Sivut

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Luukku 1

Tein tosi lyhyen mydayn näin ekaan luukkuun, kun en ehtinyt muuta tekemään, eikä oikein ollut aihettakaan. Toivottavasti tää kelpaa teille! Minulla on siis uusi järjestelmä kamera, antakaa palautetta sekä itse mydaysta, että kuvauslaadusta:)
Mukavaa joulun odotusta kaikille!

 

26 kommenttia:

  1. Tosi ihana video, laatu oli huippu hyvä! Rapsutuksia Huilulle ja odotan innolla ratsastus/talli postauksia! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon ja vien rapsutuksia!:)

    VastaaPoista
  3. mikä järkkäri sulla on?
    mikset kävisi järkkärin tilalla tunneilla, kerta jos teillä ei ole varaa, nii miksi ostitte kameran sitten?
    et oikeesti taida edes haluta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa täälläkin mietin....

      Poista
    2. haluun mä, mut ei ne lähe mua kuskaamaan. Olen selittäny tän ainaki sata kertaa...

      Poista
  4. Mikset hanki valmentajaa kotiin? Tai sano niille että haluat opetusta mielummin kun jonkun kameran:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jonku kameran? Oon toivonu järkkärii jo 3vuotta, ja vihdoin saan sellaisen. Mää oikeastaan otankin mielummin sen kameran kun tunnit. :) Ja käydään aina mahdollisissa valmennuksissa, esim ensi viikolla on taas Mervi Pakolan valmennus. :)

      Poista
    2. Aika itsekäs oot. Mielummin haluut järkkärin kun kävisit tunneilla (ja valmennuksissa) Huilun kanssa jollon kehittyisitte eikä Huilu joutuis kantamaan selässään pomppivaa perunasäkkiä mitättömillä lihaksillaan.

      Poista
    3. ^^Niimpä!
      Et ees ratsasta huilua tarpeeks hyvin, koska matkustelet vain selässä!

      Poista
    4. Jos et ois ostanut järkkäriä, olisit voinut tehdä näin:
      Käydä viikottain tunneilla ja vaikka 1-2x kuussa valmennuksissa. Pääsisitte kehittymään Huilun kanssa ja omat ratsastustaitos kehittyis. Nyt vaan matkustat (lue: olet vaan siellä selässä, et vaadi hevoselta mitään, tai ehkä vaadit muttet niitä oikeita asioita) selässä ettekä kumpikaan kehity. Huilu on lihakseton rimpula. Sille pitäis ensin kehittää ratstun lihakset ennen kun edes ratsastat sillä.
      Toinen vaihtoehto ois ollu viedä Huilu ratsuttajalle. Riippuen henkilöstä ja paikkakunnasta, perus ratsuttajan hinnat on 300€/kk ylöspäin. Jos sulle kävis henkilö jolla ei ole koulutusta mutta on näyttöä, niin pääset varmaan tolla 300€/kk.

      Mut mitä teetkään? Ostat järkkärin ja annat hevosen kärsiä, hiiiienoa! Tiesitkö että Huilu vaan kipeytyy koska a) sillä ei ole oikeanlaisia lihaksia kantaa itseään b) Huilun tasapaino on huono c) VÄÄRÄN KOKOINEN SATULA, satulan tulee olla hevosen selkään TÄYDELLINEN eikä melkein!

      Poista
    5. jaa, vai sellasta mieltä oot. Mää käyn aina valmennuksissa(tai melkein aina) kun niitä tulee. MÄÄ OON SANONU 100KERTAA ETTEI MUA KUSKATA MIHINKÄÄN!

      Poista
    6. Järkee ottaa vaativa ja kouluttamaton hevonen jos vanhemmat ei suostu kuskaamaan sun ja heppas parasta ajatellen.... Onko vanhempasi hevosihmisiä? Tai voitko pyytää vaikka jotain muuta kuskaamaan? Monet valmentajat tulee myös kotiin valmentaa niin rakentakaapa kenttä ja kutsukaa sinne kerran viiikossa vähintään pitäisi saada valmennusta tai:ja ohjausta varsinkin kun sinä ja huilu otte molemmat aika osaamattomia :) en tarkoita pahalla mutta vinkkinä vaan.

      Poista
    7. Ihmettelen samaa.. Miks ihmeessä ostat kouluttamattoman hevosen jonka kanssa et pääse kehittymään ilman ammattilaisia jos et kerta pääse tunneille? Teidän touhussa ei ole mtn järkeä. Hevosella ratsastetaan vaikkei sillä ole minkäänlaisia ratsun lihaksia ja kipeytätte Huilun entisestään sillä väärän kokosella satulalla. Miks ette hommaa sopivaa? Ja ulos loimitetaan fleece loimella..

      Poista
    8. Aika moniki käyttää fleeceloimea pihalla urpot.

      Poista
    9. Oletko miettiny että laittaisit Huilun ratsuttajalle pariks kuukaudeks? Vois olla hyväks molemmille, saisit alles "valmiin" hevosen (tai riippuu ihan siitä mimmosen Huilusta haluat) eikä tarvis enää miettiä Huilun koulutusta, pelkästään omaa kehitystäsi. Mulla olis tiedossa yks nuori n. 300km päässä Ylivieskasta. Hän on muistaakseni 16 tai 17 vuotias ja on kouluttanut aiemminkin lämppäreitä, tuskin ottais suuria summia kuukaudesta kun ei kuitenkaan ammatti nimikettä ole mutta näyttöä on. Voin antaa hänen yhteystiedot jos kiinnostaa tai voin pyytää häntä ottamaan sinuun yhteyttä. Enkä tarkota tätä mitenkään haukkuakseni, haluan vaan sinun tietävän että hevosen koulutus ei ole helppo asia varsinkaan 12-13 vuotiaalta tytöltä jolta ei ole aikaisempaa kokemusta hevosten koulutuksesta.

      Poista
    10. Fleeceloimesta menee kaikki tuuli ja vesi läpi ja myös latistaa karvaa, se EI OLE ulkoloimi vaan tarkotettu esim. kuivatukseen!

      Poista
    11. Saakai ihmiset käyttää mitä loimia haluaa? Ite oon nähnyt ko ravitalleillaki laitetaan hevosille fleeceloimet päälle ko menee ulos! Miten se sun persettä kutittaa millaset loimet päälle laittaa?

      Poista
    12. Vika ano, ihan hevosen terveyden ja karvan laadun takia se perseitä täällä kutittaa. Ei kai kukaan halua että oma hevonen sairastuu tai että sen karva on laadutonta?

      Poista
    13. Älkää pliis enää niistä loimi asioista, kyllä me tiedetään jos joku loimi ei ole hyvä hevoselle ulos. Tottakai saa oman mielipiteensä sanoa, mutta ei nyt tällasta kauheeta soppaa tarvi siitä asiasta aloittaa.
      Ollaan harkittu sitä Huilun viemistä ratsuttajalle, mutta meistä olisi vielä parempi, jos saataisiin vakituinen valmentaja minulle ja Huilulle, niin päästäisiin Huilun kanssa kehittymään. Minun pitää oppia ratsastamaan Huilulla oikein, jos ratsastan vaan tuntihevosilla, en opi ratsastamaan Huilulla. Me koko ajan mietitään asiaa. Ja sen takia me sillä ratsastetaan, että sille tulee niitä lihaksia?:D Miksi jotkut sanoo "miksi ter ratsastatte sillä kun sillä ei ole ratsun lihaksia?", sen takia me just ratsastetaan, et se saa niitä lihaksia. Ja meillä on etsinnässä sopiva satula, joten siitäkään ei teidän anonyymien tarvitse huolehtia.

      Poista
    14. Kannattaa vaikka juoksuttaa sitä apuohjien ja juoksutus juttujen kanssa niin auttaa saamaan lihaksia ennenkun ihmiset menee selkään :) hööksissä ei ainakaan paljoo tollanen juoksutussetti maksa varmaan alle 50€

      Poista
    15. Noissa lihaksissa onkin se juju siinä että jos ratsastat väärän kokosella satulalla ja ratsastat hevosella "väärin" niin lihakset ei kehity oikeisiin paikkoihin. Keitä ratsuttajia olet Huilulle miettinyt? Ja jos viet Huilun ratsuttajalle niin paljonko olisit valmis maksamaan ja minkä tasoiseksi haluaisit Huilun?

      Poista
    16. Hevosen voi kyllä loimittaa silleen, että alla on fleeceloimi, ja päällä toppa/sadeloimi.
      Mutta jos hevonen on HIESSÄ, niin kannattaapi hetken aikaa pitää fleeceloimea, että se kuivattaa, jonka jälkeen voi laittaa sitten esim, sadeloimen päälle.

      Poista
  5. Tosi kiva video! :)

    VastaaPoista
  6. minkä merkkinen ja mallinen järkkäri sulla on ? :)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!