Sivut

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Otsikon keksiminen on liian vaikeeta

Oltiin tänään Jempun kans tallilla. Oli tosi kaunis päivä, ja kaikki paikat oli ihan sulana, jopa vetisinä. Takapiha oli just hyvä juoksuttamiseen. Tarhassa mua ootti ihana, mutta järkyttävän mutainen söpöläinen, jossa oli pikkanen työ harjata. En saanut läheskään kaikkia mutia pois, mutta lähes. Se on kyl tosi harmi ettei tuolla tallilla oo pesupaikkaa, kun hevosilla on tähän vuodenaikaan niin muraiset jalat ja kaikki. Mutta onneks tuonne tehään kesällä remppa niin ehkä pesupaikkakin saadaan aikaiseksi. 

Tämmöinen söpöläinen siellä ootti

Paremmin kuvattu Huilun uusi otsapanta


Aaww on se niin söpö:3








 Juoksutin siinä Huilua aika rennosti aluksi. Sillä on selvästikkin kevättä rinnassa, ja paljon virtaa kahden vapaapäivän jälkeen. En enää aijo todellakaan pitää Huilulla kahta vapaapäivää peräkkäin, sillä siitä ei seuraa kuin vauhko hevonen. Ärsyttää kyllä tosi paljon ettei nyt voi ratsastaa kun ei ole sopivaa satulavyötä, mutta ostetaan se varmaan tällä viikolla, tai sovitetaan sitä mun yhtä vanhaa satulavyötä, joka oli meillä silloin alkuaikoina, mutta kun Huilulle on tullu lihasta ja vähän massaa, niin voi olla että sekin vyö on jo liian pieni.

Sitten laitettiin  puomi kentälle. Huilu oli aivan innoissaan menossa koko ajan. Muutaman kerran kiersi puomin ja pukitteli. Mutta pienen kurinpalautuksen jälkeen se meni ne tosi hienosti. Nostettiin se sitten pikkupikku esteeksi, jota Huilu ei oikein heti hoksannut, ja juoksi vaan läpi, mutta käskin sen mennä tosi reippaasti että sen vähän heräilisi sieltä horroksestaan. Sitten alkoi jalkojenkin nostelu onnistumaan.


Valitan joitain heilahtaneita kuvia!



Tääki oli aika heilahtanu, mutta tosi söpö pikku loikka niin oli pakko laittaa:D




Käytiin eilen Jempun kanssa kärkkäisellä. Ite en ostanut kuin karkkia ja tommosia heppanameja, jotka on tosi käteviä eikä aina tarvi kantaa omenoita/porkkanoita mukana, ja voi antaa nuita. Jemppu osti Suskille tosi söpön satulahuovan, joka oli todellakin kuin Suskille tehty;)


Nyt nää kuvat latautuu taas normaalisti mun koneelle. Saatiin äitin kans ongelma ratkaistua, kun me säädettiin kuvien laatua hieman pienemmäksi, sillä olin laittanut ne ihan täysille joten kuvat oli tosi isona tiedostona koneella, eikä niitä pystynyt avaamaan kuin joillain erikoisohjelmilla. Onneks äiti on hyvä kameroiden kanssa, niin on joku joka auttaa aina tämmösissä tapauksissa! Toivotaan että tää kuvasysteemi alkaa taas ihan kunnolla toimimaan, niin tekin saatte useimmin paremmin muokattuja kuvia! Hyvää viikonloppua kaikille!

17 kommenttia:

  1. Et oo pitkään aikaan ratsastanut ? Ei syyksi voi laittaa vain epäsopivaa vyötä, kun hyvinhän voi mennä ilman satulaakin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mutta Huilu on ollut nyt sen verran energinen niin oon jättänyt väliin. En osaa edes istua Huilun ravissa kunnolla ilman satulaa joten harjoittelen mielummin sitten kun ei ole noin virtava. :)

      Poista
  2. opettele ratsastaa nii osaat istua ravissa. ja väität ittees viel kokeneeks..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Millon oon sanonu itteeni kokeneeks?:D Ja kyllämää ratsastaa osaan. Tiedän että mun olis pitäny jo kauan sitte oppia istumaan Huilun ravissa ilman satulaa, mutta tänään aijon mennä ilman satulaa ravissakin, varmaan rupean menemään enemmänkin ilman satulaa:)

      Poista
    2. Lämminverisillä on usein tosi iso ravi, ja kun siihen yhdistää vielä ehkä vähän huonon tasapainon ja vähäiset selkälihakset, ilman satulaa ravaaminen on vaikeaa ja tuskasta kokeneellekin ratsastajalle. Siinä ei paljon ratsastusvuodet auta, jos hevonen ei vielä osaa kulkea oikein päin ja käyttää selkäänsä (mitä se ei tietenkään voi tehdä ennen kuin se on saanut lihaksia sinne). Joten anonyymin kommentti on turha ja väärä. Elli varmasti osaisi istua ravissa, jos Huilu olisi siihen valmis. Ja Elli, ei kannata ottaa paineita siitä, koska jos väkisin yrität istua alas ravissa saatat tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä :) Tietty on hyvä ratsastaa välillä ilman satulaa, koska se parantaa sun tasapainoa ja on vaihtelua Huilullekin, mutta ei ole mikään pakko ravata tai laukata, jos tuntuu, ettei se vielä ole hyvä idea!

      Poista
    3. Kiitos kannustuksesta! Joo Huilulla ei oo vielä oikein tasapainoa, joten ravi on pompottavaa ja keinuvaa. Ja monella mun kaverillakin on ollut vaikeuksia pysyä kyydissä, vaikka jotkut ovatkin mua kokeneenpia:)

      Poista
    4. Kysyisin vain että keillä sun kavereilla on ollu? Kaikki sun kaverit on postauksien mukaa menny satulan kanssa? :D

      Poista
    5. Esim Essillä. Se on ravannu sillä jo muutaman kerran ilman satulaa, niin alussa oli ongelmia pysyä

      Poista
    6. Mm.. Itse ainakin pystyn istumaan täydellisesti hevosen kuin hevosen ravissa (kyllä, myös ex ravurin), tosin ratsastuskokemusta onkin 12 vuotta ja olen kisannut HeA luokkia.

      Poista
  3. Oho! Huiluhan näyttää tosi hyvältä! :D Kyllä siitä tulee upee hevonen <3 Ties mihin yllätte syksyyn mennessä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Huilu kyllä on tosi nopee oppimaan, ja kehittyy huimaa vauhtia!:)

      Poista
  4. Aivan ihania kuvia! Huilu on kyllä saanut paljon enemmän massaa ja lihasta ja katse näyttää eloisalta! Teistä tulee vielä huippu pari! :)

    VastaaPoista
  5. Miks hypytät Huilua (edes maastakäsin) kun perusjututkaan ei ole kunnossa? mm. laukkaa ette ole edes koittaneet..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska siitä ei oo mitään haittaakaan:D

      Poista
    2. No maastakäsin tehtävät hypyt eivät juurikaan liity siihen, miten asiat menevät selästä käsin. Hevoselle tekee hyvää vaihteleva ja monipuolinen liikunta ja tuon kokoiset hypyt eivät varsinaisesti ole edes vielä esteitä, mutta kehittävät hevosta, kun se joutuu miettimään jalkojaan enemmän. Joillakin on kyllä palkokasvi syvällä hengitysteissä jos tuostakin löytää valittamista :D

      Poista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!