Sivut

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Huolestuneiden päivä

Eilen mentiin tallille liikuttamaan hevosia kevyesti, sillä seuraavana päivänä oli tarkoitus olla valmennus. 
Juoksutin Huilua todella vähän aikaa, koska minulla oli kiire kotiin. 


Kun olimme päässeet kotiin, sain soiton tallilta, että Huilu on kipeänä. Olin paniikissa, mutta mulla oli niin paljon tekemistä vielä sille illalle että äiti meni ja minä jäin kotiin. 
Odotin koko ajan kuulumisia, ja soittelin aika paljon. Se pyrki makuulleen koko ajan joten epäiltiin ähkyä. Mutta se kakkasi ihan normaalisti. Sillä tuli kauheasti limaa sieraimista. 
Äiti sitten soitto ell ja se saapuikin aika pian tallille. 
Ell kuunteli Huilun keuhkot, mutta vikaa ei ollut. Syke oli matala, ja muutenkin hengitys kuulosti hyvältä.
Lääkäri sanoi että sillä vain oli tullut tuoreesta ruohosta mahavaivoja, kun oli syönyt sitä liikaa, ja siitepölyallergia. Sitä on niin paljon liikkeellä nyt niin se saa limakalvot tyhjenemään, joka on kuulemma hyvä asia! Olen nyt niin helpottunut että ei ollut mitään vakavaa! :)

13 kommenttia:

  1. itekkin olin tosi paljon paniikissa jos omalla oli kuumetta tai muuten vaan räkää nenässä :D olin aina tosi varovainen... hyin toimittu! :)

    VastaaPoista
  2. Ähkyoireilu tai vastaava=liikaa ruokaa liian vähän liikuntaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai juonut liian vähän tai syönyt hiekkaa jne jne jne. Huoh ano kuule ähkylle on melkoisen monta syytä ja lieviä oireita etenkin tulee helposti jos vähän joku huonosti.

      Poista
    2. Hohhoi, ei ähky tuosta tule, vaan ennemmin kaviokuume. Ähkyoireet voi johtua liian väkevästä rehusta (eli tuore ruoho, heinä jossa korkea tärkkelyspitoisuus), liian vähäisestä juomisesta, mahahaava ja vaikka mitä muuta. Ja joo, kyllä ähky voi tulla jos vetää yht'äkkiä hillittömän määrän väkirehua tai just ruohoa, muttei sen takia että liikkuu liian vähän. Ähkyä et saa sillä vältettyä, jos hevonen syö liikaa, että lähdetään tykittämään pellolle.

      Poista
    3. Ei en tarkoittanut että ruuan jälkeen lähtee tykittämään pellolle, vaan jos ruoka ja liikunta ei ylipäänsä ole sopivissa suhteissa toisiinsa nähden...

      Sitten kannattaa kattoa heinän laatua, se voi aiheuttaa tollasta kun mitä oon teijä pari videota kattonu niin heinän säilytys "ulkona" (?) ei ehkä paras idea...

      Poista
    4. Mitähän väliä sillä on jos heinä on ulkona kunhan on suojattuna sateelta? Meillä on aina ollut heinät ulkona, pressu vain päällä. Paali hupenee niin nopeesti (~2 viikossa) joten ei kerkiä homehtua tmv. Ja tallilla jossa käyn on pyöröpaali ulkona ihan vesisateissakin, eikä sekään kerkiä homehtua kun on niin paljon syöjiä. Sekä jokaisessa tarhassa on pyöröpaali muoveineen, tehty vaan pieni reikä josta hevoset syö eikä ole ollut ongelmaa.

      Poista
  3. Hyvä ettei ollut vakavampaa! (:

    VastaaPoista
  4. Millä muokkaat sun videoita? entä millä teet bannerin ja ulkoasun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Normaalilla elokuvatyökalulla muokkaan, ja bannerit muokkaan gimpillä :)

      Poista
  5. Millo uutta postausta?:o

    VastaaPoista
  6. Täälläkin ootellaan uutta postausta..:)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!