Sivut

maanantai 9. joulukuuta 2013

Luukku 10

Kymmenenteen luukkuun laitan 30 faktaa itsestäni. :) En ole kertonut kauheasti itsestäni, joten tässä on lisää tietoja!





1. Olen puhelias ihminen, ja nauran todella paljon!
2. Mulla on isosisko nimeltä Emma.
3. Olen harrastanut ratsastusta n. 7vuotta.
4. Olen syntynyt Helsingissä.
5. Kiroilein aika paljon:D




6. Tykkään muumeista, ja varsinkin muumipapasta!<3
7. aijaijai on mun motto xd
8. Mielestäni meijän luokka on aivan paras!:D
9. Oon tosi ujo vieraita ihmisä kohtaan.
10. En käytä meikkiä.


11. Lempi eläimeni on koira.
12. Lempi hevosrotuni on shetlanninponi.
13. Minulla on iPhone 5c.
14. Lempi vaatekauppani on seppälä.
15. Lempiruokani on kala <3

16. Siskoni mielestä olen kakka.
17. Lempijuomani on fanta.
18. Harry Styles on maailman ihanin tyyppi!<3
19. One Direction on maailman paras bändi!<3
20. Saan synttärilahjaksi liput 1D:n keikalle!


21. Hyviä kavereitani ovat Viivi, Essi, Heli, Salla ja Jemina.
22. Tykkään pojista!:D
23. Mulla on TODELLA ärsyttävä opettaja!
24. Pringlessit on hyviä sipsejä!
25. Teen bannerini Gimpillä.


26. Mulla on värikäs naama xd
27. Tykkään kollareista!!
28. Lempivärini on PINKKI!
29. Paras poni on Calle!!!!<3
30. Oli kiva kirjoittaa tätä postausta!!!!!!!! :DD




65 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. ei uskois...et osaa viel ees laukata....joten varmaa 2 vuotta oot harrastanut. en usko että oot 5 vuotiaana ruvennu ratsastaan...:D ehkä just talutus tunteja...niitä ei lasketa urpo...vitun idiootti ei kukaan lue sun blogii...ei oo kumma ku näin paska blogiki...

      Poista
    2. Luethan säkin, ja vielä kommentoit. ;) 2 vuotta ratsastaneet osaa laukata kyllä, monet hyppääkin jo parin vuoden jälkeen. Ei pidä huudella jos ei tiedä.

      Poista
    3. En osaaa laukata?:DD Ihan tietämättäni minä hypin esteitä yms... Ja ei lue? 32 lukijaa lukee, ja kiva ku säki oot täällä ku kommentoit:))

      Poista
    4. Valitit joissain kommenteissa kuinka ratsastuskoululla et saa hevosia laukkaamaan ja opettaja ei kerro miten laukka nostetaan tai jtn sinne päin. Jos sulla olis oikeesti 7 vuoden kokemus hevosista niin kyllä sä laukan osaisin nostaa ratsastuskoulun hevosella!:D

      Poista
    5. Se opettaja oli sanonu yhdellä naiselle joka käy läpiratsastamasa tallin hevosia että miten se oli saanu nostettua laukan hevoselle ku OMISTAJA ei ite saa. Ei Elli vaan se opettaja.

      Poista
    6. Hei hei hei! nyt kaikki anot rauhottuu...Elli osaa laukata ja mitä sitten vaikka ei saisikaan hevosta laukkaamaan. Tosi turhaa kommentoida täällä tälläisiä asiattomia joista ette edes varmasti tiedä.
      Vaikka Elli olisikin harrastanu vuotiaasta asti niin se varmasti vois laukata. Ei se oo iästä tai ratsastus vuosista kiinni!:D

      Poista
  2. Nämä kaikki tiesin susta ennestään! :D

    VastaaPoista
  3. Järkevää käyttää rahaa 1D'n lippuihin, kerta on hevosen hankkinut. Eikö sillä rahalla voisi ostaa hevoselle jotain järkevää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kyl muutaki ku pelkkä hevonen, nimittäin koko muu elämä! Luuletko etten käytä mihinkään muuhun rahaa ku hevoseen?!

      Poista
    2. Käytät mielummin rahaa järkkäriin ja 1D:n lippuihin kun sopivaan satulaan? Okei.. Hieno juttu. Toivon todella että luopuisitte Huilusta että se pääsis kotiin missä VÄLITETÄÄN SEN HYVINVOINNISTA!

      Poista
    3. eli haluat tahallaan tuottaa hevoselle kipua väärällä satulalla / satulattomuudella ? Oot kyllä kamala ihminen. Hevosen terveys ja hyvinvointi täytyis olla ykkös juttu, mut ei. Sä haluut mielummin mm. 1D keikalle, järkkärin ja iPhonen, mut satulaan, tunneille ja ratsuttajalle ei sitten ole varaa.

      Poista
    4. pää kiinni -.- et sää tiiä mun elämästä mitään, mistä sää tiedät, että mää en halua Huilulle hyvää elämää? Mistä tiedät, etten oo hankkimassa Huilulle satulaa? Oikeesti jos ei oo hyvää sanottavaa nii painu muualle vittuilee!

      Poista
  4. Totta, kun ostaa hevosen niin rahaa ei saa käyttää enää muuhun eikä mitään muuta saa tehdä kuin olla tallilla. Voi luoja nyt jo! Minulla on kolme hevosta ja siltikään en aina osta vain niille tavaraa vaan myös itselleni sekä harrastan muutakin. Ei se oma hevonen tarkoita että muu elämä loppuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta Ellin perheellä on rahasta tiukkaa..

      Poista
    2. Taisi toi yks ano tarkoittaa että pitäs eka laittaa hepan kamat kuntoon ennen kuin alkaa jtn keikkalippua ostamaan ja huilulla on vielä ravisuitset eikä edes kunnollista satulaa . Käyttäisi eka rahat noihin kun iPhoneen ja keikka lippuihin +järkkäriin.... Kun ootte "köyhiä" kaiken lisäksi.
      Mutta jos huilu ei merkitse sulle mitään eikä sen varusteet ja hyvinvointi niin mikäs siinä tuhlata rahat muualle:)

      Poista
    3. Jatkoa... Ja siis en tarkoittanut ettei saisi olla muuta elämää kun hevonen, mutta se on vaan totuus että kun hevosen hankkii niin siihen pitää ainakin aluksi käyttää paljon rahaa että saa kaiken kuntoon ja varusteet.Mullakin oma poni ja kyllä riittää muuhunkin rahaa ja on mullakin iPhone mutta ensin hankin ponille kaiken tarvittavan ja nykyään en enään osta itselleni melkein mitään kun poni on koko ajan vaan enemmän mun elämää ja en ees voisi kuvitella että menisin keikalle jos on muutenkin rahasta pulaa mutta hevosella ei ole satulaa, ekaksi kyllä hoitaisin hevosen asiat ja ehkä sitten joskus menisin keikalle tai hankkisin kameran. Kamera nyt ainakin on varmaan vähemmän tarpeellinen kun huilun satula tai suitset. Toisaalta ymmärrän ton 1D:n kun ei se usein Suomeen tule. Mutta toi järkkäri meni jo yli ja se että otat mielummin järkkärin kun pääsisit edistymään huilun kanssa. Ei pahalla mutta musta tuntuu et sulla on huilu sen takia että voit vaa sanoo kaikille et sul on oma hevonen mut et oikeesti ees välitä siitä tai sen voinnista. Se vaan kyhjöttää jossain kylmässä tallissa ja se pääsee ehkä pari kertaa viikossa "juoksemaan" mini ympyrälle.... Ei näin.
      Sen sijaan oisit voin hankkia ensin varusteet huilulle ja sitten alkaa kerätä rahaa kameraan ja ostaa sen kun oot saanu huilun kanssa asiat kuntoon!
      Huomaa että oot nuori ja et vielä tarpeeksi osaava kouluttamaan ja omistamaan nuorta lv:tä.

      Poista
    4. Ei meijän perhe ole köyh? Millon oon niin väittäny?!:o Ja, me hankittais varusteet, mutta tietenkin pitää löytyä sopiva!;)

      Poista
    5. Oot monta kertaa sanonu et teillä on raha ongelmia.... Ja esim suitset saatte menemällä kauppaan ja ostamalla full kokoset suitset ne on varmasti hyvät ja sitten romaaniki löytyy ihan yhtä helposti.
      Ja kuinka paljon ootte satulaa etsinyt? Onko satula-auto tilattu käymään? Kuka sovittaa teille satulat?

      Poista
    6. No raha ongelma ei tarkota sitä et on köyhä... mutta, ollaan katseltu niitä suitsia jo monista kaupoista, mut kaikki näyttää vähä epäsopiville, mut tiiän et saattaa näyttää mut pitää kokeilla, ja niin aijotaanki. Ja satula-auton aijomme varata kunhan ehditään, ja yksi Salla on kattonu onko meijän satula hyvä, joten eiköhän se osaa sanoa onko uusi sitten. :)

      Poista
    7. "kunhan ehditään" ja nyt sitten ratsastatte väärän kokosella satulalla joka pahimmassa tapauksessa kipeyttää koko selän? ookoo.. V*tun järkevää toimintaa hei!:D Ja suitsissa on säätövaraa, ostakaa full ja cob kokoset suitset, menkää kotiin ja sovittakaa. Palauttakaa ne kummat ei sovi, niin helppoa se on. Äläkä osta mitään halpis romaaneja. Tämäkin on vielä halpa, mutta ehkä ihan käytettävä: http://www.hooks.fi/product.aspx?productid=400129&deptid=104&sortType=sortPris&sortOrder=ASC
      ja tässä on myös halvat suitset: http://www.hooks.fi/product.aspx?productid=300663&deptid=109&sortType=sortPris&sortOrder=ASC

      joten en ymmärrä tota että sanot esim. "kunhan keritään" ei mee kauaa aikaa soittaa satula-autolle ja sopia päivämäärä ja aika millon tulee käymään. Jos Huilun riimun koko on Full, niin todennäköisesti myös suitset ok kokoa Full. Jos riimut on kokoa Cob, niin suitsetkin on kokoa Cob. En ymmärrä miks luulet varusteiden ostamisen olevan jtn rakettitiedettä.

      Poista
    8. Mää en ratsasta väärän kokoisella satulalla, sillä nykyään ratsastan ilman satulaa, jottei Huilun selkä kipeytyisi... Ja me mennään luultavasti torstaina kärkkäiselle niin katson niitä suitsia, romaaneja yms...

      Poista
    9. romaaninhan ei tarvii olla ees oikeeta lampaankarvaa, riittää ihan varmaan sellainen todella paksu ja jämäkkä teddykarvaromaanikin. Meillä pärjättiin pitkään semmoisella paksula, kunnes satula oli sen verran noussut hevosen selkälihaksien myötä, että vaihdettiin ohuempaan lammasromaaniin. Ne paksut ei maksa kuin 35€ suunnillee...

      Poista
    10. Yhdelle omalleni ostan suitset ainacob ja full koska joudun yhdistelemään osia kun hevosen pää rasittavan mallinen. Muille ostan ihan normaalisti riimun kanssa samaa kokoa. Joihinkin suitsiin joutuu tekemään lisäreikiä vaan aina saa sopivat suitset kun ovat halpoja ja helppo säätää oikein kun hevosten päissä ei ole niin isoja eroja kuin esim selässä/ satulan sovituksessa. Kannattaa kyllä ostaa ihan ratsusuitset full on suurimmalle osalle yli 145 kokoiselle lämppärille oikea koko. Perus enkkumallin saa parilla kympillä :)

      Poista
    11. Ei auta yhtään asiaa se että ratsastat ilman satulaa kun pompit selässä. Ja vaikket pomppiskaan niin et ole sen tasoinen ettet osaa jakaa painoa täydellisesti tasaisesti hevosen selkää = selkä kipeytyy. Homma nyt se kunnon satula ja pistä Huilu ratsuttajalle.

      Poista
    12. Joku tarjos sulle ratsutusta ja et ota sitä vastaan? Oot kyllä typerä ihminen, vai eikö teillä ole rahaa edes amatööri ratsuttajaan?

      Poista
    13. Ano, katso peiliin ennen kuin haukut muita typeräksi.

      Poista
    14. Hei, me harkittiin sitä ratsutusta, mutta se on liian kaukana. Piä pääs kiinni jos ei oo oikeeta sanottavaa KIITOS!

      Poista
    15. Ja mitenhän se välimatka ratsutukseen liittyy?:D ainii, ootki tommone 10 kesänen pentu jonka täytyy koko ajan olla kii niiiiiiin täydellisessä hevosessaan. Oikeesti. Voiko joku väittää että Elli on järkevä näissä ratsutus asiossa? Ei suostu ottamaan apua ja neuvoa vastaan ja sanoo että Huilu menee ratsuttajalle muttei mitään tapahdu.

      Poista
    16. Haluaisin vaan käydä välillä katsomassa, miten Huilua hoidetaan, ja mielummin annetaan se tutulle. :) Kalajoella se jolle Huilu viedään, on Tiian tuttu.

      Poista
    17. "Tiian tuttu" ei kerro yhtään mitään.. Kertositko nimen?

      Poista
    18. Miks Ellin pitäis kertoa ratsuttajan nimi? Eihän se ratsuttaja välttämättä edes halua että hänen nimeään mainostetaan täällä.

      Poista
    19. Enkä tiedä kelle Huilu on menossa, mutta ehkä Elli kertois sen nimenki tänne jos haluais. Pitää kunnioittaa myös toisten yksityisyyttä eikä huudella toisten nimiä blogissa

      Poista
    20. Jos ratsuttaja on ammattilainen niin nimen kertominen ei haittaisi, koska ammattilaisilla on yleensä nettisivut eli nimi on jokatapauksessa netissä. Mutta eihän Ellillä oo varaa ammattilaiseen ;)

      Poista
    21. Minkä ikäinen Salla on?:))

      Poista
  5. Jos elli haluut mun lämpösestä, lämpösestä joka on oikeesti ratsutettu osaavalla ihmisellä, kuvia/videoita, niin pistä mulle sp: bettylampinen@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elli ei tarvii sun apua, onhan sillä ammattilainen apunaan. Ja miks koko ajan hehkutat omaa lämppäriäs?
      Elli, älä välitä pätijöistä, niillä vaa on nii tylsä elämä ettei ne muuta teekkää ku pätee ja pätee :)
      Ja anteeks nyt vaa jos loukkasin jotakuta!

      Poista
    2. Öh, ei Ellillä oo ammattilaista apunaan:D Ehkä joku Pertti 85v joka on nuoruudessaan taluttanut hevosta on teidän mielestä ammattilainen, mutta noh..

      Poista
    3. Öh, käyhän Elli yhdellä valmentajalla. Hanki ano faktoja ennen kuin tuut tänne suutas aukomaan. Elliä myös auttaa yksi aikuinen (Tiia?) kaikissa Huiluun liittyvissä asioissa.

      Poista
    4. Se että Elli käy valmennuksessa kerran kuussa, ei auta asiaa yhtään. Myös se että auttava henkilö on aikuinen ei kerro yhtään mitään. Onhan munkin perheessä vanhemmat ja kolme aikuista sisarusta. Hommaanko hevosen ja sanon että mulla perheessä on viisi aikuista auttamassa. Noh, totuushan on se että vain yksi heistä on hevosten kanssa oikeesti osaava, ja asuu 500km päässä:)

      Poista
    5. Me viedään Huilu ammattilais ratsuttajalle... :)

      Poista
    6. Kenelle ja koska?

      Poista
    7. Ano, oletko joku CSI tutkija vai? Ei Ellin tarvitse kertoa sinulle mitään kyseisestä valmentajasta, eli lopeta tuo kauhea jankuttaminen ja kyseleminen kiitos.

      Poista
    8. Ja se Tiia on käsittääkseni todella kokenut hevosten kanssa, paljon pätevämpi kuin sinä. Ei kaikkien tarvitse olla 'ammattilaisia' jotta saa avustaa ja kouluttaa hevosia.

      Poista
    9. Joo ei tarvii olla ammattilainen mutta jos ammattilaista ei ole avustamassa niin miks täytyy väittää että on? Ja minkäs tasonen tämä "Tiia" on? Paljonko hevoskokemusta, entä minkä ikäinen? En usko että hän on minua kokeneempi, itelläni kun on aika paljon kokemusta ex ravureista ja muistakin..;)

      Poista
    10. Mulla on yli 15 vuoden kokemus lämminveri ravureista kun niitä on talli ollut täynnä :) On ollut itellä 5 omaa lämpöstä ja muutama yhteisomistuksessa. Eikä mun tarvi kilpailla kenenkään kans, että kummalla on enemmän kokemusta :) ja enemmän oon keskittyny ravureihin, mutta oon myös opettanut omat lämpöset ratsuks. Eihän ne mitään kouluratsuja ollutkaan, kun ravureita oli, mutta osas kyllä nostaa laukat, ravit, pohkeenväistöt yms.

      Poista
    11. Jaa'a, kukas sä sit oot?

      Poista
    12. En mää hehkuta mun hevosta, koitan vain saada Ellin tajuamaan Huilun hyvinvoinnin ja erveyden vuoksi, että millainen Huilustakin voi tulla, jos sen antaa pariksi kuukaudeksi ratsuttajalle.

      Poista
  6. voi jumalauta 1d ei tuu suomee XDDD meeks muka sitte ruotsii kattoo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en mää oo sanonu et ne on tulossa suomeen?:D oon sanonu jo et meen ruotsiin aika monessa kommentissa...

      Poista
  7. Onnee Elli ku pääset One Directionin konserttiin! Pidä sit oikeen hauskaa :)

    VastaaPoista
  8. Pidä hauskaa keikalla!! Äläkä välitä noista anoista:)

    VastaaPoista
  9. Ihana tämä uusi banneri!<3

    VastaaPoista
  10. ....pikkase noi anot... Luulempa, että Elli kahtelee koko ajan Huilulle sopivaa satulaa, mutta mitä vikaa vaikka haluaa vähän itellekki ostaa jotain? :D Ja silti ravi suitset mikä vika? jos hevonen ei tarvi suunsulkijaa niin samahan se on kun ravi suitset... jos ei tähtää sellaiseen heppa elämään, että kaikki pitää olla huippu kallista niin ravi suitsilla pärjää :) Romaanit on pikkasen verran kalliita... Ite pitäis ostaa uus romaani, mutta ei viiti vielä kun on kalliita... ja näin voin sanoa, että itellä on n. 8 vuoden kokemus ratsastuksessa ja vieläkin on se hevonen High Chapparals Gambit jolla sain aina tapella laukan noston, mutta en saanut sitä, mutta kun hevosen oppii tuntemaan niin kyllä se vielä nousee ;) ja Elli on todella hyvä ratsastamaan! :) p.s. Ihana blogi sulla!

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!