Sivut

torstai 5. kesäkuuta 2014

Juoksutusta helteessä

Eilen oli tosi lämmin päivä, suoraansanottuna helle. Huilua kun ei olla pitkään aikaan liikutettu niin juoksutin sitä aika pitkään. 
Olemme ruvenneet tekemään laidunta hevosille, aika myöhään mutta kuitenkin. Laidun tulee Jeminan talon viereen. Koko peltoa emme käytä laitumena, koska osassa peltoa ei kasva ollenkaan heinää. Ajattelin että osasta mistä ei tule laidunta, voisi tulla kenttä. Se on juuri sopivan kokoinen, ja se on melkeinpä valmiiksi aidattukin. Siihen maa päälle ja muut jutut niin olisi kyllä ihana kenttä. Mutta takaisin itse asiaan.




Tallin viereen tulis sitten muutama pikkulapsi kattomaan Huilua. Mua hieman ärsytti koska Huilu ei sitten ollenkaan keskittynyt työntekoon, vaan lapsiin. Se välillä jopa säikähti niitä, joten sanottiin niille että voisivatko mennä pois. No ne sitten häippäs siitä melko äkkiä.

Sitten taas rupesi sujumaan hyvin. Huilu ei mennyt lapaedellä juuri ollenkaan, ja sen ravi näytti tosi hienolta! Se ei vaan jaksanut kovin lujaa mennä koska oli niin lämmin. Kuitenkin pyysin sitä menemään paljon vaikka olikin lämmin. 
Toiseen suuntaan Huilu ei mennyt ihan niin hyvin. Se meni aika paljon lapaedellä, mutta loppua kohden se meni todella hyvin siihenkin suuntaan. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen Huiluun!




Huilun pääarkeudesta ollaan pääsemässä eroon. Se ei arista päätään juuri ollenkaan, eikä saa enää vetopaniikkeja mitä vähän aika sitten sai aika paljon. Antaa hienosti harjata päätä, eikä nosta sitä koko ajan ylös. 
Mutta talliin mentäessä Huilu pysähtyy hetkeksi oven eteen, katsoo ovea ja tulee sitten oviaukosta. Se on kolauttanut muutaman kerran päänsä siihen, niin ei enää tule niin hyvin talliin mitä ennen, mutta sekin vaiva alkaa jo helpottaa. 


6 kommenttia:

  1. Ihania noiloput huilun silmä kuvat! Mutta kiva postaus!
    Ne pikkulapset oli kyllä iha hirvee ärsyttäviä. Huiluhan säikähti niitä siinä yhessä vaiheesa ihan kunnolla kun ne siin kilju. JA se pikku poika! Tyhmä heitti Huilua kivillä! x(

    VastaaPoista
  2. Pääarkeudesta->pään arkuudestaa
    lisäksi suosittelen panostamaan oikeinkirjoitukseen koska Se tökki sinulla (ja jeminalla) aika paljon. Mukavampi ja helpompi olisi lukea sujuvaa tekstiä. Lisäksi mietin miksei huilulla juuri ikinä tule vaahtoa suusta. Se merkki siitä että hevonen käyttää suutaan oikein (tähän vaikuttaa mm.ratsastajn käsi, suitsien säädöt, kuolain...) perehdy ja mieti miksi hevosesi ei käytä suutaan oikein. Kun suu on kuiva (ei vaahtoa) kuolain liikkuu nihkeästi ja nipistelee hevosta-> jännittyminen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huiluko ei kuolaa? :D Siinä oot kyllä aivan väärässä. Lähes joka ratsastuksen/juoksutuksen jälkeen Huilun suu on ihan täynnä kuolaa jota tarttuu joka paikkaan...

      Poista
  3. Ei lapaedellä vaan lapa edellä

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!