Sivut

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Ratsastelua

Essi tuli tänään ratsastamaan Huilulla. Se käy nykyään noin joka viikko kerran tallilla ratsastamassa. Minäkin ratsastin, mutta vain vähän aikaa, koska Essin kypärä oli minulle tosi pieni:D
Huilu meni tosi hyvin, mutta välillä vähän katseli että mitä tuolla on ja mitä siellä on. Vähä säpsynä oli tänään. 

















essin kertomus ratsastuksesta: mentiin eka satulankaa. Mentiin melkeen joka kulmaan voltti. Huilu oli vähän pörhee ja oiko aika välillä, mut kyllä tuli kivojakin pätkiä! otettiin yhellä pitkälläsivulla ravipätkä.  Otettiin kentänkeskelle puomi ja mentiin sitä. Otettiin sitten satulakin pois kun kuski meinas jäätyä :D mentiin sen jälkeen vielä puomia.

 

49 kommenttia:

  1. Hahah, toi Huilun "irvistys" kuva ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on ihan "kiva", kun on revitty suusta, niin tosi irvistyskuva :(

      Poista
    2. Huilua ei olla IKINÄ, KOSKAAN eikä missään tilanteessa revitty suusta ratsastaessa! Huilu on tosi herkkä hevonen, ja hevonen tekee ratsastaessa kaikenlaisia ilmeitä, ja tuokin oli vaan hassu tilanne kuva kun elli nätisti pyysi sitä kääntymään :)

      Poista
  2. mitkä kuolaimet huilulla on ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. okei! Peralla on muovikuolaimet koska todella herkkä pohkeelle ja jarruttaa sanomalla kerran "prrr" joten pertillä vois mennä vaikka ei oiskaan jarruja :D! mut tosi hyvin enee teillä!:)

      Poista
  3. Koska tulee satulasta esittelyvideo Huilun selässä?

    VastaaPoista
  4. minkä tasonen tuo essi on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot HeC tasonen ja luulet osaavas kouluttaa Huilun? Ei tuu hyvä ei..

      Poista
    2. oon ratsastuskoulun tunneilla heC-B ryhmässä. -Essi

      Poista
    3. hei ano, millon oon sanonu et koulutan huilun?:D Me vaan mennään sen kanssa eteenpäin. Ja tottakai me kutsutaan ammattilainen sitä kouluttamaan, jos jotain "pohkeenväistöä" ruvetaan opettamaan:D

      Poista
    4. Ei pohkeenväistö ole vaikeaa opettaa... sen osaa lähes kaikki hevoset joilla on edes vähän ratsastettu. eriasia on sitten laukanvaihdot yms.
      Osaatko itse ees mennä pohkeenväistö tai tiedätkö miten se mennään tai millaista se on kun sun mielestä se on vaativaa:... ei herranjumala, ei pahalla mutta mä en nää teillä tulevaisuutta ainakaan esteratsukkona ehkä puskaratsunajoo...

      Poista
    5. ...5 vuotias ponini jolla ratsastettu 10 krt osaa pohkeenväistöä jo vähäsen...
      paljon/montako kertaa huilulla on ratsastettu ennenkun se tuli sulle?

      ps.tee jo kysymyspostauksiin vastaukset :DD

      pps,en oo kukaan noist ylemmistä anoista..

      Poista
    6. ylempi ano: Ootko sää oikeesti noin totinen?XD mää sanoin tarkotin esimerkiksi pohjeenväistö. En sitä, että se olisi todella vaikeaa opettaa. Mee pois jos ei kinosta-.-

      Alempi ano: En tiedä tarkkaan montako kertaa, mutta osaa laukata jotenki, ja osaa mennä voltit ravissa yms. :)

      Poista
    7. Huilullahan on menty myös montè lähtöjä

      Poista
    8. Siihen hevonen ei tarvitse mitään taitoa että osaa laukata jotenkin ja mennä ravi voltteja. Ravihevoselle opetetaan jo nuorena ravissa volttaaminen koska useissa raveissa on volttilähtö. Ja laukkaaminen jotenkin.. Sen osaa jokainen hevonen kunhan tarpeeks ajaa...

      Poista
    9. öö. Voltit ravissa ratsastajan kanssa, on ihan eri asia kun kärryillä!

      Poista
    10. Laukkaaminen ylipäätänsä ja laukanvaihdot ratsastajan pyynnöstä on eriasia, viimeisimmälle anolle. Kyllä kaikki hevoset laukata osaa, se on eriasia osaako ne tehdä sitä kun pyydetään tai vaihtamaan laukkaa pyynnöstä.

      Poista
    11. Aijaa anonyymi joka kirjoitit 8.09. Eli sinusta pohkeenväistö on helppoa? Tervetuloa väistättämään meidän kopukkaa niin hyvin, että saat koulupaperiin kympin - senkin se on tehnyt.

      Tämä polle (eikä ole varmaan ainoa) vaatii täydellistä suoruutta, juuri oikeanvahvuisia apuja jotta etu- tai takaosa ei lähde johtamaan ja asetus säilyy sisällä. Se vaatii tehokasta mutta myötäävää jalkaa ja kättä, jotta se ottaa ristiaskelia edetessään samalla eteenpäin. Ja jos sitä ei suorista ennen väistöä, se ei suostu suoristumaan koko väistön matkalla.

      Ravivoltilla hevosen täytyy edetä tietyllä kaviouralla, asetuksen täytyy olla pehmeä mutta silti selkeä. Hevonen tarvitsee jo tähän tasapainoa. JA jotta voltti ei venähdä liian suureksi, Hevosen täytyy myös taipua rungostaan. Tähänkinn tarvitsee tasapainoa. Hevosen täytyy liikkua täydellisen tarkasti pohkeen ja ohjan välissä, jotta se voi tarvittaessa lisätä tai vähentää ravia kaatumatta ympyrällä.

      Tule käymään ja näyttämään?

      Poista
    12. Anonyymi 21.marraskuuta.2013 12:00
      Hevoset on erilaisia. Mun hevonen väistää vaikka pelkällä ohjalla. Tai pelkällä pohkeella. Selkään voi laittaa kenet tahansa ja sanoa että tee näin niin hevonenhan menee pohkeenväistöä. Joten ethän pliis väitä, että pohkeenväistö ois erityisen vaikeeta?:) Kato kun hevosia on erilaisia.

      Ja tosiaan se ravivolttikaan ei oo mitenkään ylitse pääsemättömän vaikeaa. Voin tulla sinne näyttämään jos kiinnostaa, sinä maksat matkat ja mahdollisen yöpymisen. Pistä vaan sähköpostia näkyviin niin tulen varmasti käymään kunhan sovitaan ajankohdasta. Ja en ole se anonyymi joka kirjotti 8:09 vaan kirjoitin 11:02.

      Ja Elli. Tiedän että ravivoltti on erilainen kärryillä ja selästä, mutta muistathan että Huilu on startannut montelähdöissäkin, ja siellä on kyllä se ratsastaja selässä ja lähdetään voltilta;)

      Poista
    13. Pohkeenväsitö ei ole helppoa, mutta kuitenkin helpoimpia kouluratsastusliikkeistä, ja Elli, Huilusta ei tuu estehevosta, jos et uskalla ees laukata sillä :D

      Poista
  5. Elli. Tein sulle bannerin käy kattoon gmailista! :) Toivottovasti tykkäät :)

    VastaaPoista
  6. toi essin istunta ei kyllä näytä miltään he B tasoselta niinku se väittää käyvänsä he c-b tunneilla en usko! pohdekkaan ei oo yhtään kiinni vaan lepattaa jossain perseessä... -_-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ainakin mun ratsastuksenopettaja mut ilmotti heC-B ryhmään, mut nyt on ne tunni nii sekasi et en sit tiiä :D ja nuo on tilannekuvia. mun istunta on opeetajan mukaan ihan hyvä, kunhan jaksan keskittyy istumiseen :) ja käyn huilulla vaan sillon tällön köpötteleen.

      Poista
    2. ja ryhmä ei ole vain heB vaan heB:n ja heC:n väliltä. Eiköhän se ratsastuksenopettaja osaa arvioida tasoni paremmin?:') -essi

      Poista
    3. Oumaigaad, se maailmanparas kouluratsastusistunta onkin se kauhein juttu maailmassa :D
      Ei tuo istunta kyllä mun mielestä ole mitenkään kauhean "väärä", eikä minun mielestä vielä tarvitse ollakaan. Ehkä ratsastuksenopettaja osaa nämä jutut, joten ei anonyymejen tarvitse tulla niistä enää tuomitsemaan, eihän :) (Ylemmälle anolle ja kaikille muille maailman anonyymeille, jotka ei vaan tajua, että vaikka kuinka kohteliaasti yrittäisi haukkua Elliä ja HÄNEN hevosestaan jotakin, se on silti aika masentavaa ja todella turhaa. + silti se on haukkumista, wuf wuf.)
      Kiitti ja moikka :D

      Poista
    4. Essi nojaa liikaa eteen ja Elli könöttää selkä kasassa..

      Poista
    5. KAUHEAN, lue tuo sana tuolta. Minullakin saattaa käydä justiinsa niin(Varsinkin ilman satulaa) että on oikein kasassa kun nauttii siellä selästä olossa. Mulla on kanssa joskus ollut tuo onbelma, että nojaan etteen, mutta kun siitä tarpeeksi huomautettiin, niin kyllä jo nykyään osaan :D Opettelee vaan ja muistaa että nojaa taa ja pittää selän suorana, kyllä se siitä lähtee ;)

      Poista
    6. jeojep! Tämän takiahan käynkin ratsastuskoulun tunneilla, että pääsen kehittymä-n ja korjaamaan virheitä. Kyllä se ratsastuksenopettaja antaa varmemmat neuvot ja arviot kuin anonyymit :D ja tideostan kyllä virheeeet.-essi

      Poista
    7. ja ano tarkotakko tota kolmanneks alinpaa kuvaa sillä että nojaan eteen? Tossa on tilanne päällä ja tuo ei oo mun 'istunta', ja enhän ole edes mennyt kuin oikeastaan kerran huilulla! Huilulla on aika epätasaiset askeleet ja mun on vaikee tottua niihin, saati rueta miettiin että "onkstää mun istuna nyt täydellinen"

      Poista
    8. mikä kauhee väittely tääl on menossa?! Nuo kuvat on tilanne kuvia, ja Huilulla on epätasaiset askeleet. Miksi tulla haukkumaan istunnasta, kun ei ole sitä livenä nähnyt. Ja mullako selkä kasassa?? Ei todellakaan, saattaa kuvassa vaan näyttää. Pyrin koko ajan olemaan satulassa, tai ilman satulaa ryhdissä, en kasassa. En koskaan rönötä hevosen selässä, vaan olen aina ryhdissä, vaikkei se kuvissa ehkä näykkään.

      Poista
    9. Kasassa olemisella tarkotan ettet kanna itseäsi kunnolla, et ole ryhdikäs vaan selkäsi on ns. kasassa ja olet hieman kumarassa. Et nojaa eteenpäin, muttet ole suorassakaan, vaan ns. "könötät". Ja tarkoitin että Essi nojaa TAAKSEPÄIN liikaa, huomaan kyllä että tuo yksi kuva on selvä tilannekuva. Enkä tarkota tätä millään pahalla :)

      Poista
  7. öööö... miks matkit Pinja Suomalaista et laitat nuo sivu kuvat ja tuonne ylälehtiin laitat nuo sydämmet kumma ku et kohta kopsaa jotain blogin taustaa yms ......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin nähnyt parissa blogissa noita, taitaapi olla aika yleistä? :D

      Poista
    2. En ole matkinut, vaan halusin vain tuommoiset.

      Poista
  8. http://kauhublogi.blogspot.fi/2012/02/anneliese-michael.html#comment-form

    VastaaPoista
  9. Ei voi kritisoida kuvien ja videoiden takia. Jos näkisi tytöt ja Huilun "luonnossa", varmasti meno näyttää erilaiselta. En voi kuitenkaan suositella, että tytöt ratsastaa Huilulla ilman aikuisen valvontaa, mitä jos jotain sattuu? Eivät anonyymit hirveästi vaikuta Ellin ja Huilun elämänlaatuun, he vain elävät elämäänsä; Elli käy koulua, puuhailee Huilun kanssa (toivottavasti aikuisen läsnäollessa!), ratsastaa jne jne..

    Toivottavasti Huilusta tulee hyvä ratsu, jään mielenkiinnolla seurailemaan blogia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä aikuinen käy välillä tarkastamassa, että kaikki on ok!

      Poista
  10. Ootte tosi ihania huilun kanssa, ja rakastan sun murrettas, mutta tää blogi olis paljon siedettävämpi lukea, jos käyttäisitte parempaa kieltä! Pliis ei enää mitään 'satulankaa' !
    Antaisit itsestäsi paljon paremman kuvan, jos kirjottaisit kunnolla :) ei siis mitään täydellistä kirjakieltä, mutta siistimpää tekstiä, jooko? :)

    VastaaPoista
  11. Millon tulee uus postaus? :)

    Ihan hyvältähän teidän meno näyttää:)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!