Sivut

tiistai 9. joulukuuta 2014

Maneesilla

Oltiin tänään viidestä kuuten tänään maneesilla. Jemina tuli mukaan joten sain vihdoin materiaalia!
Meen nyt eri satulalla, sain meidän tallinomistajalta lainaan semmoisen paremman satulan, joka istuu Huilulle juuri täydellisesti. Eli siihen on nyt totuttelemista!
Ulkona oli jo tosi pimeää kun lähdettiin käveleen maneesille, mutta ei Huilu välittänyt pimeydestä yhtään, ja laahusti koko matkan perässä, mutta käskin sen kuitenkin pysyä vauhdissa. 






Tein tosi yksinkertaista juttua maneesilla, eli en tehnyt kummoisia kiemuroita, ihan perus juttuja! Ärsytti vaan kun otin piuhat mukaan, mutta ne oli vääntyny silleen ettei niitä pystynyt käyttämään, joten piti mennä ilman. Mutta hienosti Huilu myötäs niskasta vaikka apuohjia ei ollutkaan.
Ravissa vasta istuminen uudessa satulassa oli hankalaa! En millään meinannut saada oikeaa rytmiä ja tasapainoa. Ja kantapäät nousi koko ajan, enkä oikeen muutenkaan pysynyt kasassa. Pitää nyt ruveta ratsastamaan tolla satulalla jos saisin sitä enemmänkin lainaan. 
Huilu oli rento ja kuunteli apuja hyvin. Sillä kolisee kaviot toisiinsa tosi paljon, mun pitäis ostaa sille semmoiset "kaviosuojat" ettei kavio vaurioidu kun on kuitenkin hokit jalassa, ja pahemmassa tapauksessa iho menee rikki. Muutenkin Huilulta oli viimeyönä tippunut kenkä karsinaan, niin se varmaan kengitetään pian.






Toivon ettette heti rupeaisi moittimaan ratsastustani, sillä en vielä osaa istua tuossa toisessa satulassa, kun on muodoltaan ihan erilainen mitä oma satulani. Ja en ole vähään aikaan muutenkaan ratsastanut kun minulla siis murtui se sormi, mutta nyt rupean taas ratsastamaan säännöllisesti maneesilla, ja maastossa jos ilmat parantuis. Ja meen nyt loppuviikosta taas maneesiin Franceskan kans, mutta sieltä ei tule materiaalia joten yritän saada teille toisenlaisia kuvia siihen postaukseen :)
Valitan myös etten tee tänä vuonna joulukalenteria, viime vuonnakin kalenteri oli aika huono kun ideat loppui täysin kesken, joten en tänä vuonna edes ryhdy yrittämään kun muutenkaan postauksia ei tule kovin säännöllisesti. 

9 kommenttia:

  1. näyttää siltä että sulla on parantunu istunta tosi paljon! huilukin näytti liikkuvan kivasti :) keventäessä sulla varmaan siksi nousee kantapäät kun nouset niin korkealle, että se voisi ainakin auttaa jos keventäisit hieman ''pienemmin'' :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)! Ja sitä mää yritän opetella, keventämään pienemmin mutta tuossa uudessa satulassa tuntuu että nousee väkisinkin korkealle :D

      Poista
  2. Kivaltahan toi teidän meno jo näyttää! :) Mun mielestä sulla oli ehkä vähän liian lyhyet jalustimet, vähän pidemmät voisi helpottaa istumistakin, kun nojaat automaattisesti taaksemmas. Väistääkö Huilu pohjetta? En tarkoita mitään pohkeenväistöä, vaan jos esimerkiksi kulmassa ratsastat sisäpohkeella, reagoiko huilu siihen ja väistää sitä? Kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, ettei huilu ole taipunut ulos, siihen taas vähän lyhyemmät ohjat voisivat auttaa. Jos on vaikeaa hahmottaa, mitkä on sopivan mittaiset ohjat, kannattaa laittaa esimerkiksi kuminauha tai jokin teippi siihen oikeaan kohtaan ja yrittää pitää sitten siitä kiinni. Mutta nätisti menet huilulla, ja olette kyllä kehittyneet! :) Selvästi tallin muutoskin taisi tuoda lisää motivaatiota, kun pääsette paremmin siellä kehittymään paremmissa puitteissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)! Ja joo kyllä se jonkun verran väistää pohetta.

      Poista
  3. Pidennä vielä jalustimia 1-2 reiällä. Aluks tuntuu varmasti liian pitkiltä kun oot tottunut ratsastaan lyhkäsillä jalustimilla, mutta tuo näyttää olevan koulusatula jossa isot tuet ja jalkasi ei ole oikealla paikalla. Kevennyskin helpottuisi kun jalustimet olis pidemmät niin et pääsis noin korkealle keventään. Ja pohkeet kiinni keventäessä :)

    Tosi hyvältä näyttää, Huilu liikkuu kivasti ja on saanut lihasta ja oma istuntasi on parantunut huimasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo voisin kokeilla! Ja nuokin tuntui jo pitkille mitkä mul oli tossa, mutta vois kokeilla pidentää viel!:) kiitos!

      Poista
    2. Tässä kuva miltä jalan asennon tulisi näyttää koulusatulassa: http://2.bp.blogspot.com/-PUozluLjUWY/VBlEsJKPAQI/AAAAAAAALp4/MZrjQjJNpXQ/s1600/IMG_9632.JPG

      Tarkemmin kun katselin tuota videota, niin jalustimesi kyllä voisi olla ihan ok pituiset nytkin, mutta kevennyksessäsi ongelma on, että yrität nousta suoraan ylöspäin. Silloin jalat helposti heiluu, koska kevennyksessä ei nousta suoraan ylös, vaan hieman eteenpäin. Ei kuitenkaan könötetä, mutta liike menee oikeastaan etukaaren päälle. Ajattele että joka kerta kun nouset, et nousekaan suoraan ylös, vaan työnnät lantion eteen. Googleta vaikka vinkkejä oikeanlaiseen kevennykseen, tai katso youtubesta hyvien ratsastajien videoita. Kaikista paras toki olisi jos pääsisit tunneille taikka valmennuksiin korjaamaan kevennystä! :)

      Poista
    3. Tuo linkki ei toimi, mutta kiitos kuitenkin hyvistä neuvoista:). Ja tiedän että kevennyksessä kuuluu vain mennä eteenpäin mutta kuten sanoin, satulassa menee tosi herkästi ylöspäin, kun en sillä vielä osaa kunnolla mennä. :) Ja juu sovittiinkin tallin omistajan kanssa että rupean käymään hänen tunneilla ainakin kerran viikossa!

      Poista
  4. mun mielestä sulla oli just hyvän pituset jalustimet :D toi teidän uus satula näyttää tosi kivalta ja huilu myötäs välillä nätistikkin niskasta :)

    VastaaPoista

Huilu on minun oma hevonen, ja Suski on kaverini hevonen. En kaipaa valituksia mistään, joten kommentoikaa asiallisesti!