Sivut

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Tiellä käpsyttelyä

Kirjoitan nyt maanantaista. 
Menin tallille vasta puoli seitsemän maissa, ja Suskia kengitettiin siinä tallikäytävällä joten odoteltiin siinä hetki.
Sitten kengityksen jälkeen Jemina harjasti Suskin.
"Omnomnom riimunaru on hyvää!"


"eipäs ollutkaan kovin hyvää"

Sitten Suski oli valmis ja otin Huilun käytävään. Harjaämpäri oli jäänyt välikölle eli eri rakennukseen tavallaan, niin menin eka sen hakemaan. 
Sitten harjasin sen puhtaaksi, ja sitten harjasin hännän. Siinä ei ollut yhtään takkuja, koska olen nyt jokapäivä aina kun olen tallilla harjannut sen, ettei sitten joskus ole kauhea työ avata takkuja:D

Poika oli aivan uninen kun tultiin talliin.





Kyllä Huilun kroppa on paljon paremman näkönen mitä sillon meille tullessaan!:)


Ollaan tässä lähiaikoina varmaan menossa maneesille ihan vain Huilun kanssa, että Suski menis raviradalle ajamaan siksi aikaa. Salla tulisi opettamaan ihan vain mua ja Huilua, se olis kyllä tosi kiva! Siitäkin sitten varmaan tulossa jonkunlaista postausta, jos saan vaan materiaalia sieltä.

Sitteni tiistaihin. Menin tallille joskus viiden aikaan. Menin ensin Jeminalle ja lähdettiin sieltä sitten suoraan tallille. Tallilla hepat oli sisällä koska Suskilla oli käyty ajamassa. Tiet olivat ihan sulat, ja sitten sain idean että käytäis Huilun kans tiellä kävelemässä, että maisemat tulee kunnolla tutuiksi ja sitten voidaan joskus ratsastaenkin mennä maastoilemaan.
Siitä sitten laitettiin Huilulle suitset päähän ja pumpulit korviin ja menoks.





Pidin riimunarua ensin hieman tiukemmalla jos Huilu sattuisikin säikähtämään jotain, koska oli aika tuulista ja ääniä kuului joka paikasta. Mutta ei Huilu mitään säikkynyt ja meni tosi nätisti koko ajan. Annoin pikkuhiljaa sitten pitempää narua sille. Kärkkäisellä on kuulemma alennuksessa heijastinliivejä, niin varmaan ostan semmosenkin että voi sitten hieman hämäremmälläkin mennä maastoilemaan. Mutta kävellään useampaan kertaan vielä tuo ihan taluttamalla ennenkun menen selkään. :)







Älkää ihmetelkö otin Huilusta vaan yhden kuvan en muuten räplännyt kännykkää

Ei käyty kovin pitkää lenkkiä, ja käännyttiin lähellä isoa tietä takaisin, ja Huilu meni paljon reippaammin tallin suuntaan, tais tulla jo ikävä Suskia!:D









22 kommenttia:

  1. Huilu on tosi komea tossa rakkenne kuvassa ja nuo viimeiset kolme kuvaa on tosi hauskat :)
    Muutenkin kiva postaus ;)

    VastaaPoista
  2. Huomaa kyllä muutoksen viime syksystä :) ja ens viikon Huilu onki mun hemmoteltavana <3 ;)

    VastaaPoista
  3. Tässä oli kivan paljon kuvia!(:

    VastaaPoista
  4. Hei laita siitä sun maneesikäynnin ratsastuksesta sitte piitkä video, nii nähää mite hyvi ja missä asioissa ootte edistyny:) ois kiva nähä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun ois tarkotus mennä vaan sen opettajan kans sinne ja Huilu, ei ketään muuta, mut katotaan voisko salla vähä kuvata!(:

      Poista
  5. Moikka!
    Annan pienen vinkin; kannattaa laittaa hanskat käteen, kun lähtee taluttelemaan hevosta maasossa. Jos Huilu säikähtää, ei sun kädet oo riekaleina ;) Hyvältä näyttää! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho :D mää varmaan unohin ottaa hanskat kun muistelin et mulla oli.

      Poista
  6. kun riimunaru laitetaan kuolaimiin, se kuuluu pujottaa toisen kuolainrenkaat kautta ja laittaa turvan alta kiinni toisen puolen renkaaseen. jos huilu olisi repäissyt yhtäkkiä päätään ja naru oli vain toisessa renkaassa toisen puolen kuolain rengas olisi pahimmassa tpauksessa tullut suusta läpi. usko pois, oon nähny kun niin tapahtuu. hevonen ei enää hyväksynyt kuolainta joten joutui siirtymään hackamore linjallle. Tälläisetkin asiat pitäis tietää kun hevosen ostaa.....

    VastaaPoista
  7. Ei kannata joka päivä harjata jouhia, jouhien laatu voi kärsiä :) Ihaania kuvia, Huilu on tosi komea!
    Mullakin on muuten sama puhelin kun sulla :)
    Voisitko muuten tehdä esittelyn Huilun tavaroista? Huopia olisi ainakin kiva nähdä ;)
    Ootko vielä muuten laukannut hevosella? Tuun varmaan piakkoin itsekin saamaan ex-ravurin!
    -Roosa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis enmä ihan joka päivä kuitenkaan. :) Ja voisinhan mää tehdäkkin semmosen esittelyn. Ja oon laukannu hevosella.

      Poista
    2. Siis Huilua tarkoitin, että ootko vielä Huilulla laukannut :D Ja jos teet sen eittelyn, niin jokaista harjaa ei tarvitse erikseen ihan tarkimpaa yksityiskohtaa myöten esitellä, niin kuin Jemina teki :) (En siis tarkoita pahalla)

      Poista
    3. Siis tarkoitin että ootko Huilulla laukannut? :D Ilmaisin vähän epäselvästi.. Jos teet sen esittelyn, elä kaikkia harjoja esittele yksityiskohtia myöten, kuin Jeminalla :) (en sano pahalla)

      Poista
    4. Aa, en ole Huilulla laukannut. Ja joo en ruukaa ikinä esitellä yksityiskohtia:)

      Poista
  8. Suloinen Huilu :D Oma hoitohevoseni tykkää myös ilveillä ja olen todella tyytyväinen, jos saan siitä edustavia kuvia. Itse tykkään tuosta mustaharmaasta kuvasta :33
    Ymmärrän että on ihan hyvä juttu pitää hanskoja kädessä, kun taluttaa hevosta, mutta en nä sen kuitenkaan olevan maailmanloppu. Itse sairastan epilepsiaa ja ratsastan ja vieläkin hengissä ;))
    Tässä blogini jos kiinnostaa: http://nooranhevosharrastusblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  9. Ihana blogi ja Huilu on kyllä söpö!

    VastaaPoista
  10. On kyllä kivasti saanut massaa! :) tuo harja on kyllä aika kamala sori vaan :D ottaa heti silmään kun on niin oudon pituinen ja suoraksi leikattu. Mieluummin paljon lyhyempi tai pidempi ja ei noin suora vaan nypitty luonnollisen hajalle latvat. Mutta suloinen hevonen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan kamala itsenikin mielestä!:D Pyydän varmaan äitini siistimään sen koska se on parturi, en itse uskalla koskeakkaan!

      Poista
    2. Kannattaa varmaan näyttää äidille esim netistä kuvista millaisen haluaisit niin osaa leikata :) ei se harjan siistiminen vaikeaa ole rohkeasti vain itsekin kokeilemaan. Sillä sen oppii! :) olin itsekin ennen hirveän arka nyppimään yms mutta sitten päätin rohkistua ja ostin nyppimisveitsen millä tosi helppoa siistiä ja saa hienoa jälkeä nopeasti. Kannattaa siis kokeilla vielä kun harja noin pitkä ettei isoa vahinkoa käy vaikkei heti onnistuisi :)

      Poista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!