Sivut

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Ratsastusta huonoissa vaatteissa

Menin tallille tänään hieman "ei niin tallimaisissa vaatteissa" koska ajattelin juoksuttaa Huilua tänään, mutta halusinkin sitten ratsastaa kun oli niin hyvä ilma. Huilu tuntui todella kivalle ratsastaa jo alusta lähtien, mutta taas se rupesi testaamaan mua ravin nostoissa joten otin raipan heti mukaan ettei pitäisi säätää turhan pitkään. No heti se ravi rupesi sujumaan.





Niin komee! <3
No otin sitten yleistä pidemmät alkukäynnit, ja tein voltteja ja pysähdyksiä. 
Jo ensimmäisestä ravipätkästä rupesin miettimään istuntaani, ja Jemina aina huomautti mua tietyistä asioista, jotta osasin korjata niitä. Mutta täydellisesti en voinut niitä ruveta korjailemaan, koska vaatteet. Kattokaa nyt kuvista millaisia vaatteita ei todellakaan kannata laittaa ratsastukseen! :D Kengissä ei ollut minkään laista kantaa, ja leginsit oli tosi liukkaat, joten halat sinkoili välillä minne sattuu, eikä ollut hanskojakaan kädessä.

No Jemppu huomautteli mulle näistä asioista: Jos jalka menee liian eteen, kehottaa mua pitään nyrkit pystyssä jos ne valahtaa ja olikohan vielä muutakin muttei nyt tuu mieleen.
No yritin kuitenkin korjailla niitä parhaani mukaan.





Jalkojen pitäminen oli oikeesti tosi hankalaa, noi housut ja kengät vaikeutti asiaa entisestään, ja muutenkin se on mulle yks isoin ongelma tällä hetkellä. 
Kädet sain pidettyä ihan hyvin, mut nyrkit ei pysyny pystyssä, kun mun piti keskittyä niin moneen asiaan yhtä aikaa. 
Mut kuulemma sain parannettuu mun istuntaa loppua kohden hyvin, lisää vaan harjoitusta. Hitaasti hyvä tulee! :)







13 kommenttia:

  1. Todella hienoja kuvia ja Huilu on todella suloinen (: Onko Huilu opettettu laukkaamaan selästäpäin?

    VastaaPoista
  2. Parempaan suuntaan meette ja sun istunta on kyl parempi kuin viime postauksessa! :) jos on noide käsien kaa ongelmia nii kannattaa laittaa raippa tai joku keppi siihen peukalon ja etusormen väliin sillein sivuttain niin pysyy nyrkit pystyssä :)

    VastaaPoista
  3. nyt sun istunta näytti jo paljo paremmalta! muista pitää käsiä vaan kokoajan vähä korkeemmalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsien korkeus nyt on pienin mahdollinen ongelma. Monilla hevosilla matala käsi jopa toimii paremmin. Ratsastuskoulujen turhaa jauhantaa se "korkeat kädet", kun ei oikein ole mahdollisuutta korjata isoissa tuntiryhmissä niitä _oikeita_ ongelmia. Kyynärkulmaan kannattaa kiinnittää huomiota, samalla ohjat pysyvät paremmin tuntumalla kun on oikea kyynärkulma! :)

      Poista
  4. Sulla oli myös ongelmana et olkapäät nousee ylös ja on edessä. Ja jalat kylkiin kiinni! :)

    VastaaPoista
  5. Sun istunta on mun mielestä parempi kuin viime postauksessa. :)
    Kyllä sää pian opit tuon istunnan ;)

    VastaaPoista
  6. Kiva postaus! Haastoin sut muutes 11 kysymystä haasteeseen!

    http://ratsastajanatallilla.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Pidä kyynärpäitä kyljissä nii istunta paranee kauheasti. Mulla ainakin toimi ja just se taitoa /keppi käteen

    VastaaPoista
  8. Ootko miettiny sitä että alkaisit pian opettamaan Huilua jo laukkaamaan edes liinassa? Kun ettekös ole irtojuoksuttaessa laukkuuttaneet? Teidän meno näyttää jo superhyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä sitä munki mielestä pitäis ruveta treenaamaan enemmän, ja nytkun meille kenttääkin on ruvettu tekemään niin siellä on sitten hyvä rauhassa harjoitella! :)

      Poista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!