Sivut

perjantai 24. tammikuuta 2014

Mun ja Huilun tavoitteet

Nyt hoksasin että en ole teille puhunutkaan mun ja Huilun tavoitteista, joten nyt ajattelin kertoa niitä teille.


Lihakset:
Haluan kehittää Huilun lihaksia, että sen kanssa voi tehdä enemmän. Sillä on vielä todella vähän ratsunlihasta, mutta kunnon treenaamisella saamme kyllä lihaksiakin hankittua!

Ravi:
Ravin haluan tasaiseksi, ja pehmeämmäksi. En tietenkään voi muuttaa ravia, jos Huilulla on luonnostaan jo tuollainen ravi, mutta tasapainoa aijomme kuitenkin kehittää, ja sen myöt askeleetkin tasaantuvat.

Maastakäsintyöskentely:
Huilulle aijon opettaa paljon maastakäsittelyjuttuja, että sitä on helpompi käsitellä. Muovipussin heiluttaminen ja pressun yli/ali kulkeminen on hyvää treeniä. Myös temppuja esim. kumartaminen ja kuopiminen käskystä olisivat mukavat, jos Huilu osaisi. Luokse tuleminen käskystä ja seuraaminen, on ne ehdottomat, jotka haluan Huilun oppivan.

                                      Ratsastajan tavoitteet:                                


Pehmeä käsi:
Huilun kanssa tämän oppii todella nopeasti, ja helposti, koska Huilulla pitää olla todella pehmeä käsi. Sekin saattaa auttaa asiaa, että ratsastan ilman hanskoja, ja laitan nahkaohjat, saattaa ote pehmetä. :)

Kyynärkulma:
Tämän olette te moni lukijakin huomanneet, minulta puuttuu joissakin kuvissa kokonaan kyynärkulma. Ennen se oli niin helppo juttu, mutta nyt, en tajua minne se kulma on kadonnut! Yritän pitää ne kulmassa, mutta sitten kun katson kuvia, mikä järkytys!. Tähän on tultava äkkiä muutos, ja sen eteen teen vaikka ja mitä!

Istunta:
Istunnassa minulla on paljon korjattavaa. Minun pitää kantaa käteni, selkä suoraksi, ei liian takakenoon tai etukenoon. Pohkeet tiiviisti hevosen mahan ympärillä. 


                               Mitä tavoitteita teillä on hevosten kanssa?


 

58 kommenttia:

  1. Kivoja tavotteita sulla!:)

    VastaaPoista
  2. Tosi fiksut tavoitteet! Varmasti sinnikkyydellä yllätte jokaiseen! :) Tsemppiä!

    VastaaPoista
  3. hyvät tavoitteet!(: toivottavasti (ja aika varmasti) edes osa nuista täyttyy tänä vuonna!

    VastaaPoista
  4. Täytyy kyllä sanoa, että hyvät on tavoitteet :) Ei muuta kun vain treenaamaan!

    VastaaPoista
  5. Tuon seuraamisen ei kyllä pitäs olla temppu.. Kun Huilu sut hyväksyy laumaansa, ja johtajaksi se seuraa sua. Munki heponen seuraa mua, vaikken sitä oo opettanu siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu periaatteessa, mutta sen voi myös opettaa hevoselle;)

      Poista
  6. Hei niin en aatellut ku mainita käyn tuolla tallilla miissä suski ja huilu on kerran tai kahesti viikossa hoitamassa ja ratsastamassa mutta huilulle ja suskille kuuluu tosi hyvää paitsi että suskilta tippu tossa pari päivää sitten toinen kenkä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa! Ootko sä se ku me käytiin sielä sillon ja siel oli kaks jtn tyttöö. Oliksä se toinen?:)

      Poista
    2. olin kyllä! ja tarkmmin se kumpi talutti sen valkoisen pikku poni orin sisälle ja se toinen talutti aitten neron sisälle (Nero musta poni ruuna Krisu valkoinen pikku poni ori :))

      Poista
  7. Ihanan näkönen hevonen ja kiva blogi sullakin! :)

    VastaaPoista
  8. Hyvät tavoitteet! :) Kyllä susta ja Huilusta tulee vielä hyvä pari! Ite rakastan lämppäreitä <3 :D

    VastaaPoista
  9. Ai tää on sinun heppa :) mentiin minun kaverin kanssa tästä ohi ja käytiin vähän rapsuttamassa hevosia ja annettiin pienet palat leipää :) n oli tosi söpöjä. Kenen hevonen se toinen oli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa kiva!:) Ja se on mun kaverin hevonen. Tulkaa vaan toistekki rapsuttelemaan!

      Poista
    2. Ihmettelen vaan, että millainen ihminen antaa palan leipää tuntemattomalle hevoselle ilman lupaa? :o Eihän tietenkään minun asiani ole, mutta vähän pisti silmään. Hevosilla on herkkä vatsa eikä siksi ilman omistajan lupaa saisi antaa herkkuja :)

      Poista
    3. Joo, mää sulatan vielä sen että antaa vaan sen pikkupalan leipää, mutta ei koko sangollista, mutta tietysti se olisi paljon kivempi että ensin kysyy luvan, ettei omistajan tarvi olla huolissaan.

      Poista
  10. En ole varma oliko talli sama,mutta saman tyylinen hevonen siellä oli ja sitten oli toinenkin heppa.

    VastaaPoista
  11. Joo käydään taas katsomassa ja syöttämässä hevosia kun ne tulee kun meillä ei ole pitkä matka :) saatetaan ehkä vähän liikuttaakkin niin helpompii teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ettete liikuttaa saa mutta rapsuttelemassa voitte käydä!:D

      Poista
  12. Ei siitä mitään haittaa ole :) kyllä me mieluusti voidaan vähän hipsutella siinä tiellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä vittua, kuka sää ees oot? Enkä mää ees usko et oot koskaan käyny siellä tallilla, enka halua että ees tuut sinne. Joten voikko olla hiljaa?:)

      Poista
    2. Haha. Tuskinpa antaa tallinpitäjä kenenkään muun liikuttaa huilua kun ne on koulutuksessa siellä eikä minään pullaponeina millä naapurin tytöt saa käydä ratsastamassa!

      Poista
    3. Kuka ihme tyyppi tullee tollasii sannoon toiselle? :D

      Poista
    4. Sitä mää oon tässä kans miettiny... :D

      Poista
  13. No asutaan siinä aika lähellä :) ja ei me tallin sisällä ollakkaan käyty vain siinä laitumella :)

    VastaaPoista
  14. Ei ole pakko uskoa :) mutta ei saa sitte tulla räyhäämään meille jos hoidetaan hevosia koska lupasit meille!! :(

    VastaaPoista
  15. Sanoit, että me saadaan tulla toistekki!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin käydä rapsuttelemassa, muttei mitään muuta!;)

      Poista
  16. Niihän sä luulet! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku pikkuinen koettaa ärsyttää, ei noista kannata välittää. :) Naamatusten kun joutuisitte niin lähtisi äkkiä karkuun.

      Poista
    2. No nyt kun näin pitkälle kommentteja luin, niin taitaa olla ihan trollaaja tämä kommentoija... :D Noinkohan kukaan ihan tosisaan (ainakaan toivottavasti...) olisi toisten hevosia menossa liikuttelemaan! :D

      Poista
    3. Niinpä, ja kyllä ny ihmisen pitäis tietää että tommosesta varmasti tehdään poliisiasia.;D

      Poista
  17. Saanko sen verran udella, että millä paikkakunnalla Huilu on nyt koulutuksessa? Ymmärrän kyllä jos et halua vastata, mutta arvostaisin kovasti jos viitsisit vastata :)

    VastaaPoista
  18. Ihana lukea näin motivoituneen ratsastajan blogia :3

    ❤: Lotta / My Happybubble

    VastaaPoista
  19. Mitä tavoitteita sulla on huilun kaa kisaamisen suhteen ja koulu vai esteet? ja nähäänkö teitä jo kesällä pikku radoilla??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kyllä varmaan kesällä nähdä, koska kesällä vasta päästään treenaamaan kunnolla. Ja en mä luultavasti Huilun kans esteitä rupea hyppimään, mutta ehkä joskus:)

      Poista
  20. Mikset? Kuulin huhuja et olisit tavottelemassa esteillä ja etkö etsinyt kisa käyttöön sopivaa hevosta vai olenko ihan väärässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huilun jalka oireilee liian kovasta liikutuksesta, enkä usko että se kestäisi esteiden hyppimistä, enkä halua ottaa riskiä:) Ja en ole etsinyt teitynlaista heppaa!

      Poista
  21. Eihän esteitä tarvitse hyppiäkään, kunhan vain nauttii oman hevosen seurasta ja ratsastuksesta! :)

    VastaaPoista
  22. Hei, halusin kommentoida tähän postaukseen vaikka tämä onkin jo vanha postaus. Tavoitteenne kuullostavat oikein hyviltä ja järkeviltä, mutta ole tarkkana mitä temppuja opetat Huilulle! Se vaikuttaa melko nöyrältä ja kiltiltä hevoselta, mutta toisaalta juuri sen luontoiset hevoset saattavat heittäytyä vähän höpsöiksi temppujen suhteen saatuaan palkintoja. Esimerkiksi kuopiminen käskystä on aika turha ja periaatteessa huonokin tapa josta saattaa tulla ongelma, kun hevonen tajuaa saavansa herkkuja aina kuopiessaan. Tätä parempi temppu on juurikin vaikka luokse tulo. Ennen kaikkea on parasta aloittaa opettamalla hevoselle ihmisen oma tila ja siitä poistuminen ja ihmisen väistäminen. Vasta, kun hevonen kunnioittaa ihmistä täysin on syytä alkaa miettimään "turhempia" temppuja, jolloin voit olla varma, että hevonen tekee sen vain pyynnöstä eikä koskaan kerjätäkseen.

    Helppo tapa aloittaa on opettaa hevonen esimerkiksi odottamaan ruokiaan niin, että se saa syödä vasta, kun ihminen antaa luvan. Tsemppiä! :)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!