Sivut

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Hyviä että huonoja kokemuksia

Nyt kun mitään ihmeempiä ei ole meillä tapahtunut mistä kirjoittaisin, palataan mun ja Huilun hyviin ja huonoihin kokemuksiin.
Yhteisstä aikaa mulla ja Huilulla on jo yli puolitoistavuotta, jonka aikana on sattunut ja tapahtunut kaikenlaista. Hengenvaarallisilta tapahtumilta on hyvin vältytty, eikä mitään pahoja tippumisiakaan ole tapahtunut, olenhan puolentoista vuoden aikana tippunut Huilulta huimat 2 kertaa :D

Ensin palataan hyviin kokemuksiin. Mitähän niitä nyt olisi. Ainakin ensimmäinen ratsastuskerta. Se ei todellakaan ollut kaunista katseltavaa ja nyt kun niitä kuvia katsoo, rupeaa vaan naurattamaan, mutta itse kokemus oli aivan ihana, ensimmäistä kertaa iki oman hevosen selässä. En vain ymmärrä, miksen ratsastanut edes? Kokeillut mitään mitä Huilu osaa, vaan istuskelin selässä ja katselin maisemia.


Ihanin kokemus Huilun kanssa oli meidän ihka ensimmäinen kesä yhdessä. Meidän kesään kuului niin ihania (kyllä niitä huonojakin) kokemuksia, ja se kesä oli yksi unohtumattomista kesistäni. Muut kesät vietin ratsastuskouluilla ja hevosleireillä, mutta viime kesän sainkin viettää oman hevosen kanssa, ja mikä parasta pitää oman hepan kanssa hevosleiri!





Toiseksi ihanin muisto, joka muutti myös Huilun että minun elämää, oli tallin vaihto syksyllä. Ihanat kesäiset säät jatkuivat vielä muutamia viikkoja tallinvaihdon jälkeen, joten saatiin nauttia Huilun kanssa vielä hetki ihanasta ratsastuskentästä ja lämpimistä keleistä. Huilukin oli heti pirteämpi ja iloisempi, kun sai uusia kivoja heppakavereita.

Laukat Huilu oppi tosi nopeasti liinassa & ratsastuksessa. Liinassa Huilu oppi kantamaan itseään laukassa sun muuta, ja ratsastuksessa se oppii käyttämään tasapainoaan. Rauhatontahan se meidän laukkaaminen vielä on, mutta se on täysin normaalia. Välillä kun Huilu ottaa kunnon laukkaspurtteja, sen polvet muljahtelee ja se joutuu tosiaan käyttämään tasapainoaan. Polvien lumpsahtelu on onneksi normaali vaiva lämppäreille ja helposti parannettavissa joten siitäkin on turha huolehtia.


Huilu ekaa päivää uudella tallilla


Sitten niihin huonoihin kokemuksiin. Niitähän meillä riittää, mutta niistä ei oikein ole kuvia.
Mieleenpainuvin muisto on meidän ensimmäinen pesukerta. Vietiin Huilu pestäväksi tallin etupihalle, jossa oli kiinnityspaikka kiinnitetty puuhun. Laitettiin Huilu siihen kiinni, ja haettiin vettä. Emme nähneet että riimunarun lukko oli melkein irti, ja heti kun Huilu nykäisi narusta, lukko irtosi ja Huilu lähti huitelemaan pitkin teitä ja naapureitten pihoja. Huilu kävi tallaamassa naapurin nurmikot ja puutarhat, ja tallin etupiha oli täynnä kavionjälkiä. Meni hetki aikaa, kunnes saatiin Huilu kiinni kauraämpärin avulla. Muistaako tätä kukaan? :D

En muista tarkalleen milloin tämä tapahtui, mutta tapahtuipa kuitenkin. Huilu lähti sinne "koulutukseen" jossa se sitten kipeytyi. Se ontui hieman toista etustaan ja oli muutenkin vähän juminen ja kipeä. Jalkaa pidettiin levossa, ja hoidettiin kylmäämällä. Jalkakipu kesti muistaakseni aika kauan, eikä sitä juuri pystynyt liikuttamaan. Vähitellen jalka parantui ja kesti taas liikutusta, aloitettiin liikuttaminen sitten todella varovasti.




Muita huonoja kokemuksia mulla ei nyt tuu mieleen, tietty ne pari "tippumista" ei ollu kovin kivoja, mutta ne oli niin tyhmiä ja noloja etten niistä edes viitsi kertoa. Mutta toivottavasti piditte tästä postauksesta, ja yritän saada teille postausta Huilun kuulumisista tälle viikolle!


8 kommenttia:

  1. Jeii! Uusi postaus :D Kiva postaus ja kivasti kerroit mitä huonoja ja hyviä puolia teillä on ollut :)!

    VastaaPoista
  2. Tuo vika kuva on aivan ihana! :)

    VastaaPoista
  3. Kysäisenpä vielä että oletko ikinä tehnyt sellaista postausta missä esim: Huilun rakennekuvia vertailet? Esim: Millainen muutos on tapahtunut sillloin kun huilu tuli sulle ja nykyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tehnyt, kun melkein kaikki kuvat on poistettu :/ Voisin

      Poista
  4. Ihana blogi sulla ! Ulkoasu on kiva, kuvat kivaa katseltavaa, postaukset mielenkiintoisia .. Tsemppiä jatkoon :-)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!