Sivut

torstai 27. helmikuuta 2014

Pitkästää aikaa tunnilla!

Olin keskiviikkona tunnilla Pikkumetsällä. Se on siis se talli josta tuli aika kauhee show täällä mun blogissa. Mutta perun puheeni, se on ihan hyvä paikka, ja kivat hevosetkin!:) 
Menin tunnin Onni-ponilla. Roosa piti mulle tunnin. Kauheena ei voinu tehä ku kenttä oli aika jäinen, mutta ihan tarpeeksi.
Menin sinne joskus kolmen aikaan vaikka tunti oli vasta neljältä, koska tarkoituksemme oli että Roosa ratsastaisi ensin sen yhellä hepalla, ja mää kuvaisin, mutta se sitten jäi, kun menimme hakemaan Onnia. Roosa alussa sanoikin, että antaakohan se nyt nätisti kiinni, mutta se jäi vain haaveeksi. Ongimme Onnia tarhasta varmaan puoli tuntia, suunnitelmamme oli että mä meen pihattoon, ja Roosa ajaa Onnin juoksemaan sinne, ja kiepautan riimunarun sen kaulalle (ponilla ei ollut riimua päässä). Sekään ei sitten onnistunut, mutta lopulta Onni antoi kiinni. 
Mentiin talliin laittamaan ponia kuntoon. Onnilla oli jalat aivan murassa, ja Roosa pesi sitä hieman, mutta liat ei tahtonu millään lähtä. Sitten laitoin suitset ja satulan, ja kentälle!

(c) Roosa

Aluksi menttin semmosta tehtävää, että mentiin käyntiä koko kentän mitalla, ja Roosa laittoi uralle kaksi tötsää, ja niiden keskelle piti tehdä pysähdys. Se sujui hyvin. Sitten tehtiin sama ravissa. Sitten piti mennä kevyttä ravia pitkät sivut, ja lyhyet harjotusravissa. Oli aivan ihana ratsastaa noin ihanalla pikkuponilla! Sen ravi tuntui niin tasaiselta Huilun ravin jälkeen! 
Ravailutkin sujuivat hyvin. Toisella pitkällä sivulla oli vesilammikko, ja Onni katsoi sitä eka et "en mee kyllä tuosta kun jalat kastuu!, mutta hienosti se siitä meni!:) Laukkaa ei otettu kun kenttä oli niin huonossa kunnossa. 

(c) Roosa
 Sitten ruvettiin tekemään kahdeksikkoa ravissa. Kentän keskellä oli neljä tötsää, ja niiden välstä piti mennä. Kahdeksikon keskellä piti suoristaa poni.

Toivottavasti saatte tuosta jotenkin selvää:D Tuossa siis nuo punaiset pyörylät on niitä tötsiä.

Tykkäsin tosi paljon Roosan tunnista, ja Onnista myös! Aijon varmasti vielä mennä toisen kerran!

 

8 kommenttia:

  1. Eikö tää Roosa oo teini-ikäinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos se opetti sua?

      Poista
    2. Joo on, mut tunti oli oikeesti hyvä!:) Roosa sanoi minulle selkeästi mun virheitä esim katse... Siitä tunnista oli mulle oikeesti hyötyä!

      Poista
  2. tosi hyvä tunti, varmaa tommosesta opit oikeesti jotain. menisit ammattilaisten tunneille nii ois huilullekkin hyötyy et käyt ite tunneilla joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En nyt ehkä yhdessä tunnissa opi, mutta löydettiin multa virheitä!:)

      Poista
  3. Kyllä minä uskon, että pätevä nuori opettaa siinä missä aikuinenkin. Aina ei ole kyse pelkästä iästä jos nuori on osaava ja osaa opettaa.

    VastaaPoista
  4. Mielestäni nuori opettaja voi olla oikein hyvä kokemattomalle ratsastajalle, kunhan hänen oma ratsastuksensa on kohtuullisen siistiä ja istunta kunnossa ja osaa näin ollen neuvoa perusjuttuja oppilaallee.

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!