Sivut

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Miks oon ollut niin varovainen?

Tässä viimeviikolla putkahti jostain mieleeni, miks mää oon ollut Huilun kans niin varovainen? Miks en oo pystyny liikuttaan sitä edes maastossa? En tajua.
Eilen juoksutin Huilua ihan kunnolla, ja se kyllä nautti siitä. Ja muistatteko kun sanoin että maa on niin kokkareinen niin Huilu kyllä tulee kompastumaan siellä?, eipä ole tapahtunut.
Maa on vähän vaan kokkareinen, ei se hevonen kaadu niin pienestä. Eihän villihevostenkaan vieressä kävellä pitämässä niitä pystyssä, ja siellä missä ne kävelee on kyllä paljon enemmän kokkareita kuin täällä meidän tallin pihassa. Hevoset pysyy ihan yhtä kuvin pystyssä kuin ihminenkin, joten ei se pienestä kokkareesta kaadu, kerran mekään emme? Hevonen kyllä osaa nostaa jalkojaan, en tajua miten en tullut ajatelleeksi tuota aijemmin.



 Olishan se pitänyt arvata, että talvi tulee vielä. Heti kun aloin jo uskoa että talvi on ohi, mites sitten kävikään? Tuli kovat pakkaset ja lunta tuli enemmän kuin jouluna. 














Tää kone on jotenki tosi outo. Se siirtää mun kuvat automaattisesti "CR2" muotoon, enkä saa niitä avattua, ja mun piti ladata erikseen ohjelma miten ne voi avata, eikä sekään oo todellakaan helppoa. Osaisko joku neuvoa mua tässä? Olis niin ihana taas ladata kuvia normaalisti ilman mitään erikoisia ohjelmia joita en osaa käyttää. Nyt en voi edes muokata kuvia, kun photoshopin kokeiluversio loppui, eikä niitä voi ladata gimpiin just sen muodon takia. 











Huilu juoksi tosi hienosti, eikä yhtään yrittänyt lähteä lapasesta, vaikka virtaa ilmeisesti olikin. Se laski heti käyntiin kun pyysin ja nosti ravin heti kun pyysin. Huilu on kyllä tosi nopea oppimaan käskyjä. 
suunnan vaihdos



Jemppu lähti viime yönä Lappiin, ja tulee vasta ens keskiviikkona. Mää huolehin sitten Huilun iltatallin yksinäni, mutta Jempun pappa varmaan huolehtii Suskista. :)

11 kommenttia:

  1. hyvä kun huomasit että sitä hevosta voi liikuttaa.... ja ylivarovaisuudesta kertoo myös se että laitat kävely-lenkille pintelit.

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus :) ja onhan se hyvä että on eka varovainen , kun eikös huilu oo sun eka heppa ja muuta niin kaikkea oppii kun on oma hevonen !:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja no joo periaatteessa, mutta mää oon luultavasti pelännyt että tuo Huilun jalka menee pilalle jos menee kovalla pohjalla. :)

      Poista
  3. Missä muodossa sun kamerassa ne kuvat on? :) laita mulle vaikka sähköpostia nii katellaan jos osaisin auttaa sua :) bettylampinen@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Hyvä että tajusit ettei se hevonen rikki mene vaikka liikuttaiskin vähän huonommalla pohjalla. Mielummin liikkuu kokkareisella pohjalla kun menee jumiin tarhassa seistessä. Vinkkinä vielä että tuo delta on laitettu väärin kun se menee tavallaan kuolaimen yläpuolelta. http://files.kotisivukone.com/trotfillys.palvelee.fi/miniline-longierbrille-kunststoff-wirbel.jpg Tässä kuvassa juoksutusdelta on oikein :)

    VastaaPoista
  5. Joo niinpä! Ja laitoin sen ihan tahallani tolleen koska muuten se menee Huilun suuhun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta nyt liinan vaikutus tulee väärään paikkaan. Nyt se tavallaan kääntää kuolainta alaspäin aina kun liina on kireällä. Ymmärrätkö mitä tarkotan?:) Voin vaikka piirtää jos et tajuu :p

      Poista
    2. Joo ymmärrän kyllä!:D Mutta Huilu juoksi kyllä hyvin siitä huolimatta, mut en oikeen tiiä et mitä mun pitäis nyt ttehdä:/

      Poista
    3. Eise hevonen siihen kuole :D

      Poista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!