Sivut

torstai 24. heinäkuuta 2014

Irtojuoksutuskuvia

Jotkut ovat saaneet päähänsä ettei mulla ole enää kiinnostusta hevosen pitämiseen, eikä blogin kirjoittamiseen. Tällä hetkellä mulla ei ole intoa ratsastaa, ja se vaihe tulee joskus jokaiselle hevosenomistajalle mutta siitä pääsee kyllä yli.
Yksi syy mun haluttomuuteen on oikean kentän puuttuminen. Huilu ei oikein toimi hyvin tuolla nykyisellä paikalla, sillä se on epätasainen eikä ole kunnollista aitaa eikä reunoja, joten Huilu kompastelee tosi paljon siellä.
Toinen syy on tukalat helteet ja ötökät. Olen Askissa jo sanonutkin että Huilu menee paniikin valtaan jos sen ympärillä on paljon ötököitä. Ollaan laitettu hevosiin monta kertaa tosi reilusti myrkkyä, mutta silti niitä ötököitä tulee. Me ei haluta kiusata hevosia ja pakottaa niiden olemaan töissä yli 30asteen kuumuudessa hyänteisten puremina, eikä me itsekään sitä haluta. Syksyn myötä tulee varmasti enemmän postauksia, sillä silloin ilmat viilenee ja ötökät lähtee.

Mutta nyt saarnaamisen jälkeen mennään postauksen aiheeseen.
Irtojuoksutettiin hevosia tiistaina pitkästä aikaa, mutta ei ihan normaalilla tavalla. Itse sain Huilun juoksemaan kun yritin laittaa sille hyönteismyrkkyä. Mun ei tarvinnut mennä sen lähellekkään kun jo suhautin pullosta ja Huilu lähti juoksemaan, eli suihkepullo toimi tälläkertaa raippana. Otimme kuitenkin raipan käyttöön että Suskikin saadaan liikkeelle.












 

17 kommenttia:

  1. Hei mää tarttisin sen mun juoksutuspiiskan itelleni :) käyn joku pvä hakemassa sen kun kerkeän :)

    VastaaPoista
  2. Ja äläkä stressaa sitä että et liikuta ratsastaen niin paljo, monet ei liikuta hevosiaan koko kesänä kun pitää vaan laitumella :)

    VastaaPoista
  3. Tosi fiksua pelotella hevosta suihkepullolla. Voin olla varma että jatkossa hyönteiskarkotteiden, desinfiointiaineiden yms laitto tuottaa ongelmia kun nyt opetit että pulloa saa juosta karkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se pelosta karkuun lähteny :D Ja ei siinä laitossa oo mitään ongelmaa tallissa, vaan laitumella eli se vaan kiusasta lähtee karkuun.

      Poista
  4. Samaa mieltä Anonyymin kanssa. Suihkepullon pitäisi olla hevoselle normijuttu, eikä sitä pitäisi opettaa tuohon.

    Näillä helteillä ei kukaan halua liikuttaa. Itse käyn liikuttamassa vasta yhdeksän jälkeen illalla, kun ilma on jo mukava ja öttiäisiä ei ole niin paljon. Päivällä mua ei saisi kiusaamaan Bennyä kirveelläkään. Eikä se hevonen suostuisi edes tekemään mitään. Ei kannata stressata, koska niinkuin fiksusti sanoit, kaikille hevosenomistajille tulee välillä liikutusmasennuskausia, eikä se ole niin kovin vaarallista. Saa ne hepat välillä lomaillakkin :) (Ja omistaja myös, ettei mene maku koko hevosenpitämisestä)

    VastaaPoista
  5. Upea kuva tuo toiseksi viimeinen! (: sanoisin toki vähän samaa, että tuosta hyönteiskarkoitteesta saattaa jäädä Huilulle jokin pelko :D

    VastaaPoista
  6. Toiseksi viimeinen kuva on minustakin aivan ihana :)

    VastaaPoista
  7. ei tosiaan ole kovin fiksua tuo suihkepullolla juoksutus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei nii mut ei se kuoleman vakavaakaa oo :D otatte vähä liian tosissaa tän

      Poista
  8. Siitä ratsutuksessa olemisesta ei ole mitään hyötyä jos ratsastat kerran kuukaudessa. Kokeileppa nyt saada sitä intoa takasin ja selkään vaan vaikka aina ei innostais! :) mullakin on sillein et ää en jaksais ratsastaa mut sitku vaa menee selkää nii se on mukavaa ja saa taas innostusta .

    VastaaPoista
  9. Jos kuitenkin haluat ratsastaa niin mene aikasin aamulla tai myöhään illalla ratsastamaan ja jos ei mikään hyttysmyrkky toimi ei edes ne kalliimat eli dr repel niin käytä sellaista jotain porsivettiä en tosin tiiä miten kirjoitetaan mutta se toimii haisee kamallalle ja on vaarallista ihmisen hengitykseen mutta toimii, onko teillä kuitenkin hevoset ulkona vaikka on paljon ötököitä koska ne purevat yhtä lailla ulkona jos ei ole itikka loimea?, ja olen itse nähnyt ratsastus hyttys liomia.

    VastaaPoista
  10. Mullaki tulee joskus sellai aikoja et ei kiinnosta yhtään lähtee ratsastaa. Mut kyl se siitä! Voisithan sä kysyä jos joku muu vois ratsastaa Huilulla nii se pääsis eteenpäin kumminki vaikka sua ei just nyt kiinnostaskaa?:)

    VastaaPoista
  11. Kannattaa mennä selkään reippaasti ennen kun jää päähän, että ei vaan voi. ;) Kannattaa kokeilla uusia asioita selästä ja käsin jos innodtus perus ratsastukseen on hävinnyt!

    VastaaPoista
  12. Kiva postaus ja toi toka vika kuva :3 aws huilu on nii söpö ! Ja kyl se into tulee takasin.

    VastaaPoista
  13. Sinut on haastettu (:
    http://mystimani.blogspot.fi/2014/07/haastepostaus-11-faktaa.html

    VastaaPoista
  14. Voistkos oikeesti vastaa kaikkiin kommentteihin kun ett kuitenkan saa niin paljon ettet jaksaisi ymmärrän ettää mikään tiia tai pinja jaksa vastailla kaikkiin mutta sinulla tulee niin vähä. ja jos sinulla on joku syy miksi ett vastaa kaikkiin niin vastaa tähän, ei oo mikään negatiivinen ois vain kiva jos vastaisit kaikkiin kommentteihin;)

    VastaaPoista
  15. Ei passaa kuunnella niitä, jotka pakottavat sinua tekemään jotain mitä et halua. Pidä pääsi, pidä tauko ratsastuksesta sillä hevosetkin tarvitsevat lomaa. Kunhan Huilu saa tarpeeksi liikuntaa lomailun ohella: esimerkiksi irtojuoksutus on hyvä, tai jotain vastaavaa maasta käsittelyä. Syksyllä varmasti innostus palaa päästä takaisin satulaan! :)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!