Sivut

torstai 12. syyskuuta 2013

Myöhään tallilla

Tänään olin tallilla lähes puoli yhdeksään. Lähdin jeminalle joskus varttiavaille kolme, ja olin joskus puoli neljältä perillä. Mentiin talliin hoitamaan hevoset. Hevoset olivat sisällä koska oli aivan kauheena taas ötököitä. Vietiin niille talliin vähä heinää ja annoin ruisleipää. Hoideltiin ne siinä, ja molemmat oli tosi kiltisti!(: Kaviotki Huilu nosti tosi hyvin.
Tosi moni on kyselly eikö Huilu saa kivennäistä tai mitään kauraa yms. Kauraa se ei saa muutakun talvella, koska kuumuu jos saa pikkasenkaan liikaa kauraa. Ja ostetaan lähiaikoina kivennäistä.:) Äiti osti Suskille ja Huilulle molemmille eilen suolakivet.
Oltiin Jeminan kaa ihan sekoja tänään! Naurettiin koko ajan ihan kaikelle!:D mut joo, siitä ei enempää. Jeminan pappa ja mummu meni kaupungille, joten touhuiltiin siellä kahestaan. Hoidettiin ne siinä tallin pihassa ja laitettiin laitumelle ja sillä aikaa siivottiin karsinat. Sitten äiti tuli tallille ja toi omenoita. Heiteltiin niitä niille sinne laitsalle, mut niille tuli pikku tappelu niistä omenista, ku Suski halut kaikki omenat, joten potki minun kultaa pois siitä. 
Sitte ku oltiin hommat tehty, haettiin hepot sisälle. Olen ruvennut luottamaan Huiluun todella paljon, ja sekin menee paljon nätimmin kun luotan siihen. Tänäänkin kun hain sen laitsalta, annoin sen kävellä pitkällä narulla, ja se seurasi kuin koira perässä. Me luotetaan toisiimme!:)


söpöliini<3

on se Huilu komee!

siinä siis se Jemina hevonen Suski:3


meiltä tuotiin tonne tommoset rasiat laitettiin niihin leipää ja omenoita.:)


Huilun naulakko, siinä on riimu, riimunaru ja suitset

heinääää:D

siinä Huilun suittet

otin vähä maisemakuviaki;)

tulossa tallilta :D

15 kommenttia:

  1. Haha toi ilme mul ;D mut yhden asia kirjotit väärin Huilu ja Suski potkas kummatkin toisiaan yhtä aikaa ;) et ei Suski vaan potkinu huiluu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DD jep! mutta, ekkö huomannu ku heitin Huilulle omenan nii Suski ajo Huilun tiehensä ja sit Suski potkas Huiluu ja Huilu potkas jälkeenpäin takasi!;)

      Poista
    2. Aijaa :D En ollu tarkkana kun katoin :D

      Poista
  2. luottamuksen ansaitsemista ei kyllä voi ajassa määrittää niin yksilöllistä se on, mutta voin kyllä sanoo että toi hevonen ei luota suhun vielä pätkääkään. ei edes luultavasti muista sua vielä ku oot niin uus sille... luottamusta ei oo se ku hevonen kävelee narussa perässä -.- ei jestas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo myönnän et toi meni vähä yli:D mut eikö se sun mielestä luottamusta, jos vasta ruunattu hevonen joka on ex-ravuri niin kulkee todella nätisti mun perässä, vaikka on ollu mun luona vasta muutaman päivän???

      Poista
    2. joo myönnän et toi meni vähä yli:D mut eikö se sun mielestä luottamusta, jos vasta ruunattu hevonen joka on ex-ravuri niin kulkee todella nätisti mun perässä, vaikka on ollu mun luona vasta muutaman päivän???

      Poista
    3. Ei. Sitä kutsutaan hevosen peruskoulutukseksi. Kun minä menen mille tahansa tallille, jossa on koulutetut hevoset, oletan niiden kulkevan niin tallilla, kuin kisa- ja valmennusreissuilla täysin kunnolla löysällä narulla, vaikka taluttaisin ensimmäistä kertaa. Sitä kutsutaan hevosmiestaidoksi.

      Tälläisten perusasioiden pitäisi olla täysin selviä hevosenomistajalle. ps. yleensä ex-ravurit juurikin ovat niitä tottelevaisempia tapauksia, niille kun asiat tehdään pienestä asti selväksi ja nätisti kulkeminen on itsestään selvyys.

      Poista
    4. ^^jepjep xd ja katos kummaa, se ei ofc vastaa ku sitä hävettää olla taas väärässä :D

      Poista
  3. Koeratsastitko Huilun ennenkuin ostitte sen? Teittekö eläinlääkärin tarkastuksen? Katoitteko missä kunnossa sen jalat on yms?

    VastaaPoista
  4. ei ratsastettu, tehtiin tarkastus ja on jalat kunnossa!

    VastaaPoista
  5. huono vertauskuva tuo "kuin koira perässä" koska aika harvoin taluttaessa koira kulkee ihmisen takana XD t. Essi :)

    VastaaPoista
  6. Hyviä kuvia:) Mikä kamera?

    http://gaitway.deverdi.com

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!