Sivut

lauantai 26. lokakuuta 2013

Paavontallilla

Olin siis Jeminan kaa Paavontallilla tunnilla, mää menin Callella (tottakai) ja Jemina meni Lupiinilla, ja sitte Nyssellä, selitän sit vähä tarkemmin:D
Lähettiin vähän myöhään tallille. Tunti alkoi yhdeltä ja lähdimme vasta kahdentoista jälkeen ajamaan, koska matkaan menee joku reilu puolituntia, niin olisi pitänyt lähtä aikaisemmin, ja iskäkin vielä pysähtyi käymään huoltsikalla. 
Oltiin tallilla joskus varttiavaille yks. Lupiinia oltiin jo laittamassa valmiiksi, ja Calle oli tunnilla. Menin tällä kertaa satulalla ettei ryhti mee pilalle ku koko ajan meen ilman satulaa. Mittailin siinä jalustimet ja nousin selkään. Calle tuntu ihan tosi pieneltä ku on ollu nii paljo nyt Huilun kans! Tehtiin alkukäynnit, ja siinä jo aloin miettiä istuntaani. 
Sitten otettiin ohjat ja herättelin Callen että nyt tehdään töitä! Meidän piti lähtä isolle kahdeksikolle käynnissä, toisella lyhyelläsivulla pääty-ympyrä ja toisessa pysähdys keskelle. Calle vähän testaili meinas lähtä muitten perään, mutta istunnalla, ohjilla ja pohkeilla sain sen keskittymään.  Sitten nostettiin jokaisella pitkällä sivulla ravi, ei enää kahdeksikkoa. Calle meni oikein nätisti:) Muutaman kerran yritti mennä syömään kentän vieressä olevia ruohonkorsia, mutta sain sen sieltä tulemaan pois. 
Sitten Jeminalla meni oikein hyvin Lupiinin kanssa, mutta kun ravia otettiin, Lupiini lähti laukkaan, Jemina sai sen sitten raville ja jatkoi kevyessä ravissa eteenpäin. Sitten taas sama juttu. Mutta sitten Lupiini lähtikin pukkilaukkaa pitkällä sivulla. Jemina lensi kaulalle ja Luppis jatkoi matkaa. Sitten Jemina vaihtoi Nysseen kun opettaja niin ehdotti. 
Sitten opettaja kysyi haluaako Elli laukata, vastasin "HALUAN!" :D. Laukat meni todella hyvin!:) Olen niin tyytyväinen siihen tuntiin, toisinkuin Jemina. :/
Kuvia ei kauheasti ole mutta tein koostevideon:)









selkä tossa oudosti notkollaan...


Vielä tähän loppuun se koostevideo:)

  

Ja linkki siihen mydayhyn, videoon pääset TÄSTÄ!

15 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus, ja toi oli hyvä idea että meet satulalla.(:
    Sulla on tosi hyvä istunta, mutta käsissä sais olla vähän suurempi kyynerkulma, mutta ei paljoa.(:
    Voit ajatella että sinulla on raippa käsivarsien "välistä" ja pitää kätesi takana ja samalla ryhdin suorana.
    Ryhti on sulla tosi hyvä, mutta hyvin meet Callella.(:
    Tarkoituksena ei ollut pahoittaa mieltä vaan neuvoa.
    Itselläkin oli sama pulma mutta paljon huonompi istuntakin ja vieläkin joskus kyynerkulma unohtuu :/
    Aina on hiomista, koskaan ei ole täydellinen.(:

    VastaaPoista
  2. Niin ja en yritä olla paras, vaan neuvoa.(:
    En ole ratsastuksen opettaja, mutta pienen neuvon tosta pystyin antamaan.
    Itselläkin on vielä paljon opittavaa ratsastuksesta.. välillä jalat eessä, jalat liian takana, jalkkarit ei pysy jalassa, katse maassa ja käet suoraja ARGHHH tuntuu jo välillä etten ikinä opi, mutta se vie aikaa..;D

    VastaaPoista
  3. kiitti!:) Ja joo itekkin huomasin että kyynerkulmaa ei juurikaan ole, mutta yritin kyllä muistaa:) Ja juu ihana ku neuvot<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään.(:
      Kaikki tekee joskus virheitä, muista se ja jos haluaa oppia, oppiikin sen nopeasti.
      Ohoh oompas jo kommentoinut 3 kommenttia :o
      jatketaan sit vaik skypes.:D

      Poista
    2. Kiva postaus :) oli Kyl mun osalta surkein tunti ikinä :/ vähän jännitystä kun lähti pukitteleen ja tippuin :D

      Poista
  4. ai onko calle menny paavon tallille!:) kiva!

    VastaaPoista
  5. "Tehtiin loppukäynnit ja siinä jo aloin miettiä istuntaani. " Tarkotit varmaan alkukäyntejä ? :D

    Nomutta mun mielestä videon perusteella et ole vielä valmis omaan hevoseen kun kyseessä on lämppäri jota ei ole koulutettu vielä kunnolla ratsuksi. (Ja tähän on turha tulla sanomaan että on ratsastettu ennenkin, sillä Huilun lihaksista jo näkee ettei ole tehnyt ratsun töitä KUNNOLLA) Ratsastit kuitenkin tosi tasasesti, mutta vielä on parantamisen varaa. Plussaa oli kuitenkin se ettet heilu selässä holtittomasti ja jalat pysy hyvin paikallaan.

    VastaaPoista
  6. mullakin ois pieni neuvo :) calle on paljon helpompi ja rennompi rarsastaa, jos et kiskoisi ja pitäisi ohjia kunnolla tuntumalla. Ei liian löysällä eikä tiukalla. Ja käännöksissä käännä enemmän pohkella kun ohjalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin ja ratsastus-sukkia kuuluu pitää housujen päällä. Alla niistä ei oo mitään hyötyä

      Poista
    2. juu kiitti neuvosta!:) Ja joo tiedän että ne kuuluu olla housujen päällä, mut mulla ei ees ollu ratsastus-sukkia:D

      Poista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!