Sivut

tiistai 31. joulukuuta 2013

Pakkaamista

Eilen menin Jeminan kans kärkkäiselle, kun ne osti Suskille uuden pinkin fleeceloimen. Ite en löytöny mitään muuta kuin neljä suklaapatukkaa. 
Mentiin sitten talliin ja ratsasteltiin hepat takapihalla. 





Huomenna hepat lähtee sinne koulutukseen, ja mennään tänään pakkailemaan heppojen tavaroita valmiiksi. Lähdetään viemään hevosia joskus 12 jälkeen, että ehditään pitää niitä valoisalla ulkona, että näkee uudet maisemat. Tuleehan niitä ikävä, mutta ainakin saadaan taitavammat hevoset takaisin :D. Eli hepat on siellä kuukauden, ja en oikein tiedä mitä kirjoittelisin tänne blogiin sen aikaa. Laittakaa ehdotuksia alas. Käydään varmaan joka viikko katsomassa miten hepat pärjäilee siellä. 
Käydään Jeminan kans sit tutun hevosella ratsastaan, ku se tarjos et pitää tunteja. Mutta siitä en varmaan kirjoita tänne blogiin, ennen kuin olen kysynyt luvan. Mutta kirjoitan kyllä jos jotain erikoista tapahtuu. :) 

Ihanaa uuttavuotta kaikille!

11 kommenttia:

  1. Miksi huilu on vain kuukauden koulutuksessa? :) pari kuukauttahan suositellaan vähintään ratsutuksen ajaksi jotta hevonen sisäistää oppimansa eikä palaa liian aikaisin jolloin ei välttämättä ole niin suurta hyötyä ollut opettamisesta. Ja ihan ystävällisesti siis kysyn :) älä siis odota liikoja yhdeltä kuukaudelta. Se on tosi lyhyt aika ravurille oppia kun lihaksistokaan ei siinä ajassa muutu mitenkään radikaalisesti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskinpa Elli mitään vaativan tason kouluratsua oottaakaan. Kyllä kuukausi riittää hyvin siihen, että hevonen osaa perusasiat niin, että niitä voi sitten itse kehittää paremmaksi ajan kanssa. Tai tuo nyt riippuu yksilöstä. Mutta miksette anot oo tyytyväisiä, että ne menee koulutettaviksi, vaan siitäki pitää keksiä jotain valitettavaa??

      Poista
    2. Huilulla on kumminkin peruskoulutus jo takana jo....

      Poista
    3. Siis se menee sinne vain kuukaudeksi, koska haluan, että se oppii ainakin alkuun nämä laukay yms, että minullekkin jää haastetta. Tiedän, että siinä on minulle haastetta vaikka olisikin koulutettu, mutta haluan oppia itse tekemään asioita. Että ei vaan niin että hevonen tekee kun vähän vaan pyytää, vaan että pitää oikeastit tehdä töitä. Ja Huilulla on peruskoulutus jo tehty.

      Poista
    4. Noniin se selventää paljon! :) ja en siis todellakaan pahalla kysynyt vaan ihan silkkaa uteliaisuutta tylsyyttäni! :) toivottavasti huilu viihtyy koulutuksessa ja teille tulee mukavampaa sitten jatkaa! :)

      Poista
  2. Miksi alat räyhäämään kun ihan hyvällä kysyin elliltä että miksi päätyi vaan yhteen kuukauteen. Itse toimin ratsuttajana joten aihe on hyvin tuttu, itse en ota hevosta vain kuukaudeksi ilman että omistaja itse osallistuu valmennuksiin jne jotta kehittyy hevosen mukana jolloin hevosen taso oikeasti nousee. Yleensä mulla hevonen 3kk tai 6kk ratsutettavana ja näin myös tutuillani. Tämä jyväskylän seudulla ja tuttuja ympäri suomea jotka toimivat samoin. Turha siis alkaa kiehumaan kun asiallisesti blogin kirjoittajalta kysyy ;)

    VastaaPoista
  3. Varmaan myös ratsuttaja kertoo kuukauden jälkeen mielipiteensä ja sanoo varmasti että jos useampi kuukausi on tarpeellinen

    VastaaPoista
  4. onnea koulutukseen ja toivotaan että huilu tykkää siellä olla:)! aijotko alkaa ratsastaan nykyisen "lumon tallin" tiloissa. Sinne eilen muutti uudet asukkaat ja alkavat joskus tän vuoden aikana pitämään tunteja omilla hevosilla. En ole varma vielä asiasta mutta näin tajusin kun olin tallilla!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Ja en tiedä oikeastaan kun on jo suunnitelmia.

      Poista
  5. Huilulla on aika vennot vuohiset, mikä korjautuisi korjaavalla kengityksellä.

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!