Sivut

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Maneesilla

Tänään oltiin siis maneesilla ratsastamassa, ja Salla tuli taas opettamaan meitä. Sallalla oli myös sen oma hevonen Riia mukana, mutta se ei häirinnyt Huilua ollenkaan. 
Huilu oli reipas, mutta kuunteli apuja hyvin. Heti ruvettiin kiinnittämään huomiota mun istuntaan. Mulla on jalat liian edessä, ja kädet liian kaukana satulasta, niitä yritettiin korjata. Istuntani parani tunnin aikana huomattavasti, ja Sallan neuvonnalla ratsastaminen tuntui paljon paremmalta.
Kuvat ei oo mitään parhaita, koska maneesi on niin pimeä ja salamalla ei tule mitään hyviä kuvia, mutta sentään edes jotain materiaalia!






Ravissa Huilu tuntui tosi kivalta, ja se meni reippaasti mutta rauhallisesti. 
Huilu kuulemma oli käynnissä jo tosi rento, mutta ravissa se jännittyy.
Harjoiteltiin myös Ravista käyntiin siirtymistä pelkällä istunnalla, ja se onnistui tosi hyvin! Huilu kuunteli tosi paljon mun istuntaa.
Mun pitäis myös ruveta opettamaan Huilu väistämään pohjetta, eikä menemään pohjetta kohti. Koska mää en voi nyt ohjata Huilua pohkeilla, tai se lähtee nopeampaa. Nyt pitää ruveta käymään useammin maneesilla, ja keskiviikkona minulla onkin Mervi Pakolan valmennus, Inkakin tulee sinne Jimpan kanssa, mutta Jemina ei tule sinne. Valmennus maksaa 35euroa. Mää oon tosi innoissani siitä, ja samalla mua jännittää kun Huilu on taas ilman tuttua Suskia vieraan hevosen kanssa, mutta ainakin se tottuu siihen, ettei voi aina vaan olla saman hevosen kanssa.

Huilu meni taas aika paljon lavat edellä, mutta aina kun se rupesi puskemaan ulospäin, kiristin ulkoohjaa ja annoin sille sisäpohjetta, niin se vähän jo ymmärsi mitä mää pyysin siltä, ja se rupesikin lopputunnista sujumaan ihan hyvin! 
Multa jäi tosi hyvä fiilis tästä päivästä, ja oon niin innoissani menossa sinne valmennuksessa, ja kiva saada ammattilaisen mielipiteitä mun ratsastuksesta, ja Huilustakin! :)



Sain vaan pari hyvää videopätkää ratsastuksesta, mutta kiitos silti Tiialle kuvasi meitä!:)
Yritän saada valmennuksesta jotain materiaalia, mutta pitää katsoa kenet pyydän kuvaamaan, sillä en haluaisi sinne paljoa yleisöä että voin keskittyä paremmin opetukseen.

18 kommenttia:

  1. Osasinhan mää melkein ainaki käyttää kameraa :D mutta oon niin ylpeä teistä! Niin lyhyessä ajassa ootte molemmat kehittyny paljo! Nyt vaan reeniä lisää niin hyvä tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Ja kyllä sääki vielä kehityt paljon kameran kanssa ;)

      Poista
    2. kiitos!:) Ja sääkin varmasti kehityt kameran kanssa:)

      Poista
  2. Haha joo aina sillon ko yritän kuvata teitä :D mutta oli kyllä mukava huomata kuinka Huilu on muuttunut, rakenne alkaa jo muistuttaan ratsua :) nyt pärjäätteki ilman mua ku mää en osaa noita ratsujuttuja opettaa eikä ravipuolesta oo teille hyötyä :D tuun kyllä sitte hieroon Huilua aina välillä sen koulutuksen jälkeen :)

    VastaaPoista
  3. jos hevome puskee lapa eellä , älä kiristä sisä vaan ulko ohjaa. ulko jalalla naputat satulavyön kohdalta lapaa sisään niin et se suoristuu. kuvittele kun lapa on ulkona ja vesät sisäohjasta, hevonen taipuu enemmä vinoksi kaulasta ja lavat jää ulos. muista taivuttaa koko pakettia, niin että tuet ulkoavuilla :)

    VastaaPoista
  4. Elli mää pääsen ehkä sittenkin sinne valkkuun.
    Ja jos en pääse tuun kuvaan.

    VastaaPoista
  5. Tsemppiä valkkuun! Näyttää jo hyvältä meno :)

    VastaaPoista
  6. Tosi kivalta näyttää! Ihanaa, että pääset valkkuun ja kehittyy! Samoin Huilu =)
    Minkävärisistä varusteista tykkäät? Ootko ajatellu ostaa huilulle 'teemaväriä'? :D Esim. harjat, satulahuovat, suojat yms. sinistä tai jotain`? :D

    VastaaPoista
  7. Kiitos! Ja ostelen Huilulle mielellään vaan virheitä tuotteita, tai sitten jotain missä on edes vähän vihreää :)

    VastaaPoista
  8. en nyt halua liikaa udella mutta jos voisit suunilleen sanoa kuinka paljon se Huilun kuukausi siellä ratsuttajalla maksoi? :)

    VastaaPoista
  9. Katoitko Euroviisut? =)
    Voittiko sun mielestä oikee henkilö?
    Mitkä maat oli sun mielestä parhaita jos Suomea ei lasketa? Sano vaikka kolme :D
    Huilu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu katoin. Olihan se vähän erikoinen se voittaja :D mää en kyllä tiiä yhtään mitkä oli mun lemppareita, ainaki Espanja! :)

      Poista
  10. voisitko tehä tallin esittely videopostauksen? :) mis esittelet pihan & tallin!

    VastaaPoista
  11. Näyttääpäs Huilun ravi pomppusalta! :D Oot kyllä onnekas ku sulla on oma hevonen ;) Huomasin, et pidät aika tiukkaa ohjaa Huilulla, nii kannattais löysätä ohjaa aika reilustikin ja antaa sen välillä mennä vaikka pienen pätkän ravia kaulaa venyttäen. En siis tarkota, et pitäis vaan heittaa ohjat niskaan ja eiku pohkeita, vaan et löysäisit niin, et Huilu sais vähä venyttää kaulaansa. Voisit myös pitää enemmän kantapäitä alhaalla ja jalkoja taaempana. :)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!