Sivut

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Riialla ratsastusta

Anteeks kauheesti, en ole ehtinyt eikä ole ollut oikein postattavaakaan, niin kirjoittaa teille postausta. Mutta nyt kirjoitan teille pitkän postauksen tämän päivän ratsastuksesta.



Tässä mää naksautan mun selkää nii älkää ihmetelkö tota mun asentoa:D



Minulla ja Jeminalla oli molemmilla omat tunnit, eli Riia joutui olemaan töissä 2tuntia, mutta hyvin se jaksoi!
Tänään tunti meni tosi kivasti. Ensin mentiin Jeminan kans tallille jotain varttiavaille kuusi. Salla pyysi että kun se tulee vähän myöhässä talliin, haettais Riia ja harjattais. Niinpä me sitten haettiin Riia tarhasta ja harjailtiin se siinä pesarilla. Sitten Salla tuli ja nousin tallin pihassa jo selkään, ja käveltiin maneesille.
Otettiin sitten alkukäynnit, jonka jälkeen ruvettiin tekemään taivutuksia. Tein paljon voltteja, ja tarkoituksena oli siis saada hevosen päätä käännettyä hieman banaanin muotoon, ei siis että se kääntyy, vaan turpa vähän kääntyy sisäpuolelle. Taivutukset ei heti alusta oikein onnistuneet, mutta sitten mää ymmärsin mitä oikeesti pitää tehdä, ja sitten ne meni tosi hyvin!:) Olen ainakin itse tosi tyytyväinen taivutuksiin. 
Sitten ruvettiin tekemään ravi-käynti siirtymisiä. Joka sivu ravia, ja kulmat laskettiin käyntiin. Ravi oli alussa hieman tahmeaa, mutta kyllä se siitä reipastui, ja loppuakohden parani huomattavasti.






Sitten ravailujen jälkeen annoin Riian vähän aikaa kävellä pitkin ohjin.
Sitten kokosin ohjat käteen ja ruvettiin tekemään väistöjä. Nekään ei eka sujunut kovin hyvin, mutta sitten alkoi molemmille valjeta! Riia meni tosi nättejä pätkiä, ja välillä vähän huononpia, mutta virheistä oppii! Riia kuitenkin väisti tosi nätisti ja aina kun osasi oikein pyytää. 
Sitten otettiin iso pääty-ympyrä, ja siinä laukkaa. Ensin otettiin kevyttä ravia pari kertaa ympyrä ympäri, ja sitten otettiin laukkaa. Laukka nousi tosi hyvin, ja laukkasikin tosi nätisti. Välillä pudotti laukan kun en pitänyt sitä yllä, mutta sitten loppua kohden laukka pysyi yllä tosi hyvin. 




Mitä tälle kuvalle tapahtu?!


Mää oon tosi tyytyväinen tämän päivän ratsastukseen, ja Riia toimi tosi kivasti!(:
Lauantaina sitten ne kullanmuruset tulevat kotiin. Niitä on kyllä ollu ihan kauhee ikävä, ja nyt kun juoksutus systeemitki on ostettu niin pääsee ihan kunnolla harjotuttamaan Huilua!
Muuten sitten siitä satulasta, Niina siis se ratsuttaja, kokeili Huilulle yhtä sen vanhaa ja turhaa yleissatulaa, ja sanoi että se on just soppeli Huilulle, ja myy sen meille viidelläkympillä! Oon niin ilonen, sillä nyt on juoksutusvehkeet ja sopiva satula, että pääsee ihan oikeesti treenaamaan, ja kehittymään eteenpäin.
Me ei olla tajuttu, kuin jumissa Huilu on ollut. Sillä oli kuulemma tosi jumissa rintalihakset, mutta useammat jumit on jo saatu aukeamaan. Niina myös neuvoi, että mun pitää ruveta venytyttämään Huilun jalkoja joka päivä eteen ja taakse, reilut 5min kerrallaan. Toivottavasti tää meijän treenaus nyt rupeaa menemään hyvin!
Lauantaina taas postausta tulossa!

Kiitos kaikille minun 40lukijalleni! Olen todella kiitollinen teille kaikille, niin rekisteröityneille lukijoille, kuin anonyymilukijoillekkin! Videopostaus heppojen hausta tulee viikonloppuna, joten spessupostaus viivästyy, mutta ainakin on enemmän aikaa ehdotella aihetta! Kaikki ehdottelemaan!

41 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hyvä että oot saanu Huilulle sopivan satulan :) Teetkö siitä sitten vaikka esittelyn? Itsellä meni melkein kaksi vuotta löytää Ellalle hyvin istuva estesatula...

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus! Kiva kun satula löytyi, ja hyvä kun hoksasivat ne jumit! :)

    VastaaPoista
  3. Katsetta korvista ylös ja koita saada kyynerkulma!;) kyyrärkulman oppii hyvin kun pistää esim raipan selän taakse ja kyynärkulmasta nii ne ei pysty meneen suoraksi ja kun on kulma niin käsi on pehmeä suuhun. :)

    VastaaPoista
  4. Voi että mä tykkään lukea tätä teidän blogia! Ja oon ilonen teijän puolesta, että löyty sopiva satula ja saitte hankittuu sen juoksutusjärjestelmän! Luen blogia kirjautuneena, mutta kommentoin mieluummin näin anonyyminä :) Venytykset todellakin auttaa ja hyvä, kun jumit saatiin tietoon niin ei Huilu mene jäykempään suuntaan. Itse pidän todella paljon lämminverisistä, niissä vain on sitä jotain, sanoi kuka tahansa jotain muuta :) Lauantain postausta odotellen!

    VastaaPoista
  5. kantapäät alas :)! hyvä postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli kantapäät alaspäin, mutta välillä ne nousi ja nuista suurin osa on tilanne kuvia!:) Ja kiitti!

      Poista
    2. hyvä postaus. Kantapäät pitäis olla joka tilanteessa alas päin ;) Ja se kulma käsiin :D

      Poista
    3. Mulla oli kyynärkulma, mutta mun kyynärpäät osottaa ulospäin niin ei näy kuvissa. Ja kiitti!

      Poista
    4. Ei kyllä nuissa kuvissa oo ehkä harvassa kohti tunnilla kävi tai luulet niin.
      miten sulla kaikki OLI mutta kuvat ei kerro mitään?!
      sry, mutta musta tuntuu että luulet olevas parempi mitä oot.
      älä ota tätä pahalla. avustanpa vain ja olisin kiitollinen jos vastaisisin

      Poista
    5. Ei, en luule. Määhäb myönsin, että mulla välillä nousi ne kantapäät. Ja siksi sanon, ettei sitten kaikki rupea levittämään väärää tietoa. Mää tiedän ettei kyynärkulma näy kuvissa, ja voi olla ettei joissain kohdissa edes ole sitä, mutta Salla sanoi ainakin että mulla säilyi hyvin kyynärkulma. :)

      Poista
    6. Suurimmassa osassa kuvista sulla on kyllä kantapäät hyvällä kohalla :) Ei niiden kuulukaan olla alhaalla, etenkään jos akillesjänne ei anna myöten. Se on yksilöllistä, kuinka paljon jännettä pystyy venyttämään, siksi "kantapäät alas" on vähän huono ohje. Kantapäiden ei kuulu olla mitenkään alhaalla, vaan samansuuntaisesti maan kanssa eli vaakasuorassa. Samoin kyynärkulman puuttuminen ei ole mikään maailman kamalin synti, eikä hevonen siihen kuole. Kyllä se siitä, kovasti vaan harjoittelet! :)

      Poista
    7. Olen samaa mieltä. Ei sallakaan sano että kantapäät alas, vaan kantapäät alaspäin. :)

      Poista
    8. Hazzaa tulen komppailemaan. Näille kantapäät alas -huutelijoille tulee huomauttaa sellainen erittäin tärkeä asia, että jos kantapään työntää alas niin nousee reisi ylös! Fysiikan laitkin tämän sanoo, eli voimaan vaikuttaa aina vastavoima. Reisi jännittyy kantapäätä alas työntäessä ja jännitys siirtyy istunnan kautta hevoseen. Eli kantapäätä ei saa työntää alas vaan sen tulee sinne itsekseen painua. Kantapää painuu alas kun oikea jalan asento löytyy ajan myötä ja sitä ei sinne voi pakottaa. Kantapään asento ei ole myöskään mikään tärkein asia kun lähdetään korjaamaan istuntavirheitä vaan sen oikea asento seuraa perässä kun muuten istunta on kunnossa. :) Kantapäästä on helppo huomauttaa koska se on erittäin näkyvä, kun taas moni muu istuntavirhe kaipaa harjaantunutta katsetta näkyäkseen.

      Poista
  6. Korjaa vihrees ilman mitään selittelyjä et voi olla mikään paras. Kuuntele niitä jotka tietää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli kyynärkulma! Niin sallakin sanoi.

      Poista
    2. Turhaa te anot täältä ruudun takaa opetatte ;) siksihän kaikki ratsastajat käyvät valvovan silmän alla että niistä omista usein tiedostamattomista virheistä (joita kaikilla on) huomautettaisiin?

      Poista
  7. Ootko directionner???

    VastaaPoista
  8. Mahtaa olla hyvä satula kun myy viidellä kympillä.. (y)

    VastaaPoista
  9. Jos ei olis hyvä niin tuskinpa sitä meille myiskää!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei iha oikeesti ei kukaan myy oikeesti HYVÄÄ satulaa 50€! :D Voi se olla Huilulle sopiva mutta missäs kunnossa satula on ulkopuolelta? Entä missä kunnossa toppaukset? Merkki? Todennäkösesti kyseessä on vanha, kova ja merkitön satula tai sitten joku synteettinen.

      Poista
    2. Me tänään haettiin hepat ja se satula, se on tosi hyvässä kunnossa, vaikka on vanha. Niina sanoi että se on vanha, mutta hyvä kuntoinen.

      Poista
    3. Eka te vingutte huilun vanhasta satulasta, nyt vingutte uudestakin. Ehkä aikuinen ammattitaitonen ihminen tietää vähä enemmän satuloista mitä te.

      Poista
    4. Mitä ollaan vinguttu uudesta satulasta?:D ja Niina on ammattilainen, se jolla meijän hepat oli ratsutuksessa.

      Poista
    5. Siis että nuo anot vinkuu uudestakin satulasta vaikka on koko ajan käskeny ostaa huilulle uus satula ja nyt kun ootte ostanu niin ne valittaa siitäki.

      Poista
    6. Elli, tarkoitti varmaankin anonyymejä :)
      -Roosa

      Poista
    7. Tuo aiempi ano tarkotti varmaan muita anonyymeja... :D Mutta vanha satula voi silti olla hyvä, oli se merkitön tai synteettinen. Satulan ei oo mikään pakko olla nahkanen tai uusi ollakseen hevoselle ja ratsastajalle hyvä, jos joku niin luuli!

      Poista
    8. Öö varmaan Ano 14.03 puhuu noille toisille anoille, eikä Elli sulle :D

      Poista
    9. En mä siitä vingu, mutta ihmettelin vaan kun Elli oikeen kehuu tuota satulaa ja uudessa postauksessa näkee että se on naarmuinen ja muutenkin huonokuntoinen. Joo, se voi olla sopiva Huilulle mutta ei se siitä hyvää tee. Kuten sanotaan "hyvää ei saa halvalla".

      Poista
    10. Minusta on tärkeämpää ettei hevonen kipeydy. Ja että satula on sopiva, kuin että se olisi todella kaunis :D tuo on kyllä tosi hyvä kuntoinen siihen nähden että se on vanha. Ei kuvat kerro minkä kuntoinen se on.

      Poista
    11. Tuostakaan kuvasta et voi arvioida satulan kuntoa. Ja miks Ellin pitäs ostaa 2000euron satulan jos saa halvalla hyvän? Ja mitä naarmut haittaa? Nehän on vaan "kauneusvirheitä"

      Poista
  10. Ylempi ano varmaan tarkoitti muita anoja, jotka ovat valittaneet vanhasta satulasta :) Ja kyllä ihan hyvin voi myydä hyvän satulan 50e, varsinkin tuolla tavalla, että ratsuttaja sen myy. En nää siinä mitään ongelmaa.

    VastaaPoista
  11. Millon tulee heppojen haku videopostaus?

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!