Sivut

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Maneesilla + kypäräkamera

Heippa kaikille!
Oltiin eilen maneesilla ratsastamassa, koska tallin piha on aivan peilijäässä. Arveltiin hevosten lastaamisessa menevän aikaa koska Suski on vähän junttura koppiin menemisessä, mutta Huilu meni tosi hienosti koppiin. Suskikin meni tosi hienosti lopulta koppiin!:)
Se oli hyvä kun meitä ennen ei ollut ketään eikä jälkeenkään niin ei haitannut vaikka tultiinkin vähän myöhässä. Ehdittiin rauhassa kuitenkin laittaa hepat valmiiksi. Juoksutin Huilua aluksi, koska sillä on ollut nyt kevyttä kun ei ole päässyt kunnolla liikuttamaan niin saattoi olla virtaa, mutta eihän tuo ukkeli ottanut mitään spurtteja, vaan ravasi tosi nätisti ja rauhallisesti. Nousin sitten selkään ja lähdin käynnissä menemään eteenpäin.
Suskia juoksutettiin parhaillaan, niin mää sitten ravailin siellä muutaman kerran, koska Huilua olin jo juoksuttanut joten alkukäyntejä ei tarvinnut tehdä.
Sitten kun Jemina nousi selkään ruvettiin tekemään kaikkia eri tehtäviä. Otettiin joka pitkäsivu ravissa, ja lyhyet käynnissä. Tehtiin alkuun myös joka kirjaimelle pysähdys, mää kyllä tein jokatoisen.
Sitten siihen ravitehtävään. Huilu meni tosi hienosti, mutta kuski ei. En yhtään osannut olla Huilun jättiravissa, ja ravaaminen oli tosi ongelmallista. Menin sitten ravin kevyessä istunnassa, ja se oli jo huomattavasti helpompaa, mutta itse Huilu ei oikein ollut mielissään asiasta, eikä tiennyt mitä sen pitäis tehdä, mutta on se jo tottunut tuohon kun montea sillä ollaan menty. Huilu oli aika reippaana, mutta ei yrittänyt ollenkaan lähtä käsistä, ravista käyntiin siirtymiset oli aika hitaita, mutta hienosti ne kuitenkin meni!
Sitten otettiin loppuun vielä semmoinen erilainen tehtävä. Joka kulmaan tehtiin lävistäjä ja vaihdettiin suuntaa. Hepoillekkin jotain erilaista. Huilu ymmärsi hyvin mitä tehtiin ja meni innokkaana mukana.
Sitten loppukäynnit löysin ohjin. Kuvia ei ole, mutta mulla oli kypäräkamera mukanani. Meidän tuttu lupautui antamaan sen mulle lainaan, ja toivottavasti saan sitä jatkossakin lainaan! Sitä ei laitattukkaan kypärään kiinni, vaan mulle laitettiin "valjaat" joihin kamera laitettiin kiinni, ja kamera tuli rintakehän kohdalle kiinni. Se kuvas just oikeasta kohdasta, sillä pelkäsin että se kuvaa vain hevosen niskaa. Ravaaminen kuitenkin koitui ongelmaksi, ja kamera meni vähän minne sattuu, niinkuin tulevasta videosta voitte huomata että kamera pikkusen heiluu siellä:D Mutta päästän teidät nyt videon pariin!




Tykkäsittekö tällaisesta videosta, haluaisitteko näitä jatkossakin?:)


12 kommenttia:

  1. Säädät koko ajan ohjilla jotain, miksi? Ja missä on Se kyynärkulma taas? Joki ano sanoi viime postauksessa ettei riimunarua tarvitse suitsissa laittaa molempiin renkaisiin jos ei halua. Höpö höpö hommaa. Jos Elli laitat pintelit jo tiellä kävely reissulle niin miksi sitten uhraat hevosen suun vaikka jalkojen kanssa olet aika tarkka (tosin pintelit oli hieman väärin kääritty, mutta Se ei ollut pointtini) jos haluat olla mahdollisimman varma että hevosesi pysyy käyttökunnossa pitkään, pistä taluttaessa riimunaru molempien renkaiden kautta, pienillä asioilla on suuri vaikutus. Mielestäni voisit alkaa jo laukata huilulla, ainakin maneesissa jossa on hyvä piti. Nostot kehittää sen lihaksistoa ja virkistää mieltä. Tosin jos huilu ei osaa NOSTAA laukkaa niin kiipeile ja tee ravipuomi tehtäviä lihaksiston kehittämistä varten. Huiluakin varmasti tylsistyttää tehdä aina samoja juttuja: käynti-ravi-seis siirtymisiä ja ympyröitä. Tää ei oo nega kommentti haluan vaan auttaa että etenette :) suosittelen myös harjoituskoulukisoissa käyntiä esim. Lyhyt raviohjelma ja saat sieltä ulkopuolisen ammattilaisen arvion sun istunnalle ja teidän yhteistyölle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ollut hanskoja kädessä (kuten videosta voi huomata), ja ohjat hiersivät tosi paljon mun käsiä niin oli pakko lähes koko ajan muokata ohjien asentoa. Ja oli mulla kyynärkulma, ei sitä tuosta videosta huomaa:) Ja en ole edes kokeillut laukan nostoa, että osaako Huilu, voishan sitä kokeilla mutta uskon ettei osaa. Ja joo mää aijonki ruveta Huilua opettelemaan hyppäämään pikku esteitä ravissa, ja sen jälkeen jos se nostais sen laukan niin käskisin sen jatkaa sitä laukkaamista, niin se samalla sitten vähän oppis sitäkin.

      Poista
    2. Mun mielestä teijän ei kantsi vielä alkaa ees miettiin laukkaamista. Just tolleen kannattais jatkaa, eka käynti ja ravi oikeasti kuntoon ja sitten vasta mietitään sitä laukkaa :) Kyllä käynnissä ja ravissakin voi tehä vaihtelevia tehtäviä ja just käynti- ja ravipuomit auttais Huiluakin kehittään tasapainoa ja koordinaatiota. Ja tää oli kiva postaus ja ois kiva joskus uudestaanki kattoo kypäräkamera videota!

      Poista
    3. Mä en tykännyt tästä kypäräkamera videosta. Koko ajan vaan samanlaista.. Mielummin niin että joku muu kuvaa! Ja ensin käynti ja ravi kuntoon ennen laukkaa, ja opettele ylipäätään ratsastamaan hevonen hyvin avuille ja peräänantoon ennen kun edes mietit laukkaa Huilulla. Ja Huilullahan oli etujalassa jotain ja sanoit ettei sillä voi hypätä ja nyt sitten riskeeraatkin sen terveyden, miks? :o

      Poista
    4. Joo se on kyllä koko ajan melko samanlaista:/. Se sen jalka on ollut nyt tosi hyvässä kunnossa, eikä siihen ole kertynyt nestettäkään, ja tänään hieroja sanoi että esteet olis varmasti Huilulle hyväksi!:)

      Poista
  2. Kivan vaihteleva postaus(: tälläinen kypäräkamera video on hyvää vaihtelua, ja joskus tälläiset olisi mukavia.(:

    VastaaPoista
  3. Tämä postaus oli oikein hieno :) Itse kyllä kannatan eniten videota jossa näkee kokonaan hevosen ja ratsastajan, mutta tämä on kyllä tosi kivaa vaihtelua :)

    VastaaPoista
  4. tää oli tosi kivaa vaihtelua :) tee joskus tällanen, kun meet Huilulla maastoon? :)

    VastaaPoista
  5. Haluaisin antaa pari hyvää neuvoa, joiden avulla saisit ehkäpä vietyä Huilua edes vähänkin eteen päin :)
    Pyri siihen, että menet vain alkukäynnit uralla. Heti, kun otat ohjat käteen, ala tekemään voltteja, täyskaartoja, koko rata leikkaa, taivutuksia yms. muita kiemuroita ja pyri menemään mahdollisimman vähän uralla. Näin saat hevosesi kuuntelemaan sinua paremmin ja hevonen joutuu keskittymään töiden tekoon. Lisäksi suosittelen, että ratsastat syvälle kulmaan ja taivutat Huilua kulmissa. Kulman ratsastus on yksi lajin peruste ;) Huilullekkin tekee hyvää, kun taivuttelet sitä paljon volteilla ja kulmissa, vertyy koko hevonen ja liikkumisesta tulee mukavaa. Tee myös paljon temponvaihtelua, että takapääkin pääsee mukaan töihin. Jos ravissa on vaikea keventää kovassa vauhdissa, voit mennä vaikka kevyessä istunnassa tai harjoitusravissa. Myös paljon pysähdyksiä ja peruutuksia =) Voit myös rakentaa pujotteluradan kartioista (jos sellaiset löytyy) ja taivuttaa Huilua niiden avulla. Siinä oli pari ideaa vaikkapa edes yhdelle tunnille, kannattaa kokeilla!
    Olen liittynyt lukijaksesi, mutta päätin nyt kommentoida anonyyminä =)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!