Sivut

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Maasto-videopostaus

Tänäänkin päätettiin lähtä käymään maastossa, mutta tällä kertaa mun oli pakko päästä selkään. Menin Jeminalle jo yhden aikaan, lähdettiin tallille joskus puoli kahden aikaan. Haettiin hevoset, ja Suski meni Talliin ja Huilu välikköön. Sitten rupesin laittamaan Huilua.




Sitten laitoin Huilulle pintelit, suojaamaan Huilun jalkoja hokkien raapaisuilta, tiedän että suojat pitäisi ostaa, ja ostankin heti kun ehtii. Mutta nuo pintelit oli tosi paksut joten suojasivat hyvin. Sitten kun Huilu oli valmis, selkään ja menoksi!

tiedän että aika vaarallista ratsastaa kollareilla joten siitä ei valitusta:)

 Mentiin tallin viereistä autotietä, ja tultiin risteykeen ja jatkettiin vähän aikaa vielä hiekkatietä eteenpäin. Huilu oli vähän hermostunut ja kuunteli ja katseli ympärilleen jatkuvasti, mutta se on ihan normaalia koska vasta kolmas kerta kun tuolla sillä maastoillaan. Mutta se rauhoittui koko ajan enemmän, ja lopulta se meni tosi nätisti! Kun takaisin lähdettiin, Huilu meni paljon reippaammin, tais taas tulla Suskia ikävä!:D



Tein myös lyhyen videopostauksen tältä päivältä:)





Lähden huomenna reissuun. Me mennään perheen kanssa kylpylähotelliin viideksi päiväksi. Tulee Huilua kyllä ihan järkyttävä ikävä, mutta tiedän että se on hyvissä käsissä. Tiia siis hoitaa Huilua sen aikaa. Lupaan postata sieltä hotelliltakin vaikka puhelimella, heti kun tulee tilaisuus, sillä en halua koko lomaa olla puhelimella tai tietokoneella.  Tosi hyvää hiihtolomaa kaikille joilla se nyt alkoi, toivoo Elli ja Huilu<3

31 kommenttia:

  1. Kiva postaus :) ja videopostaus :)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää, kannattaa nyt mennäkki samaa reittiä vaan niin Huilu tottuu eikä jännitä sitten liikaa :)

    VastaaPoista
  3. pintelit ovat kyllä menneet aika mäntyyn. oliko alla patjat? patjat tasaavat paineen ja näin verenkierto jaloissa ei esty.

    http://www.horsepro.fi/fi/shop/hevoselle/suojat-ja-pintelit/pintelit-ja-pintelipatjat/show_pr/4660/eskadron-joustopintelit-training

    tässä ne ovat laitettu oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollu patjoja, ja joo noi ny meni päin mäntyä...

      Poista
    2. Ihme että pintelit pysy matkassa ku olivat niin löysällä.. Eikä ne myöskään sais mennä tollein nivelen päälle niinku toisessa etusessa polven päällä...

      Poista
  4. Sulla ja hevosella pitäs olla paljon heijastimia, vaikka oisikin valoisaa! Sulle heijastinliivi ja hevoselle esim. jalkoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo me keskusteltiinki jeminan kans eilen et pitäis ostaa.:)

      Poista
    2. Meillä on Elli heijastin liivejä ja tallilla on jo yksi! Mutta unohettiin ottaa.

      Poista
  5. Mä ku alotin ratsastuksen nii ratsastin kollareilla. Hyvä postaus:)

    VastaaPoista
  6. Ja onko tuota Huilun häntää ja harjaa kammattu kunnolla se on aika likanen? Ei pahalla:)

    VastaaPoista
  7. Mun vuokra hevonen ei stressaa vaan se tykkää vaan pällistellä kaikkea jänää :D Tänäänkin se vaan pörisi innostuksissaan koko matkan takaisin tallille :"D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huilu on tosi helposti stressaantuva, ja kaikki hevoset on erilaisia:)

      Poista
    2. Niin on. Kannattaisiko teidän käydä Jeminan kanssa taluttelemassa Suskia ja Huilua samaan aikaan, niin saisivat toisistaan turvaa? :)

      Poista
    3. Juu varmaan kannattais, ollaan nyt menty eri aikoihin että sais kuvia ja tämmöstä:)

      Poista
  8. Kiitti kivasta kommentista! Minä tohelona yritin kännykällä julkaista sitä kommenttia, mutta enköhän tietenkin vahingossa poistanut sen :/

    VastaaPoista
  9. joo tosiaan nuo pintelin aika väärällä korkeudella, mutta tiia varmaankin tietää miten kuuluu laittaa niin kannattaa opetella ensimmäisenä yhdessä ku tuut lomalta.:) Pintelin oikein laitettuna ovat ihan hyvä vaihtoehto. :)

    VastaaPoista
  10. Ehdottomasti pinteleiden alle pintelipatjat! Patjat tasaa painetta jolloin pintelit ei paina jostain kohtaa liikaa ja aiheuta esim. verenkiertoon häiriöitä. Patjat voi jättää sillon pois jos on 110% varma että osaa kääriä pintelit sopivan napakasti ja tasaisesti, mutta uskoisin ettei kukaan "perus ratsastaja" semmoseen kykene. Pintelit on myös aivan väärään kohtaan/huonosti kääritty.

    En tarkoita kommenttia pahalla, toivottavasti otat opiksesi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis noi pintelit oli jotenki ihan ihmeellisesti, ja yritettiin Jeminan kans kääriä niitä oikein, mutta ei ne menny vaikka miten niitä pyöriteltiin. Ne piti laittaa kierteelle et ne sai kiinni mutten laittanut kovin kireälle. Mää yritän sitten kun meen kotiin niin selvittää ne pintelit, ja käydä kattomassa niitä patjoja:).

      Poista
    2. Liian löysätkin pintelit voi hangata ja hiertää. Eikä pinteleitä kuulu laittaa noin alas, eli ei tarvii kääriä vuohista pinteliin..:)

      Poista
  11. Jätä pintelit talliin jos et osaa niitä kääriä. Enemmän niistä on haittaa kuin hyötyä tolla sun tyylilläs. Ja jos et oo edes laukannut Huilulla ja kävitte vaan kävelemässä, niin miks sillä on pintelit? Mitä oletat niiden suojaavan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huilulla on vielä tasapaino hukassa, joten voi ihan yhtä helposti raapaista toisen jalan hokilla toiseen jalkaan.

      Poista
    2. Ei kyllä tasapainoa tarvita tiellä kävelemiseen. Onko sillä tarhassakin aina pintelit? Tuskin, joten ei se niitä tarvii pienellä maastolenkilläkään. Eriasia olis jos menisitte reippaasti, kiitoravia tai laukkaisitte. Mutta käynnissä tuskin mitään sattuu ja jos kolhasiskin käynnissä toiseen jalkaan niin kolhasu olis niin pieni ettei mitään sattuis.

      Poista
    3. Enimmäkseen sen takia laitoin pintelit, että jos Huilu sattuu säikähtämään jotain, se saattaa potkaista itseään jalkaansa tai muuta vastaavaa. Huilu oli kuitenkin vasta kolmatta kertaa tuolla liikkeellä, joten ei olisi ollut ihme jos olisi säikähtänyt ja lähtenyt juoksemaan.:)

      Poista
    4. Huilu on ex ravuri ja 99,9% ex ravureista on tottunut maastoiluun koska niitä treenataan maastossa tai joudutaan edes pieni tien pätkä menemään raviradalle. Kovin moni ei asu jossain 50 metrin päässä raviradasta, saatika sitten kuskaisi hevosta joka kerta radalle trailerilla. En usko että huilu kuuluisi juuri siihen 0,1% joka ei ole koskaan käynyt tiellä ja säikkyy kaikkea mahdollista.

      Poista
  12. Juu totta, mutta eriasia jos on vieras ympäristö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä täällä sua turhaan neuvo. Kyllä mä ymmärrän että vieras ympäristö voi vaikuttaa hevoseen, mutta mun mielestä toi sun touhus menee jo vähän yli. Ei sitä hevosta tarvii pitää pumpulissa, ei se hajoa! Huilu on ollu sulla jo pitkään ja kukaan ei oo vielä laukannu sillä, käyntiä ja ravia joka päivä, sekin täysin selättömänä kun käytetää piuhoja aina. Oikeesti, älä käytä varusteita mitä et osaa käyttää oikein. Esim. pinteleitä tai apuohjia. Pinteleitä ei kääritä noin suurelle alueelle ja muutenkin vaikuttaa väärin käärityiltä, ja pinteleiden alle aina patjat. Apuohjia ei myöskään käytetä joka päivä, ellei kyseessä ole martingaali. Martingaalia voi käyttää joka päivä koska se ei pakota hevosta tiettyyn muotoon. Tolla tavoin saat Huilun vaan kipeäks.

      Poista
  13. Huiluhan on entisen omistajan mukaan 100% liikennevarma. Mutta silti kannattaa alottaa rauhassa maastoilut kun on kuitenkin hevoselle uudet maisemat, eikä ne tutut reitit missä on tottunut menemään.

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!