Sivut

lauantai 21. syyskuuta 2013

Maastakäsittelyä

Tänään käytiin jo heti aamusta tallilla, koska yhden kaverini äiti on tosi hyvä hevosten kanssa, niin se auttoi meitä vähän kaikessa:D Ainakin kokeiltiin nyt sitä satulaa, mutta se ei ollut sopiva. ): joten palautetaan se takaisin. Se oli liian leveä, muuten se olis ollu hyvä. Mutta se sanoi se Susanna et se saattaa valahtaa eteen ja takaisin jos se on liian leveä, ja muutenkin epämukava hevoselle ja ratsastajalle.
Jemina ratsasti Suskilla, ja niillä meni hyvin!(: Myös Salla ratsasti Suskilla ja niilläkin meni todella hyvin!:) Suski ei vaan nostanu millää ravia, mut kyllä se nosti ku Susanna puuttu asiaan. 
Sitten Susanna kattoi vähä Huilun käyttäytymistä. Ja sanoi että Huilu on todella hieno hevonen, ja mulla ja Huilulla on todella valoisa tulevaisuus!:)
Sitte Susanna vähä juoksutti Huilua. Huilulla oli kauheena virtaa ja se ravas siinä kauheeta vauhtia. Ei siis silleen niinku ravuri vaan ihan normaalia ravia mut nopeeta:D Sitten oli mun vuoro, mää en juoksuttanu mut tein kaikkii väistämis juttuj ja peruutusta ja pyshtymisiä yms... Tässä vähän kuvii:


siinä niit'ä väistöjuttuja!



väistöi hienosti vaikka oli naru ihan löysällä


siinä peruutusta, ja hienosti meni!<3







Kokeiltiin miten ne nyt reagoi kun Huilu jää harjauspaikalle, ja Suski viedään ulos. Ku ne on lähiriippuvaisia toisistaan, et toinen mene eheti paniikkiin ku toinen lähtee, ja näin kävi tälläkin kerralla. Huilu yritti ryömiä irti naruista, hirnui ja yritti nousta pystyyn ku se ei nähny Suskia. Tuota ruvetaan nyt tekemään joka päivä et saatais riippuvuutta pois. Mut se kyllä rauhottu hienosti kun sitä rauhotteli.(: 
Lähen siis Helille tänään yöksi niin huomenna ei tule postausta, luultavasti vasta maanantaina tai tiistaina ehdin postaamaan.

32 kommenttia:

  1. Harmi että satula ei ollu sopiva):
    Mutta parempi silti että ei osta epäsopivaa satulaa, mitä että ratsastaa epäsopivalla satulalla, jolloin hepalle tulis luultavasti selkäkipuja..:/
    Mut teistä tulee kyllä vielä loistava pari!(:

    VastaaPoista
  2. Kuka teillä sovittaa satulan? en usko että hevosesta tulee oikeen mitään.. Joo kyllähän se puskaratsuna menee, mutta kipeytyy alta aikayksikön kun ei osata ratsastaa oikein ja kehittää oikeisiin paikkoihin lihaksia että hevonen saataisiin joskus ratsastettua myös oikeinpäin peräänantoon. En nyt tarkota että hevosen tulis kulkee joka sekunti peräänannossa, mutta vaikkei hevosella tehtäis mitään muuta kuin maastoiltais, olis silti hyvä että hevonen kulkis oikeinpäin - edes joskus (enkä tarkota että kerran vuodessa tmv) sillä "väärinpäin" kulkevan hevosen selkä kipeytyy nopeasti - varsinkin jos satula on väärän kokoinen.
    Minkä tasoinen hevonen on jos kerta sopii ensihevoseksi noin nuorelle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me aijoitaan silloin tällöin käydä maneesissa. Aijon hyppiä esteitä joten ei ole vain maastoratsu. Ja yksi ammattilainen sovitti sitä satulaa, ja ei me osteta satulaa jos ei löydy sopivaa, vaan käytetään kaverimme satulaa, joka oli hyvä huilulle kun sitä kokeiltiin. Osaamme kyllä asiamme!

      Poista
    2. Niin, esteissä mennään myös koulua, maastossa mennään myös koulua.

      Poista
    3. Mitenkäs sitten satulan sovitatte, jos kaverinne hevosen satula oli ok? Miten aiotte kehittää lihaksia? Ja edelleen, minkä tasonen Huilu on jos kerta sopii ensiratsuksi noin nuorelle?

      Poista
    4. Hei anonyymi, ime oikeesti persettä. Turha tulla tänne itkee ku isäs ei ostanu sulle ponia. Elli, älä välitä tollasest kateellisest ääliöst.

      Poista
    5. Hei mitä mää oon edelleenkään valittanu?:D Kysyny ja kertonu asioista ihan asiallisesti ni toine vetää hernepellon nenäänsä ja ruikuttaa kui valitan / itken täällä jtn?

      Poista
    6. hei anonyymi, joka kommentoi eka: me kyllä tiedeään mitä tehään, ei sun eikä muidenkaan tarvi tulla pätemään.;)

      Poista
    7. En päde, vaan kyselin ja kerroin. Edelleen haluaisin tietää minkä tasoinen hevonen on jos kerta sopii ensihevoseksi? Ja minkä tasonen sinä olet jos voit sanoa 11-12 vuotiaana että tiedät mitä teet?

      Poista
    8. osaa perusasiat ja koulujuttuja, ei kuitenkaan mitä ihmeempiä koulukiemuroita. Saan apua, jos en itse osaa tai tiedä asiaa.

      Poista
    9. "Niin, esteissä mennään myös koulua, maastossa mennään myös koulua."
      Ei rakas, ensin mennään koulua, sitten vasta esteitä. Tästä oikeasti näkee läpi, miten vähän tiedetään/otetaan se vastuu. Esteet voi olla kivempia, mutta ennenkuin koulussa sujuu joka askellaji tasapainoisesti, rauhallisesti ja ne ovat säädeltävissä, ei hypätä. Sitä kutsutaan vastuuksi.

      Poista
    10. Mikset vastaa kysymyksiin joissa kysytään minkä tasoinen Huilu on?

      Poista
    11. mää oon vastannu jo, lukekaa edellisten postauksien kommentteja, kiitos!

      Poista
    12. "ihan peruspolle!:) osaa perusasiat ja koulus joitan juttuj."
      Tarkentaisitko? Ja ei varmasti ole "ensihevoseksi sopiva" jos kerta on vaan "peruspolle". Lämppäri kun on "peruspolle" tasolla aivan erilainen kun esim. pv.

      Poista
    13. te ette tiedä onko sopiva! oikeesti voisitteko jo lopettaa?!

      Poista
    14. Eiköhän jokainen tiedä (myös sinä) että 11-12 vuotiaan ensihevoseksi ei kuulu laiha ex ravuri? Ex ravureissa ei ole mitään vikaa, kunhan osaa kouluttaa sen.

      Poista
    15. olen jo sata kertaa sanonut, että se on koulutettu! eikä sitä voi vaa käsittää?!

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! Maiju

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus:) Minkä tasoinen Huilu on? :)

    VastaaPoista
  5. Huh kun on laihannäköinen heppa. Nälkäkuopat ja kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no niinpä!! hyi. ja vielä esteitä aikovat huhhuh!sikoja!! eläinrääkkäystä..:(

      Poista
    2. tiedättkö edes mikä on nälkäkuoppa? minä tiedän ja sellaisia tuon hevosen kropasta ei löydy. Hevonen on erittäin hyvin hoidetun näkönen ex-juoksija, jolta puuttuu vain lihakset. siksi kylkiluut vilkkaa kun hevonen on liikkeessä. omalta koiraltanikin erottuu selkeästi kylkiluut kun se liikkuu. ei eläimen kuulu eikä pidä rasvaan = läskiin hukkua, vaikka sehän tuntuu olevan "normi" ratsupiireissä eritoten..

      Poista
    3. "tiedättkö edes mikä on nälkäkuoppa? minä tiedän ja sellaisia tuon hevosen kropasta ei löydy. Hevonen on erittäin hyvin hoidetun näkönen ex-juoksija, jolta puuttuu vain lihakset. siksi kylkiluut vilkkaa kun hevonen on liikkeessä. omalta koiraltanikin erottuu selkeästi kylkiluut kun se liikkuu. ei eläimen kuulu eikä pidä rasvaan = läskiin hukkua, vaikka sehän tuntuu olevan "normi" ratsupiireissä eritoten.."

      amen.

      Poista
    4. Kaikkea hyvää teille! Vaikutat fiksulta tytöltä ikäiseksesi, älä välitä muiden pahoista puheista, jos sinulla on aikuinen ihminen auttamassa, semmoinen hevosihminen, pidä hänet mukana hommissa ja valvomassa, auttamassa ja neuvomassa. Jokainen on aloittanut nollasta ja jokainen tarvii kokeneemman ihmisen. Muista, maltti on valttia, ennenkuin sopiva satula löytyy, tee paljon maastakäsinjuttuja, luo hevoseen luottamussuhdetta ja vahvista sitä, puuhaile kaikkea mahdollista ja ratsasta sitten kun satula on ok ja teillä on ammattilainen auttamassa alkuun joka askellajissa ja läpiratsastaa hevosen jne. Älä odota, että vielä vuoden päästä osaatte pyhät yrjöt ja hypitte satasia, älä aseta tavoitteita vaan etene hiljaa ja rauhassa. Kun on hyvä peruspohja ja yksi asia hyvin hallinnassa, siitä on helppo siirtyä harjoittelemaan uutta.

      Oletko saanut apua tuohon ruokinta-asiaan? Paljonko saa heinää päivässä ja mites ne kivennäiset? omenoita ja leipää ei kannata paljoa antaa päivässä, jos kaurasta kuumuu, noissakin on paljon nopeaa energiaa joka voi tehdä saman. Kiitospalana pieni omena päivässä on ok.

      t. Anne

      Poista
    5. juu, en välitäkkään. ja on minulla aikuinen auttamassa joka kerta!(: ja niin teenkin maastakäsittelyjuttuja lähes päivittäin pienen määrän kerrallaan. annan vaan kolme omenan puolikasta päivässä. Heinää annan kaksi saavillista. :) Sillä on suolakivi josta se saa kivennäistä.:)

      Poista
    6. Siis semmoinen kivennäis-suolakivi vai ihan tavallinen suolakivi? Sen perussuolakiven lisäksi tarvitsee myös erikseen kivennäistä, tarkastathan kumpi kivi on ja jos on ihan perussuolakivi, niin kipinkapin ostamaan kivennäistä! Niitä myydään yleensä isoissä säkeissä, annostus ohjeen mukaan. Kysy vaikkapa edelliseltä omistajalta, miten paljon ja minkä merkkistä kivennäistä on syönyt ja osta samaa. Muuten kuulostaa hyvältä, heinää voisi jopa lisätä, jos alkaa liikkumaan enemmän ja tietty talvella voisi muutenkin heinämäärää lisätä, niin pysyy paremmin lämpimänä.

      t. Anne

      Poista
    7. sillä on kivennäissuolakivi. (:

      Poista
  6. sinä olet aika paska.

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!