Sivut

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Hyppyjä

Eilen satoi aika lailla, joten nurmi kenttä oli aivan pelkkää muraa ja löllöä, joten siellä ei voinut tehdä mitään. Mää ja Essi sitten tuumattiin et vois hypyttää Huilua pitkästä aikaa, kun on lihakset kasvanut ja se tykkää hypätä. 
Mentiin tallille aikaisin päivällä, jotta ehditään tehdä kuja jota Huilu hyppää. Siinä meni sitten hetki kun pähkäiltiin miten se kannattais tehdä ettei kaadu yhtäkkiä. Haettiin varastosta laidun-nauhaa (eli sitä valkoista lankaa) ja tehtiin siitä kujan toiselle puolelle seinämä.
Toinen puoli olikin hankala, eikä me meinattu mitenkään saada sitä pysymään pystyssä. Haetiin sitten semmoinen puinen höskä mikä onkaan, ja sen avulla saatiin naru pysymään kireänä. Yhdisteltiin seinämäksi juoksutusliina ja riimunaruja.





Laitettiin aika pieniä esteitä, ettei aloiteta kovin korkealta, ja pikkuhiljaa nostetaan. Mutta en rupea hypyttämään Huilua yhtään useammin, sillä mun pitää saada Huilu menemään hyvin kouluratsastuksessa, ja mun pitää itteni käydä estetunneilla ennen kun rupean Huilulla kunnolla hyppelemään.
Huilu hyppäsi tosi hyvin, ja siitä huomasi että se tykkäsi siitä. Se meni koko ajan korvat hörössä ja meni oikein innokkaasti esteiden yli.  Muutaman kerran se livisti ja teki äkkikäännöksen ja meni syömäänn traktorin peräkärrystä niitettyä ruohoa. No aina me se sieltä pois saatiin ja aina vaan uudestaan. Lopetettiin sitten hyvään tulokseen, vaikkei ihan puhtaasti sitä päässytkään, mutta Huilu on vielä aloittelija esteillä niin en vaadi liikaa. Mutta Huilun jalka kyllä kestää erinomaisesti hyppäämistä, eikä näyttänyt nytkään ollenkaan rasittuvan liikaa, laitoin kuitenkin linimenttiä hyppyjen jälkeen viilentämiseksi ja jäähdyttelemiseksi. 



niin keskittyny :D


Palaillaan keskiviikkona tai sen jälkeen, tallilla on nimittäin hieman menoa joten en ehdi postailemaan. Mutta kerron teille sitten viimeistään perjantaina mitäs tallilla tapahtuukaan! ;)

8 kommenttia:

  1. Ompa kiva kun on vähän jo lihastakin tullut, teidän meno näyttää paljon paremmalta kun vertaa viime vuoteen (:

    VastaaPoista
  2. Wau hyvä Huilu ja sinä ! Pakko kysyä et laukkasiko Huilu missään vaiheessa kun hyppäsitte?

    VastaaPoista
  3. Oletko tietoinen missä asustelee shetlanninponitamma Puisko? Tämän blogin ensimmäinen postaus tuli googlehaun kautta ja tässä lainaus tekstistä: "mulle ja mun kaverill on löytyny vuokraponi! ♥ Semmonen shettis joka on semmonen temppuilija ja sen nimi on Puisko! ♥ Tiistaina mennään kattoon sitä ja toivonb et saajaan ratsastaakki et tiietään millanen rodeoponi siellä meitä odottaa! :)" Onko muuten tämä blogi sun tekemä?:
    ellijapuisko.blogspot.fi

    Mutta hieno blogi ja mahtava hevonen sinulla! Zemppiä seuraaviin treeneihin!:-)

    T. Puiskon veljen hoitaja ja ylläpitäjä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne asuu ihan meidän tallin lähellä! :) mut mää en kyl osaa kertoa siitä mitään kun kerran vaan olen ratsastanut :/

      Poista
    2. Meidän äiti on muuten puiskon kasvattaja! Meillä on myös omistuksessa Puiskon puolisisko Kihara! Sen kuulumisia voitte seurata täällä:

      Epelijahemulibloggaa.blogspot.fi

      Poista
  4. Kunhan pienemmät esteet alkaa sujua niin voitte kyllä huoletta nostaa estettä ainakin 60cm asti ja jos lähestyminen ja hyppy tekniikka on vielä 60cm esteellä kunnossa niin voi sitä siitäkin korottaa jos jalka kestää. Mutta siis 60cm este ei ole hevoselle vielä mikään este, sen pääsee vaikka käynnissä kun hevonen vaan ymmärtää nostaa jalkansa tarpeeksi korkealle. Mutta kannattaa myös yrittää saada Huilu laukkaamaan, vaikka niin että ensin pieni (~20cm) este jonka jälkeen vähän isompi, vaikka 40cm este. Usen hevonen nostaa pienen pompun jälkeen laukan :) Mutta muistakaa myös oikeat estevälit, sillä jos estevälit on liian lyhyitä/pitkiä niin hevoselle tulee ongelmia siinä välissä kun ei mahdukkaan tasamäärää askelia vaan esim. 3,5 askelta :D

    Mut hyvin ootte kehittyny, ja suosittelen tosiaan estetunteja sulle ennen kun alat hyppäämään Huilulla :) Ja tietysti Huilulle ensin tekniikka irtona kuntoon ennen kun menee selkään, sillä jos tekniikka ja tasapaino on huono ja selässä ratsastaja joka ei osaa hypätä ex ravurilla niin siinä voi vaikka kaatua. Ex ravurin hyppy kun on tosi paljon erilainen ekoilla kerroilla kuin ratsun. Ex ravurit hyppää usein kaukaa ja isosti, tai vastaavasti vaan laahustaa yli. Kun taas ratsurotuiset menee lähelle estettä ja hyppää semmosen sopivan pehmeen hypyn jossa on helppo olla mukana :) Suosittelen kuitenkin että laitat Huilun jollekkin koulutettavaks vielä jokskin aikaa, edes pariks viikoks niin oppii ne esteet ja sun on hyvä jatkaa sitten:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää mietinkin että laittaisin Huilun koulutukseen, missä sille opetetaan laukkaaminen liinassa ja selästä käsin että opetetaan laukkapohkeet. Niin on helmpompi Huilun saada tasapainoa sitten esteillekin :)

      Poista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!