Sivut

torstai 14. marraskuuta 2013

Pakkaspäivä

Tänään pääsin vihdoinkin taas talliin! Jeminakin on tervehtynyt joten käyn nyt varmaan taas jokapäivä tallilla. 
Tänään menin äitin kyyillä joskus vähän ennen kolmea. Ootin Jeminaa tallilla ehkä puoli tuntia, ja kuvailin Huilua tarhassa(:











Sitten haettiin hevoset Laitumelta välikköön ja harjattiin ne. Huilu tutisti niin laitoin sille fleeceloimen. Tännää oli 5 astetta pakkasta. Huilullekki on kasvanu talvikarvaa, ja Suskin on pitkän karvan peitossa:D 





22 kommenttia:

  1. mää oon miettiny, et että aina teet postauksia että olit tallilla ja teit vaan normihommat (heinät ym.) mutta entä liikutus?:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ei ole kovin hyviä liikutusmahdollisuuksia.

      Poista
  2. Siis etkö käy hoitamassa ja liikuttamassa huilua mikäli kaverisi ei mene tallille?? Ööh aika outoa ettet pärjää ilman kaveria hevosesi kanssa. Huilun liikutuksetkin ihan kummallisia, yks kaks maneesille kun ensin seissyt ja sitten taas valmennuksen jälkeen vaan seisoo ei mitään palautteluja jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menen, mutta se on vaikeaa, kun en voi yhtäaikaa Suskia ja Huilua taluttaa, eikä niitä
      voi ottaa erikseenkään koska niillä on riippuvuus. Eikä täällä ole hyviä liikutusmahdollisuuksia

      Poista
    2. Opeta Huilu eroon Suskista. Teette tarhat kauaksi toisistaan ja vain otat sen hevosesi yksinään, opetat sen seisomaan nätisti yksin tallissa, opetat sen seuraamaan sinua ja keskittymään sinuun. Monet hevoset on riippuvaisia toisesta hevosesta, mutta jo viikossa saa paljon aikaan kun ottaa itseään niskasta kiinni ja kertoo hevoselle kuka on pomo ja ketä sen kuuluu totella ja seurata. Ei se ole kuin viitsimis kysymys että opettaa hevosen kuuntelemaan itseään. Talutat talliin, taluttaessa annat virikkeitä että keskittyy sinuun (pyydät peruuttamaan, väistämään, pysähtymään jne ja palkitset) ja tallissa kiinni ja alat hoitaa ja palkitset heti kun on nätisti, pyydät tallissakin keskittymään sinuun, pyydät taaemmaksi, eteenpäin, väistämään, venyttelet herkkujen avulla jne. Älä anna hevosen päättää mitä teette vaan ole itse johtaja. Tässä vain pari vinkkiä, otat asian vain työn alle ja alat ohjata omaa hevostasi ja vaadit että se kuuntelee ja kunnioittaa sinua eikä haahuile omiaan.

      Poista
    3. Ja jos tallilla ei ole mitään mahdollisuuksia liikuttaa hevosta (talutella maastossa, juoskuttaa, ratsastaa) niin kannattaisiko vaihtaa tallille missä hevosta voidaan liikuttaa niin että se tukee hevosen hyvinvointia?

      Poista
    4. Oon samaa mieltä ^
      t. eri ku ylempi

      Poista
    5. kiitos neuvoista!:) ja teille muille, me aijotaan hommata hyvä ratsastuspaikka, mutta jos ei löydy, niin rakennetaan meille kenttä, joka ei valmistu hetkessä.

      Poista
    6. Ja kentän tekoki voidaan varmaan alottaa vasta kesällä :/

      Poista
    7. Huilu vähä pyöriny ko päitsien yläosa aivan kurasa :D tytöt saa vähä siivota ;) -T

      Poista
  3. Noi vihreet päitset passaa Huilulle tosi hyvin ! :3

    VastaaPoista
  4. olit kommentoinut johonki aikaisempaan postaukseen, että yleensä hevosenomistaja laittaa kuvat sukupostiin. Asia ei ole näin. 85% sukupostin kuvista on jonkun muun kuin hevosenomistajan ottamia kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi herranen aika sentään, ei ole pakko joka asiaa korjata mitä mää sanon:D

      Poista
    2. et vain kehtaa myöntää virheitäsi.

      Poista
    3. kyllähän mää ny tiedän ilman sinunki apua, että tein virheen?:DD ja ei oo kovin suuri virhe, jos luulee niin, eli se on vahinko:P

      Poista
  5. miksi taas vaihtu banner? Vaikka edellisen piti pysyä. Koita jo päättää

    VastaaPoista
  6. Kantsisko pitää sillä ulkoloimea jos kerran palelee? Eikä vasta kun meet tallille nii oho heppa palelee no laitetaan sille hetkeks loimi. Sen jälkeen se palelee lisää jos se on hetken loimen kanssa ja sitten taas ilman loimea ulkona vielä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. me ei oltu laittamassa niitä ulos aamulla, ja otettiin ne vaan sisälle, joten en voinut laittaa ulkoloimea;)

      Poista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!