Sivut

lauantai 2. marraskuuta 2013

Maneesivideopostaus

Tein siis videopostauksen maneesireissulta.


 









Maneesilla meni todella hyvin!:) Huilu oli aika jännittynyt, ja sen tunti selkään asti. 
Kun sillä vähän aikaa meni pitkillä ohjilla, se rupesi rentoutumaan ja antamaan muotoa. Löysäsin ohjia ja se meni vähän aikaa hienosti muodossa, mutta sitten ruvettiin oikeasti työntekoon. 
Otin ohjat tuntumalle, ja tein paljon ympyröitä. Huilu kuunteli tosi hyvin!:) Odotan innolla seuraavaa maneesikertaa, joka onkin tiistaina. :)






49 kommenttia:

  1. millä muokkaat sun bannerisi :)? todella kiva banneri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muokkaan gimpillä, mutta en itse Ole tehnyt tuota banneria.:)

      Poista
    2. Muokkaan gimpillä, mutta en itse Ole tehnyt tuota banneria.:)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Muotoa. Kuvista ei ehkä huomaa, mutta välillä rentoutti niskansa ja kaula oli kaarella. :)

      Poista
    2. Se kaulan kaari on ihan yks hailee tai pään asento kun hevonen ei käytä kuvista ja videosta päätellen ollenkaan selkää tai takapäätä. Vasta niiden jälkeen tulee se oikea rentoutunut myötäys edestä. En siis hirveästi iloitsisi asiasta mikä ei ole tapahtunut oikein eikä hevonen kanna itseään ollenkaan oikein. Ei pahalla, ihan vain vinkkinä että hevosen kuuluisi ensin liikkua oikein selän läpi ennen kuin voi edes haaveilla oikeanlaisesta myötäyksestä

      Poista
    3. Me iloitaan pienistäkin onnistumisista:) Huilu on todella jännittynyt kun sillä ratsastaa, se on tosi hyvä juttu, että se rentouttaa niskansa.

      Poista
    4. Usko jo, sillä ei oo mitään väliä ratsastuksen kanssa jos hevonen kulkee muodossa (ts. kaula kaarella, ainahan hevonen kulkee jonkinlaisessa muodossa mutta oletan että tarkotat tätä kaula kaarella kulkemista) vaan sillä on väliä että saat hevosen peräänantoon. Huilulla ei ole siihen vielä tarvittavia lihaksia ja olet liian osamaaton ratsastamaan hevosen peräänantoon.. Älä iloitse asioista jotka ei vaikuta teidän edistymiseen mitenkään.

      Olen sitten eri ano mitä ylempänä.

      Poista
    5. Minä oon kyllä eri mieltä sun kans. Et oo varmaakaan ikinä nähnyt ees Huilua, etkä tunne hevosta minkään vertaa. Ja todellakin voidaan iloita pienistäkin asioista kun kaikki mitä Huilun kanssa tehdään on eteenpäin. -Tiia

      Poista
    6. ^^ vitsit, ompas siinä hyvä valmentaja kun aattelee vaan kaulaa kaarella;)

      Poista
    7. voi vitsit ompa siinä tyhmä kommentoija:DDDD

      Poista
    8. Mitäs tyhmää mun kommentissa oli? Kaula kaarella kulkeminen ja peräänanto ovat kaksi aivan eri asiaa. Jos hevonen kulkee vaan "nätisti kaula kaarella" se ei ole rento vaan se on pakotettu siihen ja kipeytyy hyvin nopeasti. Usko jo, se että hevonen kulkee VAIN kaula kaarella, ei ole mitenkään hienoa - päinvastoin, se todennäköisesti kipeyttää hevoses. Eri asia on sitten se että hevonen ratsastetaan rennoksi ja herkäksi avuille ja sitä kautta peräänantoon.

      Poista
    9. Se, että hevonen menee kaula kaarella, tarkoittaa että se on KUULOLLA avuille, ainakin paremmin kuin pää pystyssä niska lukittautuneena. Herätkää jo ihmiset, Elli ehkä hakee Huilun kanssa ensin rentoutumista eikä jännittynyttä menoa, oli sitten takaset silloin tallissa tai ei! Hevosen täytyy olla kuulolla ennenkuin siltä voi ruveta vaatimaan mitään takajalkojen työskentelyä! Menkää itse paikanpäälle ja ratsastakaa se polle peräänantoon jos on vielä jotakin sanottavaa :DDDDDDDDDD -eräs ano joka eksyi sattumalta tänne

      Poista
    10. Ja vielä Ellille: Nätin näkönen hevonen! Olis kiva nähä vielä vähän paremmin videolla, miten se liikkuu jne. Näin alussa on tärkeintä että pidät käden suhteellisen hiljaisena ja ratsastat ahkerasti pohkeella, jotta se oppii heti aluksi liikkumaan tasaisesti ja sujuvasti, muttei tietenkään liian kovaa! Tiedät päässeesi tavoitteeseesi, kun hevonen askeltaa takajalallaan etujalan jäljen päälle, kun se"menee normaalia vauhtia" eli ei yhtään sen lyhemmin. Ja sitten siitä jos alkaisit pyytämään pidempiä askelia, se astuisi jäljen yli. Tsemppiä!

      Poista
    11. kiitos paljon hyvistä neuvoista!:)

      Poista
    12. Ylempi ano (8:05 viestin kirjoittanut) Ei, en tarkoita että Huilun pitäis nyt mennä peräänannossa, koska se ei siihen vielä kykene "ravurin lihaksien" takia. Sille täytyy ensin kehittää ns. ratsun lihakset ja OPETTAA RATSUN JUTUT osaavan ratsastajan kanssa. Selässä pitäis olla henkilö joka osaa ratsastaa hevosen peräänantoon, jota Elli ei vielä osaa. En tarkota tätä mitenkään vittuiluna, mutta peräänano on hyvän ratsastuksen tulos, kunhan hevonen siihen kykenee. Aiemmista videoista ja kuvista näkee (muilla hevosilla) ettei Elli osaa vielä hevosta peränantoon ratsastaa.

      Ja edelleen painotan etten tarkota että Huilun pitäis nyt jo kulkea peränannossa, mutta se kaula kaarella ei auta pelkästään mitään. Kaula voi olla RENTO, mutta jos se on tässä vaiheessa luotiviivalla (ts. peräänannossa muoto) niin sillon se on rullattu jollon hevonen vaan kipeytyy.

      Poista
    13. Mehän ollaankin vasta ihan alkutekijöissä huilun kans ratsastuksessa. Tarkotus onkin nyt että saadaan Huilu rentoutumaan kun sillä ratsastetaan :)

      Poista
    14. Juu ei Huilun tarvikkaan vielä osata peräänantoa. :)

      Poista
    15. Tuossa kohdassa, missä huilu nyökkää alaspäin, ratsastajahan menee ohjat pyykkinaruilla. Kuinka siitä muka RULLATAAN muotoon? Jep, minäkin haluaisin tietää. ;)

      Poista
    16. Missähän vaiheessa oon sanonu että just tossa videossa Huilu rullattais muotoon? Kerro mullekkin se kohta!;) Tarkotin, että jos Huilu kulkis niin että sen pää on luotiviivalla (kts. kuva: http://www.freewebs.com/frowian_quandary/karre1.jpg ) mutta ei kulje peräänannossa, niin sillon se on rullattu sinne. Mielummin ratsastatte Huilun rennoksi, mutta ette vielä hae siltä muotoa. Ensin peräänanto, sitten muoto. Tässä hevonen ei oo jännittynyt vaikka pää pystyssä onkin: http://3.bp.blogspot.com/-ljRoz4fS0KI/UeAkwoiTagI/AAAAAAAAAJg/TFzu_bkwNMM/s1600/IMG_2151.JPG

      tällanen on sitten jännittynyt: http://www.angelfire.com/cantina/troivas/kuvat/horses/spooky.jpg

      Eli se, että hevosella on pää pystyssä, ei välttämättä tarkota sitä että se ois jännittynyt. Enkä tarkota tätä mitenkään pahalla, haluan vaan neuvoa..:)

      Poista
    17. Joo ei me siltä muotoa haetakkaan. Ja en mää siitä sitä jännitystä luulekkaan et sen pää on ylhäällä, vaan jännityksen tunsi selvästi selässä.

      Poista
    18. " Löysäsin ohjia ja se meni vähän aikaa hienosti muodossa, mutta sitten ruvettiin oikeasti työntekoon. " Se että hevonen kulkee pitkänä ja rentona ohjat löysinä, ei ole sama asia kun muoto.

      Poista
  3. Huilu meni kyllä tänään niin hienosti! Nyt vaan ootellaan tiistaita ja katotaan mitä valmentaja on mieltä Huilusta :) Huilu kyllä rentoutu paljo sitte ku ratsastit enemmän :) Huilu on vaan vähä jännittäjä vielä, mutta seki rentoutuu kun enemmän käydään maneesissa ja ratsastetaan :) -Tiia

    VastaaPoista
  4. Hienosti meni kun ajattelee että oli ensimmäisiä kertoja. Yhdessä vaiheessa volttia kun teit, huomasi kuinka heppa vähän nyökkäsi alaspäin, eli alko jo rentoutumaan! Tsemppiä Huilun kanssa! :) hitsi tiedätkö kuinka polttelis päästä Huilun selkään :D
    Onko Huilulla koskaan laukattu/osaako laukata, vai aiotteko opettaa sen sille? :)

    VastaaPoista
  5. Ps. Yritä vähitellen hivuttaa sun käsiä kulma-asentoon, on vähän suorassa. ;) muistat keskittyä aina niihin käsiin, niin kohta jo menee automaattisesti kulmalle. ;) Sori oli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..Pakko vielä tosta asiasta sanoa.. :D

      Poista
    2. Kiitos!:) ja en tiedä vielä osaako laukata, pitää testata joskus:D ja joo mää alussa pidin käsiä suorina, mut lopputunnista ne oli koukussa;)

      Poista
    3. ois ihan suotavaa pitää käsiä koko ratsastuksen ajan kyynärkulmassa, eikä vaan lopussa :D mit ihan hyvin teillä meni! Säähän muuten oot sanonu et huilu osaa perusasiat eli sen kuuluisi osata laukata, jos kerta osaa perusasiat! :)

      Poista
    4. joo kyllä se varmaan osaa laukata:) ja mulla aina vahingossa menee käet suoriksi, mutta opettajamme muistutti minua vasta tunnin lopussa.

      Poista
    5. Osaa Huilu laukata :D mutta eihän sille tietenkään sitä olla opetettu ku yleensähän ravurit ei saa laukata ;) tiistaina nähdään ja jos sillon et pääse ratsastaan niin voidaan tallin pihalla ratsastaa :) -tiia

      Poista
    6. Joo osaahan se laukata:D mut Juu ai huomenna mää ratsastan tallin pihassa?:)

      Poista
    7. Ei varmaan huomena kannata kun Huilu on varmaan aika poikki valmennuksen jälkeen, mutta loppuviikosta voitas ratsastaa :)

      Poista
    8. ja aika surkea opettaja jos huomauttaa noin tärkeästä asiasta (kyynärkulma) hevosen rentoutumisen ym kannalta vasta lopputunnista. Montako kertaa viikossa ratsastatte/liikutatte muuten kunnolla? (mitään käyntitalutteluu/parin minuutin juoksutusta ilman satulaa ym ei lasketa) hevoset on liikkuvia eläimiä ja niiden pitää saada liikkua :) pari kertaa viikossa EI TODELLAKAAN riitä. hevoset kaipaa jokapäiväistä liikuntaa.

      Poista
    9. se ei oikeastaan ole meidän opettaja, vaan aina välillä käy meitä neuvomassa. Ja nyt ollaan ruvettu käymään niin useasti maneesilla kuin mahdollista. :) Ollaan nyt juoksutettu ihan satulankanssa tallin pihassa ja sitten maneesiin aina silloin tällöin. :) Ruvetaan sitten kun Huilulla on hokit ja on tullut lunta ettei ole enää kurakelejä, ratsastamaan siinä niiden laitumella:) silloin sitten saavat enemmän liikuntaa. Ja huilu on kevyellä käytöllä jalkansa vuoksi, kunnes parantuu. :)

      Poista
  6. Hienoa Elli, kiva nähdä että teillä menee hyvin! En ole ehtinyt Huilua katsomaan tässä kaiken kiireen keskellä, mutta kunhan ehdin niin tulen varmasti :)

    t. Liisa

    VastaaPoista
  7. Hei elli!:) miten sinä saat tuon yläpalkin tuonne jossa sulla esim lukee "elli,huilu,muut lemmikit" oon aina yrittäny saada mut en saa...voitko sä auttaa ja kertoo miten saan :) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nosiis tolt ylhäältä painat ulkoasu ja sieltä missä on kaikki ne ulkoasu asetukset yms. nii sieltä sivut ja uusi sivu ja tyhjä sivu ja laitat näkyväks ylävälilehdeks:)

      Poista
    2. tein siihen asti että sain tyhjän sivun mut nyt ku pitää laittaa ylävälilehdeksi niin mistä sen silleen saan:D kauhee piilo blondi :D !

      Poista
    3. eikun...taisin nyt hokaista :) kiitos elli avusta!

      Poista
  8. Hei koska tulee se video/kuvat missä esittelet Huilun satulan sen selässä? Tosta videosta olit just leikannu satulointi kohan pois, miks?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tulee heti kun ehdin kuvaamaan. Ja en leikannut mitään vaan lopetin videoimisen kun siihen viereen tuli väkeä.

      Poista
  9. kiva että pääsitte maneesiin! Siellä on paljon helpompi testailla kokematonta hevosta;)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!