolaimettomiin siirtyessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huilu on oikeastaan aika kova suinen, ja tosi hidas ohjeavuille. :)

      Poista
  11. Tosi kiva, että uskallat jo ravailla enemmänkin! Kivan näköstä menoa :) Etukenosta on tosi vaikea oppia pois, hyvä omalle kropalle sopiva satula auttaa huomattavasti! Kevensitkö sä näissä kuvissa vai istuitko vaan harjoitusravissa? :) Tsemppiä jatkoon, hiljaa hyvä tulee!!

    VastaaPoista
  12. Minunkin hevoseni oli hidas ohjasavuille, mutta aukoi paljon suutaan eikä vaikuttanut rennolta varsinkaan siirtymisissä. Ohjasavutkin menevät nopeammin perille kuolaimettomillla ja hevosella on mukava olla :)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!