Sivut

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Valitan postaustaukoa

Tää blogi on ollu aika kuollut aika kauan, kun ei ole ollut kirjoitettavaa eikä oikeen aikaakaan, mutta lupaan useammin.

Kerronpas sitten eilisen ratsastuksesta. Huilu on ollut aika virtava tämän viikon aikana, mutta se ei ole haitannut menoa yhtään koska pidän virtavista hevosista. Mulla ei ollut ajatustakaan mitä mää tekisin Huilun kans, ja ratsastin aika vähän aikaa sillä lupasin antaa Jeminan siskon ratsastaa Huilulla. 







Huilu kompasteli aika paljon ravissa, koska sen taka -ja etujalat kopsii yhteen lähes koko ajan, ja tuossa kentällä maa on vielä epätasaista mutta se tasoitetaan mahdollisimman pian. 
Huilu meni hienosti ravissa, välillä meinasi mennä turhan lujaa mutta sain sen pidettyä hallussani.
Menin pitkästä aikaa myös Suskilla, oli kyllä ihan oudon tuntuista. Suski oli tosi virtava ja meni kauheaa vauhtia koko ajan. Päätettiin että menen sillä muutamat esteet, koska mulla oli palava halu kokeilla niitä.





Mulla oli hieman hankaluuksia Suskin kans, kun se meni niin mahottoman reippaasti koko ajan. No annoin sen sit kunnolla päästellä höyryjä ja käskin sen mennä niin lujaa kun se vain pääsee. Se meni tosi lujaa kiitoravia, ja mää seisoin kesyessä istunnassa, vähän niinkuin menisin Montea. Sen jälkeen Suski oli paljon parempi ratsastaa ja malttoi jopa kuunnellakin mun ohjeita. :)

Sitten otettiin esteet kentälle ja hypättiin. Ne ei vaan oikeen onnistuneet, koska Suski ei oikein hypännyt kunnolla, ja se meinasi hieman kompastella ennen estettä, enkä mää oo hypänny esteitä yli vuoteen, joten omatkin taidot ruosteessa. Älkää sitten oikeasti ruvetko valittamaan mun kevyestä istunnasta, koska siitä on niin kauan kun olen viimeksi hypännyt, ja Suski kun ei ole mikään helpoin esteheppa niin siinäkin oli hankaluuksia.




Muistakaa myös käydä katsomassa mun banneripajan uudet säännöt! :)

16 kommenttia:

  1. Oletko sä muuten menny puomeja Huilulla/Suskilla? Jos oot nii mites meni ? :) Kiva postaus ja hyviä kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon menny molemmilla, ja molemmat meni hyvin!:) Kiitos

      Poista
  2. jos tarviit vielä siihen istuntaan ohjeita niin tssä muutama: jalat taaksepäin, etukeno pois, kädet ylemmäs ja kulmaan ja olkapäät taakse :) && vähän lyhkäsemmät jalustimet että saat kantapäät alas, mutta pystyt silti keventämään.

    tää on ehkä vähän outo vinkki, mut mun mielestä näyttää paljo kivemmalta ja istunta jopa paremmalta jos pitää paitaa housuissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo neuvoja voi aina antaa!:) ja joo mää tiiän et kannattais pitää paita housuissa, mut mää en tykkää yhtään pitää silleen :D

      Poista
  3. Ei pahalla, mutta kannattaa opetella hyppäämään tunneilla/valmennuksissa. Oot ite huono esteillä kuten myös hevoset, joten molemmille parempi vaihtoehto opetella hyppäämään valvovan silmän alla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä päättelit et oon huono esteillä? Ootko nähny kun hyppään ihan kunnon hevosella korkeampaakin estettä? Mää oon ollut kyllä estetunneilla aika monta kertaa, joten mun ei tarvi enää opetella, vaan harjoitella enemmän :)

      Poista
    2. En tarkottanutkaan pahalla, mutta tossa este kuvassa istuntas on ihan kökkö, joten oletin ettet ole paljoa hypännyt.

      Poista
    3. No mietippäs onko vaikeaa hypätä hevosella joka ei edes hyppää kunnolla ja tulee kauheeta vauhtia kohti estettä? :D

      Poista
    4. Tiedän että se on vaikeaa, ja sitä suuremmalla syyllä teiän pitäis hypätä valmennuksessa/tunnilla ekat kerran hevosillanne että saatte taktiikan kuntoon. Vielä parempi olis jos joku osaavampi hyppäis ensimmäiset kerrat - tai niin pitkään että tekniikka on kunnossa - niin te voisitte jatkaa siitä. Et ole kovin kokenut (en tarkota pahalla!) ja mielestäni esteiden opetus ei kuulu sun tai Jeminan tehtäviin.

      Poista
    5. Suskilla pitäis saada ensin ratsastus kuntoon sileällä ennen esteitä. Se ei ole vielä valmis jos tulee kauheaa vauhtia kohti estettä. Ja irtohypyttämällä tekniikka kuntoon (sillonkin saatava lähestymään rauhassa!!) TAI joku kokenut selkään.

      Poista
    6. Samaa mieltä ylemmän kanssa. Itse olen opettaja ammatiltani ja paljon laittanut nuoria ja ex-ravureita. Kokematon hevonen ja kokematon ratsastaja on hevosen kannalta erittäin epäreilu yhdistelmä. Istuntasi on todella huono ja hevonen ei tuollaisesta hyödy mitään kun se ei tiedä miten sen pitäisi hypätä etkä tuolla istunnalla mitenkään pysty sitä sille opettamaan oikein. Muista että este koostuu kolmesta osisosta, lähestyminen hyppy ja esteen jälkeinen meno. Etenkin lähestyminen on osaamattomalle hevoselle tärkeää jotta se voisi hypätä tasapainossa ja tulla alas oikein. Selitys ei ole huonolle opetukselle se että yritäpä itse hypätä hevosella joka ei osaa. Se ei ole vaikeaa kun tietää mitä tekee ja pohjatyö on tehty oikein. Vaikeaa se on kun ratsastaja ei tiedä mitä tekee ja näin vaikeuttaa hevosen työtä lisää. Enkä tarkoita pahalla mutta on aika kurjaa että syytät suskia kun olet itse liian kokematon opettamaan sitä oikein. Tuollainen hyppy on molemmille todella huono ja hevonen ei opi käyttämää itseään oikein. Ja laitan kommentin ihan omalla nimelläni ei siis ole puskista huutelua vaan aikuiset ihmisen kommentti kun menonne ei ole hevosillenne reilua.

      Poista
    7. Anteeks, mutta mua nyt mua vähän ihmetyttää miksi te yhtäkkiä rupeatte minulle puhumaan Suskin opetuksesta? :D Edelleenkin mää halusin vain kokeilla, en ole siis rupeamassa Suskilla hyppäämään yhtään enenmpää. Suskin asiat ei mulle kuulu, niin älkää pliis nyt ruvetko mua neuvomaan Suskin asioissa. Kiitos! :)

      Poista
    8. Neuvoin vaan kun näin ton kuvan. Ei edelleenkään pahalla, mutta osaamaton voi rikkoa hevosen helposti vaikkei pahaa tarkottaisikaan. Kaikki uudet kokeilut jne pitäis jättää ammattilaisille, keskittykää vaan sileellä ratsastukseen :)

      Poista
  4. Sähän tykkäsit virtavista hepoista, nii Suskihan on hyvä sulle?

    VastaaPoista
  5. sun istunta on parantunu jo hyvään malliin :) jos esteistuntaa haluut parantaa, nii kannattaa yrittää pitää ainaki jalat paikoillaan ja kiinni ponissa ja muistaa pitää selkä suorassa.

    VastaaPoista
  6. Jos huilun etu- ja takajalat hinkkaavat/kopsivat yhteen niin miksi sillä ei ole suojia?

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!