Sivut

lauantai 7. joulukuuta 2013

Kuulumis postaus

En ole ehtinyt tekemään normaali postauksia joulukalenterin ohella, mutta nyt teen koska meillä oli valmennus torstaina!:)

Valmennus oli taas maastakäsittely, ja se meni tosi hyvin!
Opeteltiin samoja asioita kuin viimeksi, mutta kuitenkin opin uutta. 
Mervi opetti minulle miten juoksutetaan kunnolla.
Opettelimme myös sitä, että hevosen pitää seurata perässä pitkällä narulla, eikä turpakarvakaan saa mennä ihmisen edelle, vaan ihmisellä on niinkuin oma tila. Jos hevonen menee ihmisen edelle, tai ei pysähdy heti kun ihminen pysähtyy, se joutuu peruuttamaan. Peruutus tapahtuu siten, että ravistetaan narua ensin vähän, ja jos hevonen ei reagoi siihen niin pikkuhiljaa voimistetaan ravistelua. Toinen tekniikka on sellainen, että nostetaan toinen käsi ylös, ja toisella kädellä pyöritetään narua, jos hevonen ei reagoi narun pyörittämiseen, narua voi läpsäistä maahan, tai pidentää että se hipaisee hevosen lapoja. 
Heti kun hevonen peruuttaa, myödätään narua, että hevoselle ei tule painetta, ja se tietää silloin tekevänsä oikein. :) Tuosta neuvosta oli minulle ja Huilulle tosi paljon apua! Ostimme Merviltä myös sellaisen painavan narun, jolla voi tehdä paremmin noita koulutusjuttuja. Nyt Huilun käsittely on huomattavasti helpompaa. 



Perjantaina Essi tuli ratsastamaan taas Huilulla. Niillä meni tosi hyvin. (: Essi meni ilman satulaa, ja ravasikin. Videon laitan myöhemmin, koska sen lataamisessa kestää.
 


 

23 kommenttia:

  1. Kiva kun teillä menee hyvin! Tsemppiä!:)

    VastaaPoista
  2. "Pikkanen" takakeno tolla Essillä! :D Mut joo voikko pistää siitä narusta kuvan? Ois kiva nähä nii vois itekki kokeilla sellasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha niin mulla on :d tossa oli tilanne päällä (viimesessä) :D

      Poista
    2. Voin laittaa kuvan siitä narusta.

      Poista
  3. Se naru on kyllä hyvä. Paljo parempi kun normi riimun naru. Hyvä opettaa hevoselle esim. Seuraamista. Huilukaan ku ei rynni ihmisen eteen vaan kävelee parinki metrin päässä ihmisen takana

    VastaaPoista
  4. Ei oo ensimmäinen kerta kun Essillä on hirmunen takakeno...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. einiin, "aika" monessa muussakin kuvassa kauhee takakeno... Kukahan sitäki opettaa ku tollee pitää nojata taakseppäin:DD

      Poista
    2. Se opettaja jonka elli haukku ihan pataluhaks :D

      Poista
    3. Miten se teidän elämäänne vaikuttaa? Essi ei selvästikään ole yhtä kokenut kuin te, mutta miksi tulette tänne moittimaan kun selvästi hän huomaa itsekin omat virheensä.

      Poista
    4. Jep, kauhee takakeno ja jalka on aivan liian edessä. En tarkota tätä kommenttia haukkuakseni, joten ei tarvii ottaa nokkiinsa.

      Poista
  5. Niinnohei voittehan te ostaa hevosellenne mitä huvittaa, mutta eikö sille nyt ihan oikeesti vois ostaa jotain järkevää, kuten sen romaanin siihen satulaan, eikä mitää erikoisnaruja. ääsisit ratsastaakin kun kerran teet estehevosen huilusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläme sellainen ostetaan, paitsi jos löydetään parempi satula. Ratsusuitsetkin pitäis ostaa kun Huilulla on vielä ravisuitset.

      Poista
    2. Nyt oikeesti Elli, ensin hevosen hyvinvointi ja sitten vasta ylimääräset :D

      Poista
    3. Ei vittu, ravisuitsillako te ratsastatte?

      Poista
    4. Carolina, voisit lopettaa tuon ylimääräisen moittimisen. Älä pura angstiasi siitä ettet omista omaa hevosta tänne. Anna Ellin ja Huilun elää omaa elämäänsä.

      Poista
    5. Ei siinä oo mitään ihmeellistä jos ratsastaa ravisuitsilla? Ja Carolina, enpä oikeen usko et oot mua "taitavampi" ku koko ajan tuut arvostelemaan. Jos olisit "oikeesti" taitava, sää neuvoisit mua asiallisesti. Ei kokeneet tuu tollee huuteleen pienemmille.

      Poista
    6. Neuvoisin asiallisesti, jos joskus kuuntelisit etkä vain sanoisi tyyliin: "joojoo kyllä me vielä ennen vuotta 2020 viedään huilu eläinlääkärille ja ratsuttajalle, kyllä me vielä ostetaan sille romaani, kyllä mää vielä opettelen ratsastaa, kyllä mä osaan!! Siis mua on opettajat sanonu VA A tasoseks nii kyl mä sit oon, vaikka se opettaja oli erkki 94v joka ei oo ikinä nähnykkää hevosta." Ni. Ja mulla on kaks hevosta, jotka on OIKEITA estehevosia, niiden suvussa ei oo yhtään ravuria. Niinhän se kuitenkin meni, että huilu on estehevonen kun joku lämppäri sen suvussa on joutunu aluekisoihin.
      ~Caro

      Poista
    7. Ei Elli oo Huilua viemässä ratsuttajalle ku ei niillä oo rahaa semmosiin "hienouksiin" ja onhan se toooosi kiva "kouluttaa" ite oma hevone vaikkei ite osaa mitää...

      Poista
    8. Ei sinulla ole yhtään estehevosta, eikun olihan sulla siellä blogissasi ne googlesta kopioidut. Ei virtuaalihevonen ole sama kuin oikea hevonen. :)

      Poista
  6. niimpä, miksi ne ostaa jotain "turhia" tavaroita Huilulle, jos niillä ei ollu varaa tunteihikaan.
    ja eihän niillä oo rahaa viiä millekkään ratsuttajalle, koska jos tunneillekkaan ei oo varaa.
    elli aika paljon saat näitä kommentteja anonyymeiltä :'D (<-- lisäys edelliseen, jotka puhuu ihan asiaa)

    VastaaPoista
  7. Eikös ellin pitäs nyt olla kiitollinen näille anoilla, kun yleensä monilla bloggaajilla on se, et ne ei saa yhtään kommentteja et :D

    VastaaPoista
  8. Kiva törmätä tuttujenkin blogiin :) Tsemppiä!

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!