Sivut

torstai 6. helmikuuta 2014

Köpöttelyä pihassa

Tänään menin tallille vähän ennen puolta viittä. Jemina tuli myös.
Päätin tänään vähän köpötellä Huilulla pihalla, kun nyt on vaan seissyt tuolla tallissa. Syynä se kun pidetään jalkaa levossa. 

Huilu on aika hurmaava ;)


Tässä siis uusi satula. Hieman likainen, mutta tosi kiva!




Sitten mentiin ulos. Meillä on aina tapana taluttaa hevosia ensin pihassa, ja tehdä pysähdyksiä, ja sitten vasta nousta selkään. Syy se että saadaan se paremmin kuuntelemaan. 
Huilu meni kivasti, vaikka vaan käyntiä meninkin. Se kuunteli hyvin apuja, ja oli reippaana menossa eteenpäin. Tein taivutuksia sun muuta, mutta se oli hieman hankalaa kun on niin pieni tuo alue. Muuten oltaisiin ratsastetti laitumella, mutta sen pohja on ihan jäässä, ja kun Huilulla ei ole takasessa kenkää, niin ei viitsitty ottaa riskiä.







Tässä kuvassa mun kädet on ihan tyhmästi, koska otin ohjia tuntumalle.


Ratsastuksen jälkeen riisun Huilun, ja laitoin linimenttiä sen molempiin rintalihaksiin, ja jalkoihin, ja päälle villapintelit. Ja Jemina ratsasti vielä mun jälkeen, sitten iltatalli, ja kotiin. :)

26 kommenttia:

  1. Onkos tuo satula liian takana? näyttää että se ois liian takana

    VastaaPoista
  2. Huilu on niin ihana pörröinen<3 :)

    VastaaPoista
  3. Huovan ja sään väliin pitää jättää väliä, eli satula huopa ei saa olla kiinni säässä vaan nostettuna siitä kohtaa vähän ylöspäin :) vinkiksi vaan...

    Kivoja kuvia ja hyvin näytti menevän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo satula meni väärälle kohdalle, joten huopakin meni samalla. Ja kiitos!:)

      Poista
    2. Haluun vaan huomauttaa, että kaikissa huovissa ei oo hyvää säkätilaa ja etenkin vanhemmat ja useesti pestyt huovat saattaa menettää muotonsa ja sen takia osuvat säkään. Enkä siirtäis kovin paljoo satulaa enää eteenpäin, ettei se paina lapoja. Ainakin noissa kuvissa näyttää siltä, että lavoilla on hyvin tilaa liikkua. :)

      Poista
    3. Saattoi siitä ehkä hieman olla ahdasta, mutta ei liikaa:)

      Poista
  4. Mitä huilun harjalle on tapahtunut? :o hassun näköinen kun vertaa vanhaan esim 2.bp.blogspot.com/-XLGHgQPIFiw/UlGtRujlG4I/AAAAAAAABqI/Hle5nJlM4vk/s1600/2013-10-06+14.02.16.jpg ei siis pahalla pisti vain silmään kun niin hassun pituinen ja muotoinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on vähä hassun näkönen ku me vähä tasotettiin sitä, kun harjakset sojotti minne sattuu :D

      Poista
    2. Sen harjan laatu näyttää myös huonontuneen...

      Poista
    3. Se ei ole todellakaan huonontunut... Se on ihan samassa kunnossa kuin aina ennenkin!

      Poista
  5. Miks teillä ei oo mitään kunnon aluetta missä vois ratsastaa:)? Kiva postaus söpö Huilu<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huilu on<3. Ja ei ole vaan tilaa, mutta kesällä tehdään tonne kenttä :)

      Poista
  6. hei niin mikset kätä tolla huilulla alturpa remii ??

    VastaaPoista
  7. Kannattaa ostaa nyppimisveitsi millä lyhentää harjaa :) saksilla leikattu on aina aika kamalan näköinen. Veitsellä ok tosi helppoa lyhentää ja harja näyttää luonnolliselta. Hööks ainakin myy sitä veitseä ja hintaa alle kymppi muistaakseni. Suosittelen! Noin on tosi kauhea sori vaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi on aika ruman näköinen, mutta tarkoitukseni oli vain tasoittaa. Mutta en ikinä leikkaa Huilun harjaa itse koska sitten tulisi vielä kamalampi :D

      Poista
  8. Ainiin sama ano jatkaa joka suositteli veitseä... kannattaa lyhentää harja kaulan mukaisesti ei selän mukaisesti niin näyttää paremmalta. Eli korvien luona lyhyempää kuin alempana. Kaulan mukainen harja korostaa kaulan lihaksia kun hevonen kulkee oikeinpäin jne eli se on aina ratsulle hienoin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mää vaan tasoitin sitä, sillä itse en rupea missään tapauksessa Huilun harjaa leikkaamaan!:D

      Poista
  9. Hyi saatana kuin paskanen toi satula on XDDD mikset ees puhistanu sitä ennenku huilun selkään sen laitoit ? Linnunpaskaaki siinä näytti olevanXDDD sitte vielä istuit siihen o_O HYi helevetti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenko sanonut etten puhdistanut sitä?:D Kyllä mää pyyhin sen puhtaaksi ennen kuin nousin selkään-

      Poista
    2. Hei, meillä oli ennen remppaa sellainen "satulahuone" jonne linnut ikävä kyllä pääsivät.. Kannattaa pitää esim jotain pyyhettä satulan päällä niin ei tarvii aina olla putsailemassa satulaa ikäviltä yllätyksiltä :) t. eri ano

      Poista
    3. Joo mää aijon ostaa semmosen satulasuojuksen:)

      Poista
  10. Pakko tulla kommentoimaan kun selaisin sun blogia ja kommentteja. Tulee sun puolesta todella pahamieli kommenttien johdosta. Ratsastuksen pitäisi olla mukava ja kiva harrastus, varsinkin jos ei tähtää pitkälle (älä ota pahalla,tiedät varmaan mitä tarkoitan).

    Ratsastustaito ei ole mittari jolla voidaan mitata hevosenomistamista. Ei,se on paljon muuta. Ei sun hevonen näytä sairaalta/kaltoinkohdellulta. Se on ihan sama osaatko ratsastaa pyhää yrjöä, vai osaatko nostaa laukat ja erotat oikeat laukat. Kunhan omaat maalaisjärkeä ja ihmiset jotka auttavat kun tarvitset apua. Oman hevosen kanssa pääsee kehittymään,ihan kaikilla osa-alueilla.

    Jatka samaan malliin, älä välitä tyhjistä huutelijoista. Ja älä epäröi pyytää apua kun sitä tarvitset. Kaikki tekevät virheitä,ei ne hevoset niistä rikki mene :)

    Terkuin ihminen, joka sai ensimmäisen hevosen 8 vuotta sitten ja en osannut ratsastaa yhtään,mutta tekemällä ja virheistä oppii. (: tsemppii!

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!