Sivut

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Koulusta pois

VIDEOPOSTAUS MAANANTAI!:




Annettiin Huilun vähä irroitella liinassa, kun ei ole pitkään aikaan päässyt kunnolla juoksemaan. Laukkaakin käskettiin menemään, ja meni hienosti! Kiva ku Huiluki päästelee tollee höyryjä nii lähtee turhat virrat pois. :)




Tänään en mennyt kouluun suurien mahakipujen takia. Heti aamulla herättyäni mahani oli todella kipeä, että itku meinas tulla. Menin syömään aamupalaa, eikä se siitä hellittänyt. Otin särkylääkkeen ja menin suihkuun, koulu olisi jo alkanut niin en mennyt kouluun, koska en olisi voinut keskittyä ollenkaan. Sitten särkylääke rupesi tehoamaan, mutta ei kipu kokonaan lähtenyt lääkkeelläkään. Nyt se ei ole enää kovin kipeä. mutta välillä tulee semmoisia kipuaaltoja, jotka sattuu todella! 



Mun sisko







Tänään meen kuitenkin tallille, sillä mun ja Tiian olis tarkoitus ratsastaa:) Kun Jemina on vielä sairas niin Tiia hoitaa Suskin liikutuksen. Mää ratsastan sit Huilulla. :) Mennään kahden maissa tallille. Julkaisen varmaan siitä postauksen myöhemmin, ja saatan kuvata sen videon missä esittelen Huilun satulan, jos kerkeän ja muistan!

Mulle on tulli nyt 30lukijaa, ja oon tyytyväinen, vielä viis lisää, nii sit tulis taas joku kiva erikoispostaus. Saatte ehdotella tulevia erikoispostauksia, ja voitte mainostaa blogiani, jos haluatte erikoisposausta. (: Järjestän tänne varmaan jonkun kirppiksen, kun mulle on kertyny ihan kauheesti turhaa ratsastusroinaa. Yritän kaikilla mahdollisilla keinoilla saada ne myytyä pois. Jos en tänne tee kirpputoria, vien ne keräykseen tai tänne Ylivieskan kirpputorille, ku meillä on vielä vähän aikaa pöytä siellä. 


Huilu toista päivää kotona

Huilu lähipäivinä


29 kommenttia:

  1. Huilu menee paljo nätimmin nykyään liinassa mitä sillon pari kk sitte :) -T

    VastaaPoista
  2. luin tuolta sinun esittelysivun, ja olet puhunut että teillä on vähän vaikeeta raha-asioissa, niin eikö olis viisaampaa käyttää järjestelmäkameran sijaan rahaa esim. Tunteihin ja bensoihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä ne haluaa käyttää muuhunki rahaa kun hevosiin? Onhan siinä muuki perhe ko Elli joka harrastaa vaan..

      Poista
    2. Non tuo on ihan hyvä pointti, mut oon halunnu järkkäriä jo tosi kauan!

      Poista
  3. Kui vanha Salla on?(:
    Kiva postaus ja video!

    VastaaPoista
  4. Voi luoja Elli sun "Lempi nimet" nauran sulle :D

    VastaaPoista
  5. Ois ollu kiva nähdä Huilun laukkaavan :)

    VastaaPoista
  6. Ei oo mitään järkee juoksuttaa noin pienellä ympyrällä ja vielä ilman sivuohjia tai juoksutusjärjestelmää. Hevonen voi juosta samalla tavoin tarhassakin, mutta sivareilla / juoksutusjärjestelmällä ois sentään hyötyä oikeinpäin kulkemisen kanssa. Huilun tasapaino on kuitenkin vielä niin huono että ympyrän pitäis olla todella paljon isompi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. me juoksutettiin sitä kuule ihan vaan sen takia, et se saa liikuntaa. Ei se koskaan juokse tarhassa...

      Poista
    2. Jos hevonen ei juokse tarhassa, niin ei sillä oo ylimäärästä energiaa mitä pitäis purkaa juoksemalla. Kyllä se hevonen itse pitää huolen siitä että jos on liikaa energiaa niin juoksee sit tarhassa. Eri asia on sitten rastastus kun hevonen laitetaan oikeesti TÖIHIN eikä vaan matkustella selässä (mitä sinä teet..)

      Poista
    3. siis me juoksutettiin, et se saa liikuntaa. Koska ei haluta et sen kunto romahtaa.

      Poista
    4. Huilun kunto ei myöskään kohene OIKEALLA tavalla jos juoksutatte sitä vaan pienellä ympyrällä riimussa..

      Poista
    5. Lisäksi pienellä ympyrällä ja ylipäätään monta kertaa viikossa juoksuttaminen ei tee hyvää hevosen jaloille varsinkaan jos huilulla on jo jotain sen jaloissa. Miksette vaan ratsasta vaan juoksutatte kokoajan?

      Poista
  7. Fleeceloimi ei ole ulkoloimi! Se ei todellakaan ulkona lämmitä vaan palelluttaa vain lisää! Eriasia sadeloimen/toppaloimen alla, mutta yksistään kerää ilman kosteutta ja tuntuu kylmältä päällä kun litistää karvan ja tuo kosteutta lintalle karvalle. Harvempi lv tai suokki tarvitsee alle 10 asteen pakkasille loimea, siitä ylöspäin sitten fleecevuorellinen sadeloimi tai toppaloimi. Vähän älliä taas kerran mukaan! Koitapa jättää fleecekerrasto 10 tunniksi ulos ja laita sitten päällesi niin huomaat että kerää kosteutta ja on todella kylmä. Laita nyt edes sitten sadeloimi hevoselle päälle, fleece on talliloimi (kuivatukseen sekä klipatuille hevosille talliin lämmittämään sekä toppaloimen alle)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulle on ihan turha valittaa tästä asiasta. Mää en edelleenkään laita hevosia ulos, joten en voi asialle melkeinpä mitään. Mutta sanon tästä kyllä hänelle, joka ne ulos laittaa.

      Poista
    2. Meillä lämpösillä on ollu aina fleece tai sadeloimet. Ja jos on ollu enemmän pakkasta niin on ollu 2 fleeceloimea päällä ja hyvin on tarennut ;)

      Poista
    3. Kyllä sinä hevosen omistajana olet se joka saa määrätä loimituksen. Antaa ohjeet miten loimitetaan niin osaa tumpelokin. Fleece todellakin huono ulos, ihmisille ei hyväksi kylmä fleece. Jos tarkenee fleecellä niin vielä paremmin ilman loimea kun hevonen voi lämmittää itse itseään pörröttämällä karvaansa jota ei voi tehdä loimi päällä jonka takia loimi ei ole aina hyvä vaihtoehto

      Poista
    4. Voi nyt puhelin ja huono oikoluku.. Ihmisille sanan tilalla pitäisi lukea siis lihaksille!

      Poista
    5. Fleece latistaa karvan ja siitä menee tuuli ja vesi heti läpi. Mielummin ilman loimea niin kasvattaa kunnon talvikarvan. Oman lämppärini loimitin ekana talvena joka pv ulos toppiksella ja siitä seuras se että paleli KESÄN sateilla ja pienellä tuulella. Sit päätin että on ens talven loimetta ja kappas, pärjäs hyvin -35 pakkasessakin kun karva oli PAKSU! :D

      Poista
    6. joo munki mielestä huilu pärjäis vielä ilman loimea, paitsi jos sataa lunta tai on tooosi paljo pakkasta!

      Poista
  8. Voi kun sä olet onnekas, kun sulla on oma lämpönen :) Ite rakastan lämpösiä ja Huilu näyttää tosi kivalta. Älä kuuntele noita haukkujia, kyllä sä sen kanssa pärjäät, hiljaa meette eteen päin :) Onnea sulle ja hyviä jatkoja! Voisin alkaa seurailla... ;)

    VastaaPoista
  9. Huilu on todella kaunis hevonen! Uskon että teille syntyy luottamusta ja koette monia ihania hetkiä! Hyvä kun teillä on aikuisia auttamassa, heidän avulla Huilusta tulee entistäkin upeampi hevonen! Hyviä talvenjatkoja!

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!