Sivut

maanantai 23. syyskuuta 2013

Kylmä päivä

Tänään oli siis todella kylmä ja tuulinen päivä. Huilulla ja Suskilla oli molemmilla loimet, koska tuuli todella lujasti. 
Mentiin kattomaan niitä, ja kaikki oli ookoo. Sitten käytiin karsinat kattomassa, Jeminan pappa oli siivonnut ne.(:
Illalla mentiin taas tallille ja otettiin sisälle, harjattiin ne. Jemina juoksutti Suskin, ja mä Huilun. Teimme myös maastakäsittelyä.



















24 kommenttia:

  1. Kuolaimen kuuluu olla juoksuttaessa kuolaimen ULKOrenkaassa kiinni, ei sisärenkaassa. Ja pitäis olla jupksutusvyö / juoksutusjärjestelmä että hevoses juoksutuksesta jotain hyötyis.

    VastaaPoista
  2. juoksutusvyö ei ole pakollinen. Juoksutettiin ihan sen takia, et purkaa liika energiaansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole pakollinen, mutta tuosta hevonen ei hyödy mitään. Jos sillä on paljon energiaa niin se juoksee kyllä tarhassakin. Juoksutuksen perustana on se että hevonen toimii ja hakeutuu peräänantoon _jolloin juoksutuksesta on hyötyä_ mutta tommonen kaahotus pienellä ympyrällä..

      Ja onnee vaan talven varalle jos nyt jo loimitat. Ei se hevonen kasvata kunnon talvikarvaa jos loimittaa syksystä asti.
      nimim. itse lämppärin omistanut, ekana vuonna loimitin syksystä asti ja paleli seuraavana kesänäkin kesäsateilla, seuraavana vuonna olin viisaampi enkä loimittanut ja hevonen pärjäs hyvin -30 pakkasilla.

      Poista
    2. mulle ei oo tärkeintä, et hevonen meene peräänannossa. Tärkeintä, et se saa energiaansa purkaa ja saa liikuntaa(IHMISEN KANSSA) että sen kaa touhutaan jtn... Ja me loimitettiin siksi, koska sato aivan kauheena ja oli vielä todella kylmä. Ei me ees joka päivä loimiteta.

      Poista
  3. Melkoisen pienellä ympyrällä juoksutat. Anna hevoselle enemmän tilaa, kipeytyy vaan kun ravaa ja laukkaa parin metrin ympyrällä kun tasapainokin on selvästi hevosella vielä todella huono (kaatuu sisään lapa edellä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. koko ajan annan lisää tilaa, ja se ei osaa vielä kunnolla juosta liinassa.

      Poista
  4. Juu itsekkin opetin hevosta aluksi nuin pienellä ympyrällä, mutta pliis se järki päähän, älä laukkuuta sitä noin pienellä! Oma suokkini on melkein kaatunut semmoisella täysikokoisella juoksutusympyrällä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en laukkuuttanu ollenkaan. Se innostui liikaa ja itse laukkasi ja vedin taakseppäin, kun se innostui liikaa eikä meinannu pysähtyä:D

      Poista
  5. Liina sisäkuolainrenkaan läpi ulkokuolainrenkaaseen kiinni
    Avaa kättä ulospäin kun pyydät liikkumaan (kuvassa vedät hevosta taaksepäin)
    Tee hevosen pään, itsesi ja takapuolen väliin kolmio ja liiku hevosen takasivulla, vähän kuin jäljessä hevosesta, näin pyydät sitä eteenpäin kehollasi
    Juoksutusraipalla saat tehostettua käskyä, jonka opetat hevoselle, jotta se tietää mennä loitommalle.
    Normaalikäskyt ovat
    Käy
    Ravi
    Laukka
    Uralle
    Jatka
    Seis

    VastaaPoista
  6. Mielenkiintoinen blogi:)
    Mun mielestä ootte huilun kanssa todella kehityskelpoista ja meette eteenpäin :) vielä vaan hankit valmentajan ja vähän lisää kokemusta niin hyvää tulee! Oisi kiva nähä videota tai kuvia kun ratsastat huilulla ja ratsastus kehittää sille lihaksia mitkä siltä puuttuu kuvien perusteella, myös tuo mistä puhui nuo jotkut eli "oikea oppinen juoksuttaminen" auttaa heppoja saamaan lihaksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon!(: ja juu aijonkin käydä tunneilla, jos en valmentajaa saa. Ja ratsastan sillä kyllä, kunhan se yksi ammattilainen tulee kokeilemaan Huilun:) Ihanaa kun pidät blogistani!(:

      Poista
    2. Mikä ammattilaisen nimi on?

      Poista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Minua kiinnostaisi tietää paljonko Huilu saa kiloina heinää päivässä ja montako kertaa päivässä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiloja en tarkkaan tiedä,mutta kaksi semmosta saavillista:)

      Poista
  9. Huilu näyttää hoikalta, ja jos se saa heinää kaksi sellaista saavillista, joita annoit yhdessä videossa, on se varmastikin liian vähän. Iso hevonen tarvitsee paljon heinää, vähintään kolme kertaa päivässä. Kai sinulla on siellä aikuisia suunnittelemassa hevosen ruokintaa ja liikutusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin kaks saavillista on AIVAN LIIAN VÄHÄN heinää isolle hevoselle! Oma hevoseni söi talviaikaan 2 paalia / per päivä, eli n. 15-20kg? Heinää oli siis lähes koko ajan tarjolla ja kylmimpinä aikoina (alle -25) oli vapaalla heinällä. Ja hevonen oli lämppäri.

      Poista
    2. teijän ei edelleenkään tarvitse puuttua mun ruokinta-asioihin! Toi oli ihan hirvittävän vähän toi yks saavillinen ja se on oikeesti aika paljon. Sai itteäänkin leveämmän, polviin asti olevan heinäkasan. Ja annetaan PALJON enemmän heinää sitten kylmempinä aikoina, ja ruvetaan antamaan Huilulle kauratonta rehua.

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Eli kyseessä ei ole oikea ammattilainen.

      Poista
    2. on törkeää levitellä toisen sukunimiä tai etunimiaä, voit olla uskomatta. bui

      Poista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!