Sivut

lauantai 4. tammikuuta 2014

Haaste hevosenomistajille!

Luin tämän Lotan blogista, ja ajattelin itsekkin tehdä tämän (saa tehdä vapaasti vaikkei olisikaan haastettu). 



Kerro hevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta.
 Huilu eli The Magic Flute on v. 2006 syntynyt lämminveriruuna. Osaa perusasiat, ja on aivan äärettömän kiltti ja nöyrä luonteeltaan. Huilu on ratastettaessa oikea luottopolle, mutta joskus on niitä huonompiakin päiviä.


Hevoset vai ponit? Miksi?
Tää on niin vaikea kysymys! 
Ehkä kuitenkin hevoset, koska omistan itse hevosen, ja osaan istua paremmin isoissa askelissa, kuin pienissä askelissa. Ja hevoset on mun mielestä enemmän mun juttu. Hevoset on mun mielestä vaan niin ihania, ja suurin osa mun lemppareista onkin hevosia. Ne on vaan ihania isoja mussukoita!

 
Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?
Elluntallilla asuva Tanni. Menin sillä kerran viikossa, ja sillä ravasinkin ensimmäisen kerran. Ihana vuonohevostamma! Todella kiltti ja luotettava, eikä halunnut mitään pahaa! Mutta se lähti mammalomalle, enkä nyt tiedä yhtään missä se on. Mutta voisin ratsastaa tällä hevosella vieläkin!

 


Kumpi parempi, kengätön vai kengällinen? Hevosesi kenkien koko? (Jos se on kengässä)
No oikeastaan molemmissa on hyviä, että huonojakin puolia. 
Kengättömän kaviot saattaa lahota, tai niihin voi tulla halkeamia, jos vaikka kavio kopsahtaa johonkin kiveen yms. Tai jos hevonen on kovassa treenissä, voi kaviot kulua nopeasti.
Kengällisen hevosen kaviot yleensä ovat hyvässä kunnossa, mutta sitten talvella tilsoja kertyy paljon. Minulla ei siis ole kumpaankaan mitään vastaansanomista!
Huilun kenkien koosta minulla ei ole mitään hajua, koska kengittäjä ja äiti tekevät ne hommat.

  Klippaus: Puolesta vai vastaan?
Tässä mulla ei kyllä oo mitään sanottavaa.
Itse en Huilua klippaa, koska ei ole niin kovassa treenissä, ja en halua loimittaa koko ajan, kun Huilulla pitää muutenkin pitää loimea aika usein. Me siis yritetään loimittaa mahdollisimman vähän.

 
Tarhaavatko hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?
Yksin, koska Huilun tallissa on vaan yksi hevonen Huilun lisäksi, ja niillä on aika huonot välit. Ne olivat ensin muutaman viikon samassa tarhassa, mutta sitten ne rupesivat potkimaan ja puremaan toisiaan, joten laitettiin ne erillisiin tarhoihin. Ja nyt on mennyt tosi hyvin näin!

 

Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vaiko ulkonäkö (kuten väri)?
Luonne ehdottomasti!
Huilukin ostettiin vaan luonteen perusteella, emmekä edes olleet nähneet sitä. Uskoimme vaan mitä omistaja siitä sanoi, ja kaikki olivat niin totta! Itse ainakin mielummin omistan kiltin ja hyvä luontoisen hevosen, mielummin kun semmoisen jonka kanssa täytyy koko ajan olla varuillaan.

 
Millainen on hyvä hevosblogi?
Sellainen, mikä on siisti, ja ulkoasuun panostettu. Kirjoitetaan postauksia aktiivisesti, ja hyvä laatuiset ja sopivan kokoiset kuvat ovat myös plussaa. Myös välillä videotkin virkistävät blogia!
  Pahin tippumisesi?
Minulla ei oikeastaan edes ole pahaa tippumista:D Ehkä kuitenkin kun entinen ylläpitoponini Pipariina säikähti rekka-autoa, ja lähti kiitolaukkaa pellolle. Tipuin sieltä sitten mahalleni ja siinähän meni ilmat pihalle!
 
Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?
Huilulla on nyt 3 loimea. Kaksi fleeceloimea, ja yksi fleecevuorellinen sadeloimi. Toppaloimi on oikeastaan turha kun on fleecevuorellinen loimi. Mutta kuivatusloimia aijomme hankkia!

 

Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja?
Oikeastaan olen enemmän varovainen ratsastaja.
Esimerkiksi kun Huilu on vielä projekti, niin sen kanssa täytyy olla aina hieman varovainen. Muutenkin uusissa tilanteissa jännittää aina, ja vieraat hevoset saattaa olla arvaamattomia. Ja vaikka mitä vieraasta hevosesta sanotaan, mää oon aina hieman jännittynyt.

Kuinka usein hevosesi liikkuu?
Huilu on kyllä ollut tosi kevyellä liikunnalla, huonon sään vuoksi, ja meillä ei ole sitä kenttää missä mennä kunnolla. Mutta nytkun Huilu tulee koulutuksesta, rupean ratsastamaan tavoitteellisemmin.
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Ihana toi Huilu. katonko mä väärin vai kun Huilu näyttää hirveen laihalta! Tää ei oo mitenkään haukkuna mut mä katoin sit vissii väärin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huilu on!;) Ja ei se laiha ole mutta ei mikään pullaponikaan, se on aika normaali:)

      Poista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!