Sivut

torstai 23. huhtikuuta 2015

Huilu taas täällä

Otsikosta voitte päätellä, että saatte kuulla vihdoin Huilun kuulumisia ja uusia kuviakin on taas saanut! Kiitos kaikista kuvista Jeminalle!

Tulin siis ihan äsken tallilta, Jemina tuli pitkästä aikaa mukaan. Huilu oli jo otettu sisälle "arestiin" kun oli karannut päivällä tarhasta. Huilulla lähtee ihan älyttömästi karvaa. Se oli myös vähän murainen ja sottaisen näköinen, mutta kuvissa sitä ei kyllä huomaa yhtään.
Tarkoituksemme oli ottaa ari yhteiskuvaa minusta ja Huilusta, ja sen jälkeen juoksuttaa. Kenttä on vihdoin sulanut ihan kokonaan, mutta on hieman vetinen vielä. Se ehti viimeviikolla jo kuivua, mutta tänään satoi joten kenttä oli taas vetinen ja täynnä lätäköitä.
Kuvia ottaessamme Huilu ei meinannut millään pysyä paikoillaan. Hästäsi, kuopi ja pyöri. Siitä huolimatta saimme hienoja ja suloisia kuvia. :)








Vähän rakennekuvaakin! :) Mitäs mieltä olette huilun rakenteesta?



Kuvailujen jälkeen siis mentiin kentälle juoksuttamaan. Juoksutin alkuravit ilman piiskaa, mutta kun Huilu ei millään meinannut liikkua, Jemina haki mulle piiskan, jonka avulla saatiin Huiluun edes jonkin verran liikettä. 
Laukat Huilulla sujui oikeastaan tosi hyvin. Ensimmäinen nosto ei meinannut tulla ollenkaan, mutta kun kerran vauhtiin päästiin, niin Huilu innostui laukasta toden teolla. Se laukkasi ilman isompaa maiskutteluja.
Toiseen suuntaan (vasen kierros) Huilulla oli paljon vaikeampi, ravissa että myös laukassa. Tottakai ymmärrän, että se on oikeasti Huilullekin todella vaikeaa. Se laukkasi siihen suuntaan todella hyvin, ja olen siitä ylpeä! Laukuutan tähän suuntaan vähemmän, sillä se on Huilulle tosi raskasta, ja palkitsen sen heti kun se menee hyvin, joten ei liikaa kerrallaan. 






Mainitsin teille viime postauksessa, että en voi ratsastaa vähään aikaan. Mun polvessa on aika paha rasitusvamma, jonka takia koko jalka polvesta alaspäin on todella kipeä, ja vähän aika sitten en pystynyt kävelemään ilman polvitukea. Polvi on vähitellen alkanut paranemaan, mutta ratsastustaukoa on silti tulossa jonkun aikaa. Lauantaina onneksi ratsastuksen opettajani ratsastaa Huilun läpi, joten ratsun hommat ei siltä unohdu. Oon niin iloinen kun tallilla on aina joku auttamassa mua tän kanssa, enkä jää yksin mun jutuissa!







19 kommenttia:

  1. Kiva kuulla pitkästä aikaa Huilun kuulumisia! Ihania nää teidän yhteiskuvat :3 Mun mielestä Huilun rakenne on ihan ok, toki kaula saisi olla paksumpi ja selkä ehkä ihan vähän pidempi :D Kaulaan ja muuallekkin vain enemmän lihasta niin siitä tulee kivan näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) ja joo Huilulla on kyl lyhyt selkä, mutmua se ei haittaa ollenkaan :')

      Poista
  2. Taidan kommentoida ensimmäistä kertaa, mutta rakenne näyttää ihan kivalta, vähän toki on lihakseton, mutta jos en ihan väärin ole ymmärtänyt niin teillä on tainut liikunta olla aika epäsäännöllistä viimeaikoina? :)

    Suosittelen liikuttajan hankkimista siksi aikaa kun itse olet sairaana, ei laske hevosellakaan kunto ja pysyy lihaskuntokin yllä :)

    Kirjoitan itse myös blogia 22-vuotiaan lv-tamman ja 10-vuotiaan shettistamman arjesta, jos kiinnostaa niin käy kurkkamaassa :) http://helijahellu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mää pystyn juoksuttamaan ja tekemään muuta sellatsta ihan itsekin, mutta ratsastamaaan en pysty, ja en ole ainakaan näihin näkymin hankkimassa vuokraajaa :)

      Poista
    2. joku joka liikuttaisi Huilua silläväin kun et kerta itse voi, voisi olla ihan hyvä, koska kuten tiedät juoksutus ei ole "liikuntamuoto" hevosella vaan turhaa ympyrällä pärräämistä josta ei hyötyä ole

      Poista
    3. Ahah, Huilulle juoksutuksesta on kyllä ollut paljo hyötyä, ja juu u ei liikuntamuoto, nuuten vaan hiestä märkä kun joutuu töitä tekemään :)

      Poista
    4. Ok, ei juoksutuksessa ole varsinaisesti mitään vikaa minusta, sillä onhan sekin oikein tehtynä hyvää treeniä. Mutta hevosta ei tule juoksuttaa montaa kertaa viikkoon, sillä ympyrällä juoksentelu rasittaa niveliä paljon. Jos vaan pystyt nin juoksuta välillä irtona kentällä? :)

      Poista
  3. Ihan hyvä liikunta muoto se juoksutus on. Ja vvoihan hevosta juoksuttaa muutenkin kuin ympyrällä, ihan vaikka koko kenttää ympäri.

    VastaaPoista
  4. Juoksutus tosiaan laittaa hevosen jalat koville. Joten mäki samaa mieltä: juoksutus max. 2krt viikossa. Ja samaan suuntaan saa max. juoksuttaa 20min ympyrällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en mä joka pöivä juoksuta. Kyllä mä tiedän paljonko saa juoksuttaa:)

      Poista
  5. Leikkaisit ton harjan, ois niin paljon siistimmän näkönen

    VastaaPoista
  6. Tosi ihania kuvia, olette kehittyny valtavasti ja rakenne on tosi kiva =) Hienoo että Huilu laukkaa jo kivasti! Ja oot oikeassa siinä, ettei liikaa kerralla. Ja ano joka valitti harjasta, minusta harja on tosi söpö pitkänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oaljon! Huilun harjasta vaan nypin vähän että siitä tulee siistimpi, kun nyt ötökät tulevat takaisin niin pitkästa harjasta on silloin hyötyä :)

      Poista
  7. Tein sinulle bannerin:
    http://tinypic.com/view.php?pic=ip42f6&s=8#.VUDJYiHtmko

    VastaaPoista
  8. Huilulla voisi vaikka käyttää piuhoja, että saataisiin vähän lihaksia kaulalle päin, mutta ihan hyvältä näyttää. Ja ootte kyllä loistava pari!

    VastaaPoista
  9. Teetkö bannereita muille? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen, jos kuvat ovat hyviä. Muuten en tee, sillä se on itselle todella vaikeaa ja inhottavaa

      Poista
  10. Moi. Voitko kertoa sen sun lifestyle blogin osoitteen, kun meni hukkaan... Onko täällä jossain linkki sinne? Entäpä onko Jeminalla enään blogia? Jos on niin voitko kertoa osotteen sinnekkin. Ymmärrän jos et voi.

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!