Sivut

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Myday + paljon kuvia

Tein siis lauantaina mydayn kun haettiin hevoset sieltä Lohtajalta. 

 

Videosta tuli aika pitkä, mutta toivottavasti edes joku jaksaa kattoa sen loppuun asti!:D
Tänään mentiin Jeminan kans heti aika aamusta kuvailemaan hevosia tarhaan. Ne on siis nyt taas samassa tarhassa, eikä ole ollut ongelmaa, ainakaan vielä. Kuvia tuli tosi paljon, ja muokkauksessa meni aika kivasti aikaa. 

Tässä se meidän leipoma murupiirakka













Kokeilin muuttaa joittenkin kuvien väriä kokonaan, mitä pidätte?



Tässä uusi satula. Tällä kertaa ruseka:)






Suskista on tullu laama...(?)



Tää olis aivan mahtava kuva, mutta Suskin piti tunkea tuonne taustalle...


                            Oliko tässä teidän mielestänne liikaa kuvia?

Palataan vielä lauantaihin. Kun saavuimme kotitallille, huomasimme Huilun jalan turvonneen. Emme tehneet jalalle mitään, ja iltatallilla jalka ei ollut enää turvoksissa, eikä Huilu aristellut sitä lainkaan. Myös Huilun kaviot ovat hieman huonossa kunnossa, ja Tiia osti sille Biotiinia, jota pitää antaa 3dl päivässä. Annan sen sille joka iltaruoassa. Syötämme nykyään myös 2dl kauraa hevosille. 
Huilun jalkaruvotuksen varalta emme liikuttaneet hevosia tänään, mutta huomenna luultavasti liikutamme kevyesti liinassa juoksuttaen, tai katsotaan mitä voidaan tehdä.
Huomennakin otan kuvia, mutta postaus tulee vasta myöhemmin, riippuu mikä päivä ehdin postaamaan. 

32 kommenttia:

  1. Ei biotiinia desejä anneta?? :o tao mikä ihmeen biotiini se sellainen on? Olen ostanut 3 erilaista ja kaikkia pitänyt antaa 1-3 pientä mitallista päivässä (yksi mitta noin teelusikallinen ollut aina joka purkissa). Eli mitä merkkiä annetaan noin hirveä määrä? Kiva että hevoset taas kotona, tsemppiä treeniin. Alatko nyt käymään tunneilla huilun kanssa kun se on nyt jo ainakin taipumaan yms oppinut? :) opetettiinko sille laukat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole katsonut niitten merkkiä, mutta sen tiedän että sitä pitää antaa 3dl. Ja kiitos! Kyllä mää valmennuksissa rupean käymään ainakun niitä tulee. Ja ei ne opettanut koska hepat eivät olleet siellä kovin kauaa:)

      Poista
  2. Taitaa siis olla joku rehu missä biotiinia koska puhdasta biotiini lisää ei tosiaan noin paljoa saa antaa. Biotiini myydään pienissä purkissa ja annostus on suht pieni koska on aika tujua tavaraa ja vaikutus kavioissa näkyy vasta kun kavioissa uusiutunut melkein kokonaan. Älä nyt oikeaa biotiinia ainakaan noin paljon anna siis pulveria. Eriasia joku rehu missä biotiinia niiden annostus toki enemmän mutta puhdas biotiini pienellä annostuksella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se luultavasti onkin jotain biotiinirehua, koska se on ihan rehun näköistä ja sitä on sellaisissa isoissa säkeissä niinkuin rehutkin on:)

      Poista
  3. Onkohan se suomen rehun biotin naminoa? Oma kopu syönyt sitä annostus 200-300g/pvä eli siis 1-1,5 dl ei suinkaan 3dl päivässä! Litrapaino on se mikä kertoo paljonko annetaan deseissä eli jos rehu painaa 500g/l ja annostus on 500g/pvä niin annetaan litra jne. Ei anneta 5 litraa. Jos annostus ohje olisi 250g/pvä annetaan 0,5l jne. Aina kannattaa tarkastaa rehun litrapaino jotta tietää montako desiä/litraa annetaan! :)
    -eri ano-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitää tarkistaa huomenna!:)! Ainakin Tiia sanoi että 3dl päivässä.

      Poista
    2. Agrimarket kertoi mulle että annostus 1,5dl=300g kun en voinut itse punnita niin näin ohjeistivat :) oma hevonen 450kg painava ja suosittelevat maks 2dl mutta 1,5dl päivässä sai kaviot hyväksi, puolen vuoden syötön jälkeen alkoi nähdä eron ja nyt vuoden syötön jälkeen on olleet tosi hyvät. Nyt siirrytään sitten pulveriin kun on kätevämpi syöttää omalleni kuin tuo rae :) toivottavasti on apua huilulle! :) ota kuvia huomenna kavioista ja sitten puolen vuoden päästä päivitys kuva :P videolla etukaviot näytti tosi pitkiltä eli ainakin hyvä kengittäjä kannattaa pyytää paikalle ekana

      Poista
    3. Hei kiitos näistä!:) Ja joo me tllataan pian ammatti kengittäjä.

      Poista
    4. Mulle sanottiin agrimarketista että 3dl päivässä voi syöttää, on kuulemma omalle hevoselle kans antanut sen 3dl.

      Poista
    5. Mulle sanottiin agrimarketista, että 3dl kerran päivässä voi syöttää. Ja kengittäjä tulee ens viikolla :)

      Poista
    6. Joku Agrimarketin myyjä ei ole välttämättä mikään pätevä henkilö. Lukekaa pussin kyljestä tai etsikää netistä tietoa. Väärällä ruokinnalla voi saada aika huonoa jälkeä aikaan..

      Poista
  4. Photobomb level Suski :D

    Hienoja kuvia! Eniten tykkäsin 8., 10. ja 11. hevoskuvasta ylhäältä alaspäin :)

    VastaaPoista
  5. Mää aainakin jaksoin kahtoa ton videon!(:
    Ää mulla tekee mieli nyt tota piirakkaa !! :D

    VastaaPoista
  6. Haha! :D Mun Suskihan se siinä, kyllä se tosta kuva kulmasta vhn laamalta näyttää! Mut heponen se on :33

    VastaaPoista
  7. http://oi60.tinypic.com/2ikzbmf.jpg Ei ole enää Suskia, eikä kyllä tolppaakaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. suski ei näytä tuossa laamalt, vaan hevoselta jonka turpa on lähellä kameraa :Doon nähny ihan kunnon laamakuvia :D mut kiva postaustaas

      Poista
    2. Kyllä siinä jotain samoja piirteitä näkyy :D

      Poista
  8. Huiluhan näyttää saaneen vähän lihaksia! Onnelliselta molemmat pollet näyttää :) Ja juuri sopivasti kuvia! Lisää tälläisiä postauksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se näyttää paljo paremmalta nyt mitä lähtiessä!:)

      Poista
  9. Eli onko toi talli teidän pihassa vai? Kuinka pitkä suunnileen matka on teiltä tallille? :)

    VastaaPoista
  10. Ootan jo innolla ratsastuspostausta! :) Huilu on varmasti kehittynyt! Millon aiot laukata sillä ekan kerran? Ootteko menny puomeja ratsain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En vielä pitkään aikaan varmaan laukkaa, koska Huilu on nyt toistaiseksi kevyellä käytöllä jalan vuoksi. Ratsastamaankaan en rupea vielä vähään aikaan. Saatan selässä käydä ja vaan vähän käpsytellä. Ja olen mennyt Huilulla puomeja moonta kertaa ratsastaen:)

      Poista
  11. Tosi kivoja kuvia! Liityin lukijaks ;)

    VastaaPoista
  12. Nää on kyllä niin ihania kuvia. Sun pitäis ottaa joskus minusta ja hevosista kuvia niin saisin itelle muistoks :) mun puhelimella ei tuu niin hyviä kuvia :(

    VastaaPoista
  13. Moi.Sun blogi on tosi kiva ja tykkään lukee tätä mutta en ole kaikkia postauksia katsonut ja en ole varmaan ennen edes kommannut tänne.Mullaki on blogi jonka osote on:http://janettejutta.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!