Sivut

perjantai 16. toukokuuta 2014

Hypytystä

Eilen oli aivan mahtava sää päivällä, ja täydellinen ratsastukseen. Kuvasin teille videopostausta, mutta se meni hieman pilalle joten se nyt jäi valitettavasti, mutta lupaan tehdä teille vielä videopostauksenkin.
Eilen siis ratsastin Huilun aika kevyesti. Tallille tuli myös pari meidän luokkalaista, jotka saivat myös ratsastaa.




 Huilu tuntui alkukäynneissä vähän tahmealta, eikä se ollut ollenkaan kuulolla. Tein voltteja ja yritin ohjata sitä mahdollisimman paljon pohkeella ja istunnalla. Huilu parani koko ajan, ja rupesi rentoutumaan tosi hyvin. 

Ravia ottaessa Huilu oli tosi hidas pohkeelle, ja ravasi vähän miten sattuu, joten otin raipan. Heti vauhti parani ja Huilu kantoi itseään heti paljon paremmin, eikä laahannut. Yritin myös keskittyä mun omaan istuntaan, mutta silti mua raivostuttaa kun katon näitä kuvia. Mun istunta on kamala! 
Tavoittelin Huilulta myötäämistä ja niskan rentouttamista, joka onnistuikin aika hyvin pitkästä aikaa. Pidin koko ajan pohkeet hevosen ympärillä, ja yritin pitää ne paikallaan ettei ne heiluisi miten sattuu. On toi mun jalka jo paremmassa asennossa mitä ennen, mutta edelleen ne on aika edessä. Kädet oon saanu aika hyvin hallittua, ja pitämään ne mahdollisimman lähellä satulaa, niin omakin ryhti paranee.






Sara ja Jasmin meni sitten talutuksessa Huilun loppukäynnit.

Tänään oli Jeminan synttärit, ja mää menin sinne melkeenpä heti koulun jälkeen. Käytiin kaupassa ja sitten mentiin Jeminalle. Essikin tuli sinne. Oltiin hetki aikaa siinä Jeminalla herkkuja syöden, mutta sitten lähdettiin tallille.
Mulla ei ollu yhtään tiedossa mitä aijoin Huilun kans tehdä, mutta sitten päädyttiin hypytykseen, mitä ei olla pitkään aikaan tehtykkään. 
Kuvia ei valitettavasti tullut, ja vain yksi videopätkä. Mentiin puomeille niin että Huilu oli irti ja seurasi mua, ja aina kun se meni hyvin puomit/esteet annoin sille palan leipää. Huilu kyllä tykkää esteistä, ja se on myös hyvä virkistys normaaliin tallipäivään! Sunnuntaina sitten mennään taas maneesiin ja keskiviikkona on Mervi Pakolan valmennus, jännittäää! :D

 

16 kommenttia:

  1. Tuo viimeinen kuva Huilusta on ihana! :)

    VastaaPoista
  2. Osaatko sanoa miks Jemina ei suostu vastaamaan kommentteihin jossa on vähänkin kritiikkiä? Mielestäni Jeminan ei pitäisi ratsastaa Suskilla vaan selässä täytyis olla joku osaavampi sillä Jeminalla ei ole edes ratsastuksen perusteet hallussa (mm. istunta) Kokemattomalla ratsastajalla tulisi olla kokenut hevonen, kokemattoman hevosen selässä kokematon ratsastaja!
    Enkä tarkota mitenkään pahalla, toivoisin vaan että välität viestin Jeminalle että hän ymmärtäisi.. :)

    Sulla ja Huilulla näyttäis menevän nykyään jo hyvin, Huilu myötää niskastakin ihan kivasti ja istuntas on kyl parantunu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suski ja Jemina on kehittyny tosi paljon! Mutta tottakai voin välittää viestin. :)

      Poista
    2. Anolla varmaan ajatuskatkos, eikös kokemattomalla hevosella KOKENUT ratsastaja?:)

      Poista
  3. tuo kevenennys näyttää sen takia tyhmältä ja sun jalat menee siinä miten sattuun johtuen siitä, että lähdet keventämään eteenpäin ja samalla sun pohkeet irtoaa kyljestä =jalat harottaa sivuille ja kantapäät on ylhäällä. Ajattele, että kevennät taivasta kohti ja liike ei ole mikään suuri ja paino lähtee kantapäiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mulla oli liian pitkät jalustimet niin ne valahti sinne taakse, niin sen takia näytti typerältä.

      Poista
  4. Tosi nätti banneri :) Millä ohjelmalla oot tehny?

    VastaaPoista
  5. voitko linkata jeminan blogin?:)

    VastaaPoista
  6. Oot kyllä onnekas ku sulla on oma hevonen ;) Kannattais löysätä ohjaa aika reilustikin Huilulle ja antaa sen välillä mennä vaikka pienen pätkän ravia kaulaa venyttäen. En siis tarkota, et pitäis vaan heittaa ohjat niskaan ja eiku pohkeita, vaan et löysäisit niin, et Huilu sais vähä venyttää kaulaansa. Voisit myös pitää enemmän kantapäitä alhaalla ja jalkoja taaempana. :)

    VastaaPoista
  7. Haluisitko/voisitko tehdä joskus Huilun varusteiden putsaus-postauksen? =) Vaikka videopostauksena!

    VastaaPoista
  8. Haastoin sut mukaan tähän haasteeseen: http://www.laukonhevoskuntoutus.com/2014/04/pidan-huolta-hevosestani-bloggaa-ja.html :)

    VastaaPoista
  9. Siulla oli joku tilapäivitys Facebookissa, joku "huolestunut", niin liittyykö tää nyt jotenkin Huiluun? :(

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!