Sivut

torstai 29. toukokuuta 2014

Saippuapesulla

Eilen ratsastin pitkästä aikaa, mutta rennosti sillä oli aika lämmin päivä. 
Harjailtiin Huilu siinä ja laitettiin valmiiksi. Tällä kertaa en noussut jo välikössä selkään, vaan talutin Huilun kentälle ja sieltä nousin selkään. Meni siinä hetki ennenkuin Huilu pysyi paikoillaan, mutta kyllä me tästä edetään!


 Otettiin aika lyhyet alkukäynnit, sillä Huilulla oli paljon virtaa. Ruvettiin ravailemaan pitkiä sivuja. Huilu meni tosi hyvin ravissa. 
Huilu ei välillä oikein keskittynyt, sillä kentän vieressä (kuten kuvista näette) kasvaa pitkää ruohoa, joka vie Huilun huomion melkeinpä koko ajan. Ainakun Huilu yritti mennä ruoholle, käänsin sen voltille. Lopulta se lopetti ruohon hamuamisen ja keskittyi hyvin. 
Mua vaan taas raivostuttaa toi mun istunta. Jalustimet valuu tosi taakse mun jalassa, ja sitten mun kevennys näyttää aivan kamalalta, ja toinen jalustin on edelleenkin väärin päin, mutta en ole jaksanut kääntää sitä, koska se on niin tiukka, että en itse saa sitä sitten takaisin kiinni :D. 





Kun lopettelin ratsastuksen, annoin Huilun syödä ruohoa loppukäyntien aikana.
Jeminan ratsastuksen jälkeen haettiin Huilu uudestaan välikköön, ja pestiin se koska se on ollut tosi pölyinen. Minua vähän hirvitti se peseminen, koska edellinen kerta ei mennyt ihan niin putkeen. No, hyvin se kuitenkin meni, eikä Huilu ollut moksiskaan! Pestiin se sitten ihan saippuan kera. Toivotaan että se on tänäänkin puhdas, eikä olisi piehtaroinut märässä kuravellissä!



18 kommenttia:

  1. Huiluhan oppii siihen että ruohoa saa syödä ratsastuksen aikana jos annat sen syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eei se opi sitä. Se sai syödä vähän niinkuin palkaksi sitä ruohoa hyvästä työstä :)

      Poista
    2. Hevonen ei ikävä kyllä opi että tein hyvin töitä-> ruohoa. Vaan ratsastaja selässä, saan syödä, tämä on ruokapaikka. Älä siis anna edes loppukäyntien ajan syödä. Jos haluat palkita niin palkitse tallissa ja ratsastuksen aikana taputuksilla. Hevonen ei ole niin viisas että tietäisi että tuo on kiitos. Se on vain sille lupa syödä töissä.

      Poista
    3. Ei Huilu edes yrittänyt tuon jälkeen mennä syömään, ei kertaakaan joten en usko että se luulee että työn teon aikana saa syödä :D

      Poista
    4. Annoin kerran mun lämpösen syödä kentältä ruohoo ja herran jestas kun sen jälkeen ei sitten ajateltu mitään muuta kuin ruohoa! :D Mutta hyvä jos Huilu tajusi että se on vain palkka, eikä ruokapaikka. :)

      Poista
  2. Tuli varmasti puhdasta(:
    Voin joskus kesällä tulla neuvoon sua tuossa istunnan kanssa, toki en ole varma toimivatko neuvoni mutta voin ainakin koittaa.(?)(:

    VastaaPoista
  3. Jemina ei kyllä osaa ottaa yhtään kritiikkiä tai ohjeita vastaan :o Eikä näytä hyväksyvän tosiasiaa että hänellä on kova käsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeminahan vielä opettelee hellempää kättä eikä sitä opi viikossa. Kukaan ei ole ikinä täysin valmis hevoshommissa vaikka olisi ratsastanut 10 vuotta, aina löytyy virheitä ja niitä korjataan

      Poista
    2. Tiedän kyllä, mutta jos yritän neuvoa niin ei vastaa kommentteihin joten oletan ettei hän halua hyväksyä sitä tosiasiaa että hänellä on kova käsi ja vielä opeteltavaa. Mielestäni Jemina ei kuulu vielä projekti hevosen selkään. Selässä tulisi olla osaavampi ratsastaja ja Jeminan tulisi käydä valmennuksissa/tunneilla että saisi istuntansa ja avut kuntoon. En tarkoita mitenkään pahalla kommenttiani! :)

      Olen itse harrastanut ratsastusta ja ajoa 12 vuotta ja voin kyllä sanoa että aina on opittavaa. Uuden hevosen kanssa aina tajuaa kuinka paljon opittavaa hevosista vielä on edessä. Kukaan ei ole täydellinen, ei edes maailman huiput.

      Poista
  4. https://www.youtube.com/watch?v=0a-aV0Rsxmg
    Kannattaa käydä katsomassa toi :)

    VastaaPoista
  5. Koska uutta postausta ? :)

    VastaaPoista
  6. pitääkö Huilu aina noin korkealla päätään? mietin vain, että olis hyvä jos saisit sitä vähän alempaan muotoon niin se tajuais ihan kunnolla käyttää sen kaulaa :) tässä pari vinkkiä sun istunnalle: ensinnäkin ota kaks tai jopa kolme reikää lyhyemmät jalustimet, yritä pitää hieman taaempana jalkoja, nojaa hieman enemmän taaksepäin, älä pidä ihan noin suorana käsiä, kantapäät alas ja perse tiiviisti satulaan kiinni niin hyvä tulee! en siis tarkoita tätä millään pahalla, mutta jos korjaisit nuo niin Huiluki saattais liikkua vielä paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää se yleensä noin ylhäällä, mutta rupean käyttämään useammin chamboneja. :) Ja kiitos paljon, ohjeita tarvinkin juuri istunnan suhteen!

      Poista
    2. Ei kannata erilaisilla piuhoilla päätä alas vääntää. Ratsasta jalat alle, selkä ylös niin se niska myötää kun nyt ei huilu työskentele selän läpi ollenkaan. On väärin lähteä oikomaan pakotteiden kautta kun se vika on muualla. Ei voi rentoutua pyöreäksi kun istuntasi ei jousta ja et työstä ulkotakajalkaa oikein. Tsemppiä! :) kannattaa perehtyä kirjoihin. Niistä olen itse 10v sitten saanut paljon oppia. Mm kyran kirja ja pennejä taivaalta jne on mahtavia kirjoja! :) opiskele runsaasti siitä miten hevosen saa työskentelemään oikein äläkä väännä päätä vain väkisin piuhojen avulla. Kyllä se sit kun saat ulkotakajalan astumaan alle ja liikkeen selän läpi :)

      Poista
    3. Meille on suositeltu piuhojen käyttöä, ja Huilu kulkee niillä tosi kivasti! Mutta se on totta, että mun istunta vaikuttaa Huiluun tosi paljon, ja mulla on paljon virheitä, mutta yritän korjata niitä parhaani mukaan.. :)

      Poista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!