Sivut

torstai 24. lokakuuta 2013

Maneesilla ekaa kertaa

Eli tänään mentiin sinne maneesiin. Huilu eikä Suski oo ollu ennen luultavasti edes maneesissa. Tiia haki mut meiltä joskus puoli kahden aikaan, ja käytiin ympyrä tallilla. Huilu ja Suski oli jo molemmat trailerissa. 
Maneesilla vietiin ne sinne maneesin takana olevaan kiinnityspaikkaan, harjattiin ja satuloitiin. Salla tuli siihen sitten ja katsoi millaisia hevoset olivat kun niiitä varustettiin. Huilu oli todella nätisti vaikka uusi paikka! Sitten kun hepat oli valmiit mentiin maneesin kentälle ja Salla juoksutti Huilua. Meni nätisti, mutta ehkä turhankin reippaasti. 
Sitten hetken juoksutettua Salla nousi selkään, mittasi jalkkarit ja jatkoi käyntityöskentelyä hetken aikaa. Huilu meni todella nätisti koko ajan, kuunteli apuja ja pohkeita. Sitten Salla ravasikin sillä ja meni silloinkin todella nätisti, eikä yhtään yrittänyt ryöstää, eikä tehnyt mitään temppuja. Se vaan varoi yhtä jalkaansa, koska siinä on se vanha revähtymä,niin se ajettaessa on luultavasti revähtynyt uudelleen. Mutta toivotaan että se vetreytyy kun aletaan liikuttamaan sitä säännöllisesti.

huomasin vanhan naulan tolpassa, ja keksin laittaa siihen riimunarun:)


Tarhat noin muraisia näin lumien sulattua hetkeksi pois:/

Juuri tulleet maneesilta.:)



Sitten videoin vähän Sallan ratsastusta:)




Videoistakin huomaa että Huilu varoo toista etustaan, joten siitä ei valituksia, mutta neuvoja pliis!:)

40 kommenttia:

  1. Voi, ois ihana ratsastaa joskus Huilulla.(:
    Hyvinhän se tuolla maneesissa näyttää menevän.(:

    Kyllä teistä on vielä joskus kisakentille!!(;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tule ratsastamaan!:D Ja kiitti paljon!:)

      Poista
    2. Pääsiskin,
      mut meiän pitäs joksus sopia että millon tuun teille nii ei kerkeis varata sille päivälle mtn.(;

      Poista
  2. mikä tän sallan sukunimi on ? tosi tutun näköinen :)?

    VastaaPoista
  3. Hei milloin sä ratsastat itse Huilulla? Mää haluisin kyllä nähä kun sä meet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ratsastin tuolla maneesissa, muttei tullu kuvia:( ratsastan varmaan seuraavalla kerralla kun mennään maneesiin!:) sillon yritän saada kuvia(:

      Poista
  4. Hevonen varoo toista etujalkaa ja silti ratsastatte? okei.. Tosi hyvä hevosenomistaja ootkin kun ratsastat kipeällä hevosella. Tehän ette tehneet ell tutkimusta ostaessanne Huilua, siellä voi olla siis ihan mitä tahansa. Vaikka nivelrikko, tai jänteissä jtn vikana. Hevonen klinikalle tutkittavaks eikä ratsastusta ennen kun homma selviää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. me kyllä tiedetään mikä siinä jalassa on. Ja ratsastettiin koska katsottiin vertyykö se kun sitä liikutetaan. :) Ei sun piä tulla pätemään siihen, kun et asiasta tiedä mtn.

      Poista
    2. Mikä siinä sitten on?

      Poista
    3. Rasitusvamma. Oireilee vaan silloin kun on tehnyt rankan treenin. Eli on mennyt sillon kun sillä on ajettu ja oli päässyt revitteleen. Jalka kyllä kestää ratsastuksen mutta ei ajamista. Eikä jalka ole oireillut nyt kun sitä hoidetaan niinkuin pitääkin. -tiia

      Poista
    4. Eikä mekään olla niin tyhmiä että liikutetaan kipeää hevosta että siitä on turha tänne tulla arvostelemaan :)

      Poista
    5. Niinpä!;) Huilulla on kauan sitten revähtänyt vasemman jalan rintalihas. Jota se oireilee kovassa treenissä. Kestää ratsastuksen, ja nyt ollaan hoidettu jalkoja kylmäämällä liikunnan jälkeen ja laittamalla muutamaksi yöksi lämpökääreet etusiin.

      Poista
  5. Mihin kaipaat neuvoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no jos jollain on jtn neuvoja johonkin:D emmä ny mihinkään tiettyyn asiaan mutta jos joku näkee että on joku huonosti niin voi tulla neuvomaan:)

      Poista
  6. Miks ratsastitte vaikka arkoi?( ei pahalla:);))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me katsottiin vertyykö jalka kun Huilua liikuttaa, kun on ollu koko kesän laitumella niin voi jalka olla vähän jumissakin. :)

      Poista
    2. Ja ei ratsastettu edes kauaa kun ei tohdittu vaatia liikaa ja seurailtiin pari päivää miten jalka voi eikä arkonut enään ollenkaan + se että nyt sitä hoidetaankin oikein. Meillä on myös Huilun entisen omistajan täysi tuki ja ollaankin soiteltu hänen kanssa ja kysytty mielipidettä ja hänkin oli sitä mieltä, että voidaan kevyesti ratsastaa jos se vertyy ku on ollu niin kauan tekemättä mitään. Ja ratsastin eilen Huilulla eikä arkonut jalkaansa. -tiia

      Poista
  7. Millon Elli ite ratsastastat huilulla? Sun heppa se on :) huilu on tosi söpö<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ratsastin tuolla maneesissa, ja meillä on lauantaina seuraava maneesivuoro minne meitä tullaan opettamaan, ja tiistaina maastakäsittelyvalmennus:)

      Poista
  8. Saakai Huilulla muutki ratsastaa ku Elli? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. saa tottakai!:) mut pääasiassa minä koska mun hevonen:)

      Poista
    2. Mutta kuka tuo sitte on joka nyt on Huilulla ratsastanu?

      Poista
    3. Ja minkälainen hevos kokemus sillä on?

      Poista
    4. yks meijän tuttu:) Mut hetkonen, eihän se kuulu sinulle?:D

      Poista
    5. Olisin vaan halunu tietää kuinka kokenut se on ku kerran nyt jo ratsastaa Huilulla :)

      Poista
    6. no on omistanut monta lämminveristä, jotka suurimmaksi osaksi kouluttanut itse:)

      Poista
    7. Hyvä että teillä on auttamasa ihminen jolla on kokemusta lämpösistä, ne kun meinaa olla välillä vähä haastavia :) tsemppiä teille ja Huilu on kyllä hienon näkönen hevonen :)

      Poista
    8. Kouluttaako tuo teidän tuttu sitte nyt Huilua? T. Eri ano

      Poista
    9. no me kaikki koulutetaan sitä:)

      Poista
  9. Haluan ihan mielenkiinnosta kysyä, että milloin hevoselle on tapahtunut tuo revähdys ja onko hevosta sen jälkeen käytetty klinikalla? Koska vanhat vammat saattavat joskus aiheuttaa muitakin vammoja hevosen varoessa jotain jalkaansa, esimerkiksi selkä voi mennä niin pahasti jumiin, että sitä ei ihan kotikonstein enää selvitetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siitä on jo monta vuotta, ja on käytetty klinikalla todella monta kertaa revähdyksen jälkeen. Sitä on kaikilla mahdollisilla keinoilla yritetty parantaa, mutta sitä ei saada parantumaan. Mutta eläinlääkäri sanoi että kestää liikutuksen.:)

      Poista
    2. Pakko silti vain sanoa, että jos hevonen ei astu jollain jaloistaan oikein, se johtuu siitä että se on kipeä. Onko silloin oikein pitää kyseistä hevosta? Mieti, jos itse joutuisit kinkkaamaan koko elämäsi kipeällä jalalla voimatta itse käytännössä vaikuttaa siihen? Mutta hevonen on teidän - ei minun - ja minä en valitettavasti voi sen elämään vaikuttaa.

      Poista
    3. Ensimmäisessä lauseessani esitetty asia ei ollut mielipide, vaan ihan täysi fakta jonka ymmärtää jokainen vähäkään hevosten kanssa tekemisissä ollut. Ja sääli jos sinun mielipiteesi on pitää kipeää hevosta :)

      Poista
    4. ei se kuule ole minun mielipiteeni. Huilu on niin jännittynyt, että se on niin hyvä asia että se rentouttaa niskansa.

      Poista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!