Sivut

torstai 1. toukokuuta 2014

Ilman satulaa ratsastusta

Moi!:)
Tänään suunnitelissa oli ratsastaa ilman satulaa, mutta tunnin alusta päätin mennä satulalla.
Suski liikutettiin ensin, ja Huilu sen jälkeen. Oltiin kuitenkin hyvissä ajoin tallilla, että ehdittiin liikuttaa hevoset kaikessa rauhassa ennen iltatallia.

Heti kun nousin selkään, Huilu tuntui tosi tahmealta ja ärsyttävältä. Koko tunti olikin sitten ärsyttävää, koska Huilu temppuili koko ajan ja tuntui muutenkin tosi oudolle ratsastaa. Minua hetken pelotti että Huilu ontuu ja on sen takia outo, mutta ei se selästä tuntunut yhtään siltä, ja Jeminakin sanoi ettei se onnu. 
Huilun ravi oli oikeastaan ihan normaalin tuntuista, mutta tuo ratsastusalue on niin epätasainen niin vähän epätasaista menoa oli kuitenkin. Sitten huomasin.


Jemppu ei oikein tajunnut et mikä mua ärsytti Huilun selässä, joten annoin sen ite kokeilla muutaman minuutin. Jempunkin mielestä Huilu tuntui oudolle, Huomasin että olisikohan satula ollut liian takana. Onko se teistä yllä olevissa kuvissa liian takana?
Päätin kuitenkin ottaa satulan pois, että Huilu saisi edes jotain liikuntaa. Ja olen jo kauan halunnut kokeilla Huilulla ravia.
Huilu tuntui yhtä oudolle ilman satulaa. Mua oikeesti huolettaa vieläkin et miks se meni niin oudosti koko ajan. Tänään aijon ratsastaa Huilulla taas, jospa se olisi paremman tuntuinen.





En alussa meinannut uskaltautua ravaamaan Huilulla ilman satulaa, mutta yhtäkkiä joku muutti mun mielen, ja mulla oli kauhee hinku ravata sillä. No sittenhän mää ravasinki. Huilun ravissa oli aika helppo istua siihen nähden, mitä mää aluksi luulin. Mutta ekalla kerralla se ei ollut niin kauhean helppoa :D. Olisin pysynyt paljon paremmin kyydissä jos olisi ollut isompi kenttä/alue jossa ratsastaa, sillä tuossa tutulla ja turvallisella takapihalla on liian vähän tilaa, joten siellä piti lähes jatkuvasti kääntyä, niin minä horjahdan jokaisessa käännöksessä, mutta selässä pysyttiin! Hauskaa ainakin oli!
ilmeellä mennään!




12 kommenttia:

  1. Ihana heppa, ja ihania kuvia!:-)

    VastaaPoista
  2. Te olette Huilun kanssa edistyneet tosi paljon : ) Ja kiva postaus!

    VastaaPoista
  3. Se oikea jalustin ;) katsopas tuo eka kuva, vaihda se oikeinpäin.

    VastaaPoista
  4. Kannattaa varmaan pyytää eläinlääkäri katsomaan jos jatkuu tollanen outo tahmeus ja haluton liikkumaan...
    Toivottavasti huilu alkaa voida paremmin !:)

    VastaaPoista
  5. Voi olla et on vaan jumissa :) satula näyttäs olevan ihan hyvin :)

    VastaaPoista
  6. Ootko miettiny, että se tahmeus johtuu susta itestäs? Jännität, käytät liikaa pohetta, jäät suuhun roikkumaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei johtunu!:P syy saatiin eilen selville, ja Huilu on jumissa lavoista.

      Poista
  7. Oot kehittynyt kyllä tosi paljon Huilun kanssa :) Mutta muista että kun ratsastat ilman satulaa tai harjoittelet satulan kanssa harjoitusravia / ilman jalustimia menoa niin älä tukeudu ohjiin & hevosen suuhun vaan ota vaikka harjasta tukea. Tai voit laittaa Huilun kaulan ympäri esim. jalustinhihnan tai riimunnarun johon voit tukeutua:)

    VastaaPoista
  8. Kiva postaus :)

    Tulkaa linkkaamaan bloginne; laamaelamaa.blogspot.com

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!