Sivut

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Luukku 9







Yhdeksänteen luukkuun tulee ratsastamani hevoset. :) 
Tässä ei varmasti ole kaikkia, mutta yritän laittaa kaikki ne, jotka vaan muistan. 

Paula
Paula oli pieni ja suloinen shetlanninponi tamma, jolla ratsastin ensimmäistä kertaa elämässäni ratsastuskoulussa nimeltä Elluntalli. Joskus paula oli aika pippurinen, mutta joskus oikea kultakimpale. Paula myytiin pois, koska rupesi pukittelemaan. 

Tanya
Tanni on ihana vuonohevostamma, jolla ratsastin 3vuotiaana Elluntallilla. Tannia kiltinpää hevosta on vaikea löytää. Oikea kultakimpale, joka ei tekisi pahaa kärpäsellekkään. Ratsastin Tannilla ensimmäistä kertaa ilman talutusta.
  
Argola
Arttu oli ihana risteytysponi ruuna. Arttu oli meidän tätimme poni, mutta se myytiin koska sille tuli selkäkipuja. En musita paljoa Artusta, mutta sen muistan että se joskus saattoi testata ratsastajaa. 

 Jammu
Jampalla ratsastin vuonna 2004 ensimmäisen kerran. Jamppa on ihana russponi ruuna, joka on nyt eläkkeellä. Se lähti viime vuonna eläkkeelle, muttta se tuli takaisin joksikin aikaa, mutta lähti pois. Se oli aivan ihana pikkuinen pippurinen ukkeli. 


  Otto-Lee
Otto oli tosi ihana poniruuna. Se oli suomenhevosen ja russin risteytys. Tosi helppo ja kiltti. Sekin oli Elluntallilla. Sillä laukkasin ekaa kertaa. Se myytiin pois kun Elluntalli lopetettiin.

  
Gvidona
Donna on meidän äitin tutun hevonen, jolla kävin säännöllisesti ratsastamassa. Donna on 160cm korkea tilastotamma. Mutta nykyään ei ole enää ratsastuskäytössä. Donna on tosi ihana hevonen! Kävin sillä ensimmäisen estekisanikin!

  Silver Mona
Moona on ihana shetlanninponi tamma. Se on samalla omistajalla kuin Donna, mutta se myytiin pois. Se oli siskoni lempi poni silloin kun seki ratsasti, ja suri tosi paljon kun Moona lähti, ja niin surin minäkin. Sillä sain kokea ensimmäisen tippumiseni kun se lähti kiitopukkilaukkaa menemään, ja sitä sain kokea usein. Jäin kaipaamaan todella paljon tätä ihanaa ponia!<3



  
Pipariina
Pipsku oli meillä ylläpidossa kaksi vuotta sitten. Se oli suomenpienhevos tamma. Se lähti sitten pois eikä enää tullut eikä tulekkaan takaisin. Pipsku oli sellainen mysteeriponi, sillä siitä ei ikinä tiennyt mitä se aikoo tehdä. Siltäkin olen tippunut. Se aika monesti ryösti paljon. Mutta Pipsku joudutaan lopettamaan jalkavamman takia. En tule ikinä unohtamaan tätä superponia!<3


  Reson Voke
Reso on ihana suomenhevos ruuna, jolla ratsastan joskus nykyäänkin. Ekaa kertaa ratsastin sillä ratsutila lumolla, mutta se myytiin sieltä, ja se tuli Paavontallille. Reso on maailman ihanin suomenhevonen!<3

  
 N.P Kössi
Kössi oli kiva suomenhevonen. Menin sillä vain kerran, ja en oikeastaan tykännyt siitä. Se oli silloin aika reipas, enkä oikeen saanut hallittua sitä. Ei se vaikea ollut, mutta se vaan sillä tunnilla oli niin virtava!


Calle
Calle on maailman ihanin poni!<3 Se on risteytysponiruuna, joka asuu Paavontallilla. Se on helppo ja todella kiltti poni, mutta osaa myös testata ratsastajaa. Callella on ihana mennä ilman satulaa, koska aivan ihanat askeleet! Tämä on kyllä ehdoton suosikkiPONI!:)

   

Ludinga Esprit 

Tomppa on ihana welsh- cob-ruuna, joka on yksi lempparini. Se on helppo ja kiltti pikkuponi! Tomppa asuu Oulaisissa Ratsu-Ateljeella. Tompalla olen ratsastanut monta kertaa. Ihana esteillä!

  Milla Magia

Milla on ihana shetlanninponi mummo. Kävin ratsastamassa sitä viikottain, mutta olen sille jo ihan liian pitkä. Milla oli oikea nitromummukka, ja tosi hyvä kuntoinen, vaikka olikin jo 25v. Sitä ei Millasta olisi todellakaan uskonut. Lopetin Millan ratsastamisen kun sain oman hevosen, mutta muuten olisin kyllä jatkanut Millan hoitamista, ja ratsastamista! Huippu poni!

 

Wiema-Sindy

Sindy on aivan ihana shetlanninponi mummeli. Olin leirillä Pikkuvirralla, ja silloin tutustuin tähän ihanaan ponimummeliin! Se tuli naapuriimme pariksi kuukaudeksi, ja kävin katsomassa sitä päivittäin. Ihanin shetlanninponi ikinä!<3

  Ponnen Sipi

Tosi ihana suokkiruuna. Se oli yhteen aikaan minun hoitohevoseni, jolla ratsastin kaksi kertaa. Tosi ihana ja reipas!


 P.T.LILJA 

Lilja on kiva shetlanninponi tamma. Se oli vuokraponini Paavontallin vuokrausleirillä, mutta menin sillä sitten vaan yhdesti, koska en tykännyt siitä yhtään!:D

 Hoot Finn

Veera on ihan kiva lämminveritamma, joka on Paavontallilla. Oon menny sillä vaan kerran maastossa. 

  Poju

Poju on aivan mahtava shetlanninponi ruuna Paavontallilta. Aloittelijoiden poni, mutta silti semmoinen pikku kovis. Luimii aika paljon, mutta oikeasti aivan mahtava luontoinen! Poju on ehdottomasti yksi suosikeistani!


  Lennon Rytke

Rymy oli aivan ihana suomenhevosruuna. Oikea luottopolle! Reipas mutta kyllä ne jarrut jostain löytyy:D sain kuulla eräänä iltana kamalan uutisen, että Rymy on lopetettu. Rymy oli oikeasti mulle todella rakas hevonen!<3 Se lopetettiin jalkavaivojen takia. En unohda tätä hevosta koskaan!<3

  The Magic Flute

Huilu on siis ensimmäinen oma hevoseni. :) En laita thän Huilusta mitään koska siitä voitte lukea ylävälilehdestä!:)

 Tässä ei siis todellakaan ole kaikkia hevosia! Muistuttakaa jostain hevosesta jos tulee mieleen!!!:) Ja osaa en laita sen takia koska en muista mitään. Ja kaikkiin kuvien kopioimiseen olen pyytänyt luvan, joten turhaan huomautatte siitäkin sitten!:)

13 kommenttia:

  1. Onko Rymy lopetettu?! Se oli mun lempihevonen Paavon tallilla, silloin kun sielä vielä ratsastin...
    Kiva postaus :)

    VastaaPoista
  2. Kössi oli kyllä semmoinen pikku mussukka, ei ollut kyllä ikinä miun kanssa ylireipas :)

    VastaaPoista
  3. Elli, älä sitten välitä noista haukkujista ja 'neuvojista' jotka tänne kommentoivat. Sinä ja perheesi osaatte antaa Huilulle kaiken tarvittavan! :) Tsemppiä teille kaikille!

    VastaaPoista
  4. Aattelin kysyä ihan uteliaisuudesta, että aiotteko Jeminan kanssa koklata joskus toistenne hevosia? Eli sä meet Suskilla ja Jemina Huilulla. :) Siitä olis kiva saada postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä tiedä yhtään :D Pitää Jeminan kaa miettiä!

      Poista
  5. oot menny nähtävästi aikamonella paavon hevosella, niin ootko menny sillä empulla joka oli siellä joskus pari kesäää sitte? :) semmonen kiltti vuonoheppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen mennyt sillä, mutten paaviksella, koska se oli samalla tyypillä ku noi Donna ja Moona, nii ratsastin sillä siellä. :)

      Poista
  6. Olis kiva jos lukisit tekstin pari kertaa läpi ennen kun julkaset. En jaksanut lukea koko teksitä, mutta löyty pari virhettä: kiltempää = kiltimpää, tädimme = tätimme, ja korka ?:D varmaan oot tarkottanu korkea tmv.

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!